Zielig: DENK staat alleen in idee van een video-scheidsrechter in de Tweede Kamer

Daar staan ze dan, zielig, alleen. Geen enkele partij stemde in met het idee van de partij DENK om een video-scheidsrechter in te stellen voor de Tweede Kamer om te kijken of het allemaal wel ‘eerlijk verloopt’.

Een videoscheids zou volgens Denk een van de mogelijkheden kunnen zijn om de onafhankelijkheid van de voorzitter te beoordelen. Bovendien zou een video-opname kunnen bijdragen aan een ‘onafhankelijke en transparante klachtafwikkeling’. De partij is namelijk van mening dat Kamervoorzitter Khadija Arib hen benadeelt. De Kamerleden zou vaker het woord worden afgenomen, terwijl politici van de PvdA en D66 juist worden voorgetrokken.

De partij en Arib hebben al veek vaker clashes met elkaar gehad. Over irritatie, vermoeidheid, het benadelen van DENK of het voortrekken van andere partijen. Zo hebben ze tegenover elkaar gestaan toen DENK filmpjes had geknipt van een debat en de Kamerleden met een ‘allochtone’  achtergrond te kakken gezet. Dit deed de partij natuurlijk om stemmen te winnen van de allochtone bevolking en hen te vervreemden van Kamerleden met een niet-Westerse achtergrond van andere partijen.

In dit opzicht is DENK heer en meester in het verdeel-en-heers-politiek. Alleen de PVV kan daar nog in mee gaan. Daarin zijn ze elkaars gelijken terwijl ze voor de rest politiek gezien totaal verschillend zijn.

Met het idee van een video-scheidsrechter hebben ze weer flink veel irritatie veroorzaakt bij de rest van de Kamer. Het is een rare strategie en als een volwaardige partij in de Tweede Kamer zou je verwachten dat ze eindelijk toenadering gaan zoeken en dingen gedaan krijgen. Daar moeten we helaas nog even op wachten blijkt. Nog meer van dit soort belachelijke voorstellen en ze schrijven zichzelf volledig af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. RobertMarsman

  Ze konden het niet laten om toch nog even een schop tegen de PVV te geven.

  1. Holland

   Ook de Volkskrant huilt mee met de wolven in het bos. https://www.volkskrant.nl/buitenland/brexit-gaat-britten-veel-geld-kosten-blijkt-uit-interne-studie-van-britse-overheid~a4563928/

   Gelekte stemmingmakerij vanuit de anti-Brexit ambtenarij.

   1. Ernst Quispel

    Het zijn met name onprettige feiten voor mensen die zo dom waren de Brexit toe te juichen.

    1. Feit

     Kijk over 5-10 jaar. En niet alleen maar naar de economische groei.

     Je zal je schamen voor je domheid tegen die tijd.

     1. Heinz

      Een prognose over 5 – 10 jaar is uniek en tevens een goede grap. Stel de Bank of England hier direct van op de hoogte. Ze zullen u dankbaar zijn voor de support.

     2. Ernst Quispel

      Als je er in heden hebt naastgekleund kun je het beste maar roepen dat het over vijf jaar vast weer beter gaat.

    2. Holland

     Ach, het zijn slechts economische feiten Kwispel. Er zijn dingen in het leven die zo waardevol zijn, dat ze niet in geld kunnen worden uitgedrukt.
     Soevereiniteit, zelfbeschikkingsrecht, onafhankelijkheid, open mind naar de rest van de wereld, zelf wetten, regels en immigratie bepalen, geen miljarden meer naar Brussel, zelf gunstige handelscontracten afsluiten, eigen partners kiezen, enz. enz. Dat mag best een paar centen kosten. Als de inhoud van dat rapport al klopt: het draagt nog het stempel ‘voorlopig’.

     1. Ernst Quispel

      Als de kiezer in ruil een ‘splendid isolation’ bewust had gekozen voor economische verarming was er geen probleem geweest maar de leugenaars van de pro-Brexitcampagne beloofden hen grotere welvaart.

      De Britten zijn schaamteloos belazerd en zitten nu op de blaren.

     2. Holland

      We wachten af, hysterische schreeuwlelijk, we wachten af. Zelfs Brexit-doemdenkers (David Cameron) zeggen ‘het is niet zo erg als ik dacht.’

     3. Vit

      Holland

      10+

    3. Guus Geluk

     Dat is juist, Ernst, maar nog erger is dat ook Nederland lijdt onder de Brexit. Tegen alle feiten in de Brexit blijven toejuichen is sterk stompzinnig.

     1. Zout

      @Wim: Nu de Nexit nog, ik kan niet wachten en heb daar graag een paar centen voor over.

