Rotterdamse jihadist krijgt maar zes jaar gevangenisstraf: wat een hel voor die vent

U leest het goed. De jihadist, de Rotterdamse Syriëganger Adil B., heeft maar zes jaar gekregen van de rechtbank. Hij was zelf nog geen eens aanwezig, want hij wil nooit meer terugkeren naar Nederland. De rechtbank wil op deze wijze toch een waarschuwing zenden naar Adil B. en met deze maatstaf gaat dat vast en zeker niet lukken.

Het Openbaar Ministerie wil niet wachten tot ze eventueel terugkeren, maar nu al tot vervolging overgaan om te benadrukken dat “de rechtstaat geen afscheid heeft genomen van de uitreizigers”.

Wat is de rechtsstaat als dit soort mensen zo zwak gestraft worden? Is dat rechtvaardigheid? Is dat een goed symbool? Hoe kan men dit rechtvaardigheid noemen, als je zes jaar krijgt voor het feit dat je naar Syrië bent gegaan met de bedoeling om onschuldigen dood te maken en terroristische plannen beraamt.

Sterker nog, hoe kan je het rechtvaardigheid noemen als je maar zes jaar geeft aan een persoon die niet zomaar een voetsoldaat is, of een laaggeplaatste handlanger, maar ook nog eens een leidinggevende positie heeft:

In een extra beveiligde zaal van de rechtbank in Rotterdam is de Rotterdamse jihadist Adil B. (26) bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Hij zou in Syrië een leidinggevende rol hebben gespeeld bij Jabhat al-Nusra, een organisatie gelieerd aan al-Qaida.

Er komen nog acht van dit soort zaken, maar als dit de maatstaf is, dan hoeven wij er niet zo veel van te verwachten. Dan is het lachwekkend hoe we dit soort walgelijke daden veroordelen als maatschappij. Of diegene nu terug komt of niet, of die nog leeft of niet, de straf moet een échte symbolische veroordeling zijn. Een sterk signaal naar de gekken die dit ook gedaan hebben, of van plan zijn dit te doen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. denk eens na

  min 2 is 4 jaar

 2. denk eens na

  min 2 is 4 jaar want hij zal zich wel goed gedragen in het gevang

  1. hans-e-pans

   Misdadigers weten zich over het algemeen in de gevangenis voorbeeldig te gedragen, buiten de gevangenis is dat opeens weer heel anders.

 3. eRik2017

  Ik zit te wachten waar Tröllemans Wimçimşalabïm blijft met een statement dat er eerst maar eens bewijs moet zijn voor daden en dat de kans groot is dat de veroordeelde eigenlijk alleen maar op zijn playstation heeft gespeeld.

 4. Babaji538

  Het zou, eventueel mogelijk, zijn
  dat een lid van de armzalige families
  der onrechtvaardige rechterlijke macht,
  dit liefdevolle, vredige, positieve en goedaardige
  persoon zélf onderdak wil verschaffen.

  Het zou ook nog eens zo kunnen zijn,
  dat de gerechtigheid zich morgen tot gisteren,
  weet te voltrekken.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   Wat deze jihadist mist :
   waar de blanke top der duinen,
   in een groen groen groen groen knollenland
   een 72-jarige maagd
   en…………..het gezever van Petra Hermans.

   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petra Hermans)

   1. denk eens na

    Het boven staande (peter herman) is bull shit.

    1. denk eens na

     pieter haar man ?wie? Haar man piet?

  2. Marija

   @bab538 (4)
   Een foto zegt best veel over een persoon.
   Misschien bent u veganist, hoogvlieger of
   laagvaller.
   nee das nixs

 5. George van de linden

  Kan je je voorstellen als deze Ali.B uh…Adil B het toch zou wagen om naar Nederland te komen om zijn straf uit te zitten in een ………………………………………….. hij lacht zich helemaal twee keer in de rondte en zakt weer onderuit.
  Snapt iemand hier wat ik hiermee bedoel?

 6. George van de linden

  Nee deze is véél en véél leuker :
  MEER DEMOCRATIE SLEEPT OLLONGREN VOOR DE RECHTER WEGENS AFSCHAFFING REFERENDUM.

  Post van de vrienden van Meer Democratie. Ze gaan Kafka Orwellogren voor de rechter slepen. Het persbericht staat hieronder. Namens ons het aanvullende verzoek: doneer, doneer, doneer want KvdL is een hele goeie, maar ook hele dure advocatenclub.
  Meer Democratie start een rechtszaak tegen minister Ollongren van Binnenlandse Zaken vanwege de dubieuze manier waarop zij een referendum wil blokkeren over de dreigende afschaffing van de Wet raadgevend referendum. De rechtszaak dient a.s. donderdag 1 februari om 14.00 uur bij de Raad van State (Afdeling bestuursrechtspraak), Kneuterdijk 22, Den Haag. De zitting is openbaar.

