Asielzoekers toch een groot probleem: WODC bagatelliseert de boel ten koste van de gemeenten

Van de week werd een rapport van het WODC met luid gejuich ontvangen. Het wetenschappelijk bureau van het ministerie van Justitie en Veiligheid concludeerde dat al dat gezeik over asielzoekers onterecht is. Het zou niet onveiliger worden als een AZC in de buurt geplaatst wordt.

Dit gaat in tegen de cijfers dat hetzelfde rapport laat zien. Asielzoekers zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitcijfers, maar de onveiligheid zou niet in het geding zijn? Daar klopt natuurlijk niets van en in de Telegraaf geven mensen dat ook aan:

Dat de komst van een asielzoekerscentrum (azc) niet leidt tot meer criminaliteit in de omgeving? Dat herkent supermarkteigenaar Henri Offerein uit Hoogeveen totaal niet. „Zo’n rapport kan voor mij de kachel in”, vertelt hij.  Na de komst van een azc in 2015 kampte hij met een stijging van winkeldiefstallen. Zo erg zelfs, dat hij extra beveiliging moest inhuren. „Eerder had ik daar geen last van”, vertelt hij. De daders: vaak jonge mannen die kansloos zijn in de asielprocedure. Die hebben toch niets te verliezen, ziet hij.

Offerein legt de vinger juist op de zere plek. Hij geeft aan dat in het rapport de absolute cijfers worden meegenomen, maar niet wat er allemaal voor voorzorgsmaatregelen werden getroffen en wat die maatregelen allemaal hebben tegengehouden. Het zijn statistieken die geen correcte weergave zijn van de complexere werkelijkheid. Het ligt ook nog aan het aantal aangiftes en welke er zijn opgenomen. Er is blijkbaar dus ook een verschil tussen echte asielzoekers en de mensen die vast zitten in de asielprocedure.

De vraag is of het rapport van het WODC an sich serieus kan worden genomen. Het bureau is in het nabije verleden beschimpt als propagandamachine van de regering, waarbij conclusies in de rapporten al eerder werden aangepast, zodat het zou passen in het regeringsbeleid. We moeten dus met een scherpe blik naar dit rapport kijken en niet zomaar iets aannemen. Gelukkig doen leden van de Tweede Kamer dat dan ook niet zomaar. Ze zijn erg kritisch op het rapport, zeker door het verleden van het WODC.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. trampoline

  WODC, wie gelooft ze nog?

  1. trampoline

   Ik ben er voorstander van om de “godsdienst van de vrede” en de “linkse kerk” op dezelfde manier te bejegenen als zij “anders-gelovigen” bejegenen.
   Daar kunnen ze onmogelijk bezwaar tegen hebben want dat is harstikke eerlijk.

 2. Zout

  In Calais zijn ze massaal op de vuist gegaan, lekker dan…

  https://i.imgur.com/O3c6Lsb.jpg

  1. DolleDries

   Mooi man zo stammen oorlog in Europa.

 3. Zout

  Onze ‘betrouwbare’ Overheid wil het verhaal van supermarkteigenaar Henri Offerein uit Hoogeveen helemaal niet horen. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Je kunt niet ongestraft tienduizenden vreemden je land binnen halen.

  Een gezin stopt gezin te zijn wanneer de achterdeur openstaat en iedereen (ongevraagd) aanschuift. Vooral wanneer dit lieden zijn die kant noch wal raken.

  https://i.imgur.com/O3c6Lsb.jpg

 4. HW

  WODC, commissie ter bevordering van het gatlikken van de regering.
  Opheffen die rommel, kost pakken met geld zonder enige toegevoegde waarde.

  1. denk eens na

   En vast ook nog een goed betaalde baan , vast iemand van het kartel in de commissie .

