Viktor Orbán vindt immigratie een fundamenteel probleem voor de democratie

Dat Hongarije een streng immigratiebeleid heeft, dat wisten we al. We wisten ook al dat het land geen positieve reacties krijgt uit een groot deel van Europa. Nu doet de premier, Viktor Orbán, er nog een schepje bovenop door te stellen dat immigratie een probleem is voor de democratie.

Orbán was te gast bij de Duitse CSU, de zusterpartij van Angela Merkels CDU. Opmerkelijk, omdat juist Angela Merkel meer dan een miljoen immigranten welkom heette in Duitsland, in 2015. Volgens Orbán had ze dat beter niet kunnen doen. ‘Europeanen hebben hier een duidelijke mening over,’ zegt Orbán op een persconferentie, naast CSU-leider Horst Seehofer. ‘Ze willen niet dat er een voortdurende dreiging van terrorisme is. Ze willen juist veiligheid. Daarom willen ze dat de grenzen worden bewaakt.’

De landen die een soepel migratiebeleid hebben gaan dus tegen de democratische waarden in waar ze juist op zijn gebouwd. Het migratieprobleem is uit de politieke hoek gehaald en er is een praktisch probleem van gemaakt. Niet ideeën vormen het beleid van de migratieproblematiek, maar puur pragmatisme.

Europese politici en bestuurders hebben het over ‘een herverdeling’, ‘quota’, ‘een soepele doorstroom’. Zonder de burgers te vragen wat ze er eigenlijk van vinden. Je kan veel zeggen over Hongarije, maar het heeft wel een referendum gehad over het onderwerp ‘migratie’.

Veel mensen zijn buiten het besluitvormingsproces gezet door hun mening niet mee te nemen in het te vormen beleid. De mening van andere landen en Europese ‘solidariteit’ zijn de belangrijkste factoren tegenwoordig. Het beste jongetje van de klas zijn is belangrijker geworden dan politieke visies, ideeën, en waarden. Europese solidariteit is geldig tot het moment dat je niet meer doet wat Duitsland en Frankrijk willen.

Volgens de Hongaarse premier zal het komende jaar bewezen worden dat hij gelijk heeft. ‘Ik geloof dat 2018 het jaar van de restauratie van de wil van het volk wordt.’

We zullen het zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. buitenbeentje

  Ik geloof met hem mee. De laatste druppel is al aan het vallen, dan loopt het vat over. Behalve in Nederland waarschijnlijk, de laatste revolutie, 1848, ging ook niet door terwijl de rest van Europa in brand stond.

 2. George van de linden

  Nog een zo’n zelfde bericht en ik pak m’n spullen en verhuis naar Hongarije.

  1. Code134

   George van de Linden schreef hier vandaag: “Laten we hopen dat ie morgenvroeg wakker word met de ergste vorm van kanker en dat z’n ideologie voorschrijft dat ie geen euthanasie mag toepassen zodat ie 2 jaar lang ligt te kreunen van de pijn tot de dood intreed.”

   Hoe ziek kan je zijn?

   1. denk eens na

    Zou mooi script voor een boek zijn.

   2. Meester Kong

    Tja, het nieuwe – weggejorist- op DDS werkt nog niet naar behoren.

    Zag tot mijn verbazing dat een paar van mijn reaguursels verdwenen waren.
    Goed recht van joris, dus nu nog uitzoeken waar zijn grens ligt..

    1. Tinneke

     Echt????

     1. Meester Kong

      Toch maar ff terug gekeken, ze staan er weer 🙂

      Een Joris zou een goede zaak zijn voor DDS, een ban helpt niet..

   3. Feit

    Code, van jou mag je joden doodrijden. Was geen probleem toch?

    Mag ik vragen waar jouw jodenhaat vandaan komt en waarom ze dood moeten?

    1. George van de linden

     feit,

     Code is of een echte radicale gestoorde moslim of een moslimknuffelaar of hij…wat ik ook niet voor onmogelijk hou…gehuwd met een moslima waar ie een bomgordel voor aan het aanmeten is. lol

    2. Code134

     Ik vind niet dat je Joden mag doodrijden en ik heb groot respect voor het Joodse volk en de grote traditie ervan.

