Trump doet niet mee: weigert handtekening te zetten onder extra sancties tegen Rusland

Nóg een reden voor links om hem te haten.

Tot een paar jaar geleden had Rusland geen betere vrienden in het Westen dan progressief-links. Hillary Clinton zette de toon als minister van Buitenlandse Zaken toen ze jaren geleden aankondigde dat Amerika en Rusland op de “reset-knop” zouden drukken om de relatie tussen beide landen te herstellen na het presidentschap van George W. Bush.

Tegenwoordig zegt links echter opeens een enorme hekel te hebben aan “dictator Vladimir Poetin.” De reden dat links Poetin en zijn land opeens haat en vreest? Simpel: Trump mag Poetin wel. En als Trump iemand mag betekent het automatisch dat die persoon de duivel is. Oh ja, en daarnaast blijkt het wat Democraten betreft ook nog eens een heerlijke stok om Trump mee te slaan. Da’s een mooie bonus, dus.

Het zal dan ook niemand verbazen dat links (in Amerika én in Europa) helemaal gek werd toen het bekend werd dat Trump zijn handtekening niet wil zetten onder nieuwe sancties tegen Rusland. De Amerikaanse Senaat wilde dat wél — zowel Republikeinen als Democraten — maar de president dus niet. En als hij het niet wil gebeurt het niet. Punt.

Eén van de redenen dat Trump het niet wil doen is dat de Russische economie de afgelopen maanden al voldoende geleden heeft. Zo laat een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat Rusland veel geld is misgelopen doordat heel veel landen de afgelopen tijd defensieorders geannuleerd hebben.

Dat is natuurlijk best een goed argument. Als je een kat in het nauw brengt maakt hij rare sprongen. In veel opzichten is Rusland — en zeker de economie van het land — de afgelopen tijd ernstig verzwakt. Door daar nog eens extra sancties aan toe te voegen verzwak je Rusland nóg verder. Poetin kennende betekent dit niet dat hij zijn beleid opeens verandert. Het tegendeel is zelfs waar: waarschijnlijk wordt hij dan alleen maar harder en imperialistischer.

Natuurlijk interesseert dat links helemaal niets:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. DolleDries

  Verstandig besluit van Trump ,deze man moet de Nobel prijs voor vrede hebben.

 2. Ben Zine

  Ach… In Amerika zijn ze nóg gekker dan hier. Gisteren zette dat verschrikkelijke wijf van Clinton zichzelf volledig voor schut door uit dat boek over Trump voor te lezen. Echt totaal van de pot gerukt.

  1. tomygun

   Ben ,
   De laatste gekken katten sprongen in het nauw als Trump vandaag
   bekent maakt wat er in het rapport staat .
   Nr 1 is al vertrokken met de staart tussen zijn benen .
   Wordt het vandaag bijltjes dag ? .

   1. Steve Van der Vekens

    Hoe marginaal ook. Hebben die niets beter te doen?

 3. Holland

  Trump is een wijs man. En Putin is geen dictator, wel een autocraat.

 4. Henk-Jansen

  De rechtse tokkies hier zullen nu waarschijnlijk spontaan een natte dagdroom krijgen want knuffelbeer Poetin wordt weer gespaard door uilskuiken Trump. Ik dacht dat jullie zo van democratie hielden? Want nu hebben gekozen volksvertegenwoordigers, zowel Democraten als Republikeinen voor sancties gestemd. Ik snap het al, democratie mag alleen als het in het eigen straatje past van de rechtse tokkies, en anders boeit de wil van het volk niet meer.

  1. Holland

   Henk-Jans, Trump is persoonlijk door het volk gekozen. Democratie in optima forma dus, als hij een besluit neemt. In dit geval een goed besluit.

   1. Henk-Jansen

    De leden van de senaat en huis van afgevaardigden hebben naar mijn mening een beter mandaat dan Trump, Trump had deze beslissing dan ook gewoon op moeten volgen!

    1. Holland

     Trump zit er niet als stropop voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Hij is de President en beslist. Niemand anders. Punt uit.

   2. Steve Van der Vekens

    Slimme Amerikanen he, ze voelden de bui al hangen.

  2. Guus Geluk

   Rechts en links in de VS zijn er het over eens dat een aanval door de Russische Federatie op de Amerikaanse en Europese democratieën consequenties heeft. Daarom stemden zowel de Democrats als de GOP, kennelijk, voor hernieuwde sancties.