     2. Guus Geluk

      Nederland gaat uitsluitend achteruit op een Nexit, Erik, de problemen van deze tijd nopen ons tot een effectieve en krachtige samenwerking met andere Europese naties. Het is goed dat Den Haag Nederland, in het landsbelang, binnen de EU houdt.

     3. Zout

      @Wim: Hmmmm…

      Landsbelang heh? Ik dacht zelf van niet hoor. Die 26 NL-zetels in het EU-parlement (3,4%) en de 0,000005436770257% invloed die jij en ik hebben?

      Preken tegen dovemansoren, onverstandig, ik weet het.

     4. Guus Geluk

      Om die reden trok de Benelux in EU-verband dikwijls op met Groot-Brittannië, qua grootte en stemrecht een absolute supermacht. Het was onze grootste politiek partner.

      De Britten gingen eruit, en alle Nederbrexiters kraaiden van plezier, terwijl we een fantastistische bondgenoot kwijtraakten.

     5. Ernst Quispel

      Zout ziet in elk geval in dat je voor de Nexit een paar centen over moet hebben. Het zal over miljarden schade gaan maar dan heb je de prettige illusie dat we op eigen benen staan.

     6. Zout

      Dag Wim!

     7. Vit

      We besparen dan ook miljarden die nu in een bodemloze put worden gestort.

     8. Vit

      En wat dacht je hiervan, Nederland de grootste netto betaler:

      https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/50/nederland-deze-eeuw-grootste-nettobetaler-van-de-eu

     9. Vit

      En dat voor rechte komkommers in de supermarkt, hallo daar bent u er nog?

     10. Vit

      Oh wacht het CBS is natuurlijk een onbetrouwbare site, dom van mij ik geef het toe.

     11. Guus Geluk

      Komkommers in de supermarkt is te simplistisch, Vit, en je weet het. De EU is veel omvangrijker.

     12. Vit

      Was een gebbetje, maar wat vind je van de rest?

     13. Guus Geluk

      Als ik de nadelen en de voordelen van de EU in de weegschaal leg, zie ik meer voordelen dan nadelen. In het bijzonder voor een handelsnatie als Nederland, na de VS de grootste landbouw-exporteur.

     14. Vit

      Die voordelen hebben/hadden wij ook met de EEG, daar hebben we dat geldverslindende monster niet voor nodig.

     15. Guus Geluk

      De EEG hebben we niet meer, maar wel de Europese Unie. De Europese Unie is er en met de EU moeten we verder, er zit weinig anders op.

      Kijk, ik deel de opvatting dat de EU in de huidige vorm niet houdbaar is. We zullen de EU klaar moeten maken voor de toekomst en dat lukt niet door verdere Europese integratie, een onrealistisch migratiebeleid en de incompetente Junckers plaats te laten nemen in het EC. Een orgaan dat overigens, meen ik, te veel bevoegdheden naar zich heeft toegetrokken en buiten de werkelijkheid staat.

      Stap 1 zou dus moeten zijn om de incompetente eurofielen te vervangen door meer competente politici met oog voor het eurosceptische sentiment. Stap 2 is een fundamentele hervorming in de ondemocratische opzet van de EU en stap 3 is het voeren van een restrictiever migratiebeleid.

     16. Vit

      Dat ben ik wel met je eens, goed van jou dat jij de realiteit wel onder ogen ziet.

     17. Guus Geluk

      Europese samenwerking is nu eenmaal een geweldig project, Vit, een waardengemeenschap waarin landen handel drijven en elkaar niet meer bevechten. In vroeger tijden had men daar enkelt van kunnen dromen. Dat moeten we koesteren.

     18. Vit

      We kunnen niet buiten een Europees verband dat besef ik ook wel, maar zoals het nu gaat kost het alleen maar en niet zo weinig.

     19. swetsnek

      Angsthaas

   2. Heinz

    Ook het FD rapporteert hierover met de regelmaat van de klok. Zo ook in deze.

    Yhttps://fd.nl/economie-politiek/1239587/britse-regering-in-verlegenheid-gebracht-door-uitlekken-van-pijnlijk-brexit-rapport

    1. Ernst Quispel

     De Brexit is een gigantische ramp maar het probleem wordt verergerd door het feit dat de Britse politiek op dit moment een grote chaos is. Deze regering is eigenlijk te zwak om dit dossier effectief te behandelen.

     1. Holland

      Kwwispel munt altijd uit in superlatieven om daarmee zaken zwaar aan te dikken. De Brexit is nog helemaal niet begonnen en zeker geen ‘gigantische ramp’. Alleen in jouw overspannen verbeelding.

