Hypocriete PvdA trekt zich toch maar terug uit anti-FVD en anti-PVV demonstratie

De Partij van de Arbeid doet na alle kritiek toch maar snel een stapje terug.

De afgelopen dagen zijn linkse partijen terecht flink bekritiseerd omdat ze mee wilden doen aan een protest “tegen racisten in de raad” (de gemeenteraad van Amsterdam). Die kritiek kwam doordat de organisatoren van de demonstratie in kwestie extreemlinks zijn — en zich zelf met enige regelmaat schuldig maken aan geweld. ANTIFA doet bijvoorbeeld mee.

Het loopt zo uit de hand in de hoofdstad dat een kandidaat van FVD letterlijk is aangevallen door een linkse gekkie.

Nou, het heeft even geduurd, maar de PvdA heeft dan toch maar besloten om te breken met het anti-PVV en anti-FVD pact. Hoewel die partij eerder nog liet weten gewoon door te gaan met het protest hebben de sociaaldemocraten nu dus toch maar pas op de plaats gemaakt.

“We zien de spanning oplopen, en daarom hebben we deze weloverwogen beslissing genomen,” aldus de PvdA in een officiële verklaring. En:

“We vrezen dat het protest te veel gedomineerd wordt door organisaties die methoden hanteren die wij haaks vinden staan op onze boodschap. Dat deelnemer AFA ons vanmiddag via Twitter toebeet ‘vluchtelingenjagers’ te zijn die lekker weg moeten blijven van de demonstratie, heeft ons gesterkt in ons besluit.”

De vraag is nu natuurlijk: wanneer laten GroenLinks en de SP óók weten dat ze links terrorisme niet steunen? Die partijen steunen deze zieke protestactie van ANTIFA en co nog steeds, ja, zelfs nadat de FVD-kandidaat belaagd werd door linkse gekken. Blijkbaar vinden GroenLinksers en SP’ers geweld dus best prima — zolang de daders maar links en de slachtoffers maar rechts zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ben Zine

  Als GL en SP aan deze demonstratie gaan deelnemen en zich gaan inlaten met gewelddadige extremisten hebben ze zich definitief buiten de democratie geplaatst. Het is in die zin een mooie testcase.

 2. DolleDries

  Dus eigenlijk wordt het alleen nog maar een demonstratie van extreme linkse randdebielen.

 3. Peter Loosduinen

  PvdA trekt zich toch maar terug uit anti-FVD en anti-PVV demonstratie
  Dit is een goed besluit !
  Voortschrijdend inzicht.
  Hypocriet ???? Welke partij is dit niet ????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.