   1. Zout

    @Wim: Europese democratieën?

    #0,0000005

    1. Guus Geluk

     Ik heb je toch al eens uitgelegd hoe dat precies zat, Zout?

     1. Zout

      @Guus: En ik heb jou toch ook uitgelegd hoe groot jouw “democratische” invloed is binnen het EU-Parlement?

      #0,0000005%

     2. Henk-Jansen

      @Zout, de democratische invloed van één stem bij Nederlandse verkiezingen is ook niet zo groot hoor.

     3. Guus Geluk

      We kunnen constateren dat Nederland in de eerste plaats als Benelux een blokje vormt in de EU en in de tweede plaats samenwerkte met een qua bevolking en stemrecht absolute grootmacht, Groot-Brittannië. Zo was een vuist te maken tegen de turbo van de Frans-Duitse as.

      Het is eeuwig zonde dat de Britten de EU hebben verlaten. Zij waren een fantastische bondgenoot.

     4. Zout

      @Henkie:
      Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

      Aantal stemgerechtigden= 12.893.466
      Opkomst= 81,9%
      Aantal uitgebrachte stemmen= 10.563.456

      150 zetels

      150:10.563.456= 0,00001%

      “Democratische” invloed binnen de Tweede Kamer per zetel= 0,00001%

      Bron: url=https://www.kiesraad.nl/actueel/nieuws/2017/03/20/officiele-uitslag-tweede-kamerverkiezing-15-maart-2017

     5. Guus Geluk

      Ik meen dat Hongarije in z’n eentje ook weinig kan bereiken, maar zij vormt een blokje met de resterende Visegrad-landen en mogelijk ook Oostenrijk. Op die wijze werkt Nederland in Benelux-verband samen en zag de Britten tijden als de sterke politieke partner in de EU.

   2. Holland

    Wat wil je hier nu mee zeggen Guus? Uiteraard heeft een aanval door de Russische Federatie op de Amerikaanse en Europese democratieën consequenties. Maar er is niets dat daar op wijst. Behalve wat de hysterische oorlogshitsers in hun bubble veronderstellen.

    1. Guus Geluk

     Ik zou je bijvoorbeeld kunnen wijzen op het onderzoek van Speciaal Aanklager Mueller, die van de FBI en die van het Amerikaanse parlement, maar jou kennende zul je deze ongemakkelijke feiten als “nepnieuws”, “propaganda”, of “heksenjacht” opzij zetten.

     1. Holland

      Je haalt me de woorden uit mijn mond.

     2. Guus Geluk

      Als je – mogelijk zelfs tegen beter weten in – je kop in het zand wilt blijven steken, moet je dat doen. De feiten liggen echter anders.

     3. Holland

      Het zijn geen feiten Guus. Je hebt het zelf ook over een ‘onderzoek’. En veel is er tot nu toe niet boven tafel gekomen. Het enige dat gebleken is, is dat Rusland precies hetzelfde doet als Amerika al jaren doet en Europa (inclusief Nederland) ook. De AIVD infiltreerde in Cozy Bear. Noem je dat soms geen ‘inmenging in belangen van buitenlandse mogendheden’. Of vind je dat wij het alleenrecht daartoe hebben?

     4. Guus Geluk

      Je erkent hetgeen je zojuist ontkende: Rusland viel de democratie van de Verenigde Staten van Amerika aan.

      Een aanval op de Amerikanen heeft consequenties. Het Amerikaanse parlement was het daar in meerderheid over eens. En ik ben het weer met de Amerikaanse parlementariërs eens.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_interference_in_the_2016_United_States_elections

