Rechts-populistische conservatieven keren zich tegen Trump: “Als je toegeeft op immigratie word je niet herkozen!”

Acteur James Woods is er niet over te spreken dat president Trump bereid lijkt te zijn om het verblijf van miljoenen illegale immigranten uiteindelijk te legaliseren. 

Twee dagen geleden gaf Donald Trump een grote persconferentie waarin hij uitlegde dat hij en het Amerikaanse Congres werken aan een “oplossing” voor het immigratieprobleem. Of beter gezegd: het illegale immigratiesysteem. Er zijn namelijk miljoenen en nog eens miljoenen buitenlanders die illegaal in Amerika verblijven.

Tijdens zijn campagne beloofde Trump dat hij die illegalen geen amnestie zou verlenen als president. Hij wilde een muur bouwen, en zou de Amerikaanse immigratiewetten uitvoeren. Punt.

Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Op 9 januari (afgelopen dinsdag) gaf hij namelijk aan dat hij bereid is om een akkoord te tekenen waarbij miljoenen illegalen “een pad naar burgerschap” krijgen. Met andere woorden, dat ze Amerikaanse staatsburgers kunnen worden.

In eerste instantie lijkt hij zich daarbij vooral te richten op illegalen die als minderjarigen naar Amerika zijn gekomen (veel van die mensen zijn nu natuurlijk dus wel volwassenen, we hebben het onder meer over mensen die al in de veertig zijn), maar volgens de New York Times is hij ook bereid om dit soort maatregelen te nemen voor de miljoenen andere illegalen — dus mensen die op volwassen leeftijd vrijwillig naar Amerika zijn gekomen en de Amerikaanse wet daarbij bewust aan hun laars gelapt hebben. Dit alles zou hij doen in ruil voor strengere immigratieregels en een betere grensbewaking. Ofzo.

Het zal niemand verbazen dat Trumps meest gepassioneerde aanhangers tijdens de campagne hier flink van geschrokken zijn. Zij waren er immers overtuigd dat hij de enige Republikeinse kandidaat was die geloofd kon worden toen hij zei dat hij tegen amnestie en vóór de bouw van een muur bij de grens met Mexico was.

Eén van die aanhangers is acteur James Woods. Deze conservatieve Hollywoodster (daar zijn er niet zoveel van) waarschuwde Trump gisteren op Twitter:

Oftewel, als je toegeeft op immigratie zal je presidentschap beperkt blijven tot één termijn, wat inhoudt dat hij niet herkozen zal worden. Aldus Woods.

Tijdens de persconferentie met Democraten én Republikeinen liet Trump daarnaast ook weten dat hij elke wet zou tekenen die het Congres bij hem op het bureau zou leggen. Hij zou dus niet eens naar de inhoud kijken. Conservatieve commentator en auteur van het boek In Trump We Trust, Ann Coulter, reageert terecht verbolgen:

On MSNBC, the hosts didn’t say, “You know, we saw a new side of Trump today …” Instead, they could barely suppress their giggles over the great negotiator being rolled.

The Democrats’ opening bid is: Not only does every poor person in the world get to come live here, but all their relatives get to come, too!

They don’t control any branch of government, and they’re not budging from that.

Trump’s counter-offer is: OK! My immigration policy is whatever you send me!

The end result was: On the left, they’re happy but still think Trump’s a moron. On the right, they’re unhappy and also think Trump’s a moron.

Het enige wat we daarvan kunnen zeggen is: I told you so. Tijdens de voorverkiezingen waren er mensen als ik die te pas en te onpas riepen dat Ted Cruz de enige écht conservatieve kandidaat was. Dat Trump niet vertrouwd kon worden. Maar nee, zeiden Trumpistas, iedereen die Trump niet steunde was een nepconservatief. Een pion van de mondiale elites. Ofzo.

We gaan zien wat Trump de komende tijd doet, maar ik vrees voor Amerikaanse conservatieven dat hij illegalen inderdaad amnestie gaat verlenen, dat die muur waar hij het over had uiteindelijk een ‘hekje’ blijkt te zijn, en dat Trump zijn belangrijkste verkiezingsbelofte dus breekt omdat hij het gewoon te leuk vindt om tof gevonden te worden door Democraten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. CJD

  maar goed dat zal ik dan weer verkeerd zien of zo?

