Advocaat Jan-Hein Kuijpers was advocaat van Willem Holleeder, maar zou Wilders niet verdedigen: ”Hij is een fascist.”

Soms lees ik een interview en dan begrijp ik gewoon niet wat ik lees of zie. Het is dan niet het geval dat ik het cognitief niet kan verwerken, maar dan klopt het hele beeld en argumentatie gewoon niet. Dat gevoel had ik ook bij het interview van het AD met Jan-Hein Kuijpers. Hij verdedigde Willem Holleeder, maar geeft aan dat hij Wilders niet zou verdedigen. Je moet namelijk volgens hem wel een beetje achter je principes kunnen staan in een zaak.

,,Wilders? Nee. Je moet wel een béétje achter een zaak kunnen staan. Voor mijn gevoel is Wilders gewoon een fascist. Als die aan de macht komt, dán word ik pas bang. Pas zei een van die lokale knapen van hem, in Utrecht: ik heb liever dat die moskee afbrandt. Dan ben je volgens mij een vette fascist. Als iemand met zulke figuren in zee gaat, weet je genoeg. Wilders is aartsgevaarlijk voor Nederland. Ik vind het doodeng dat zo iemand in de Kamer zit, dat hij is gekozen. Ik kan er ook niet aan wennen. En zo iemand staat zó ver van mij af, die zou ik niet willen bijstaan. Nooit.’’

Kijk, ik vind het allemaal prima hoor, dat iemand zoiets zegt. Iedereen heeft bepaalde visies, maar ze moeten wel coherent zijn op een bepaalde manier. Holleeder wel willen verdedigen, maar Wilders niet, daar zit in een bepaalde opzicht gewoon geen logica achter. Dan is het spreken voor de bühne en een vorm van ter kwader trouw zijn.

In de kern heeft iedereen recht op een verdediging, dus vind ik het ook niet raar dat hij Holleeder zou willen verdedigen. Zelfs Hitler heeft recht op verdediging, want onze principes en waarden moeten boven alles uitstijgen. Het staat natuurlijk buiten kijf dat Holleeder en Hitler vervolgd zouden worden, maar goed, dat is een andere discussie. De grens dan wel leggen bij een persoon als Geert Wilders? Dat is in principe het politiseren van het rechtssysteem en de democratische fundamenten overboord gooien.

Ik word moreel al helemaal in elkaar geschut als ik dit lees, wanneer hij praat over zijn kind:

,,We leren hem echt wel het verschil tussen goed en kwaad. Het is natuurlijk een bijzonder wereldje waarin hij opgroeit, dat besef ik wel. Zijn moeder is ook advocaat. Vroeger woonden we boven de zaak, dan kwam Ruben elke dag wel een keer het kantoor binnenwandelen. Zat-ie ineens op schoot bij Mink K., daar kon hij het vreselijk goed mee vinden. Danny K. vindt hij ook een lieverd. Holleeder trouwens ook. Dat was altijd lachen, die twee. ‘Ben jij een boef, Willem?’ vroeg hij dan. ‘Nee hoor, jongen. Anders zat ik toch niet hier?’

Sorry, wat? Wauw, okee. Naja, ik begrijp er nog steeds helemaal niets van. Het zal wel aan mij liggen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Nederlandse_Patriot

  Een advocaat behoort zeer intelligent te zijn. Bij deze meneer echter niet het geval. Een fascist is iemand die niet in democratie gelooft. De PVV wil juist meer democratie.

 2. Bloem

  Jee wat een moreel besef! Iemand prevaleren die bewezen heeft gemoord, geroofd, gemarteld en ongelooflijk veel geweld heeft gebruikt, boven iemand die strijd met enkel het woord en moet vrezen om zijn leven omwille van zijn mening. De deken zou toch eens goed moeten kijken of iemand met zo’n moreel kompas wel op het tableau hoort

 3. RobertMarsman

  Wedden dat Wilders hier geen aangifte van zal doen.

  1. loes530

   meschien wel

   1. RobertMarsman

    Nee hoor. Iemand dan al 10 jaar lang 24/7 onder zware beveiliging moet leven kan wel tegen een stootje hoor. Wilders is ook geen politiek vedergewicht natuurlijk.

 4. Ritter

  Kennelijk weet Advocaat Jan-Hein Kuijpers niet wat het woord “fascist” inhoud. Anders zou hij zulke onzin niet zeggen.

  Overigens verdedigt hij wel ‘Arabische jongens’. Onder deze vaak zeer gewelddadige “Arabische jongens” zitten veel Jodenhaters. Maar daar heeft de advocaat natuurlijk geen enkel probleem mee.

  En hij zou waarschijnlijk ook geen probleem hebben met het verdedigen van Jihadisten die een aanslag hebben gepleegd. Veel advocaten schijnen (verkapte) sympathie te hebben met deze jihadisten en linkse aanslagplegers.

  https://wnl.tv/2018/02/03/advocaat-jan-hein-kuijpers-wil-wilders-verdedigen-wilders-is-fascist/

 5. Supernoodle

  Dat is links in een notendop.

 6. tomygun

  Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de facist in dit land ? .
  Stop even met je quispel te spelen hier heb je tuig in twee sorten .

 7. Hastalapasta

  Volgens mij heeft IEDEREEN recht op bijstand.
  Maarja een moordende martelende topcrimineel heeft natuurlijk mega meer
  moreel besef dan Dhr Wilders. Deze advocaat is dus gewoon één van de club van linksche gutmensch losers.