     Waar je deze krankzinnige fantasie vandaan haalt is me niet duidelijk.

     1. Dubbele Komma

      heb je weer last van schizofrenie? islamknuffelende jodenhater?

      ben je weer vergeten wat je bij andere artikelen gepost hebt?

      jij bent een antisemitische fascist.

      links ben je niet want je staat lijnrecht op linkse idealen. jij bent voor het grootkapitaal,de banken,globalisatie,ongelijkheid van man en vrouw door je islamgeknuffel,het milleu doet je geen reet want je wil nog 50 miljoen mensen hiernaartoe halen. dus,…..

      jij bent gewoon een drammerige fascist,en niks meer dan dat,stuk stront.

   4. Dubbele Komma

    als hij jou maar bedoeld code rutte,jouw soort kunnen we missen als kiespijn,jouw soort heeft genoeg tranen laten vloeien in europa,door jullie gedweep met de islam.

    daar mag je best boete voor doen,minderwaardig stuk stront!

 3. Ni28

  Opmerkelijk dat de CSU Orban uitnodigde. Het geeft weer dat de spanningen tussen CDU en CSU groter zijn dan gedacht. En dat een week voor de onderhandelingen met SPD. Dat naar de burger absoluut niet geluisterd wordt is al lang duidelijk, die heeft maar te slikken. En met censuur op de sociale media nog uitkijken ook. Het lijkt een ruk naar dictatuur.

 4. EllyD18

  Gelukkig zijn er ook nog leiders in Europa die hun gezond verstand gebruiken en niet buigen als een knipmes voor een voorgehouden worst.

  1. Meester Kong

   Hongarije is een subsidie slurper en wil niet voldoen aan de regels van het lid zijn van de EU, dan moet je gewoon de EU verlaten.

   1. Holland

    De kans is dan ook niet geheel denkbeeldig Kong, dat Hongarije, Polen, Tsjechie, Slowakije en Oostenrijk op een gegeven moment uit de EU stappen en samen een nieuw machtsblok vormen. De druk van de smerige ongekozen EU-dictators wordt te groot, ongeacht de pegels die naar de landen vloeien.

    1. denk eens na

     Als elk land wat in de eu zit geen netto betaler zou zijn ,dan blijven er niet veel landen over mr kong.

   2. Farn

    Maar gaat wel voor zijn eigen volk. Hier in Nederland is het precies anders om.

    1. Zout

     @Farn: Klopt!

     De oikofobie en het afgrijzen voor onze nationale normen, onze waarden en onze cultuur zijn jarenlang bespot en verworpen. Er is een inherente hetze gaande die door Maxima werd samengevat: “De Nederlander bestaat niet.”

     Gelukkig is de opkomst van FVD een teken aan de wand, deze partij heeft het goed gezien en is bezig met een inhaalslag. Ik was al trots op mijn land maar die trots zal alleen maar toenemen.

     Stem ook FVD en word lid als Nederland je lief is.

   3. wheelboy

    Meester Kong
    Dat je niet slim bent is te begrijpen gezien je antwoorden hier . Ik zal het je proberen uit te leggen .

    De regels van de EU zijn vastgelegd in het verdrag van Dublin .Dat schrijft dat een land waar je als asielzoeker binnen komt je aanvraag moet behandelen . Maw Griekenland en Italie zijn de klos in dit geval .

    Dan Hongarije is geen rijk land .Asielzoekers kosten geld en dat geld hebben ze daar niet .Dan hebben ze een keuze .Het kleine beetje wat ze hebben delen .Waardoor ze minder zorg aan hun eigen bevolking kunnen geven .Of zeggen ze komen er niet in en hun sociale welvaartsstaat in stand houden .

    Je ooit eens afgevraagd waarom je hier steeds langer moet werken? De belastingen omhoog moeten en de rijen bij de voedselbanken langer worden ? De criminaliteit stijgt en de samenleving steeds harder wordt ?

