Marianne Thieme doet huiliehuilie over vossenjacht

Nee, we mogen echt helemaal niets meer.

Er was een tijd dat wij mensen in ons eigen levensonderhoud moesten voorzien. En dan niet in de zin van dat we naar kantoor gingen en daarna naar de supermarkt om ‘vlees’ te kopen (waar we alleen een mals biefstukje zien liggen), maar dat wij mensen zelf moesten jagen én onze ‘prooi’ (en schapen, kippen, etc.) tegen roofdieren moesten beschermen.

Natuurlijk zijn die tijden niet meer — niet voor de meeste mensen tenminste. Maar je zou juist verwachten van een partij die de oudheid zo ophemelt en feitelijk wil dat we teruggaan naar de tijd waarin we in grotten leefden, toch nog iets zou hebben met tradities die zijn voortgekomen uit deze noodzaak om voor ons eigen eten te zorgen (en dieren als kippen te verzorgen voor eieren, etc.).

Helaas is niets minder waar:

Mevrouw Thieme, kunt u zich voorstellen wat er gebeurt als die 20.000 vossen opeens niet meer doodgeschoten worden door jagers? Die gaan dan op jacht, ‘vermoorden’ andere dieren (want die eten ze) op een ongekend grote schaal, waardoor de natuur een enorm probleem krijgt. Voor je het weet zijn al die vogeltjes, konijntjes en kippen nagenoeg uitgestorven in bepaalde delen van het land.

Moet je Thieme dan eens horen.

Het is prima dat Thieme en haar vrienden het niet kunnen verdragen dat dieren ‘lijden,’ maar dat betekent niet dat andere mensen hun gedrag daarom moeten aanpassen. Kweek maar wat eelt op dat zachte hartje van je, Marianne. Mensen staan bovenaan de evolutieladder, vossen komen daar heel, heel, heel ver onder.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. DolleDries

  Volgens mij was de vossenjacht in Engeland ontzettend wreed waarbij de vos door horden honden werd verscheurd.
  Goed dat dit verboden is.

  1. hans-e-pans

   In de natuur zijn de regels anders dan als in de wereld van ons gedegenereerde mensen. In de natuur zijn er niet meer dan dat er voor dieren voedsel is. Als er hier vossen afgeschoten worden dan schuift de gehele zooi op want elke vos heeft een bepaalde oppervlakte nodig om in zijn leven te kunnen voorzien.

   Hier in Nederland zijn we aan twee zijden begrenst door water, dus als er ruimte ruimte komt voor vossen dan zullen zij overwegend uit het oosten komen, Duitsland dus. Het uitdunnen van de vossenpopulatie zal dus alleen maar een verschuiving geven.

 2. Joop Sigaar

  ‘En voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan het halal vermoorden van dieren ‘
  Want ,zeer pijnlijk , zeer langzaam en stikken in z’n eigen bloed.

  Kijk als je dat nou eens iedere dag roept in de 2e kamer dan ben je pas echt een PvdD .

  Maar dat doen jullie niet , want ja eh vrijheid van godsdienst hè.

  Je kunt het beter hebben over de zg mestwetgeving en vossenjacht etc…
  Dan is het net alsof je iets om dieren geeft en kan je lekker je vorstelijke salaris blijven opstrijken…

  Pfff.

  1. django 70

   Dat beestachtige halal slachten aankaarten durven die schijtlijsters niet want ja dat is islam traditie en ze zijn oh zo bang dat die dieren moordenaars boos worden. en natuurlijk valt gelijk ook weer het woord racist.

 3. Gerlos

  Ja wat moet het worden met de natuur als je niets doet aan een grote overschot aan herten en vossen en misschien wel andere dieren. Je zal de populatie van deze dieren moeten aanpassen en afschieten. Helaas voor u mevr. Thieme zo werkt dat eenmaal in ons kleine landje waar de regels op dierenwelzijn al aardig zijn doorgeschoten.

  1. Henk-Jansen

   ‘Waar de regels op dierenwelzijn al aardig zijn doorgeschoten.’ Mag ik u vragen wat er zo doorgeschoten aan is?

   1. Code134

    Goede vraag, Henk.

    1. Zout

     @Error code 134 – Program Abort…

     1. corfo

      @ Cootje.
      Dank voor je zeer inhoudelijke reactie !
      Heeft vriendje Henk al gereageerd ?
      Rot toch op met je kinderlijk gewauwel, pillen slikkende psychopaat !

   2. Dubbele Komma

    dat minderwaardige dieren als jouw soort nog adem mag halen. dat is doorgeschoten.

    1. Henk-Jansen

     Ik had jou niks gevraagd, Dubbele Komma!

     1. Dubbele Komma

      alle reaguurders hier op de site zitten ook niet op mein kampf van henk jansen te wachten als je dat nog niet door had,enge fascist.

      ga dood.

    2. Zout

     @DD: Henkietrol en Codedrol… 😛

 4. van Urk

  Als er op vossen wordt gejaagd, wordt het aantal vossen juist groter, maar zijn ze ook zwakker. Bij het niet jagen wordt het aantal juist minder maar zijn deze vossen wel gezonder en sterker.

