Column Jan Roos: Mark Rutte is net als stopverf, kleurloos en met alles te mengen

Kabinet Rutte III zit er 100 dagen. En ik moet zeggen, het is het engste kabinet dat ik in mijn leven heb meegemaakt. Ze hebben er nog geen wet doorheen gekregen, maar de voortekenen zijn weerzinwekkend.

Weer toont Mark Rutte van stopverf te zijn. In zijn eerste kabinet was hij nog rechts, waar de kiezer zijn vingers bij kon aflikken. Bij zijn tweede kabinet ging hij in bed liggen met de socialisten, waarvoor hij in de verkiezingscampagne nog zo waarschuwde. Hij begon zonder te blozen te nivelleren alsof dat helemaal niet haaks stond op de grondbeginselen van zijn eigen partij. En nu, in kabinet nummertje drie, is Rutte de bewaker van de doodenge ideeën van D66.

De man is niet alleen visieloos, hij is standaard de buikspreekpop voor de dominantste club binnen de coalitie. De metamorfose van D66 is echter schrikbarend. Geef ze macht (en een penthouse) en Dr Jekyll is binnen no time mister Hyde. Van een partij met de mond vol over democratische vernieuwingen, privacy, transparantie, en ethiek is het nu een elitaire democratie-ondermijnende club radicalen geworden. Die spuwen op de bevolking van dit land. En die, en dat misschien nog wel het engste, alles inzetten om het Groot Europeesch Rijk te laten slagen.

List en bedrog is daarvoor geen enkel probleem, waar ze vroeger het morele kompas standaard op schoot hadden liggen. Als je nagaat dat het recht op vrijheid van meningsuiting en van vrije pers nu wankelt onder aanvoering van minister van Binnenlandse Zaken Ollongren, die een ware heksenjacht heeft geopend op “nepnieuws”, is de D in de partijnaam uiterst cynisch. Heel toevallig valt dit onderwerp samen met de wil om het lastige en moeilijk te sturen internet aan banden te leggen en wetgeving vanuit de EU, die “fake news” moet opsporen op de manier die doet denken aan de communistenjacht van McCarthy in de jaren vijftig in de Verenigde Staten, die dit mogelijk maakt. Valselijke beschuldigingen vliegen om de oren in de zogenaamde strijd tegen de Russen, terwijl de eigen bevolking het enige aanwijsbare slachtoffer is van dit handelen.

Ook het hele gebeuren rondom het kaltstellen van het raadgevend- en bindend referendum roept alleen maar vraagtekens op. Want de partij die altijd riep dat de bevolking meer te vertellen moest hebben doet er alles aan om dat volk buiten te sluiten. D66 wil opeens niets meer weten van volksraadgevingen en heeft elke mogelijkheid daartoe dan ook de nek omgedraaid. Dat alles vanwege een, in hun ogen, verkeerde uitslag bij het Oekraïne-referendum.

Niet geheel toevallig raken de onderwerpen elkaar. Want om het aankomende en mogelijk laatste referendum te breken wordt er duidelijk gebruik gemaakt van werkelijk nepnieuws. Want niemand met een beetje verstand gelooft in de AIVD-scoop van de Volkskrant en Nieuwsuur. Toch zou dit overduidelijk ingestoken verhaal volgens Ollongren aantonen dat de sleepwet, waar het referendum over gaat, er duidelijk wel moet komen. Precies zoals dit kabinet wenst. Het is wel erg toevallig dat juist nu dit zomaar op tafel komt, zeker als je weet dat een van de journalisten van de Volkskrant in deze zaak als Hoofd Communicatie van dezelfde veiligheidsdienst heeft gewerkt.

Van onze premier Mark Rutte horen we niets. Zelfs niet als D66/PLO minister Kaag dertien miljoen euro belastingpoen overmaakt naar de Palestijnen, die tot nu toe al het geld voor ontwikkelingssamenwerking gebruikte voor corruptie of wapens aan te schaffen om Israel mee aan te vallen. Want Rutte is allang niet meer bezig met ons land. Hij maakt zich al tijden klaar voor zijn stap richting Brussel. Dan is D66 een handige partner.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Henk-Jansen

  Ik zou zeggen, Jan, doe je aluminium hoedje weer op en kruip terug in je holletje want er komt alleen maar onzin uit je mond.

