Utrechtse moskee doet aangifte tegen haatzaaiende PVV-lijsttrekker Henk van Deún

Dit soort randdebielen horen niet thuis in de politiek.

De Utrechtse Ulu-moskee heeft gistermiddag aangifte gedaan tegen Henk van Deún, de lijsttrekker van de PVV in de gemeente Utrecht. Volgens het bestuur heeft de PVV’er zich schuldig gemaakt aan het aanzetten tot haat, discriminatie, en geweld.

Hoewel je er in dit soort gevallen altijd vanuit gaat dat zo’n moskee nogal overdrijft is dat dit maal allerminst zo. Van Deún heeft zich namelijk echt op onbehoorlijke wijze laten gaan. In het radioprogramma Stadhuisplein op Bingo FM zei hij namelijk dat hij en zijn partij “echt tegen moskeeën in dit land” zijn. Daarom zien PVV’ers als hij de Ulu-moskee “bij wijze van spreken” maar wat graag “abranden.”

“Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie, net als nazisme,” aldus de knettergekke Van Deún.

Na een golf van kritiek nam de PVV’er enkele woorden terug. Nou ja… Hij herhaalde voor de duidelijkheid dat “bij wijze van spreken” daadwerkelijk ‘bij wijze van spreken’ is, en dus niet ‘zo is het precies’:

Het is zonder twijfel waar dat Van Déun haat zaaide en dat hij zich op buitengewoon discriminerende wijze uitliet over de islam én de moskee. Daar kan niemand iets van zeggen. De beschuldiging dat hij opriep tot geweld zal waarschijnlijk niet bewezen worden geacht door de rechter aangezien hij er duidelijk “bij wijze van spreken” bij zij én daar later de tweet hier boven bijvoegde.

Maar qua haatzaaien en discriminatie heeft het Ulu-bestuur natuurlijk wel degelijk een punt. Wat Van Deún zei kán niet — niet volgens de huidige wetgeving, tenminste. Hij ging veel te ver.

En als dat wettelijk niet het geval is (ik ben in principe voor onbeperkte vrijheid van meningsuiting, wat we overigens niet hebben in Nederland) dan is in ethisch opzicht wel degelijk zo. Van Deúns uitspraken zijn ongelooflijk zorgwekkend. Het is irrelevant of het nou om moslims, hindoes, boeddhisten of christenen gaat, dit soort hatelijke uitspraken zijn volstrekt onacceptabel. Iedere partij die zo’n man steunt verdient het om uitgesloten te worden.

Want ja, misschien dat we maar eens op moeten houden met het gejammer dat het zo oneerlijk is dat de PVV nergens mee mag doen. Als Wilders zo’n gek als Van Deún steunt — en hij heeft hem nog niet gedwongen om op te stappen, dus dat zal ongetwijfeld zo zijn — verdient hij niet beter. Datzelfde geldt voor zijn partij én voor zijn achterban die dit soort hatelijkheden blijkbaar best vinden kunnen.

Oh, en dan nog iets. De enigen die écht in aanmerking komen om vergeleken te worden met de nazi’s zijn zieke geesten als Van Deún. Dat je islamististische extremisten bekritiseert en met de nazi’s vergelijkt soit, dat klopt gewoon. Maar een hele religie? De islam? Dan ben je zélf extreem gevaarlijk.

En ja, wij van rechts moeten dat maar eens hardop zeggen. Dit soort wangedrag moet niet met de mantel der liefde bedekt worden. Van Deún en alle gekken die het met hem eens zijn vormen moeten personae non gratae zijn — zowel in de politiek als in de media.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. denk eens na

  Lees ook wilders wordt bedreigt met de dood , en michael ga bij joop solliciteren .