 5. corfo

  Gisteren heb ik op dit forum mijn kennis betr. een AZC in een voorheen rustig/gezapig dorpje in oost Groningen uiteen gezet. Daar was geen woord van gelogen, wél gelogen zijn de woorden van het WODC, een z.g. “onafhankelijk onderzoeksbureau” dat geregiseerd wordt door ambtenaren van de diverse ministeries ! Dit soort instanties zijn een spreekbuis van de “regering”, evenals het CPB, CBS enz. In álle plaatsen met een AZC is de criminaliteit huizenhoog gestegen, aangifte doen heeft geen enkele zin, óf ze worden niet opgenomen, maar…..heb je dat “geluk” wel, dan gebeurt er niks mee !!
  Vraag willekeurige winkeliers in bijv. Ter Apel, hun winkels werden geplunderd door “vluchtelingen”, nu mag er nog maar een beperkt aantal van hen, tegelijk naar binnen. Mannelijke “vluchtelingen” wensten niet geholpen te worden door vrouwelijke cassieres enz. enz. Zo hadden de H.H. “vluchtelingen” nog meer eisen !
  Flikker zulke “vluchtelingen” zonder pardon óns landje uit, maar ja, dáár heb je échte leiders voor nodig, bijv. een Orbán of Zeman, en geen watjes, zoals die z.g. “leiders” bij ons !

  1. J.C.

   @corfo

   “Dit soort instanties zijn een spreekbuis van de “regering”, evenals het CPB, CBS enz.”

   Inderdaad, en ons wordt door die andere propagandamachine van de linksliberale politiek de (veel en veel te zwaar gesubsidieerde) NPO en de MSM iedere keer weer voorgehouden, dat deze instanties serieus genomen moeten worden, want overheidsinstanties.

   Als de PVV, zoals een aantal jaren geleden met een rapport van een gerenommeerd bureau komt over de BREXIT, wordt deze onmiddellijk afgebrand als zijnde van een bedenkelijk onderzoeksbureautje (vooral door D66, CDA en VVD).

   Ik schrijf al een tijdje hier op DDS, dat de zaak aan het kantelen is, en dat is nog steeds mijn overtuiging. Ik hoop, dat de Groningers (via de Tweede Kamer bijvoorbeeld) aandringen op een parlementaire enquête, want de oude ex-baas van de toezichthouder (de Staatsmijnen) adviseerde in 20212/2013 al om het oppompen van gas te verlagen naar 12 miljard kuub per jaar, maar moest tot zijn verbijstering constateren dat Mark Rutte en Kamp (beiden van de VVD) de hoeveel op te pompen gas juist verhoogde naar 54 miljard kuub. Door de risico’s, die daar bewust mee genomen werden, kon hij tot geen andere conclusie komen dan dat vooral het Rutte en Kamp (linksliberaal Rutte II) meedogenloos was (op dit dossier).

   De enige, die van meet af aan echt opkwam voor de Groningers was mw. Reinette Klever van de PVV. Op onbegrijpelijke wijze is dat in de (landelijke) verkiezingsuitslagen niet naar voren gekomen. En nu nog vind ik de Groningers tamelijk lauw reageren op de “toezeggingen met een slag om de arm” van de schuldigen.

   Goed om te constateren, dat de zaak nu daadwerkelijk aan het kantelen is (zie bijvoorbeeld decibel 120 in Duitsland, de optocht naar Den Haag van de Groningse boeren, de publicatie van het “geheime document 1963).

   1. PMG

    Gas wordt niet opgepompt, als je zo lult weet je niet waar je het over hebt. Iedereen wist dat de Staat heel veel verdiende aan dat gas, daar is ons hele sociale system mee opgebouwd, dat heb ik hier al eens eerder uitgelegd. Zonder gas was NL een tweede Belgie geweest.

    1. corfo

     @ PMG.
     “Zónder gas een tweede België.” ??

     Mét gas zijn wij een derde wereldland geworden, met 100-duizenden inwoners ónder de armoedegrens, kinderen zónder eten naar school, Voedselbanken, ouderen zónder de noodzakelijke hulp/verzorging.
     Máár…..wél een “regering” die miljarden naar Griekenland stuurt (“komt terug hoor, mét rente !!!”) én miljarden overmaakt naar de Maffiaclub van Opper-Zuipschuit Juncker en z’n kontlikkers !!