    Zal je meteen het antwoord geven .Miljarden moeten er in de asiel industrie gestoken worden .De zgn gastarbeiders die geen gehele aow hebben opgebouwd gaan vollop de AOW in . Iedere aanvraag asiel in NL wordt gehonoreerd met een gedeelte AOW . Want de wet schrijft voor een ieder die in Nederland verblijft na zijn 15e bouwt AOW op . Ook al betaal je geen duit .

    1. sjun

     Je mist nog iets wieljongen.

     Victor Orban geeft zelf al aan dat hij Hongarije graag terreurvrij houdt. Dus daar geen betonblokken bij manifestaties en feesten nodig door selectieve toelating. Dus daar geen islamisering van de leefomgeving met daarbij meekomende afbraak van de vigerende oikos. Dus daar veel meer Hongaars cultureel bewustzijn en Hongaarse culturele overdracht op Hongaarse kosten. Dus daar meer aanspreekbaarheid en minder communicatieve misverstanden op straat door ontbreken van opgedrongen ‘diversiteit’.

     Orban ziet graag een nieuw Europa waarin immigratie niet langer naties vernietigd door hun samenlevingen te overbelasten. Nieuw Europa zal de huidige Europese elites moeten bevechten die de Westerse democratie en cultuur willen vernietigen door misbruik te maken van de armoede van Afrikanen en Levantijnen en deze mensen hier in groten getale te importeren.

     Tijdens verschillende nieuwjaarsnachten in grote Duitse steden werd volkomen duidelijk wat daarvan te verwachten valt. Vrouwenrechten, pensioenspaarpotten en relatieve vrede worden geofferd voor de belangen van grootindustriëlen en geopolitieke insiders. Van de huidige Brusselse politiek waaraan de deelnemers elkaar in een politiekcorrect keurslijf gevangen houden valt echter weinig anders te verwachten. Daarom is het tijd voor versterking van de natiestaten en vervanging van de huidige vooral wegkijkende politici. Sommigen trachten waar mogelijk vrije informatievergaring te belemmeren. Anderen zijn overgegaan tot betaalde meningsbeïnvloeding en moedwillig zaaien van verwarring via ‘gekochte’ media en via trolls op fora en weblogs.

     De tijd is intussen wel rijp om hiertegen in te gaan en mensen te emanciperen om zelf de geesten te kunnen onderscheiden die tot toename van onveiligheid afname van onderlinge solidariteit in een leefgebied en tot nationale en culturele ondergang leiden.

     Orban heeft ook bondgenoten in West Europa. Mensen die zich niet laten brandmerken maaar die doorgaan met benoemen van maatschappelijke problemen terwijl zij de verdediging van cultuur, haar fundamentele waarden en de leefgemeenschappen op zich zullen nemen. De tijd is gekomen om het instituut EU te ontmantelen omdat de Europese commissie ziczelf politieke macht toebedacht heeft en zaken doordrukt tegen de uitdrukkelijke wil van verschillende lidstaten in. Dit iongekozen orgaan benadeelt en belast de samenleving in de Europese staten te zeer. Je kunt hierbij denken aan de poging om een TIPP handelsverdrag af te sluiten, een poging om verschillende lidstaten met quota door Merkel uitgenodigde onaanspreekbare cumulerende kostenposten op te schepen en het opmerkelijke Brusselse wegkijken van overduidelijke Amerikaanse destabiliseringspogingen.

     Er zou dus domweg een eind mogen komen aan de idealisering van Europa en de huidige rol van de Europese Commissie. Natuurlijk zijn we Europeanen maar dat impliceert nog helemaal niet dat Brusselse bemoeizucht als de afgelopen jaren over ons uitgestort per definitie voor ons het beste zou zijn. Gezien het leegtrekken van de Nederlandse pensioenfondsen en de uitholling van de muntwaarde doordat elders de geldpersen draaien kan precies dàt doodgewoon betwijfeld worden. En er zijn nog wel wat redenen als het openlijke witwassen van islam en de pogingen om kritiek op de sluipende sharia die met het politiekreligieuze systeem van islam meekomt te criminaliseren.