  1. Meester Kong

   Haha, Tim moest weg en nu Michael ook nog?
   Zal ik het stokje dan maar overnemen 🙂 🙂 🙂

   1. Henk-Jansen

    Ik ben ook wel bereid om de website over te nemen 😉

 2. Henk-Jansen

  Michael heeft hier helemaal gelijk, het mag niet zo zijn dat je een hele religie uitmaakt voor nazi’s door de acties van enkele individuen!

  1. Vit

   Enkele? Wake up!!!

  2. Vit

   Die beveiliging is er omdat hij dat gezellig vindt denk je ook niet?

   1. corfo

    @ Vit.
    Laten lullen, die dwazen !
    Dat soort gajes zal altijd blijven liegen, draaien én ontkennen; daar ken jij ze toch ook wel lang genoeg voor ?
    Dat zijn nu exact de “mensen” die straks met hun vaantjes langs de weg staan te juichen bij de intocht van hele horden parasieten, terwijl ze niet in de gaten hebben dat ze zelf op ’t punt staan om verzwolgen te worden door dat zooitje.
    Héél duidelijk herkenbaar is ’t patroon van de NSB’ers in de jaren ’35-’45.
    Maar óók dat soort werd na de bevrijding (door NIET-linkse regeringen !!) gebrandmerkt.

    1. Zout

     @Corfo: Juist!

 3. Guus Geluk

  Juist!

  1. Vit

   Ik mag toch zo hopen dat jij eerdaags met je neus op de feiten wordt gedrukt, al is het maar een klein beetje.

   1. Vit

    5 Keer per dag een azaan vanuit de dichtstbijzijnde moskee is wel genoeg (om te beginnen).

   2. Guus Geluk

    Per het artikel. Dit soort uitlatingen als een moskee afbranden kun je achterwege laten.

 4. DolleDries

  De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.” (Recep Tayyip Erdoğan).

  In dit daglicht gezien kan ik me niet indenken dat iemand buiten de islam het erg vindt dat deze afbrand met zo doestelling.

  Ja Michael de hele religie is gevaarlijk ze lezen allemaal uit het zelfde boek net zoals de Nazis ook allemaal uit het zelfde boek lazen. En de twee boeken laten duidelijk zien wat er met hun niet aanhangers moet gebeuren.
  Michael beweert eigenlijk dat de SS extremistisch waren maar de Nazis niet.
  Dus beweert hij nu ook dat de IS extremistisch is maar de islam niet.
  De islam maakt IS mogelijk en de Nazis maakte de SS mogelijk.

  1. Mart

   DD,bewoordt het hier precies……duidelijker kan het niet.

 5. ReJa

  @Michael van der Galien

  In een ander artikel van u http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/wilders-doet-aangifte-van-haatmail-ik-zweer-het-als-ik-deze-zemmer-in-het-echt-tegen-kom-ga-ik-hem-persoonlijk-afslachten/
  Schrijft u letterlijk: Het meest trieste hieraan is dat Wilders elke dag aangifte kan doen, maar dat het uiteindelijk allemaal weinig uitmaakt.
  Waarom is bij “wijze van spreken” in dit artikel van u dan discriminatie en haat zaaien? Omdat het nu op andere tenen is?

 6. DolleDries

  Jan Figel, de speciale EU-gevolmachtigde voor godsdienstvrijheid, maakte tijdens een internationale conferentie over christenvervolging en de schending van de godsdienstvrijheid eind november in Wenen bekend dat er ieder jaar meer dan 100.000 christenen op grond van hun geloof worden gedood.
  Dat zijn gemiddeld meer dan 274 mensen per dag, van wie voornamelijk door islamitische fanatiekelingen het hoofd wordt afgesneden, die opgeblazen of op andere wijze vermoord worden. Ook of wellicht juist op christelijke feestdagen zoals Kerstmis.

  Wat is de islam nu eigenlijk Michael.

 7. Spaanse kok

  Hoewel ik vaak kritiek uit op Michael en trawanten, maak ik in deze een diepe buiging.
  Zelfs de opmerking:” wij van rechts ” accepteer en onderschrijf ik geheel.
  Heel netjes.