  1. Zout

   Ik verkies het jagen op trollen… 😛

   Negeren is één van de beste wapens. 😉

 5. CJD

  Ach kom! We hebben het hier over plezierjacht. Niemand gaat een vos eten nog gebruiken ze hun pels. Mevr. Thieme heeft helemaal gelijk

  1. Dubbele Komma

   jouw pels mag je houden,als je maar niet meer beweegt. en vreten gaan we je al helemaal niet enge fascist. kim il eng.

  2. Abri079

   “nog”echt?
   Probeer de volgende keer eens noch.
   Staat je veel beter.

   1. Zout

    @Abri079: Nog een woordneuqertje? Ga ergens anders spelen, dat staat je veel beter.

    1. corfo

     @ Zout.
     Je moet o.a. @Abrikoos en nog een paar van z’n maten niet zo hard aanpakken hoor, daar kunnen hun tere zieltjes niet tegen. Iets zinnigs heb ik van die gasten nog niet gelezen. Hij, @Abrikoos, geeft trouwens wel een goede inkijk in de gedachtegang van dat linkse gajes : als ze onderuit dreigen te gaan, zoeken ze naar schrijffoutjes ! Hilarisch toch ?

  3. Zout

   @CJD: De wildpopulaties in Nederland zijn niet vanzelf tot stand gekomen. Decennia lang is er intensief gejaagd waardoor de verhoudingen zoek zijn.

   Als je een keer een ree tegen je auto hebt gehad dan weet je wat ik bedoel. Die beesten leven in het wild en fokken zichzelf ongans. Na een tweede ree ben je waarschijnlijk wel blij met het feit dat het evenwicht wordt gezocht door de jacht.

   Hetzelfde geldt voor vossen. Doe je daar niets aan dan heb je binnen de kortste keren een groot probleem. In jouw kippenhok, in dat van de buren. Je konijnen, je huisdieren. Vossen hebben geen natuurlijk vijanden, fokken zich ongans en dat zal steeds meer schade veroorzaken.

   Helaas heeft de mens ingegrepen in dat wat wij wild noemen. Er is geen weg meer terug dus moeten jagers de verhoudingen bewaken.

   1. corfo

    @ Zout.
    Het z.g. “wildbestand” in Nederland is geheel kunstmatig opgebouwd.
    Er worden dieren uit een ander deel van Europa naar NL gebracht, “omdat ze er vroeger ook al waren”. Die wild-vervalsers vergeten gemakshalve te vermelden dat NL er geheel anders uitzag en de bevolking nog niet kunstmatig met miljoenen was uitgebreid.
    Laten we niet zo verontwaardigd doen over vossen; wat die arme geiten en schapen momenteel te verduren hebben met al die islamieten, dat is pas écht zielig.
    De ene soort wordt van achteren genomen en de andere onverdoofd geslacht.
    Hoor je pissebed Thieme niet over.

 6. Fortiori

  Mevr. Thieme is een zeer bekwame persoonlijkheid en weet waar zij het over heeft. Niet alleen het dierenwelzijn maar ook daarbuiten weet zij het waarover zij het heeft. Huilie huilie is een uiting van onbegrip.

  1. Zout

   @Fortiori: Wat fijn dat jij dat vindt. Heb je ook nog iets inhoudelijks te melden, over het artikel of zo?

   1. Fortiori

    Dank, dank u. Het artikel is begrijpelijk geschreven. En ook dat wij dus op jacht moeten. Het is klip en klaar dat één vos een kippenhok kan “doen”, uitroeien. Korte metten, het is nu “Fox on the run” (Sweet, 1974)

 7. Florissa

  Druk maken over het afschieten van vossen, maar dat tijdens de strenge winter honderden herten de hongerdood stierven in de duinen ,omdat die arme dieren geen kant op konden door de hekken die eromheen staan ,was Thieme niet thuis, en maakte ze zich totaal niet druk .

 8. fusilier

  Zolang een jager de jacht ziet als sport, inclusief het koningshuis,heeft het niks met dieren welzijn te maken.

 9. Parestado4

  Vroeger deden wij ook mee aan vossenjacht.Dan werd je midden in de nacht geblindoekt af gefzet ergens in the middle of nowhere en dan moest j e maar zelf uitzoeken hoe je je bestemming bereikte.
  Onzin natuurlijk.Ik geloof dat ik ook maar een politieke partij ga oprichten.Ùh:Partij voor de……?
  Geldschieters gevraagd.\Vraag wie financiert zulke onzin partijen?

 10. wheelboy

  Ik geef tieme hierin helemaal gelijk zo ook met bontfokkerijen .Dit is nergens voor nodig zijn goeie alternatieve .En tegen diegene die zeggen er zijn teveel van dit of dat zeg ik .Ga mensen schieten dan die hebben we ruim 7 miljard zijn er ook teveel . Ook een dier is een leven .De Natuur regelt zich zelf hoe cru het soms ook is .

 11. Babaji538

  De konijnenfokkerij van Hiemstra vind ik nog beter.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.