‘Oprah for President’ gekte gaat door: haar speech op Golden Globes Awards op Spotify gezet

Oprah Winfrey heeft zich na haar speech op de Golden Globes Awards geliefd gemaakt bij heel veel mensen. In haar speech sprak ze over de #metoo kwestie in Hollywood en de positie van vrouwen in de maatschappij. Haar feministische uitspraken leidden tot een staande ovatie op het evenement.

Na haar speech gingen mensen inspelen op de eventuele politieke ambities van Oprah. In bijna elke talkshow werd er gepraat over haar mogelijke race naar het Witte Huis, in 2021. Natuurlijk gaat ze dan voor de Democraten, want ze zal het dan moeten opnemen tegen Donald Trump.

Beide tv-sterren, beide eigenaren van grote bedrijven, beide rijk. Waar de politieke voorstanders van de Democraten eerst nog moord en brand schreeuwden vanwege de apolitieke achtergrond van Trump, juichen ze nu voor Oprah. Het leven loopt raar en vol tegenstrijdigheden. Helemaal niet erg natuurlijk, maar de hypocrisie moet wel aangewezen worden.

Nu heeft de Oprahgekte een nieuwe fae bereikt, want haar speech is op het muziekplatform Spotify gezet:

De veelbesproken en bewierookte speech van Oprah Winfrey tijdens de uitreiking van de Golden Globes staat op Spotify. De acht minuten durende toespraak is in zijn geheel toegevoegd onder de titel Oprah 75th Golden Globes Cecil B. DeMille Award Acceptance Speech.

Geen verantwoording, geen verklaring, geen reactie. Het lijkt er op dat Spotify financieel wil inspelen op de Oprahgekte. Daarnaast kan het ook een middel zijn om mensen inderdaad klaar te stomen voor een eventuele kandidaatschap van Oprah Winfrey. Laten we hopen van niet, want dan worden de verkiezingen al helemaal een comedyshow.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. tomygun

  Wat links roept is toch allemaal comedyshow .
  Na 50 jaar is er niets wat hout heeft gehakt .
  Enkel afbraak wat zij brengen .

 2. tomygun

  De eerste levens les die je nooit moet vergeten ,
  Rechts werkt en produceerd en verdiend geld .
  Links heft belasting en maakt het geld op .

  1. corfo

   @ tomygun.
   De door u genoemde eerste les, is tevens de eerste les tijdens een college “Economie in Nederland” aan een échte, onbevooroordeelde Universiteit in dit “rijke” landje.
   Uw opmerking is geheel juist !! +++

 3. Ritter

  “Oprah Winfrey heeft zich na haar speech op de Golden Globes Awards geliefd gemaakt bij heel veel mensen.”

  Oprah is vooral “geliefd” bij de gevestigde media en Hollywood. En die zullen haar dan ook promoten zoals nu gebeurt. Net zoals de media en Hollywood ook Obama hebben gepromoot en gesteund.

  Net als bij Obama word iedere speech positief neergezet en de hemel in geprezen. Of die speech nu goed is of niet doet niet ter zake.

  Dat de speech van Oprah nogal hypocriet is doet hierbij niet ter zake.

  Immers Ophra wist , net als ieder ander in Hollywood, van het misbruik in Hollywood en zweeg daarover. Ze kwam netjes op de feestjes die door Weinstein werden gegeven.

  Uiteraard zwijgen veel media daarover. Maar gelukkig niet iedereen.

  Seal, een artiest, heeft de hypocrisie van Oprah bekritiseerd in een artikel. Terecht heeft hij gezegd dat Oprah deel van het probleem is omdat ze zweeg toen het misbruik plaatsvond.
  ——————

  Seal calls out Oprah Winfrey for hypocrisy, calls her ‘part of the problem’
  http://www.foxnews.com/entertainment/2018/01/11/seal-calls-out-oprah-winfrey-for-hypocrisy-calls-her-part-problem.html

  1. Anton Adriaan

   Wel verdorie, Ritter!!
   Nu sla je de spijker precies op z’n kop. En het bespaart mij een stukje typen. Dank u.

   1. corfo

    @ Anton Mussert.
    De optocht van jouw club (de New-NSB’ers) gaat over enkele minuten van start en jij zou voorop lopen met een papieren vlaggetje, weet je nog ?
    Dan ga je toch niet je tijd verdoen met jouw nikszeggende reacties ?
    Vooruit opschieten Anton, zwarte pakje aan en marcheren onder tromgeroffel en trompetgeschal !! De “kameraden” wachten al.

    1. Anton Adriaan

     Ik was serieus wat betreft de reactie van ritter…
     Verder heb je mij nog steeds niet uitgelegd welk clubje je in hemelsnaam bedoeld….

  1. Code134

   De bestuurlijke ervaring van Trump hield ook bepaald niet over.

   1. Roughwood

    Daar zit nou net de crux! Die ervaring doet er ook helemaal niet toe. Het geld regeert nu eenmaal en dat hebben zowel Trump als Winfrey in overvloed. Oprah zou dus zeker niet kansloos zijn, sterker nog, ze staat reeds met 1-0 voor! Want vrouw, Afro-American, politiek correct en bekend in het hele land. Alleen maakt je dat nog geen goede president. De tijd zal het leren.

    1. meanstreak2099

     bedenk wel dat oprah bijna verheven is tot een religie in amerika door haar shows en daardoor kan ze bijna niks verkeerd meer doen

    2. Ritter

     Roughwood

     Trump heeft geen politieke ervaring maar heeft ervaring van het managen van een wereldbedrijf.