  1. Meester Kong

   ff een Peter Selietje:
   ++++

   Waar is @Zout als ze hem nodig zijn, die vit- corfo en DD, die spartelen hier als kleuters…….

   1. Spaanse kok

    Inderdaad, waar is de site-bewaker als je hem nodig hepd.
    Oh, wag effe, het kompt niet in ze straatje te pas.
    Waar is onze taalneuqert roeperd.

    1. corfo

     @ Mr.Kont/Spaanse P.
     Nog steeds niet in staat om goed te lezen ?
     Roepen om hulp bij de redactie, dat is jullie “sterkte”.
     Ongelooflijk slap zooitje zijn jullie; zooitje bestaande uit : angsthazen, broekschijters, kontkruipers, moslim-likkers en landverraders.
     Jullie verschaffen mij in ieder geval veel vreugde, want ’t is heerlijk reageren op dom gezwets, zoals van jullie soort.

     1. Code134

      Onze corfo begint heus te decompenseren.

      Laten we hopen dat hij niet de zorg mijdt die ook voor hem beschikbaar is.

   2. Vit

    Geinig wel. 🙂

   3. DolleDries

    Verrek Kong gaat een religie op handen dragen.

    1. Meester Kong

     Die snap ik niet DD.

 8. RobertMarsman

  “Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie, net als nazisme,” aldus de knettergekke Van Deún

  Wat een waarheid. Het is dat ik niet in Utrecht maar anders had deze held mijn stem gehad.

 9. buitenbeentje

  situatie: de Denk kandidaat beweert dat de moskee eigenlijk dezelfde status als de Dom zou moeten krijgen. Van der Deun reageert daar op met: van mij mag ie afbranden.

  Natuurlijk had hij niet impulsief moeten reageren, beter na moeten denken en moeten zeggen: Van mij mag hij verdwijnen, nu had links Nederland, inclusief van der Galien een reden om de uitspraak uit zijn verband te trekken en er Nazi etc op te plakken.

  Denk mag overdrijven en PVV niet. get a life.

  1. RobertMarsman

   Hij zegt volgens de wet niet eens iets strafbaars. Je mag iets wensen. Zo mag je bv ook wensen dat iemand dood gaat. Zo was er eens een grapjas op tv waarvan ik de naam even kwijt bent die wenste dat Wilders dood zou gaan aan kanker.

   Maar goed dat zijn weer zielige huilmoslims die door middel van juridische jihad denken iemand de mond te kunnen snoeren.

  2. Spaanse kok

   de Denk kandidaat beweert dat de moskee eigenlijk dezelfde status als de Dom zou moeten krijgen. Van der Deun reageert daar op met: van mij mag ie afbranden.
   .
   Oh, nu snap ik het. Van der Deun wilde de Dom afbranden.
   Sorry, tekst verkeerd begrepen.

   1. Vit

    Men zegt wel eens hij lult uit zijn nek en ik denk dan is dat mogelijk? nou inderdaad het kan!!!

   2. buitenbeentje

    Hoewel het niet eens de moeite waard is hierop te reageren. Tien jaar geleden hadden we om zo´n antwoord van Van Deun gelachen, nu spreken “rechtse” (steeds meer linksafslaande) blogs zelfs over knettergek, onbehoorlijk en iedereen is beledigd.

    Nog niet zo lang geleden waren er satirische programma´s (N.B. van de VARA, waar dat soort uitspraken als humor gebracht werd in sketches. Lange tenen, korte lontjes, likkende journalisten.

    1. Spaanse kok

     Precies.
     De een zegt in een opwelling: afbranden bij wijze van spreken, dus niet echt.
     Een ander zegt tegen Wilders: “Ik zweer het als ik deze zemmer in het echt tegen kom ga ik hem persoonlijk afslachten”
     Maar hij komt hem niet tegen dus wederom niet echt.
     Vroeger lach de humor op straat, nu wordt het een aanklacht.
     Wederzijdse malloten.