 6. Peter Selie

  Politici zijn zich er volledig van bewust dat alles wat ze doen, dat we hen steunen, of het hen mogelijk maken, of we laten het toe dat met ons te doen. En we betalen altijd alles. Hoe sneller we dat begrijpen, hoe sneller we de controle over ons land, onze vrijheid, onze gezondheid, onze toekomst en ons leven kunnen terugnemen.

  1. Zout

   @Peter: (…) hoe sneller we de controle over ons land, onze vrijheid, onze gezondheid, onze toekomst en ons leven kunnen terugnemen.

   Daar zeg je een waar ding! Het punt is alleen dat “onze” regering ons land hebben weggegeven aan Brussel. welbeschouwd hebben we niets meer te vertellen. Jouw democratische invloed op het EU-proces is gelijk aan: 0,000005436770257%

   De kans dat je de loterij wint is groter, als je tenminste meedoet.

   1. Peter Selie

    +++++

 7. observer

  “In een rijk van leugens is de waarheid verraad” (Orwell,1984)

 8. Meester Kong

  Uwen redder des vaderlands.

  Wilders wil met trouwste fan dagje naar de Efteling.

  Via Twitter daagt hij geïnteresseerde PVV-stemmers uit om via een website de meest originele motivatie om met hem mee te gaan op schrift te zetten. Hij zal de tien beste selecteren en die mogen hem dan een dagje vergezellen in het attractiepark in Kaatsheuvel.

  Bron – Telegraaf en Twitter

  1. Vit

   Fijn hoor, interessant, nog iets?

   1. Zout

    Bekende tactiek van de wegkijkers, gewoon op een andere zender zetten… 😉

   2. Meester Kong

    Wil je niet met Geert een dagje naar de Efteling?
    @DD gaat ook mee…..

    1. Zout

     @Köng: Nee joh, ik wil dat ze wat doen aan de asielzoekersproblematiek. Daar helpt geen pretpark tegen.

  2. sonar

   Had beter de dierentuin kunnen kiezen en jou meenemen Kong en je gelijk achterlaten bij jou soort genoten,dan kan je eens op niveau debatteren.

   1. Meester Kong

    ”op niveau debatteren.”
    Haha op DDS, stel je niet aan.

    1. sonar

     Kong ,ik zal het uitleggen niet op DDS maar in de apen kooi,hieruit blijkt dat jij te dom bent voor woorden.

 9. Peter Selie

  Vluchtelingenzorg is van mening dat wij in ons testament onze kinderen moeten vergeten en alles naar de door Brussel binnengeloodste islamitische koppensnellers moeten doorsluizen.

 10. Ritter

  Er is het probleem van de toegenomen criminaliteit door zo’n asielzoekers centrum.

  En er is in essentie een nog veel groter probleem van misbruik van de asielprocedure door asielzoekers.

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die de asielprocedure misbruiken vanwege de economische/financiële voordelen. (lees uitkeringen en dat soort dingen) Daarvoor reizen ze naar Noord/West Europa.
  ———-
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://youtu.be/DstSklx-p8s

 11. sonar

  Alles wat met overheid te maken heeft is een al leugens en corruptie ,en diegene die het aan de kaak willen stellen worden monddood gemaakt.
  Dat is onze fijne roverheid met hun loze beloftes.

 12. Kodi

  En als die asieleisers niet worden teruggestuurd en in onze woonwijken worden gehuisvest spreiden ze daar hun ellende uit.

 13. DolleDries

  Het enige wat je mag hopen is dat een Glaudia de Brije tegen een oververhitte asielzoeker aan loopt want die heeft flink de zakken gevuld met haar welkom.

 14. EllyD18

  Eén ding weet ik heel zeker, ze stelen als de raven.

 15. Peter Selie

  BERGEN OP ZOOM – Zestig bewoners van de Plejadenlaan in Bergen op Zoom hebben dinsdag een gesprek gevoerd met burgemeester Frank Petter. Aanleiding is de aanhoudende overlast van hangjongeren.

  Petter vertelde tijdens de bijeenkomst onder meer dat er twee nieuwe HD-camera’s geplaatst zullen worden om de flats en de jongeren in de gaten te houden. Ook blijft de politie voorlopig extra surveilleren. Omwonenden, vooral Edith de Waal, worden al langdurig geterroriseerd door de groep.