     5. cmsuijkerbuijk

      Dan moet jij de ontwikkelingen op YouTube een gaan volgen. Dan zou jij weten, dat dat hee zogenaamde onderzoek naar Trump totáál niks heeft opgeleverd, doch integendeel wijst naar een vooropgezet plan van de Democraten en hun leidster, Hillary Clinton. Echter houdt de MSM in Nederland op álle fronten haar mond, zodat de Nederlander weer maar eens volkomen verkeerd wordt ingelicht.
      Vandaag komt een memo uit van de onderzoekscommissie met een samenvatting van het gehele onderzoek. Berichten zijn nu al, dat de FBI en Justitie zélf onderzocht zullen gaan worden, omdat hun top (allen Democraten en Trump-haters) er alles aan gedaan heeft, om met valse bewijzen Trump onderuit te kubbe halen. Er is enorm veel belastend materiaal gevonden in E-mails van FBI-topambtenaren, waarin werd uitgegaan dat Clinton zou winnen, maar dat men tóch een “verzekering” nodig had, mocht dat niet het geval zijn. En zo barst het van de bewijzen, dat die hele onderzoekscommissie van Mueller (bestaande uit slechts Clinton supporters) niet alleen bevooroordeeld is, maar zelfs tot misdadige acties is overgegaan, om te zorgen dat Trump afgezet zou worden.
      Ik zou zeggen: Verdiep je er eens een keertje in en laat niet telkens je oren hangen naar wat hier in Nederland aan nieuws doorkomt, want dat is van media die óók Trump haten, zoals CNN, ABC, NBC en noem ze maar op, telkens met een “smoking gun” komen, wat telkens en telkens weer nép-nieuws blijkt te zijn en dan weer op zoek gaan naar de volgende flater.

     6. Guus Geluk

      Het bewijs dat de hackersgroep van de Russische Federatie, Cozey Bear, heeft ingebroken in de computersystemen van de Democratische Partij, is geleverd door de Algemene Inlichtingen en- Veiligheidsdienst. Zij observeerden de cyberattacks, waaronder die op Podesta’s computer.

      Jij beweert dat de Nederlandse inlichtingendienst liegt?

     7. cmsuijkerbuijk

      Guus Geluk: https://www.youtube.com/watch?v=sNJMYfzuB5o (Helemaal afkijken hoor!)

     8. sjun

      Mueller is intussen zelf al aan de beurt vanwege zijn opmerkelijke benoeming van aan Clintonbelangen gelieerde onderzoekers. Wellicht horen we dit ook nog eens bij de gelijkgeschakelde mainstream media.
      Questioning the credibility of the Mueller investigation: https://www.youtube.com/watch?v=tEVnqdgDO8g

     9. Steve Van der Vekens

      Speciaal Aanklager?
      Wat was er zo speciaal aan dan?
      Had hij een baard misschien?

  3. Zout

   @Henkie: Democratie? Welke democratie?

   Het zijn de linksaffers die het democratisch proces (o.a.) in Amsterdam blokkeren en frustreren.

   Lees dit even Henkie, dan gaan je linkse oogjes weer open:
   https://jonet.nl/van-aartsen-column-frits-barend/

   1. Henk-Jansen

    Ik associeer me niet met dat groepje. Het fvd mag wat mij betreft gerust in de Amsterdamse gemeenteraad plaatsnemen. Daarom heeft deze reactie van jou geen nut meer.

  4. DolleDries

   Wij bepalen niet hoe men in Rusland denkt. Schijnbaar is men daar tevreden over Poetin. Schijnbaar de wil van het volk. Waarom zou je zo land zonder bedreiging boycotten.Het gaat de USA en het westen alleen maar om macht
   Ach ja de mensenrechten, dat is waar ook, gelukkig hebben ze daar in de landen China, Turkije en in veel Midden-Oosten landen geen hinder van, daar kan je lekker mee handelen.

   1. Steve Van der Vekens

    Poetin weet wat zijn bevolking vooral niet wil.
    In 2012 al had hij een toespraak gehouden waarin hij stelde dat het toelaten van zoveel vluchtelingen tegen de grondwet was en dat het niet fair is tegenover zijn eigen bevolking. En dat zonder politiek correct te hoeven zijn. Vervolgens distantieerde hij zich van Europa’s gevoerd beleid door zijn stilzwijgen. Hij had gedaan wat hij kon. Wanneer de Europeanen dit niet begrepen was dit hun probleem.
    GroenLinks probeert onze mogelijk enigste bondgenoot tot vijand te maken. Wat zij doen is zelfmoord plegen, waarbij ze zoveel mogelijk onschuldige mensen mee het graf innemen. Bekijk het als een nieuw type terreuraanval, anders, maar de uitkomst blijft hetzelfde.

  5. Ernst Quispel

   De liefde voor de dictator Putin is op dit blog groot en dit besluit van Trump wekt begrijpelijkerwijs grote vreugde.

   1. DolleDries

    Jou smachten naar WOIII is ziekelijk.