     1. Holland

      “Vroeger lach de humor op straat…..”
      —————————————————-
      Dit is inderdaad om te gieren van het laggen.

     2. Code134

      🙂

     3. Zout

      Spaanse Wim
      Spaanse Guus
      Spaanse Henkie
      Spaanse Cock
      Spaanse Heinz
      Spaanse Kong
      Spaanse Hut ten
      Spaanse Babaji538
      Spaanse Petra Hermans
      Spaanse Error
      Spaanse Julianakazerne
      Spaanse Grondlijn

 10. Code134

  ““Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie, net als nazisme,” aldus de knettergekke Van Deún.”

  Inderdaad Michael, en goede zaak dat DDS dit soort waanzin aan de kaak stelt.

  1. corfo

   @ Cootje.
   “Wij erkennen de islam wél als een godsdienst. Het is géén ideologie, net als nazisme,”
   aldus de KNETTERGEKKE Cootje.
   Man, probeer nou maar rustig te blijven, als je boos wordt, en dat gebeurt kennelijk zéér regelmatig, sla je alleen maar grote onzin én wartaal uit. Is er nu écht niemand in jouw omgeving die jou tegen jezelf in bescherming kan nemen ? Of heeft iedereen de moed al opgegeven ? Trieste man !!

 11. Code134

  Laten we hopen dat deze aangifte ook tot een veroordeling leidt: dit soort gevaarlijke waanzin moet stoppen.

  1. Vit

   Hoe zou jij het vinden als zo’n bouwsel wat in de Efteling thuishoort bij jou voor de deur wordt gebouwd? Nou nou nou eerlijk zeggen.

   1. Vit

    Hmm, geen antwoord.

    1. corfo

     @ Vit.
     Ons aller @Cootje is een beetje van slag : hij geeft helemaal nergens een antwoord, de meest eenvoudige vraag gaat hij uit de weg.
     Ik vroeg de dwaas : “Wat is ecoplogische schade”? Hij gebruikte dat woord n.l. ergens, wat ik al verwachtte : géén antwoord. Hij leest ergens een voor hem “interessant” woord, gebruikt dat woord, maar weet de betekenis niet, hoe zielig ben je dan ?
     Maar je moet hem ook niet té hard aanpakken hoor, want dan roept hij meteen om hulp bij de redactie, de zielenpiet.

  2. Abri079

   Dat zit er niet in. de heer Wilders heeft dit jaren geleden al eens gezegd en werd niet uitgenodigd voor een rechtzitting.

   1. Guus Geluk

    Bron?

    1. Spaanse kok

     Spa?
     Sourcy?
     Chaudfontain?
     Kraanwater?
     Abri-water?
     Zout water?
     Baaz water?
     Rechtsaf water?

     1. Guus Geluk

      Doe maar een Abrietje.

     2. Zout

      Wimwater

    2. Abri079

     Je kent je klassiekers echt niet. Je bent zo bezig tegen PVV en FvD en diverse forumleden dat je niet meer logisch denkt.

     De heer Wilders is een uitgesproken tegenstander van geweld en dus ook het in brand steken van een moskee.

     Dat je zo blindelings hapt terwijl er geen bron bij staat zegt iets over je verblinding. Neem even tijd voor een boterham.

     1. Guus Geluk

      Dat zal vast, Siempiepiempie, en daarom vraag ik om een bron. Bij mijn weten heeft Wilders nooit gezegd een moskee graag in vlammen te zien opgaan en is hij daar nooit voor aangegeven.

     2. Code134

      Abri079 gaat dus af, hij verzon het allemaal.

      Sukkel.

