Jongeren van D66 (Jonge Democraten) gaan hun moederpartij achterna: zijn tegen een direct gekozen burgemeester

Geen categoriefeb 03 2018, 17:00
Het is niet zo lang geleden dat ik de Jonge Democraten prees om hun rebelse karakter en hun principes jegens hun moederpartij aangaande het komende referendum over de Sleepnetwet. Toch blijkt het allemaal niet zo integer te zijn, want nu blijkt dat de Jonge Democraten hebben besloten om tegen een gekozen burgemeester te zijn. Daar gaan hun democratische principes.
https://twitter.com/JongeDemocraten/status/959781077828202496
Democraat en auteur van 'De Particratie, Arnout Maat, vroeg aan de Jonge Democraten of ze nu ineens tegen een direct gekozen burgemeester zijn. Daarop gaf het twitter-account van de Jonge Democraten aan dat het inderdaad zo is met de grootste cliché-argumentatie ooit. U kunt het zien aan de tweet zelf. Zo brokkelt dus niet alleen langzaam de democratische fundamenten af bij D66, maar ook bij hun jongerenpartij. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat de directe democratie deze 'Democraten' hebben verlaten. Dan blijven alleen nog de PVV en Forum voor Democratie over met hun visie op de directe democratie en directe invloed van de bevolking.
Een volkspartij? Zeker, een erg elitaire volkspartij. De Jonge Democraten hebben veel goodwill gecreëerd in de aanloop van het referendum, maar lijken het hiermee toch voor een deel te verkwanselen. Erg jammer, want anders was directe democratie niet alleen een 'rechts thema', maar konden D66 en de Jonge Democraten daar ook over meepraten. Hun roots lijken ze te verraden. Natuurlijk, elke partij ontwikkelt zich, maar de fundamenten zouden toch vaststaande principes moeten zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten