Interne kritiek bij de PVV zwelt aan: ‘De verkeerde mensen hebben verantwoordelijkheid’

Eerst kwam er kritiek vanuit de PVV, omdat kandidaat-gemeenteraadsleden zich schaamden voor hun mede-kandidaten. Nu komt er nog meer kritiek vanuit de partij op de procedures die de partij gebruikt in de gemeenteraadsverkiezingen. Een Kamerlid heeft dit bevestigd aan De Telegraaf en RTL Nieuws. 

Volgens de PVV’er verlopen de zoektocht naar kandidaten voor de verkiezingen niet goed, omdat “de verkeerde mensen” de taak hebben gekregen de lijsten samen te stellen. Het Kamerlid zegt dat het daarom te verwachten is dat zich dubieuze kandidaten melden. De partij wil niet reageren op vragen over de interne kritiek.

De partij van Geert Wilders, meestal is dit beeldspraak maar in dit geval is het natuurlijk gewoon zo, wil in dertig gemeenten meedoen aan de verkiezingen. Dit is nogal een grote sprong vanaf de plek waar ze eerst stonden, namelijk twee gemeenten. Het is dus wel logisch dat er af en toe rotte appels bij zitten, of dat de procedures niet gaan zoals ze gepland waren.

Toch zegt het veel over de structuur van de partij. Aangezien er een strakke hiërarchische structuur is binnen de partij, is het vooral een ons-ken-ons. Dat is geen verwijt, dat is nu eenmaal het gevolg van de menselijke interactie. Daarmee komen er mensen op de lijst of hoge rop de lijst, omdat ze de juiste mensen kennen. Zo oud als de politiek zelf. Met een hiërarchische structuur bestaat ook het risico dat er niet echt tegengas gegeven wordt en dat de processen toch wat heimelijk verlopen. Nogmaals, een gevolg van de menselijke interactie in zo een structuur.

Naast deze aantijgingen door een groepje PVV’ers heeft de partij het natuurlijk ook gewoon moeilijk. Forum voor Democratie van Thierry Baudet vreet de PVV leeg in de peilingen en Wilders lijkt zijn hoogtepunt te hebben gehad. De vraag is of je in zo een turbulente onzekere tijd überhaupt wel mee moet doen in zo veel gemeenten? Al met al, voorlopig lijken problemen de PVV nog niet gepasseerd te zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. DolleDries

  Een Kamerlid heeft dit bevestigd aan De Telegraaf en RTL Nieuws.

  Ook weer zo doorzichtig spelletje vlak voor de verkiezingen.

 2. sjun

  Het doet zich aanzien dat de PVV het veel beter doet dan gedacht gezien het opmerkelijke media-offensief. Dat zegt wel iets over het vertrouwen in carrièrepolitici met de neus op Brussel gericht die vergeten lijken te zijn welk volk zij dienen te vertegenwoordigen.

 3. DolleDries

  Hierry Baudet vreet de PVV leeg in de peilingen.

  Verkoop geen onzin Lars.

  1. loes530

   Wat een haat weer van DDS

 4. Ernst Quispel

  Het gaat met de PVV snel bergafwaarts.

  1. poldi

   Wishfull thinking !

  2. loes530

   is de telegraaf en RTL nieuws kun je weer verwachten hebben niks anders te doen

 5. loes530

  las gisteren in de ad dat de PVV half leefbaar leeg eten

 6. Abri079

  Mag ik deze scharen onder de noemer fake nieuws?

  Waarom?

  Men heeft een persoon, wiens naam de Telegraaf en RTL niet noemt, die het een en ander zegt over hoe de PVV in de Kamer er kennelijk over denkt.

  In de dertiende eeuw ging je op de verklaring van een buurman al op de brandstapel.
  In de huidige tijd zou ik het streven van een getuige is geen getuige willen vasthouden.
  Voor de liefhebbers:
  unus testis nullus testis
  artikel 342 Sv.

  Meerdere onafhankelijke bronnen maken het verhaal sterker en controleerbaar. Nu heb ik niets, anders dan een verhaal voor de GR verkiezingen.

  Telegraaf, RTL en DDS bij monde van Lars doen dat in deze.
  Het zou DDS sieren als men dit soort “nieuws” verifieerde en met een onderbouwing zou brengen dan wel niet meegaan in de gekte van website vulling.

  1. Guus Geluk

   Simplistisch als men al het onwelgevallige nieuws kan scharen onder fake nieuws.

 7. tomygun

  Naam en rugnummer heb je dat niet dan praat je poep.
  Met andere worden linkse roddel .

  1. Spaanse kok

   Van alle reageerders hierboven ontbreken zowel naam als rugnummer.
   Weet u gelijk wat de waarde van hun postings is, hoofdzakelijk uitwerpselen, stront, drek of fecaliën

   1. buitenbeentje

    Gelukkig geef je eindelijk toe dat jouw postings geheel waardeloos zijn, want ook geen naam en rugnummer. Je praat poep en je weet het zelf, je gaat vooruit, de medicijnen helpen dus toch een beetje.

    niets is waar en zelfs dat niet.(Multatuli)

   2. tomygun

    Spaanse griep , of was het nou kriep .
    Van de meeste reageerders is de naam en rugnummer bekent
    bij de redactie zo u praat poep .
    Maar hoe zit dat met die linkse mafklappers met vele nicks ? .