     3. Abri079

      Jullie herkennen je eigen methode van werken niet eens. Zijn daar al maanden mee bezig en als ik een spiegel voorhoud bij Guus, 123 en andere schrijvers herkennen jullie jezelf niet.
      Leuk dat jullie hier zijn maar wat leveren jullie dit forum eigenlijk voor waardevols op anders dan dat jullie zuurstof verbruiken?

     4. Guus Geluk

      “Leuk dat jullie hier zijn maar wat leveren jullie dit forum eigenlijk voor waardevols op anders dan dat jullie zuurstof verbruiken?”

      Clicks en hits.

     5. Spaanse kok

      @Abri, siempiem, zout, baaz, rechtsaf.
      Mag ik u aanraden eens in de spiegel van uw eigen postings te kijken.
      Komt u er helaas achter dat u na DD de grootste forumvervuiler bent.
      Ga maar weer schoolplein agentje spelen.
      Die rol past u het beste, de achternaloper cq perfecte volgert welke door niemand serieus genomen wordt.

     6. Abri079

      Eerst Zout nu weer Siempie.
      Je bent vast een beetje moe nu je die personen al niet meer uit elkaar kunt houden. Geeft niets. Gewoon lekker naar bed om 21.00 uur en morgen lekker weer uitgerust naar school.
      Wel goed opletten! Anders blijf je zo als je nu bent en dat is niet al te ontwikkeld.

     7. Guus Geluk

      21.00 zou ik eerder jou voorstellen, siempie de piempie. Morgen weer vroeg op.

      Masr Kokkie heeft natuurlijk gelijk, je bent goed in zuigen.

     8. Abri079

      Zuigen? Ik ben niet eens begonnen. Kweek eelt op je ziel. Dan hoef je ook niet zo te tieren tegen anderen.

     9. Zout

      @Abri: Je kunt Wim, Wim2, Guus en de hele mikmak het beste laten sudderen, gewoon in hun eigen trollensnot. 😉

     10. Guus Geluk

      Kijk, je bewijst mijn punt, Zout. Je bent hier slechts aan het zuigen en stoken. Trol.

     11. Zout

      @Guus: Wimwater uit Guusstradeel, vlakbij de Julianakazerne.

   2. Code134

    Bron?

    1. corfo

     @ Cootje.
     Daar is tie weer hoor, met z’n “bron” !
     God-allemachtig man, wat ben jij vreselijk stom !!!
     Dhr. van Deun heeft wens, een heel reële wens en wensen mag je uiten; nee, volgens jou niet natuurlijk dat weten we nu wel.
     Ik mag ook wel wensen dat bepaalde reaguurders bijv. ja, wat zal ik nu zeggen : uh…….onder de tram zouden komen, dat mág ik wensen natuurlijk. Ik zou ze er niet onder gaan duwen, nee, natuurlijk niet want dan maak ik me schuldig aan een misdrijf en bovendien wil ik m’n handen niet vuil maken aan die bepaalde reaguurders.
     Brave, domme Cootje, zoals je ziet, in dit “rijke” landje kan niemand jou je
     wens afnemen, dus ga jij nou maar lekker zitten dagdromen.
     Flapdrol.

     1. Abri079

      Zelf denk ik dat we hier te maken hebben met wat minderjarigen die tijdens schooltijd vanaf de Samsung van alles de wereld in slingeren.
      Ik zie ze niet als flapdrol of dom. Ze weten niet beter en zitten misschien wel bij elkaar in de klas. Beetje naar elkaar te kijken in de hoop dat de ander een nog kortere one liner kan poneren.
      Tegenwoordig kan er zoveel op een VMBO.

     2. Guus Geluk

      Mijn theorie over siempie de piempie is die van een oude man in een seniorenflatje, welke compleet is geobsedeerd door de islam en Baudet, lijdende aan een forse dwangneurose.

  3. Vit

   Btw, dat asielzoekerscentrum komt er hoorde ik van Pecunia.

   Grinnik.