  “Meer Democratie strijdt voor behoud van het referendum. Omdat dit een verworven democratisch recht van de bevolking is, vinden wij dat de bevolking zich ook moet kunnen uitspreken over het al dan niet afschaffen van het referendum. Een referendum over de afschaffing van het referendum, dus. Minister Ollongren poogt zo’n referendum te blokkeren met juridische trucs die een minister onwaardig zijn en die strijdig zijn met de wet. Daar komen wij met deze zaak tegen op. Ook de minister moet zich aan de wet houden”, aldus Niesco Dubbelboer, woordvoerder van Meer Democratie.

 7. trampoline

  Als ik zou weten dat iemand zo’n gast wil omleggen dan zou ik mijn mond houden en het gewoon laten gebeuren. Bewijs maar dat ik er van wist.

 8. Duckday

  De rechters zijn volkomen doorgeslagen Dus je kunt nu onbeperkt mensen vermoorden misschien krijg je dan een taak straf

 9. DolleDries

  Eerst een wat jaartjes in het Hotel om bij te komen, kamertje, goed eten medische verzorging en TV. Daarna huisje, inrichting en uitkering en wie doet me wat. Totale kosten een ton of 5. Holland ik kom eraan.

  1. wheelboy

   Dolle Dries
   Idd daarom lekker weg laten blijven . En levenslang geen uitkering .

 10. DolleDries

  Laat deze vent berechten in het land waar hij zijn misdaden heeft begaan. Die hebben daar recht op.

 11. poldi

  Die rechter is totaal van de pot gerukt !
  Onbegrijpeljk zo’n lage straf.
  Ik gruw van die softe aanpak.

 12. WorajaiP

  Ik neem aan dat dit een eerste veroordeling is. Als er andere feiten naar voren komen (aktief deelnemen aan massamoord e.d.) kan eventueel een zeer lange gevangenisstraf volgen, en ontzegging van het Nederlanderschap (Ik ga er gezien de naam van uit dat mijnheer een dubbele nationaliteit heeft).

  1. Kodi

   Dat Nederlanderschap had natuurlijk al lang ontzegd moeten worden. Hij kan overigens beter zo snel mogelijk daar martelaar worden dan hier terugkeren.

   1. Hendrik Rijmelkloot

    martelaar
    was het maar waar
    dan heb je het voor elkaar
    ontmoet bij niemand hier bezwaar

    1. Zout

     Dag Wim!

 13. wheelboy

  want hij wil nooit meer terugkeren naar Nederland.
  Lekker wegblijven .En als persona non grata bestempelen .En levenslang geen uitkering geven .Dan dikke kans dat hij daadwerkelijk niet meer terug komt .Anders kunnen wij als belasting betaler zijn uitkering spekken .

 14. Peter Loosduinen

  Ach, een troost !
  Hij wil niet terugkeren en daar moeten we blij om zijn.
  Waarom ?????
  Reken maar eens uit wat het de belastingbetaler kost om deze klootzak zes jaar achter de tralies te houden…………………………….

 15. Ruud562

  Deze veroordeling geeft heel goed weer hoe verziekt onze rechtstaat c.q.- spraak is!
  Zo’n IS-figuur of -aanhanger behoort levenslang te krijgen in plaats van zes jaar waarvan er maar twee effectief zullen zijn wegens de automatische aftrek!

  Ach, er zullen wel weer een dozijn of meer deugmens en -socio’s klaar staan om hem op te vangen en te begeleiden in zijn re-socialisatie- en uitkeringstracjec.
  Want dit is Nederland anno 2018, de gekte voorbij… !

  1. Hendrik Rijmelkloot

   Verziekte deugmensen
   hangen hun was in de gordijnen
   uitkeringstrajec.

   Re- en her-
   socialisatie
   de gekte voorbij

   Dit is Nederland.

 16. Ruud562

  Nederland rechtstaat? Ja, voor seriemoordenaars en andere gestoorden!

  1. Ernst Quispel

   Precies, Ruud, gewone mensen worden hier vervolgd, uitgeknepen en gemarteld in concentratiekampen.

   Het moet niet gekker worden!

  2. Holland

   Inderdaad Ruud562: moordenaars, verkrachters en andere zware criminelen krijgen in ons achterlijke landje door achterlijke rechters vaak achterlijk lage straffen opgelegd. Vrijwel alle rechters zijn met het D’666 virus besmet dat er van uit gaat dat in elk mens iets goeds zit dat een tweede, derde en tigste kans verdient. En bovendien slachtoffers minder belangrijk vinden dan de daders.
   Van die hersenziekte zijn we voorlopig nog niet verlost.

 17. falschirmjager

  Toegang NL levenslang ontzeggen, daar hebben de klootzakken uit den haag geen moeite mee als het een orginele Nederlandse betreft.Weigeren een ex NL persoon die hier zelfs al een huis had gekocht (geen uitkerings klant) Maar een inport onkosten post halen de debielen gerust weer binnen. Stop opdonderen die nep Nederlanders

  1. PMG

   Details graag meneer de parachutist! Dan kunnen we meehuilen.

 18. PMG

  Hoe kun je iemand op afstand veroordelen zonder dat alle lugubere details onderzocht zijn? Een droge scheet; meer is deze veroordeling niet.

 19. Gerlos

  Doodstraf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.