  1. Archetype01

   je zou je eigen advies misschien eens kunnen volgen.

   niets mis met jan roos zijn bevindingen.

  2. B. Pascal

   #Archetype. Een paar vragen voor jou:
   1. Waarom horen we onze minister president niet over de kritische vraagstukken die nu in het kabinet spelen?
   2. Wat is een waardeoordeel? En weet je nog wat dit is?
   3. Mag een waardeoordeel van iemand weigeren als het niet voldoet aan de linkse-standaard?

   1. B. Pascal

    Sorry Archetype was iet voor jou.

   2. Henk-Jansen

    En welke kritische vraagstukken zijn dat zogenaamd volgens jou?

  3. B. Pascal

   #Henk-Jansen. Een paar vragen voor jou:
   1. Waarom horen we onze minister president niet over de kritische vraagstukken die nu in het kabinet spelen?
   2. Wat is een waardeoordeel? En weet je nog wat dit is?
   3. Mag een waardeoordeel van iemand weigeren als het niet voldoet aan de linkse-standaard?

  4. swetsnek

   daaaaag henk

  5. chicamo1

   Henk hou je eens bij de feiten en probeer afstand te nemen van de policor nazi gedachten.

 2. Guus Geluk

  Dit artikel raakt kant noch wal. Als er een partij in deze coalitie het onderspit heeft moeten delven, is dat wel D66. Alles heeft zij on hold of op de vuilnisbelt moeten zetten. Je kunt beter vragen of zij wel iets hebben uit-onderhandel.

  Oké, het organiseren van een gekozen burgemeester is een succesje dat D66 haar achterban kan tonen.

  1. Henk-Jansen

   En zelfs bij de gekozen burgemeester is het nog maar de vraag of die er komt.

   1. Guus Geluk

    Ja, D66 heeft het leeuwendeel van haar progressieve standpunten overboord moeten kieperen, ten faveure van het conservatieve blok dat de coalitie wél domineert.

 3. CJD

  Ik zie vooral de link met de communisten heksenjacht van McCarthy – een heel enge ontwikkeling als je het mij vraagt

 4. Weethetbeter

  Onze nationale doemdenker is weer op dreef. Wel jammer natuurlijk dat een steeds groter deel van de bevolking steeds meer vertrouwen in dit kabinet heeft, die delen dus kennelijk niet zijn mening, behalve de DDS doemvolgers natuurlijk.

  1. Baron von Munchhausen

   Vanmorgen op Radio I blijkt dat 82% tegen Rutte III is.

 5. buitenbeentje

  Het kabinet Rutte III? het kabinet Ollongren I zul je bedoelen.

 6. Paaldanseres

  De trollen komen weer uit alle hoeken en gaten gekropen om hun gelijk te laten weerklinken. Straks weer hun pilletje en snel retour naar de gesloten afdeling.

 7. Ben Zine

  Goed stuk Jan. Complimenten.

 8. sonar

  Een meesterlijk stuk van Jan Roos,de waarheid doet enorm zeer bij Guusje,Jansen ,weet niet beter,Kong,en alle trollen en betweters.
  Het stuk is de spijker vol op zijn kop slaan en het gelijk is aan zijn kant.

  1. Weethetbeter

   de waarheid doet enorm zeer,
   Behalve een aantal sukkels op DDS is er geen mens die Jan Roos serieus neemt, zelfs zijn YouTube kanaal is geflopt.

  2. Guus Geluk

   Deheer Roos komt op mij enigszins paniekerig, alsook als een complottheoriticus over. Jammer, ooit had hij een inhoudelijk, rechtsliberaal standpunt.

   1. Ernst Quispel

    De man zit zonder werk en inkomen en probeert nog een grijpstuiver bij te verdienen op DDS.

    1. Guus Geluk

     Dat zou kunnen, maar ik vermoed dat hij zelf in deze waanzin gelooft.

 9. Ernst Quispel

  Mag Jan Roos een keertje vrij?

  1. swetsnek

   daaaaag wim

 10. Baron von Munchhausen

  Rutte moet bij bouwvakkers stage lopen: kan hij leren de onderste steen boven te halen!
  Is nu bezig om de vragen op te stellen die de “interviewer” mag vragen in het kwartiertje
  “Gesprek met de Min-President”. Kim, Noord-Korea, is jaloers op Rutte.
  Om zijn baan in Brussel te ritselen doet hij bewust niets aan b.v. pensioenen: kan Brussel toekomstig een greep in doen!