  1. Ni28

   je zegt het zelf al.

 2. Guus Geluk

  Trump heeft Bannon uit het Witte Huis gegooid en staat thans onder invloed van Jarvanka.

  Donald Trump dobbert mee met een ieder.

 3. CJD

  Wat een neppend is die trump

  1. Anton Adriaan

   Mee eens. Het is een grote clown.
   Nog voor de verkiezingen in de VS zei ik al dat deze zakenman met z’n internetbruid als eventueel president z’n beloftes niet of nauwelijks na zal komen. Zakenmannen denken nu eenmaal anders dan politici(sommige graaiers uitgezonderd).

 4. tomygun

  New York Times tja dan is Syl eerliijker en extreem rechts wha .
  Als de muur gebouwd word is hij bereid tekijken naar sommige
  uitzonderingen , als de muur niet gebouwd word dan zal al het
  mogelijke gedaan worden om de uitzetting door te laten gaan .
  Dit is al oud nieuws maar links heeft tijd nodig om het in hun
  voordeel uitteleggen .

  1. tomygun

   Breit bart is een goede bron om daar achter tekomen .

   1. Code134

    Breitbart heeft de aanval op Trump inmiddels ingezet.

    1. Ni28

     Breitbart gaat het opnemen voor Clinton zeker.

    2. Guus Geluk

     Dit waag ik te betwijfelen. Bannon staat op straat en zijn “revolutie” ligt in het slop. Breitbart moet de kant van Trump hebben gekozen.

    3. tomygun

     Lees BreitBart Mafklapper .
     Nee nee Thrump tekend geen daca deal zonder muur.

 5. Supernoodle

  James Woods is geen Oprah Winfrey.
  Geen rede voor zorgen voor The Donald.

 6. Ben Zine

  Sinds het ontslag ven Bannon, ten gunste van Ken & Barbie (eehh… ik bedoel Jared & Ivanka), heb ik mijn vertrouwen in Trump verloren. Ook hij blijkt gezwicht voor het militair industriële complex (werkelijk krankzinnig hoge defensie uitgaven), Wall Street ( twee naaste adviseurs, Cohn en Mnuchin, zijn afkomstig van Goldman Sachs) en zijn dochter en schoonzoon die openlijk sympathieën hebben geuit voor de Democraten, het zijn in feite gewoon stinkend rijke Manhattan high society “liberals”. Daar heeft de Amerikaanse arbeider, de “blue collar worker”, dus helemaal NIETS mee. Ga zo door Trump, en James Woods krijgt gelijk. Dan kun je na 4 jaar opzouten.

  1. Zout

   Zijn voorganger en republikein George Bush zei het al: “either you’re with us or against us”

   1. Fortiori

    Dat zegt bijna elke profclub

    1. Zout

     Feit, maar het is gezegd!

 7. Fortiori

  Snel alle zeilen bijzetten om dit goed te praten.

 8. Ni28

  Trump doet of poogt beloftes na te komen. Wie kan het hem nazeggen?

  1. Zout

   @Ni28: Lachwekkend dat sommige trollen niet schijnen te begrijpen dat Trump president van Amerika is en dat de president van Amerika Trump is. 😛

   1. Henk-Jansen

    Met drie miljoen stemmen minder dan zijn concurrent.

    1. Zout

     @Ni28: Lachwekkend dat Henkie niet schijnt te begrijpen dat Trump president van Amerika is en dat de president van Amerika Trump is, en dat je dat alleen wordt als je de meeste stemmen hebt. 😛

     1. Ni28

      Ineens deugd de verkiezingssysteem niet terwijl het altijd al zo werkte. Maar bij Trump is het ineens fout. Zielig en lachwekkend.

     2. Julian

      Ik zie alleen dat iemand een opmerking maakt over stemmen. Dan wordt dat onmiddellijk verdraaid dat die persoon het niet eens is met het kiessysteem. Dat systeem water het is. Klaar. Welke stemmen bedoel je zout? Als het de uitgebrachte burgerstemmem betreft heb je ongelijk. Feit

 9. Code134

  Trump steunde op een rechtse minderheid en die begint nu ook af te haken.