    1. Spaanse kok

     Snel even behulpzaam zijn.
     T weghalen en voor een d vervangen.

     1. tomygun

      Je bedoeld de D van dwangbuis
      ik vind de T van tijger wel leuk !
      Zo als je weet kan je hier niets vervangen
      ik zou graag die rubber duck vervangen
      maar dat gaat ook niet helaas .

     2. Zout

      @ÇöçK: T a a l n e u q e r t j e

   3. Bloem

    Gelukkig weet u uw eigen bijdrage aan dit forum op waarde te schatten

 8. Ni28

  De PVV is niet voor niets een eenmanspartij. Nu er meer mensen nodig zijn beginnen de problemen. Dat kan de partij de kop kosten. De aantrekkingskracht voor foute mensen is meermalen groter dan bij andere partijen maar dat is logisch. Het is de kunst om deze mensen op tijd te weren. En dat gaat met vallen en opstaan.

  1. Rosasolis

   @Ni28. Misschien zal Geert eindelijk realiseren dat als je een sociëteit of politieke partij wil oprichten, dat het moet wel openbaar zijn voor alle burgers. Een stiekem, gesloten sociëteit kan niet opkomen voor de problemen van de bevolking van de moederland (Nederland). Jammer dat Geert dit niet had gerealiseerd toen hij stapte uit den VVD, en zijn PVV oprichte. Nu dat de FvD opgericht is en ieder nieuwe lid wil accepteren, zal er ook wellicht een aantal gevaarlijk rotte appelen zijn. Geen partij is vrij van een paar moeilijke leden. Er kan altijd een ballitage commissie zijn om agressive mensen niet als lid toe te laten. Maar als je het stiekem wil doen, dan zal je geen enkele vordering maken…niet in Nederland. Dit land is veel te intelligent om
   zo maar een stiekem “leider” te accepteren die zijn bewolking niet accepteerd en niet erkennd. Binnenkort: goodbye Geert van onze Nederlanders. Ga dan vragen voor asiel in Trump Towers in New York, of ga je naar Hungarije om goelash te eten! Beste Geert, zoals wij Nederlandsen zeggen, wij hebben je niet nodig, en wij hebben je nooit nodig gehad.

 9. tomygun

  Even de uitleg wat een rubber Duck is .
  In Zuid Afrika rubber Duck is een nick voor een rubber boot
  omdat hij zo met de golven mee buigd .
  Dat moet u toch bekend overkomen .
  En nee ik ben daar niet maar ontmoet er wel veel .
  Liever 10 Zuid Africaners dan 1 Mocro .
  Regards , Tom .

 10. Rosasolis

  Sinds zijn oprichting ruim 11 jaar geleden, heeft de PVV altijd interne problemen gehad. Omdat de PVV werd geregistreerd door Geert Wilders als prive sociëteit, met alleen een officiele lid…G. Wilders. Ik herinner hoe het ging gedurende de eerste jaren van de PVV.
  Dit geheimzinnig sociëteit heeft nooit leden geaccepteerd, alleen een paar vrienden van Geert konden aansluiten als “werkers”, zonder enige persoonlijk inbreng. En men kon zelfs geen enkele eigen mening als medewerker geven binnen de PVV. Er ging haast geen maand voorbij dat er werd op het nieuws vermeld dat alweer iemand uit de PVV stapte, wegens het feit dat zij werden alleen als medewerker geaccepteerd, maar zonder recht op eigen mening te hebben binnen de kleine groep. En er werden klachten over slechte salaris en werk omstandigheden, te veel overwerk, en ruzies.
  Vaak was Geert in het buitenland, vooral in Amerika, of in Nederland gewoon afwezig.
  Het PVV programma werd nooit bijgewerkt of hernieuwd gedurende al die jaren.
  In feite was G.Wilders meer populair in Amerika dan in Nederland.
  Toen de PVV werd opgericht was ik nieuwsgierig. Dus ik schrijf een brief (via de PTT)
  voor informatie. Nadat mijn 1ste brief werd niet beantwoord, schrijf ik een 2de brief.
  Alweer geen antwoord. En via de telefoondienst had ik ontdekt dat de PVV alleen een prive telefoon nr. had. Dus je kon hen niet bereiken…niet via de post, niet via de telefoon, en ook niet via internet. En toen waren er geen tweets, dus geen enkele mogelijkheden om hoe dan ook wat informatie of contact te krijgen met dat toen nieuwe stiekem PVV sociëteit. Af en toe een gesprek met Geert op een TV talk-show,
  maar dat was alles. Geert heeft blijkbaar vergeten dan de tijd gaat door.
  Ik blijf bij de CDA die ons een zeer uitgebreide magazine stuurt, met veel informatie, over problemen die opgelost moeten worden, over oplossingen of vorderingen,
  en met telefoon nummers van leden die gebeld kunnen worden voor een korte gesprek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.