  4. sjun

   De aangifte leidt hooguit tot meer tijdige bewustmaking van juridische jihad: http://mores-mores.blogspot.nl/2007/08/juridische-jihad-in-india.html
   Ook in ons land komt het al voor.

 12. Holland

  “Dat je islamististische extremisten bekritiseert en met de nazi’s vergelijkt soit, dat klopt gewoon. Maar een hele religie? De islam? Dan ben je zélf extreem gevaarlijk.”
  ———————————————————————————
  Dit lijkt me selectieve verontwaardiging van Michael. Hier op DDS is de islam talloze malen een ideologie genoemd en vergeleken met het nazisme, zonder dat dit tot ingrijpen leidde. Bovendien bevindt Van Deun zich met zijn uitspraken in goed gezelschap van anderen die in wezen hetzelfde beweren, zoals Hans Jansen de arabist, Fjordman, de historicus Martien Pennings en Joost Niemöller. Wie de koran en Mein Kampf 1 op 1 met elkaar vergelijkt, kan niet anders dan overduidelijke parallellen vinden. Waarom zou dat niet gezegd mogen worden?

  1. Code134

   Deze waanzin is in islamofobe kringen inderdaad wijd verbreid. Het gelijkstellen van nazisme en islam is te krankzinnig voor woorden maar sinds malle Geert ermee begon is het uitgegroeid tot een dogmatische waarheid in de islamofobe kerk.
   Fjordman is een goed voorbeeld. Hij inspireerde Anders Breivik tot zijn moordpartij en dit soort idiotie is dus ook niet zonder gevaar.

   Overigens wordt van Deún niet voor dit soort onzin vervolgd: hij zaaide haat door de wens uit te spreken dat moskeeën in de brand worden gestoken. De kans dat hij daarvoor wordt veroordeeld is groot. Morgen zegt iemand hetzelfde over synagoges en is de wereld terecht ook te klein.

   1. Abri079

    Was zijn uitspraak niet dat hij hoopte dat de moskee afbrandde, bij wijze van spreken?
    Dat is iets anders dan wat u stelt.

    1. Code134

     De rechter zal de wens dat een met name genoemde moskee afbrandt zonder twijfel zien als een aansporing om die moskee in de brand te steken.

     Meneer van Deún heeft een probleem en ik hoop dat hij dat door gaat krijgen en zeker alle idiote PVV-ers met dezelfde kwaadaardige ideeën

     1. corfo

      @ Cootje.
      Co toch : “meneer van Deun heeft een probleem” oreer jij.
      Jij hebt er véél meer, Co.
      Je bent een valse onderkruiper, levensgevaarlijk !
      Jij liegt, bedriegt, draait, beledigt en beantwoordt geen enkele vraag, héél minderwaardig gedrag !!!
      Jij verspreidt alléén maar fakenews, flapdrol.

     2. RobertMarsman

      Zal wel meevallen. In menig islamitisch land pakken ze dat toch iets voortvarender aan. Daar steken ze niet alleen christelijke kerken in brand maar ook de christen.

      Maar de islam als gevaarlijke ideologie wegzetten is zeer extreem

   2. Holland

    Zoals te doen gebruikelijk is alles wat Trol134 zegt verzonnen dan wel regelrecht gelogen.
    – Fjordman is een Duitse columnist en inspireerde Breivik niet en nergens; dat werd ook van Wilders gezegd en moest later worden herroepen.
    – Hans Jansen was een gerespecteerde arabist (waarschijnlijk de grootste Nederlandse arabist na WOII) die de islam klip en klaar vergeleek met het nazisme en dat vanuit zijn grote kennis ook toelichtte en beargumenteerde
    – Van Deun zal niet worden vervolgd en veroordeeld: zijn ‘bij wijze van spreken’ uitlatingen vallen geheel onder de VVMU en zijn hooguit als (politiek) onhandig aan te merken.