  1. sjun

   Tuurlijk, Trump wordt steeds aanspreekbaarder en blijkt ook nog eens als president voor alle Amerikanen te functioneren. Dat gaat af op four more years al was het maar omdat het alternatief Amerika vooral afbrak ten gunste van haar eigen portefeuille. Kennelijk hebben de Democrats nog steds geen aanvaardbaar alternatief gevonden. De wanhoop om de verloren presidentsverkiezingen is intussen zo groot dat sommigen van Oprah Winfrey op het schild trachten te hijsen om van de vigerende openbaarmaking van maatschappelijke misstanden als de dubbele maat afgeleid te krijgen.

 10. Ni28

  Clown is het lievelingswoord van de trollen. Vast veel eigen ervaring opgedaan.

  1. Zout

   @nI28: Lachwekkend dat Wim niet schijnt te begrijpen dat Trump president van Amerika is en dat de president van Amerika Trump is, en dat je dat alleen wordt als je de meeste stemmen hebt.

 11. Ni28

  Wat een gezeik over drie miljoenstemmen. Zouden wij daar iets over horen als Clinton had gewonnen? Zeker niet! Clowneske trollenpraat.

 12. Ni28

  5@ Zout, zij koken in eigen vocht, laat ze maar goed doorkoken. Stelletje clowns.

  1. Zout

   @Ni28: Wim & Wim willen het niet snappen maar kunnen het ook niet.

  2. Guus Geluk

   Mogelijk bedoel je “in de eigen sop gaarkoken”.

   1. Zout

    @Guus: T a a l n e u q e r t j e

    1. Guus Geluk

     W i e k a a t s t k a n d e b a l v e r w a c h t e n.

 13. Fortiori

  Joseph P Kennedy III , democraat , congress man voor Massachusetts gaat voor President in 2020 Nog even geduld, komt tijd komt raad.

  1. Zout

   @Fortiori: Trollen poneren doorgaans een nietszeggende oneliner, of slechts enkele woorden, waarna ze hun snot bij elkaar harken en het doorslikken.

 14. Spaanse kok

  Zou Ritter zijn account hebben ingeleverd?
  Hopelijk is er niets ernstig met hem, want een Trump item overslaan is niets voor hem/haar.

  1. Zout

   Ik vind Ritter ijzersterk!

   1. Anton Adriaan

    Dat weten wij wel. 😉
    Dat zijn we aan je reacties op zijn berichten.
    Je bent een soort ‘subscriber’ een aanbidder.. een ritteraanbitter.
    😉

   2. Spaanse kok

    Vergeleken bij zoutje “de volger” is bijna iedereen ijzersterk.

    1. Zout

     Ik vind de bijdragen van Ritter bijzonder interessant en goed onderbouwd.

     De bijdragen van o.a Spaanse kok, Anton Adriaan, Wim en Henkie vind ik zonder uitzondering lafje, afgeleefd, broos, gammel, gebrekkig, gebroken, ongevoelig, hulpbehoevend, krachteloos, kwetsbaar, lamlendig, machteloos, mat, slap, teer, versleten, wankel, week, wrak, broos, flauw, fleps, lamlendig, machteloos, mat, matig en ziekelijk.

     1. Spaanse kok

      Ah, zielig

     2. Code134

      Ja, Zout maakt een zielige indruk. Uitgepraat, vrees ik.

 15. Guus Geluk

  Trouw schreef het goed: Trump is als een stuk wrakhout, die met een ieder meedeint. Is hij onder invloed van Bannon, dan stapt hij uit Parijs. Is hij onder invloed van Jarvanka, bijkans Democraten, dan voert hij zijn los immigratiebeleid.

  Trump is een kat in een zak.

 16. Steve Van der Vekens

  Dat klopt, ik hoop dat Trump niet uit het oog verliest waarom hij verkozen is.

 17. Babaji538

  I’m waiting for a hug. Really.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.