  Lees verder: http://www.omroepbrabant.nl/?news/274241622/Zestig+flatbewoners+in+Bergen+op+Zoom+zijn+overlast+jongeren+zat.aspx

  1. Zout

   @Peter: In het artikel staat dat het buitenlandse jongeren zijn, ja en dat verwacht je dan weer niet. We zijn zo’n gastvrij land geweest en als dank word je lastig gevallen…

 16. poldi

  Het manipuleren van het publiek in een MSM welgevallige richting is een voortwoekerend proces.

 17. Ruud562

  WODC: overheidbedenkers van nepnieuws! Dat moge overduidelijk zijn

 18. Benny

  FAKE NEWS FAKE NEWS FAKE NEWS FAKE NEWS FAKE NEWS…….ENZ ENZ

 19. Benny

  De echte cijfers zullen wij nooit zien.

 20. Ego-non-solus

  Het probleem is dat iedere interpretatie berust op een eigen levensbeschouwing. Zo zal in een wijk met 100% PvdA-, GL- en SP-stemmers de criminaliteit 0 zijn. Er wordt weliswaar evenveel ingebroken als elders maar als je vindt dat “eerlijk zullen wij alles delen”, dan kan je er niet op tegen zijn dat jouw spullen nu van een ander zijn en volgt er dus geen aangifte. En ja, dat drukt een landelijk cijfer meteen ook.

 21. Babaji538

  Een overheid die zichzelf tegenwerkt.
  Bijzonder interessant.

  Petra Hermans

 22. Duckday

  Alles gaat onder het vloerkleed de problemen mogen niet naar buiten Ook dit clubje doet alles voor het geld De overheid is gewoon niet goed bezig Angst dat de bevolking misschien eens in opstand gaat komen Kijk nu ook maar eens wat er in Amsterdam loos is Een waarnemer die in den haag alles vertroeteld heeft is daar tijdelijk ingezet om daar verder te gaan met thee te drinken

 23. Ni28

  Het is weer een prachtig rapport geworden die goed aansluit op de vraag van initiatiefnemers. Wat zij wilden is uitgekomen. Kleine leugens – grote leugens – statistieken! Een rapport voor de kachel.

 24. P.Sisterons

  Stelletje viezeriken.

 25. Frits Jansen

  Nu zijn de poppen aan het dansen: het WODC komt met een objectief rapport dat de politiek niet aanstaat. We lijken al bijna te zijn vergeten dat nog maar onlangs het WODC gebrek aan objectiviteit werd verweten, door hele foute politieke aansturing. De critici van nu lijken zich juist te beklagen over een gebrek aan politieke aansluiting.

 26. Zout

  Ik dacht al, waar blijven de maatregelen die ervoor zorgen dat de ‘nieuwkomers’ zonder problemen en noemenswaardige eisen onze maatschappij in worden geflikkerd. Dat dit grote integratieproblemen gaat veroorzaken is evident!

  Telegraaf kopt 04-02-2018: ‘Noodgedwongen laat minister Koolmees (Sociale Zaken) de teugels rond inburgering vieren. Het examenonderdeel dat baankansen voor nieuwkomers moet vergroten, wordt beknot. Met die ’drastische’ maatregel wil de bewindsman de woekerende wachttijden de baas worden.’

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1627516/minister-neemt-drastische-maatregel-inburgering-makkelijker

  1. Hetzalwelweer

   Het is niet “Noodgedwongen” maar een feit. Hoe meer we onze samenleving kunnen ontwortelen des te beter….Nederland mag geen Nederland meer zijn. De Verenigde Staten Van de EU…..Dat is het doel…..We zijn straks geen land meer maar een Unie, bestuurd door mensen die de meeste macht willen en daarvoor het meeste betaald krijgen. Wie zijn de Shell of NAM die Nederland kapot maken??? Wie zijn de grootste vrindjes van deze partij? Het Koningshuis…..Onze koning en prinses Beatrix…Kom niet aan de Shell…..dan kom je aan onze niet belastingbetalers……het koningshuis…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.