      Ik ben het met je eens dat de huidige regering te zwak is om het dossier gunstig en effectief af te handelen.

     2. eRik2017

      …… aldus onze politiek commentator Wimşelşün Cöde.

      Welterusten Wim, ook namens Zout!
      Dag Wim!

     3. Zout

      Dag Wim!

     4. Vit

      Ik vermoed zomaar dat jij de enige alhier bent die dat vindt, behalve jouw multi persoonlijkheden dan.

 2. denk eens na

  We moeten een video scheidsrechter naar nederlandse waarde neerzetten in de moskee prima van denk ,denk eens na.

  1. Feit

   Dat is zeker aan te bevelen. Staatstoezicht in alle moskeeën.

   Sterker nog, het is een “must”.

 3. eRik2017

  Lars meent dat de afwijzing de positie van DENK verzwakt.
  Helaas, integendeel!
  Het past perfect binnen de strategie van DENK. De tegen-stem van 147 kamerleden zal worden gebruikt als boodschap naar hun achterban dat Nederland Nederlanders met een migrantenachtergrond niet wil accepteren, dat ze worden gediscrimineerd met instemming van de hele Kamer, behalve de drie van DENK.
  Dezelfde strategie om trollen in te zetten op fora, om bij mensen anti-islam en anti-allochtoon uitspraken te laten doen, en dan wijzen naar….. zie je wel?
  Ik hoef geen instemming van anderen hier, je ziet het namelijk al gebeuren op de FB pagina van DENK.

  1. meanstreak2099

   je slaat inderdaad de spijker op zijn kop

  2. Zout

   @Erik: migrantenachtergrond…

   Ik kan er maar niet aan wennen dat het begrip allochtonen zo veranderd en verrijkt is geworden. Ik denk dat ik het maar gewoon bij allochtoon houd. Door te spreken over migratieachtergrond zouden we immers de landgenoten over kunnen slaan die hier wel zijn geboren maar ook een dubbel paspoort hebben.

   1. buitenbeentje

    Afgezien daarvan werd er een (groot) onderscheid gemaakt tussen westerse – en niet-westerse allochtoon. Zelf ben ik een westerse allochtoon en wens absoluut niet op één hoop gegooid te worden met “mensen met een migratie-achtergrond”. Er zijn veel Europeanen en Noord-Amerikanen die daar hetzelfde over denken. Voor veel Aziaten en Zuid-Amerikanen geldt overigens hetzelfde.

    De olifant in de kamer is de mohammedaan.

   2. trampoline

    Een autochtoon is een autochtoon en een allochtoon een allochtoon.
    Waarom zou ik ik dat niet mogen vinden? Policor Den Haag kan de pot op.

    1. Zout

     +1

 4. corfo

  Wat willen die zandhappers toch met een video-scheidsrechter in ónze 2e Kamer ?
  Ze kunnen zo’n apparaat niet eens bedienen, of zit er een Turkse uitleg bij, wél met tekeningen natuurlijk, want lezen, dat hebben ze nooit geleerd.
  Laat dit Turkse uitschot zo’n apparaat maar in de buurt van dictator Erdogan plaatsen, dát zou pas hilarische beelden opleveren !

 5. peterkestassen

  Het word zo stil aan tijd dat dat stelletje achterbakse en zielige idioten een flinke schop onder hun kont krijgt.
  ze kunnen zich beter met Geiten en Kamelen beig houden,daar hebben ze tenminste een klijn beetje verstand v an.

 6. A3aan

  Een camera in de tweede kamer, ja dat zouden die klojo’s van denk wel willen. Hebben zij niet zelf bedacht hoor, hun poppenspeler Erdolf kwam met dat idee. Het leek Erdolf wel een uitstekend plan om de tweede kamer vanuit zijn luie stoel in zijn megalomane paleisje te kunnen volgen speciaal wanneer een van die denkratjes een hoofdelijke stemming zou eis.. aanvragen zeker wanneer het een Turkije/islam gerelateerd onderwerp zou betreffen. Wanneer een Turks/Marokkaans familie in hun land van oorsprong familie heeft komt dat Erdolf goed van pas, tegenstemmen is problemen voor de familie aldaar.

  Neen dan zoals voorgesteld, een camera in alle moskeeën, predikt men in een andere taal dan het Nederlands, zijn het haat teksten, moskee dicht, imam terug naar de zandbak. Lijkt mij een vééél betere zaak, voor Nederland en de Nederlanders.

 7. Gerlos

  Stelletje mafkikkers die niet thuishoren in ONS parlement en samenleving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.