  1. corfo

   @ Baron v. M.
   Rubberen Rutje onder de bouwvakkers ? Voor dát werk heeft men mánnen nodig, géén watjes die doorlopend grijnzen.
   Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan deze schertsfiguur, die veel praat maar niks zegt. Zoals ik eerder zei, en waar u nu aan refereert, de pensioenen : hij zál er ook niks aan doen, want dan wordt de Opper Zuipschuit Juncker boos, en dát moet ten koste van álles voorkomen worden. Ik hoorde van een gepensioneerde dat hij m.i. van januari ’18 wéér maandelijks € 27 is gekort door de maffia in den Haag.
   Rutje, de “Vernieler des vaderlands”.

   1. Weethetbeter

    27 euro gekort op zijn pensioen… waarom gebeurd mij dit niet want dan zou ik een enorm pensioen moeten hebben. Kan natuurlijk ook zijn dat hij bij een heel slecht pensioenfonds zit. Maar om daar ook rutte weer de schuld van te geven. Lachwekkend.

    1. Zout

     het gebeurt jou niet omdat je een trol bent.

  2. A3aan

   Yep, onze 1200 miljard eurootjes hebben zij al vast in de knip. Vraag mij trouwens af na dat geld storten voor de ondermijners van Israel wat er nog van over is.

 11. DolleDries

  In Iran staan steeds meer vrouwen op tegen het verplichte hoofddoekje. Vrouwen gaan bijvoorbeeld op stroomkasten, betonnen pilaren of platforms staan, en houden hun hoofddoekje demonstratief op een stok omhoog gestoken. Europa, altijd onmiddellijk een grote mond als ergens de mensenrechten worden geschonden, zwijgt. Hier promoten politiek, media, feministische groepen en ook bedrijven zoals Katjes (in Nederland Katja) juist het dragen van wellicht het bekendste symbool van vrouwenonderdrukking door de islam. Het Iraanse vrouwenprotest gaat dan ook rechtstreeks in tegen de door de elite gewilde islamisering van onze landen.

  De moedige vrouwen van Iran, zelfs door president Donald Trump aangehaald, riskeren arrestatie en gevangenisstraf in hun poging zich te bevrijden van het door velen gehate hoofddoekje. Op de Facebooksite van de Iraanse vrouwenbeweging, Mystealthyfreedom, zijn vele foto’s te zien, niet alleen van jonge vrouwen, maar ook van een oude oma.
  Europa bereidt vrouwen juist voor op hoofddoekje
  In Europa probeert men onze vrouwen, dochters en zussen juist voor te bereiden op het –ergens in de toekomst ongetwijfeld verplicht moeten- dragen van een hoofddoekje, door dit als een zogenaamd hip en modieus verschijnsel neer te zetten.
  De van oorsprong Nederlandse snoepfirma Katjes maakte bijvoorbeeld een Duitse reclamespot met een (nep-)moslima met hoofddoekje. ‘Met onze Jes! Alles Veggie! campagne willen wij in het bijzonder jonge vrouwen aanspreken die plezier hebben in het leven, en daarbij bewuste voeding tot zich nemen. Daar horen ook jonge moslima’s bij, voor wie het mijden van dierlijke gelatine een belangrijke rol speelt. Met Katjes wordt snoepen heel simpel puur vegetarisch.’
  ‘Reclame slag in het gezicht van vrouwen in islamistische landen’
  Het bedrijf kreeg daar naar eigen zeggen veel positieve, maar ook kritische reacties op, zoals deze vrouw, die op Facebook schreef: ‘Ik begrijp hier echt niets van. Met de vrouw heeft niemand een probleem. Dit is alsof u een zwarte laat zien, die vrolijk en ondeugend Katjes aan het snoepen is – in ketenen (een verwijzing naar het slavenverleden- X.). Is weliswaar mooi divers, ziet er echter komisch uit, aangezien vrouwen ervoor strijden om deze lap niet meer te hoeven dragen, en daarvoor gruwelijk mishandeld worden. Ik weet het niet, maar ergens is het punt bereikt waarop diversiteit uniformiteit wordt. Als dat bij uw merk past, heeft u een groot probleem.’
  ‘Een moslimvrouw met hoofddoekje is geen sterke vrouw, maar een slavin van haar patriarchale religie, ‘ reageert een ander. ‘Deze reclame is een slag in het gezicht van alle vrouwen in islamitische landen, die vechten om hun rechten. En het is natuurlijk islamisering! Hier in Duitsland moet de islam met al die media campagnes aanvaardbaar worden gemaakt.’
  ‘Kritiek op islam en hoofddoekjesdwang is geen racisme, noch hetze, omdat de islam geen ras is, en kritiek geen hetze,’ vult iemand aan. ‘U gaat nergens op de inhoudelijke kritiek in, het blijft maar bij blabla… U bent hier zeker niet slechts één klant door kwijtgeraakt, maar misschien krijgt u als compensatie voor uw politiek correcte knieval (voor islam) en uw polit-propaganda subsidie van de regering!’
  Gisteren schreven we over de oprichting van een nieuwe vrouwenbeweging ‘120 Decibel’ in Duitsland, die zich gaat verzetten tegen het geweld van migranten, en tegen de islamisering van hun land. Een initiatief, waarvan velen hopen dat dit zich naar andere Europese landen, waaronder Nederland, zal verspreiden.