  6. CJD

   Misschien zou jij je eens moeten verdiepen in de feiten. De sancties die het Amerikaans congres opgedrongen heeft waren volkomen onwettig. Zelfs de EU en politici als Macron en Merkel hadden daar kritiek op

 5. corfo

  Uitstekende president, die Trump.
  Hij doet wat goed is voor z’n land en landgenoten.
  Dit in tegenstelling tot wat ónze “leiders” flikken : het gehele land, incl. bevolking, verkwanselen ten faveure van hen zelf. En dat alles, alleen om achter Zuipschuit Juncker aan te kunnen blijven kruipen, hem kwijlend aankijken en lispelen : “Wanneer mag ik, naast Kapo Merkel, op je knie zitten Jan Kloot ?”

  1. Henk-Jansen

   Onze regering is democratisch gekozen Corfo, het volk wil dus blijkbaar dat Nederland bij de EU blijft. De eurosceptische partijen hebben dus geen meerderheid. Wanneer ga je dat nou eens begrijpen?

   1. Holland

    Henk-Jans, we kiezen de regering niet, we kiezen kamerleden. En ‘het volk wil dus blijkbaar dat Nederland bij de EU blijft’, moet zijn ‘een deel van het volk…enz.’ Daarbij is de anti-EU stemming sterk groeiende.

    1. Ernst Quispel

     “we kiezen de regering niet, we kiezen kamerleden”

     De representatieve democratie wordt door sommigen nog steeds niet begrepen. Tegen zoveel onnozelheid is eigenlijk geen kruid gewassen.

     1. corfo

      @ Kwispel.
      Jij begrijpt er nog steeds geen ene moer van, Kwispeltje.
      Een échte representatieve democratie sluit geen enkele partij uit, zoals in dit landje gebeurt, tot grote vreugde van de New-NSB’ers.
      Wat één persoon “onnozelheid” noemt is geredeneerd vanuit z’n eigen beperkte achtergrond én de non-informatie die hij “voor waar” aanneemt.
      Een dergelijk persoon is doorgaans nooit verder gekomen dan álles wat anders doet/denkt/is als hijzelf, “onnozel” te noemen.
      Het geeft de beperking van z’n denkvermogen aan.

 6. Bloem

  Een ieder die hier voor sancties tegen Rusland is, heeft niet door dat daardoor de internationale spanningen alleen maar verder toenemen. Rusland is net als Amerika één van de machtigste landen in de wereld. Met alle respect die heb ik liever voor me dan tegen me. Bovendien heb ik geen zin ineen oorlog waarin mijn kinderen straks de kooltjes uit het vuur mogen halen voor laffe oorlogshitsers als Quispel, Geluk en Jansen. Op dit moment worden we langs alle kanten overlopen door Islamitische ellende, laten we ons daar op focussen en samen werken met de Russen daar wat mogelijk. Conflicten zijn er genoeg op deze wereld

  1. Henk-Jansen

   Dus we moeten het maar laten gebeuren dat Rusland nepnieuws verspreidt, zich inmengt in onze verkiezingen, het grondgebied van een soeverein land inneemt en een passagiersvliegtuig met daarin 298 personen uit de lucht schiet met een raket?

   1. Holland

    Henk-Jans, ik scheld niet graag en gauw. Maar nu moet het me toch van mijn hart: je bent een debiel.

   2. DolleDries

    Het zijn allemaal ophitsende suggesties. Als er één ingegrepen heeft in andere landen onder valse voorwendselen dan is het wel de USA met Europa. Alleen Obama begon al acht oorlogen. Dan hebben de Russen nog een hoop werk.
    Kun jij mij vertellen wat EU politici te maken hadden in de Oekraïne om de zaak op te hitsen en waarom Oekraïne(onderhoud’)zonder dat de radars werkte er een vliegtuig over een oorlogsgebied stuurde. Waar zijn de Amerikaanse radar beelden die zo vol trots gemeld werden.

 7. denk eens na

  Als Trump en Poetin samen gaan werken is het gedaan met de eu. De eu staat voor de zoveelste maal in zijn hemd

 8. Dollaert

  Sancties helpen niet. Ze versterken alleen haat.
  Overigens zou ik diegenen , die het steeds over de democratie hebben en zich kennelijk “progressief” vinden eens willen vragen,

  Werken tot 68 ( ook geldend voor mensen, hier geboren vanaf pakweg 1955) is dat progressief? Is de EU progressief, waar bijvoorbeeld in Frankrijk de mensen wel met 62 of nog jonger nog steeds met AOW kunnen?

