Rechts-populistische conservatieven keren zich tegen Trump: "Als je toegeeft op immigratie word je niet herkozen!"

Geen categoriejan 11 2018, 14:00
Acteur James Woods is er niet over te spreken dat president Trump bereid lijkt te zijn om het verblijf van miljoenen illegale immigranten uiteindelijk te legaliseren.
Twee dagen geleden gaf Donald Trump een grote persconferentie waarin hij uitlegde dat hij en het Amerikaanse Congres werken aan een "oplossing" voor het immigratieprobleem. Of beter gezegd: het illegale immigratiesysteem. Er zijn namelijk miljoenen en nog eens miljoenen buitenlanders die illegaal in Amerika verblijven.
Tijdens zijn campagne beloofde Trump dat hij die illegalen geen amnestie zou verlenen als president. Hij wilde een muur bouwen, en zou de Amerikaanse immigratiewetten uitvoeren. Punt.
Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Op 9 januari (afgelopen dinsdag) gaf hij namelijk aan dat hij bereid is om een akkoord te tekenen waarbij miljoenen illegalen "een pad naar burgerschap" krijgen. Met andere woorden, dat ze Amerikaanse staatsburgers kunnen worden.
In eerste instantie lijkt hij zich daarbij vooral te richten op illegalen die als minderjarigen naar Amerika zijn gekomen (veel van die mensen zijn nu natuurlijk dus wel volwassenen, we hebben het onder meer over mensen die al in de veertig zijn), maar volgens de New York Times is hij ook bereid om dit soort maatregelen te nemen voor de miljoenen andere illegalen -- dus mensen die op volwassen leeftijd vrijwillig naar Amerika zijn gekomen en de Amerikaanse wet daarbij bewust aan hun laars gelapt hebben. Dit alles zou hij doen in ruil voor strengere immigratieregels en een betere grensbewaking. Ofzo.
Het zal niemand verbazen dat Trumps meest gepassioneerde aanhangers tijdens de campagne hier flink van geschrokken zijn. Zij waren er immers overtuigd dat hij de enige Republikeinse kandidaat was die geloofd kon worden toen hij zei dat hij tegen amnestie en vóór de bouw van een muur bij de grens met Mexico was.
Eén van die aanhangers is acteur James Woods. Deze conservatieve Hollywoodster (daar zijn er niet zoveel van) waarschuwde Trump gisteren op Twitter:
https://twitter.com/RealJamesWoods/status/950900407668060161
Oftewel, als je toegeeft op immigratie zal je presidentschap beperkt blijven tot één termijn, wat inhoudt dat hij niet herkozen zal worden. Aldus Woods.
Tijdens de persconferentie met Democraten én Republikeinen liet Trump daarnaast ook weten dat hij elke wet zou tekenen die het Congres bij hem op het bureau zou leggen. Hij zou dus niet eens naar de inhoud kijken. Conservatieve commentator en auteur van het boek In Trump We Trust, Ann Coulter, reageert terecht verbolgen:

On MSNBC, the hosts didn’t say, “You know, we saw a new side of Trump today …” Instead, they could barely suppress their giggles over the great negotiator being rolled.

The Democrats’ opening bid is: Not only does every poor person in the world get to come live here, but all their relatives get to come, too!

They don’t control any branch of government, and they’re not budging from that.

Trump’s counter-offer is: OK! My immigration policy is whatever you send me!

The end result was: On the left, they’re happy but still think Trump’s a moron. On the right, they’re unhappy and also think Trump’s a moron.

Het enige wat we daarvan kunnen zeggen is: I told you so. Tijdens de voorverkiezingen waren er mensen als ik die te pas en te onpas riepen dat Ted Cruz de enige écht conservatieve kandidaat was. Dat Trump niet vertrouwd kon worden. Maar nee, zeiden Trumpistas, iedereen die Trump niet steunde was een nepconservatief. Een pion van de mondiale elites. Ofzo.
We gaan zien wat Trump de komende tijd doet, maar ik vrees voor Amerikaanse conservatieven dat hij illegalen inderdaad amnestie gaat verlenen, dat die muur waar hij het over had uiteindelijk een 'hekje' blijkt te zijn, en dat Trump zijn belangrijkste verkiezingsbelofte dus breekt omdat hij het gewoon te leuk vindt om tof gevonden te worden door Democraten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten