Silvio Berlusconi mengt zich in de #metoo discussie: vrouwen moeten blij zijn als een man met ze flirt

Silvio Berlusconi, voormalig premier van Italië, heeft gezegd dat vrouwen blij moeten zijn als een man hen versiert. Hij probeerde met deze uitspraak de Franse actrice Catherine Deneuve bij te staan. Of Berlusconi de juiste persoon is voor deze bijval, dat is natuurlijk nog maar de vraag.

Berlusconi is vaak aangeklaagd voor seks hebben met vrouwen die naar eigen zeggen het helemaal niet wilden. Seks schandalen zijn Berlusconi dan ook niet vreemd. Dat hij specifiek zich nu bemoeit met de #metoo discussie, zeker op zijn 81-jarige leeftijd, is dan ook lachwekkend, als het niet een beetje triest zou zijn.

In rechtse kringen wordt Berlusconi gezien als een ‘baas’ en een goede premier. Ik vind hem echter het toonbeeld van mannelijke hybris en seksuele schande. De bedoelingen zijn vast goed, maar hij is wel een van de laatste personen die iets kan zeggen over deze discussie.

“It’s natural that women are happy if a man tries to seduce them,” he said in a television interview. “I don’t have much experience with this because it’s always women who try to seduce me. The important thing is that the courtship is elegant.”

Ja, heel elegant en bescheiden. Ik walg van valse bescheidenheid, maar het siert een man om ingetogen te zijn wanneer het moet en uitgesproken wanneer het kan. Daar heeft deze heer natuurlijk helemaal niets van begrepen.

Enfin, buiten zijn persoonlijke leefstijl, heeft hij dan wel een aantal hilarisch politieke momenten gehad. Geniet anders daar maar van, een hilarisch debat met Martin Schulz:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  Ik las nog niet en ik dacht dat dit niet bepaald een persoon is die mevrouw Deneuve moet bijstaan. Daar zullen zijn vijanden van genieten in hun aanvallen. Maar gelijk heeft ie wel want die hele beweging is op zijn zachts gezegd nogal doorgeslagen. Je durft onderaan niet eens naar een vrouw te kijken om niet voor viezerik te worden uitgemaakt terwijl de vrouw blij is met een waardering binnen de perken. Bij de MeToo beweging moest ik op gegeven moment denken aan mevrouw Simons. Doet zij niet net zo iets? Als je niet zwart bent deug je niet en als je dan nog man bent dan kunt je het vergeten. Uitgejoeld wordt je als je maar met de ogen knippert. In ieder geval hoeft mevrouw Merkel niet vrezen voor Berlusconi die haar niet bepaald aantrekkelijk vond(met andere worden dan beschreven).

 2. Zout

  Flirten is toch iets anders dan aanranden of verkrachten. Je blijft met je gore klauwen van een vrouw af als ze dat niet wil.

 3. fusilier

  Ja Zout dat klopt,maar wanneer wil ze niet?

  1. Zout

   @Fusilier: Het zijn maar drie letters. Het begint met een n en eindigt op ee.

 4. Bloem

  Berlusconi is meer man en betrouwbaarder dan Rubberen Rutte ooit zal zijn

  1. Guus Geluk

   Haha.

 5. Vit

  Vrouwen (mannen ook) kleden zich om bewonderd te worden, alleen sommige mannen kleden vrouwen zichtbaar uit met hun ogen.

  1. Guus Geluk

   Zolang het maar bij ogen blijft. Alleen kijken, niet aanzitten. De me to-beweging was er uiteindelijk ook niet voor de grap.

   1. denk eens na

    me/too is een poging om de eu te islamiseren , mannen en vrouwen apart (glijdende schaal)

    1. Code134

     “me/too is een poging de EU te islamiseren”

     🙂

    2. Guus Geluk

     Hahaha.

 6. Vit

  Ik kan me de tijd van hotpants nog herinneren, dat was nog eens genieten, mooie meiden mooie tijden.

  1. tomygun

   Vit ,
   Dan heb je zeker de mini rok gemist ? LOL .

 7. EllyD18

  Een onderwerp waar Berlusconi alles van weet. Hij vraagt erom om in de beerput te worden getrokken.

 8. poldi

  Ik wordt doodmoe van die #metoo hysterie.
  Ik werd op 14 jarige leeftijd ontknaapt door mijn onderwijzeres Frans van 24 jaar. Het was een prettige ervaring, dus mij hoor je achteraf niet klagen.

 9. Siemien

  Geen berichten meer?

 10. Babaji538

  Ongetwijfeld.
  Een voorbeeld tot de mensheid.

  Vanochtend heb ik de illustratie
  op de Svenska Dagbladet gezien,
  betreffende CNN.

  Ik zweer het, dat ik het dan ook, niet
  meer weet!

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.