    1. corfo

     @ Holland.
     Uw constatering, dat álles wat Trol134 zegt, verzonnen dan wel regelrecht gelogen is, is een zéér terechte constatering en is op dit forum al meerdere malen geconstateerd.
     Deze Trol, door mij “liefkozend” @Cootje genoemd, liegt doorlopend.
     Bij enige “tegenstand” begint de kleuter te roepen om hulp bij de redactie of hij blèrt : “bron !”
     Ik vind hem eigenlijk wel hilarisch vanwege z’n domme “reacties”.

   3. sjun

    Kennelijk ben je zeer bekend meer islamofobe kringen. Mij lijkt het maar moeilijk om iemand voor islamofoob te verslijten gezien de betekenis van het woord fobie dat voor irreële angst staat. Zo’n 1400 jaar koran hadith en soenna heeft zo haar vruchten gehad in de wereld waarvan de kalifaatstaat in de Levant slechts een schrale voorstelling was van wat anders- en ongelovigen te wachten staat.
    https://www.youtube.com/watch?v=V00w6VkTbBw

    Maar er is natuurlijk ook een reden dat verschillende volgelingen van Mohammed naar West Europa komen. Daar hebben mensen iets opgebouwd in plaats van vooral elkaar af te maken om de leefomgeving te domineren en anderen te brandschatten. Echter wat hier is opgebouwd kan kapot door de vigerende cultuur die het systeem door jarenlange inleg bekostigde te overvragen. Dat laatste nu lijkt in rap tempo te gebeuren nu sommigen ten koste van erflaters zichzelf als bijzonder goed mens trachten uit te venten en daarvoor de rekeningen bij de maatschappij droppen. Een maatschappij die hierdoor op cumulerende kosten gejaagd wordt waarvoor niet of nauwelijks extra wordt ingelegd. Zo krijgt overvraging van solidariteit vorm.

    1. Zout

     @Sjun: De haat en afkeer tegen islam is niet meer dan een logisch gevolg van hetgeen de ideologie zelf verkondigd. Argwaan en wantrouwen is volledig op z’n plaats. Wat dat betreft is islamofobie volstrekt vanzelfsprekend.

  2. RobertMarsman

   Aboutaleb heeft het duidelijk uitgelegd hoe het zit. Elke moslim is een beetje salafist. En dat te denken dat wij hier in Nederland al jaren worden wijs gemaakt dat het salafisme vooral bestaat uit een klein selectief groepje die de koran iets te letterlijk nemen.

   En het meest trieste aan deze uitspraak van Aboutaleb is dat hij de waarheid spreekt. En als echte weet hij dat natuurlijk. Daarom krijgt hij massale steun van Nederlandse moskeeën en hoor je vanuit de moslim gemeenschap al helemaal geen kritiek tegen de beweringen van Aboutaleb. Nee want ze zijn het er mee eens.

   1. Feit

    Elke moslim weet dat de islam een politieke ideologie is als je de koran en hadith letterlijk neemt. Niemand zal dat echt ontkennen.

    Het zijn altijd de slecht geïnformeerde westersen die die waarheid niet aan kunnen want dan moeten ze optreden en dat zien ze niet zitten tegen een hele religie.

    En dít is nou precies de reden waarom Mohammed zijn ideologie in een religieus jasje heeft gegoten.

 13. George van de linden

  Interessant om even tussendoor te vermelden: Is er al wat gebeurt met de honderden aangiftes van doodsbedreigingen van Geert Wilders…weet iemand hier dat ?

 14. George van de linden

  Michael, zeg is eerlijk…heb je soms geld aangepakt van een of andere invloedrijke moslimknuffelaar?
  Of heeft Code134 je opgedragen dit artikel te plaatsen ?

  1. Meester Kong

   Je moet het nieuws volgen – DDS overgenomen door BNNVARA.

  2. DolleDries

   Ik heb altijd begrepen dat Michael in Turkey woont. Misschien is het een soort zelfbescherming.