     Het moet niet langer mogelijk zijn dat de ongekozen niet terug te fluiten Europese Commissie haar eigen idealen doordrukt ten koste van verschillende lidstaten. Kiezers in Groot Britannië hadden dit in de gaten en stapten uit wat het van het prachtige ideaal bij aanvang van de E(E)G geworden was waarbij ze destijds wensten aan te haken. En de Britten zijn de enigen niet. Ook de Visegradstaten hebben hun terechte bedenkingen over wat de EU er aan poreuze buitengrenzen op na houdt en welke zichtbare bijwerkingen dat al in verschillende lidstaten als Frankrijk, Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Griekenland en Italië genereerde. In andere staten zien we eveneens toegenomen beroep op solidair opgebrachte bekostiging van zorg en onderdak en leefruimte door mensen die niet alleen niets ingelegd hebben maar waarvan het zeer waarschijnlijk is dat het grootste deel dat ook nooit zal gaan doen terwijl hun groeiende aanwezigheid lokale solidariteit, cultuur, onderwijs en samenleving ernstig bedreigt.

     Kennelijk moet er iets gaan gebeuren met de huidige in de praktijk gehanteerde definitie van het begrip vluchteling. En ook moet er iets gaan gebeuren tegen een al te vlotte toekenning van een definitieve verblijfsvergunning en alles dat daar nu nog bijhoort. Dat laat tenminste ruimte voor de mensen die het echt nodig hebben om tijdelijk elders opgevangen te kunnen worden. Mensen die gemotiveerd zullen integreren als definitieve opvang uiteindelijk noodzakelijk blijkt. Van de zittende politici en daarbij aangehauchte veelal gekochte media kan hierin niets verwacht worden. Zij hebben vooral belang bij de huidige status quo en brandmerken iedereen die dat in gevaar brengt door een kritisch te beschouwen wat er plaatsvindt en wie er daarvan allemaal de sociale, culturele, psychische, juridische en financiële rekeningen doorgeschoven krijgt nog los van wat dit op sommige plekken al voor de leefbaarheid betekende.

   4. Dubbele Komma

    ik hoop ook dat ze de eu verlaten,en wij ook,nepaccountje,…

    de groep die eruit wil word met de dag groter. nazi.

    wij willen jullie fascisme niet! nooit meer!

    en doe je rechterarm naar beneden! rioolrat!

 5. Ben Zine

  Victor Orban is een ECHTE democraat, hij respecteert namelijk de wil van het volk. Een man met visie en ruggengraat. Wat een enorm contrast met dat kleuterklasje van ons (Rutte en Zijlstra) en D66, waar de D uiteraard staat voor dictatuur.

  1. Meester Kong

   Lees je eens in….

   1. buitenbeentje

    Orban is een engnek, maar niet enger als Rutte of Pechtold.
    Op dit moment is Orban de betere optie.

   2. Dubbele Komma

    inlezen in “het leugenaartje”de nrc zeker? de vrouwenmishandelaarkrant.

    neuj dank je.

    fabeltjeskrant is vele malen geloofwaardiger.

 6. Ritter

  De (vaak illegale) immigratie uit de islamitische landen is een van de grootste bedreigingen voor de westerse democratieën.

  Omdat met deze immigranten ook de islam meekomt en (zoals we de afgelopen 40 jaar immigratie hebben gezien) de meeste immigranten weigeren te integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag.

  De islam is niet compatibel met onze westerse waarden/normen/levenswijze…………vandaar ook de vele problemen die het gevolg zijn van deze massa immigratie.

  De demografische gevolgen van deze (illegale) massa immigratie zijn al zichtbaar in veel westerse steden. Complete wijken waar de politie haar gezag heeft verloren en de islamitische levenswijze de overhand heeft. En de straat word beheerst door islamitische jeugd.

  Men moet zich afvragen waarom Hongarije niet deze problemen heeft. Natuurlijk omdat ze zo wijs zijn om hun grenzen te sluiten voor deze massa immigratie.

  Laten de westerse leiders een referendum uitschrijven over de massa immigratie. Vragen wat de bevolking ervan vind. Zoals dat in Hongarije is gebeurt.