  Mannen sterven eerder dan vrouwen. Dat is een feit. Moesten vroeger ook nog in militaire dienst. Is het progressief om ze dan nu “gelijk” te behandelen betreffende de AOW leeftijd, terwijl ze gezien het voorbeeld vroeger niet gelijk behandeld zijn?

  On topic;

  De Krim was reeds lange tijd Russisch. Loegansk en Donetsk zijn Russisch talig.
  Wat dat tragische neerkomen van dat vliegtuig MH 17 betreft. Ik heb de eerste reaktie rechtstreeks op de Russische tv gezien. Ik spreek de taal immers. Er is daar nooit gesproken , dat Oekraine het vliegtuig heeft neergeschoten! . Het ging om een onbekend object!!! Dat waren de woorden vanuit de Russische militaire commando centrale. De Russische generaal daagde zijn USA bondgenoot uit , de radar of sat. beelden meteen de delen. De USA weigerde dat! Dat is de waarheid! Daarna begon het speculeren…

  1. DolleDries

   WASHINGTON – De pogingen van China om onopgemerkt invloed in het Westen te krijgen, zijn op zijn minst net zo gevaarlijk als de Russische. Dit stelt de chef van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, Mike Pompeo, tegen de BBC. Westerse landen moeten gaan samenwerken en meer doen tegen de Chinese dreiging, beklemtoont Pompeo.

   Het westen smacht naar WOIII

 9. CJD

  Een goede besluit van Trump om de sancties niet te ondertekenen. De nieuwe sancties die het congres aan Trump opgedrongen heeft straft niet alleen Rusland maar iedereen die met de Russen handel drijft (denk daarbij aan Europese bedrijven). Dit zou ook voor Europa erg nadelig zijn maar zoals gewoonlijk hebben Amerikanen lak aan hun bondgenoten in Europa. Ook ondermijnen deze sancties het Nucleaire akkoord de onder Obama met Iran gesloten is. Niet voor niets stemde de onafhankelijke pacifist Bernie Sanders ook tegen deze sancties.

  Nogmaals, voor eens sta ik 100% achter het besluit van Trump. Hopelijk houdt hij zijn rug recht

 10. Ritter

  Verstandig van Trump.

  Trump is een president die vooral op de economie is gericht; een zaken president.

  Trump heeft vaak gezegd dat oorlog met Rusland gekkenwerk is. Hij wil liever , als het kan, goede betrekkingen met Rusland. (en andere landen)

  Mensen worden door de media vaak bang gemaakt voor Trump alsof hij een derde wereldoorlog zou veroorzaken.

  Maar Trump is niet op oorlog gericht. Hij is vooral gericht op goede betrekkingen en het doen van zaken.

  1. Original NL

   Trump is nou eenmaal een businessman en geen politicus.

 11. Babaji538

  President Donald Trump doet mee aan een nieuwe wereldorde.
  Ik heb hem dat ook kenbaar gemaakt, vorig jaar rond Kerst.
  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   “Toen Trump las, wie de afzender was
   wierp hij ’t pamflet, rechtstreeks in ’t toilet.

   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petraatje)

   1. Steve Van der Vekens

    Dat papiertje geraaakt nog niet eens in het Witte Huis. 🙂

 12. Kees

  Er komt een rapport aan, van Trump’s partij, daar zal de wereld versteld van staan. Achter de schermen wordt door de Democraten al heel hard gewerkt om alles te gaan ontkennen en ontkrachten. Ik kijk er naar uit!