  3. Code134

   In het begin sputterde hij tegen maar toen ik met een paar bankbiljetten zwaaide ging hij snel overstag.

   Hele pragmatische jongen, die Michael

   🙂

 15. P.Sisterons

  Mag ik ff een teiltje? Iedere dag is er wel ziek nieuws over achterlijke salafisten of andere exoten. Zolang Qatar de baas is in Frankrijk en dat Oost-Duits gedrocht wapens verkoopt in het Midden-Oosten, kunnen we het wel schudden als het over Nederland gaat.
  Racisme, xenofobie, homofobie, islamofobie en noem maar op.
  Och och, wat hebben die buitenlanders toch een hekel aan die witjes.
  Maar de witjes dienen er voor te zorgen dat alle minder bedeelden op deze aardbol een gratis mobieltje en een gouden polshorloge hebben want “slavernij”.
  Onze generatie is niet schuldig.

 16. H.Vaes

  En imams prediken ,,,geen haat??????…..Pleur toch op met je gezeik van Galen.
  Het wordt eens tijd dat idioten zoals jij eens verslag doen van de werkelijke werkelijkheid.
  Ook jij laat je meeslepen door het linkse tuig,,,,bang om ook door de idioterij van de islam bedreigd te worden?Net zoals vele cabaretiers die te laf zijn om ook de islam door het slijk te halen.

  1. Spaanse kok

   Een andere oplossing.
   U pleurt gewoon zelf op indien dit forum en zijn eigenaar u niet bevallen.
   Simpel toch.

   PS
   Het getuigd van enige beschaving om Michael van der Galien zijn naam correct te schrijven,

   1. Spaanse kok

    d=t
    stop de tijd

    1. Zout

     @Spaanse Wim: Exguus…

 17. P.Sisterons

  Nederlanders zijn over het algemeen niet zo gauw racistisch. Maar er is alle reden om xenofoob te worden door al die aanslagen en gesodemieter met kolonisten vermomd als “echte vluchtelingen”. Moskeeën zijn mooie gebouwen, maar er zijn er nu genoeg. Het zijn broeihaarden voor salafisten en wiethandelaren. Ze zijn allang geleden een grens overgegaan. Ze jagen de bevolking al heel lang op stang en willen hun wil opleggen.
  Dat gaat mooi niet gebeuren.

 18. peterkestassen

  Haatzaaien door een PVVer.
  Hi Hi de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Ha Ha

 19. Parestado4

  De Islam is alleen maar een gesel die als stok gebruikt wordt om het decadente tot op het bot gedegeneerde immoreele westen weer op……
  Zie dit alles in het plan Gods,want Hij is de grote regisseur.Opdat de mensen zich zullen bekeeren.De drukking van de neus brengt bloed voort en de drukking van de melk boter.
  Troost:Een huis dat tegen zichzelf verdeeld is kan niet bestaan.Dus heft de Islam zichzelf op.Zacharia 12&14.En ze zullen elkander aanvliegen!

 20. Knopper

  In de koran staat niet bij wijze van spreken!!!

 21. Gerlos

  Die achterlijke moslims doen niet anders tegen ONS ongelovige honden. Het zou inderdaad opruimen als de moskeen uit ONS LAND zouden verdwijnen.

 22. H.Vaes

  ,,Spaanse kok,, Wie verdededig je eigenlijk????
  De naam Galen is inderdaad fout……Het moet zijn ….Michael Van Der Galien……maar voor de rest blijf ik bij mijn standpunt .

  1. Zout

   @Vaes: Je moet taalneuqertjes altijd in hun trollensop gaar laten koken.

   d=t
   stop de tijd

   1. Guus Geluk

    Je bent zelf de grootste trol.

 23. Zout

  Een moskee die aangifte doet, het moet toch niet ramadanner worden…

 24. Babaji538

  Kapotmaken of kapot-maken.

  P. Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.