 7. Meester Kong

  Als het aan de Hongaarse premier Viktor Orbán wordt de democratie in zijn land aan banden gelegd .
  Misselijk makende hypocriet, een gevaar voor de EU.
  Uit de EU met dat land, kunnen we missen als kiespijn.

  1. Code134

   Eens, Hongarije profiteert disproportioneel van de Europese subsidies en de Europese markt.

   Het wordt tijd dat ze eens gaan voelen dat we dit als Europa niet meer accepteren.

   1. van Urk

    En terecht. Hongarije is EU lid, een Europees land met Europese inwoners. Het onnodig opzadelen van migranten om landen als Hongarije meer kleur te gaan geven heeft hier niks mee te maken.

   2. Dubbele Komma

    dat doen frankrijk en italie ook, misbruik maken,nooit het begrotingstekort halen,dus laten we gewoon stoppen met dat hele europa,goebbels!

  2. Stanly2000

   Orbán is tegen de Engelstalige universiteit gesponsord door een zekere mijnheer Soros. Hij probeert de Hongaren te beschermen tegen die krachten die hier en in Brussel de zaken verzieken. Hajrá Orbán.

 8. denk eens na

  Orban heeft een beetje hart voor zijn eigen volk, rutte laat de Nederlandse burger zich zelf afrotten.

 9. sjun

  Orban heeft wat mij betreft volkomen gelijk. Weldra zullen politici die hun politieke mandaat aan het overstijgen zijn dat gaan ervaren.

  1. van Urk

   Laten de EU maar eerst maar eens orde zien te scheppen in het land van Wicky de Viking met haar tientallen no-go-areas. Of waarom Griekenland de vluchtelingen niet terug stuurt naar Turkije. http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/11/grieken-leggen-bom-onder-turkijedeal-563842/

 10. corfo

  Viktor Orban = een man naar mijn hart.
  Zijn land, Hongarije, heeft zich weten te bevrijden van de Russische dictatuur en dan zou hij zijn land + bevolking onder de dictatuur van de EU moeten laten plaatsnemen ? Voor enkele andere, van het communisme, bevrijde landen, geldt hetzelfde. Al die landen zien toe hoe de rest van de EU-lidstaten langzaam ten ondergaat aan de EU-dictatuur, onder aanvoering van Zuipschuit Juncker en z’n vazallen.
  Hadden wij maar een halve Orban, echter……..wij hebben een halve Zool (als m.p.) en een halve Zijkstra.

  1. wheelboy

   Corfo
   Mooi die had ik nog niet gelezen halve zijkstra . Je maakt mn dag weer goed !!

   1. corfo

    @ wheelboy.
    t Is hier ook fraai, zonnig weer, wel fris, maar heel goed om een boswandeling te maken met echtgenote + hond Achmed !
    Al m’n dagen zijn doorgaans goed @wheelboy, dat is zeker het geval als ik de enkele reacties van andersdenkenden (=linksdenkenden) lees, voor mij een bron van hilariteit, maar tevens van een diep medelijden.

    1. Code134

     Mededogen is een deugd, corfo.

     1. Dubbele Komma

      mededogen moet jij hebben voor alle slachtoffers van jouw islam.

      domme hondekop.

      het was weer te makkelijk, code rutte de hypocriete rasleugenaar.

 11. poldi

  Orbán zegt de waarheid waar geen speld tussen te krijgen is. In een democratie dienen de leiders naar de wil van de meerderheid van de kiezers te luisteren. Echter de progressieve volksverlakkers weten donders goed dat de meerderheid van de bevolking deze massa immigratie niet wil maar drukken tegen de wens van de kiezers dit toch door. Dit is geen democratie maar lijkt meer op een dictatuur van de progressieve minderheid.