  1. loes530

   Is wel een dag vandaag eerst thierry en nu Wilders

 8. Ernst Quispel

  Ik wort door het verhaal van Lars ook helemaal door elkaar geschut.

  🙂

  1. eRik2017

   Wim probeert een grapje te maken.
   Wim, echt, je bent NIET grappig!

   Dag Wim!

   1. Zout

    @Erik: Zullen we nog een Wimpie doen?

    1. eRik2017

     @Zout, ja lijkt mij prima!
     Maar hij is TV kijken denk ik, met koffie. Wolkje koffiemelk erin en een zoetje.
     Als zijn tweede bakkie is ingeschonken komt hij wel weer denk ik!

     1. eRik2017

      All systems stand by….
      Switching tot Wimtröl detection mode….
      Bleep….. searching……..

     2. eRik2017

      Er lopen twee Wimpies over straat.
      Zegt ene Wimpie tegen de ander: “Mag ik nu in het midden lopen?”

   2. Bloem

    Eerder uiterst kwaardaardig, grappig zou ik het niet noemen. Wilders neemt het op voor Joden en Israël en dat zint hem niet

  2. Zout

   Niet grappig Wim!

   Dag Wim!

  3. Bloem

   Oorzaak no.1 van wiegedood. Dus zou maar niet te hard schudden

 9. DolleDries

  Zou hij wel een imam verdedigen die oproep voor haat tegen Joden, homo’s en niet gelovigen. Of een islamitische terrorist die kinderen en vrouwen de lucht in jaagt of homo rammers of een slachtende IS terugkerende.
  Of gaat zijn lulmoraal niet zover.

 10. nienke

  Het lijkt er veel op dat ons land dood en dood ziek is.
  Moordenaars zoals Holleeder wel verdedigen en Wilders die nog nooit geweld gebruikt heeft niet verdedigen.
  Moordenaars, verkrachters, joden haters enz enz kiest deze advocaat boven Wilders, hoe ziek moet jezelf zijn.
  De criminelen worden geknuffeld, beschermt en verdedigd, het is gedaan met de eerlijke mens hier in dit land.
  Men kent het woord eerlijkheid allang niet meer.

 11. corfo

  Een misselijkmakend figuurtje, deze Piet Hein Kuypers.
  Hij mag vinden wat hij wil natuurlijk, dat mag ik óók !
  ’t Is een lul van een vent die z’n geld alleen wenst te “verdienen” met het verdedigen van o.a. moordenaars, verkrachters enz. Maar iemand die zegt hoe ’t er in dit landje aan toe gaat, wordt door deze “bla-bla-blaaskaak” een fascist genoemd. Wát een minne man !!
  Eigenlijk wel een beetje zielig !

 12. trampoline

  En ik zou Jam Hein Kuipers niet als advocaat willen; er zijn veel betere.

 13. Bes Tolen

  Jammer genoeg is in het internationale spraakgebruik het woord fascist gaandeweg een bredere betekenis toegekend. Oorspronkelijk gold het woord alleen voor de partijgangers van Mussolini in Italië en lieden van aanverwante partijen in het Europese buitenland. Het ging hier om een extreem nationalisme met het Romeinse Rijk als voorbeeld. Mussolini was de autoritaire leider zonder democratische inspraak. De communisten, die grote aanhang hadden in Italië werden als de grootste bedreiging aangemerkt.
  Het nazisme van Hitler was een bijeengeraapte ideologie, die belangrijke kenmerken ontleende aan het fascisme maar ook aan jodendom en christendom, socialisme en communisme.
  Zonder de vrij algemene ideologische ellende in de westerse wereld was fascisme en nazisme m.i. ondenkbaar.
  Als men fascistisch als scheldwoord ziet dan kun je dat net zo goed op de huidige gangbare politiek in veel westerse landen betrekken. De ”deep state” geeft daartoe ook aanleiding. (De macht van samenwerkende grootbanken als product van het Vaticaan hoort hier bij als belangrijke factor. Oude R.k. adel en elitaire families als in de Malthezer Orde. Vaste invloeden binnen inlichtingendiensten. Wapenindustrie. Etc.). Politieke indoctrinatie is in het westen omvangrijk. Die is de laatste tientallen jaren erg toegenomen. Het partijwezen levert daarenboven veel verknipte lieden op. Dat is al van oudere datum maar de toegenomen indoctrinatie heeft duidelijk gevolg. Kortom, het is het verhaal van de balk en de splinter. In het eigen oog en dat van een ander.

 14. Marija

  Door genoemde uitlatingen van deze Kuijpers, geeft hij zijn visitekaartje af.
  Domoor !

 15. Parestado4

  Facsist,dan moet hij een volgeling zijn van Mussolini?Lijkt me sterk!En dat voor de NEUS weg?

 16. Parestado4

  Bes Tholen:Jij hebt het begrepen!

 17. Gerard Boerma

  Herinner mij de aan lager wal geraakte voormalig advocaat en maffiavriend Bram Moszkowitz welke voordat hij kost, inwoning en zakgeld kreeg van zijn vriendin, prat ging op het feit dat hij misdadigers vrij kon pleiten door de slachtoffers in een kwaad daglicht te stellen. edoch gelijktijdig met droge ogen verkondigde nimmer iemand van Duitse komaf te willen verdedigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.