 13. Rosasolis

  Waarom zouden wij Trump’s Amerika steunen BOVEN ons EU? Wat heeft Amerika voor ons nu te bieden, behalve extreem milleuvervuiling, en hoge prijzen voor hun import rotzooi voedsel produkten. Piepkleine dure Heinz pakketen, tegenover ons grote Unilever? ik ben als kind opgegroeid in Canada, waar wij door de IJskoude winteren konden komen met de producten in blik van Lever Brothers. (Nu is het gewoon Unilever). Moeten wij ons Unilever gaan opgeven: Unox soepen, Andrelon shampoo, en veel andere gewone dagelijkse produkten? Waarom moet Nederland
  omgetoverd tot Little America? Wij hebben geen American Starbucks, Dunkin donuts, Macdonalds, Burger King, en Kentucky Fried Chicken fast food concerns nodig in Europa nodig!!! Waarom MOETEN wij dit Amerikaanse rotzooi “voedsel” gaan eten?
  Waarom MOETEN wij alles van Amerika gaan goedkeuren terwijl ons Europese producten net zo goed zijn, en waarschijnlijk veel beter zijn? Mijn man die houd van een salade kocht 2 pakken van mayonaise producten: van Heinz een heel kleine potje met een fantastische reclame…terwijl Calve de gewone betrouwde grote pot in de reclame had. Mijn man had de spul van Heinz gekocht een keer alleen te ontdekken alsof zij beter deden dan ons gewone Nederlandse Calve producten. Ons conclusie is dat als je van potje mayonaise wil, kreeg je de beste van Calve.
  Je heb geen Amerkaanse rootzooi nodig! Wat de domme Amerikanen vergeten is dat Europa was er lang voordat zij ooit hebben bestaan. En wat de domme Nederlanders
  die alles van de heilige Trump willen aanbeden , wat zielig van jullie landverraders.

  1. Steve Van der Vekens

   Nee, we hebben kebab-zaken nodig.
   Dit soort comments wordt op HLN graag gelezen, helemaal volgens hun regels met spellingsfouten als de ‘k’ in producten.

 14. Nasrani

  Verstandige man, die Trump. Hij gaat het steeds beter doen, ondanks geschreeuw van links.

 15. fusilier

  Trump is al in de zeventig, het is toch onvoorstelbaar waar zon man zijn energie weghaalt. Een zuipschuit en een roker zijn hem vreemd. Daar kan druncker een groot voorbeeld aan nemen met zijn gewiebel en gekus. Dat noemen ze hier een leider

  1. corfo

   @ fusilier.
   Trump doet ’t uitstekend.
   Ik heb Trump nog nooit over een rode loper zien manoeuvreren terwijl hij stomdronken was. Zuipschuit Juncker schaamt zich nergens voor, hij wordt immers ondersteund door o.a. R.Rutje, B.v.Baalen, A.Verhofstadt, F.Timmerdoos, Draki enz. enz.
   En zo’n Dronken Druppie noemt men “leider”!
   Je zou toch luid gaan zitten huilen als ’t niet zo hilarisch zou zijn.

 16. Steve Van der Vekens

  Ik lees het stukje later, maar Rusland heeft zeker recht op het voordeel van de twijfel.

  Rusland demoniseren terwijl zij ons mogelijk ooit van de verstikkende Islam-dictatuur kunnen redden.
  Je moet al niet vragen uit welke (linkse) hoek dit komt.
  Ze plegen zelfmoord en sleuren ons erin mee.
  Beste linkse medemens,

  het is niet omdat jullie geen doel hebben in het leven en met een bord voor je kop lopen dat je anderen die wel weten hoe ze moeten leven moet straffen.
  Jullie zoeken het geluk in een verkeerde hoek. Je kan en mag denken dat het gelukkig maken van een ander bijdraagt aan jou persoonlijk geluk, maar je mag jezelf hierin niet vergeten.
  Je kan ook anderen niet gelukkigmaken als je zelf niet gelukkig bent, dus zorg ervoor dat je dat eerst op een rijtje hebt, en dan kan je rustig gaan overdenken wat je voor een ander kan doen.
  Hen naar hier halen is geen oplossing, en daar doe je de vreemde cultuur (islam) op een gegeven moment mee te kort.
  Ze krijgen te maken met onrechtvaardigheid en discriminatie. Dat is een logisch gevolg van ongecontroleerde opendeurpolitiek. Daar is een deel van de bevolking verantwoordelijk voor. Waarom importeer je een vreemde cultuur en maak je deze stemgerechtigd wanneer ze met genoeg in aantal zijn?
  Natuurlijk botst dit, dat is geen democratie.
  En een democratie begint met het in de eerste plaats inspraak hebben op de massa-immigratie zelf.
  Dat jij dit als linkse gutmensch niet begrijpt is je goed recht, maar sleur heel Europa niet de afgrond in omdat je de addertjes onder het gras van massa-immigratie niet wil zien.

  Jullie zullen op de dag des oordeels door de islam niet gespaard blijven, net omdat jullie collaborateurs zijn. Dat moeten ze niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.