     Daarbij blijkt na het eerste jaar van Trump dat hij veel heeft voor elkaar gekregen. Veel meer dan je van de media zult horen.(de media hebben het liever over roddel verhalen over Trump)

     Maar de feiten spreken voor zich.

     Year One List: 81 major Trump achievements, 11 Obama legacy items repealed
     http://www.washingtonexaminer.com/year-one-list-81-major-trump-achievements-11-obama-legacy-items-repealed/article/2644159

 4. Ni28

  Presidentschap, ook daar kunt je kennelijk aan verdienen. Nets als aan CO2 en elke andere gekte die breed en geloofwaardig wordt uitgebracht. Mensen stoppen onmiddellijk met denken en lopen massaal achter de schreeuwers aan. De gemiddelde burger is de uiteindelijke slachtoffer. De schreeuwers tellen het winst.

 5. Ali Yas

  Is dat al vaker vertoond, dat de volgende presidentskandidaat op het schild wordt geheven terwijl de huidige nog drie jaar zit?

 6. DeKadt

  Oprah gaat niet de politiek in. Zet dat maar in de kluis. Dat gaat niet/nooit gebeuren. Trump heeft dat goed gezien. En hij kent haar al 30 jaar privé. Oprah’s kracht ligt ergens anders. In de politiek zou ze worden verschroeid. Daar heeft ze niets te zoeken. Ondanks al het geloei uit Hollywood en aanverwante vriendjes.

  Trump is -ondanks wat velen wordt wijs gemaakt in veel valse en bevooroordeelde media- een politiek dier. Altijd geweest. Al sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Trump heeft zijn hele leven met politici te maken gehad. Zijn netwerk is gigantisch. Hij kent zowat iedereen. Zeker mensen die er toe doen. En dat WETEN deze mensen ook. Vele politici, honderden, zijn ooit bij hem langs geweest voor advies, pep talk, steun en … geld. Trump had een draaideur voor politici in Trumptower. Ze waren niet aan te slepen. Ook Democraten waren stapelgek op The Donald.

  Trump veranderd nu Amerika. Ondanks een hysterische media, die grotendeels alles bij elkaar liegt, verdraaid of verzwijgt, stoomt Trump gewoon door. Trump is gepantserd in het kwadraat. Zijn hele leven staat in het leven van strijd, vechten en terugvechten. Met een enorme staat van dienst. In 90% van de gevallen won Trump. Ondanks zijn grote mond, zijn opschepperij, zijn poenerigheid, maakt Trump het waar. Het maakt sommigen razend in hun wanhoop.

  Zijn eerst jaar in het Witte Huis is niets minder dan spectaculair. Alle records worden gebroken. De economie schiet door het plafond, werkgelegenheid idem, regelgeving verdwijnt in de versnipperaar, belastingwetten wordt hervormd op historisch niveau, het gerechtelijk systeem wordt doordesemd met constitutionele rechters (i.p.v. progressieve), I.S. in binnen enkele maanden vernietigd en de hele buitenlandse politiek is onderste boven gezet. En de hele Obama periode, die zo veel schade heeft toegebracht aan alles en iedereen, wordt tot onder de sokkel afgebroken. Obama is radeloos maar kan niets doen. Kortom, Trump begint nu aan jaar 2.

  Oprah’s kandidaatstelling is leuk voor de krantenkoppen. Iedereen denkt nu: wat Trump kan, kan ik ook. Dat is niet alleen hilarisch, het is volstrekt illusoir. Wat Trump heeft gepresteerd is een eenmalig gebeurtenis. Zal nooit meer op deze schaal gebeuren. Trump’s kracht is niet alleen financieel, het is ook persoonlijk. Het is zelfs lichamelijk. Trump is een soort oerkracht die in het openbaar bestuur en politiek eigenlijk niet bestaat. Trump is eigenlijk een anomalie, iets bijna onwerkelijks.

  Oprah heeft sowieso niet het uithoudingsvermogen van Trump. En Oprah heeft geen enkele ervaring in de politiek (Trump ook niet, maar zoals gezegd, schurkte hij zijn hele leven met politici en werd besmet met het politieke virus; lees zijn boeken er maar op na), geen enkel politiek netwerk. Zelfs de Uber-politica, met een Uber-netwerk, met een Uber-budget, Frau Clinton werd weggeblazen door The Donald. De vrouw die niet kon verliezen werd bijna begraven. Letterlijk.

  Trump is uniek. We moeten er dus van genieten en van leren. Dit zijn de Trump jaren. Dat worden er 8 en zullen tot de nok worden gevuld met succes. Ondanks het verzet, de ontkenning, de obstructie en zelfs verraad en demonisering, Trump overwint. Dat zit in zijn DNA. Verliezen is geen optie.

  Oprah wordt op het schild gehesen door de Haat-Trump-Media, maar het zal niets worden. De Democraten zitten met zichzelf in de knoop. De partij is een slangenkuil waar niemand uit kan kruipen. En in de tussentijd verbouwt Trump het land. Na 8 jaar is het voorbij en wie er dan komt zal een ander land aantreffen.

 7. Zout

  Ik denk, maar eigenlijk weet ik het wel zeker, dat ik die toespraak van Winfrey niet ga beluisteren.

  1. sjun

   Het was een politiekcorrect dertien in een dozijn verhaal waarin ze decennia terug moest om witte mannen van een groepsverkrachting te kunnen beschuldigen. Echter Oprah, de vriendin van Weinstein gaat het als moraalclaimster niet redden en zal indien ze op campagne gaat ook nog de witte huisvrouwen van zich vervreemden die haar haar kapitaal bezorgden. Alvast een eerste voorproefje van het dossier dat zich ontsluit: https://www.youtube.com/watch?v=_k2JV9xJQTY

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.