 12. poldi

  Hadden wij maar een premier als Orban.
  Een man die zegt waar het op staat en die waar maakt waarvoor hij is gekozen. Geen marionet van Brussel en geen draaikonter als Rutte. Daarom wordt hij verguisd door de zogenaamde politiek correcte elite hier

 13. wheelboy

  Orban is een van de weinigen die het zegt en doet .Mooi zou willen dat wij zon premier hadden . En hij heeft ook gelijk als hij stelt dat dit de democratie gaat ondermijnen . Ik heb al langer gezegd dat als het zo doorgaat samen met een economische neergang er ergens weer een 2e hitler opstaat die het probleem hardhandig gaat oplossen .En dat de geschiedenis zich herhaald . Of je daar blij van moet worden .Ik denk van niet .

 14. Kodi

  Orbán : ‘Integratie moslims is in geen enkel land gelukt’

  Niet West-Europa, maar de Midden- en Oost-Europese landen zijn de toekomst van Europa. In ‘rijke en zwakke’ landen als Duitsland en Nederland dreigen ze aan ‘culturele zelfmoord’ ten onder te gaan.

  De Hongaarse premier Viktor Orbán zegt in een interview met de Duitse krant Die Welt dat Europa het continent is voor Europeanen. ‘De vraag voor de komende tientallen jaren is of Hongarije het land der Hongaren blijft, Duitsland het land der Duitsers, Frankrijk het land der Fransen en Italië het land der Italianen.’

  Visegrád speelt een cruciale rol
  Orbán waarschuwt volgens de Duitse krant voor een ‘etnisch-culturele vermenging’ op het continent. Het zijn de Visegrád-landen (Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije) die een cruciale rol spelen bij het tegengaan van de ‘ont-christelijking’ van Europa, vindt de Hongaar.

  Het feit dat deze vier landen nauwgezet samenwerken, is van onschatbare waarde, zegt Orbán: het gaat hier om ‘iets heel groots’. Het is niet voor niets dat Hongarije zich zo verzet tegen de binnenkomst van (islamitische) migranten. Ze integreren simpelweg niet: ‘Is er ook maar één land waar dat wel is gelukt?’ Het welvarende maar zwakke West-Europa dreigt aan ‘culturele zelfmoord’ ten onder te gaan, denkt hij.

  Fidesz draait zich alvast warm
  Orbán en zijn regerende rechtse Fidesz-partij draaien warm voor de parlementsverkiezingen in het voorjaar van 2018. Met als slogan: kies Orbán, want alleen hij kan de Europese waarden beschermen. Eind juni bleek dat Orbán er niet op hoeft te rekenen dat de overwinning hem zomaar zal toevallen.

  Bij de vorige verkiezingen in 2014 haalde Fidesz een ruime meerderheid in het parlement, vier jaar ervoor zelfs een absolute. Maar nu lijkt de premier – die vooral erg populair is onder de conservatieve bevolking buiten de hoofdstad Boedapest – flinke tegenstand te krijgen en wel van zijn voormalige beste vriend. Multimiljonair Lajos Simicska, die op dezelfde middelbare school zat als Orbán, wil een stokje steken voor een nieuwe Fidesz-zege.

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/07/orban-integratie-moslims-is-in-geen-enkel-land-gelukt-525824/

 15. fusilier

  In Hongarije koop je nog een leuk huisje voor 35000 eurootjes, daar heb je in Amsterdam nog geen garage box voor. Een prachtig land dat Hongarije, mede dankzij Orban.

 16. Kodi

  Verdedig de Europese kernwaarden!

  Stem Victor Orban!

 17. Florissa

  Nog meer asielzoekers binnen halen, de kosten stijgen alleen maar, verzekeringen ?,betalen wij wel, inboedel ?,roept u maar, vakantie ? zeg maar waar naar toe, we doe gewoon de premie en de BTW omhoog ,die lullen hoesten het wel op .

 18. Steve Van der Vekens

  Laat ons hopen. Laat je niet op de kop zitten visegradlanden! De mensenlevens van je eigen burgers staan op het spel.
  Maar ik denk dat die terroristische aanslag op een Duitse Kerstmarkt door Anis Amri de druppel was. De vrachtwagenchauffeur was immers een Pool. Kan je je voorstellen hoe die in zijn laatste uurtjes geleden heeft in die cabine?
  Polen alvast wel, en zij zullen ervoor vechten zodanig dat het zich niet herhaalt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.