  1. Baron von Munchhausen

   Dolle Dries

   Uitstekend!!!
   Islamisering rolt zich uit als een “warme deken” , over geheel Europa, waaronder de linkse dwazen zich top voelen!
   Vergeten wordt, dat de nu linkse -moslim-knuffelaars, het eerst onthoofd worden als niet-moslim.

   1. Henk-Jansen

    Die 6% van de bevolking die moslim is gaan ons allemaal onthoofden… Geloof je het zelf?

    1. Baron von Munchhausen

     Henk-Jansen
     Moslims zijn inmiddels meer dan 10% aanwezig. Voorts planten ze zich voort, in o.a. opdracht Erdogan en de Koran, met de snelheid van het licht! Onthoofden zal nu niet gebeuren, maar binnen 20 a 25 jaar zal het plaatsvinden! Dankzij de nu linkse-moslim-knuffelaars!
     Licht uw kinderen cq kleinkinderen tijdig in.

    2. swetsnek

     pisvlek heeft ook eens ergens een getal toegeworpen gekregen wat een droeftoeter

     1. Weethetbeter

      De DDS als bron… moet niet gekker worden.

     2. Seneca

      @weethetbeter
      DDS als bron…wat doet u in hemelsnaam op dit forum. lazerstraal toch op. je bent zo dom dat je je waanzinnige reacties zelf niet begrijpt. wat een ongelooflijke lul met vingers ben he linkse kolerelijer.

   2. Heinz

    Dit is een sterk verhaal van de Duitse edelman die ooit in het Russische leger diende in de strijd tegen de Turken en daarover sterke verhalen vertelde. Zo komt het bij mij over. Over onthoofding heb ik niets kunnen ontdekken. Waarom zouden wij onthoofd moeten worden?
    Met dat idee kwelt u zichzelf alleen maar. Vrijheid heb je als je jezelf helemaal los kunt maken van enige religie.

 12. Babaji538

  Ongemanierdheid is een deugd.
  Petra Hermans

  1. Tinneke

   Jij mag door voor de magnetron!

  2. Zout

   Sodemieter op!

   1. Heinz

    Oeff !

    1. Zout

     @Heinz: Inderdaad, maar na 60 x netjes reageren blijft er alleen nog een sodemieter op over.

 13. Duckday

  Volgende vraag ?

 14. Weethetbeter

  Nu dacht ik toch dat dit onderwerp over Jan Roos ging? Maar nee hoor moslimhaat moet er toch weer bij. Ik heb eens geprobeerd om een onderwerp bij de DDS te volgen zonder dat er moslimhaat in voorkomt, lukt gewoon niet.

  1. Guus Geluk

   Men noemt zulks een obsessie.

   1. A3aan

    Gossie, kijk eens aan, en hoe noemt men een aantal entiteiten die hun best doen een forum om zeep te helpen?

 15. Ni28

  De VVD zijn leugenaars en bedriegers maar de D66 zijn echt een enge partij die het D van democraten verruild heeft voor de D van dictatuur.

  1. Zout

   @Ni28: En de D van Dood.

 16. nanda

  Rutte is een hele grote niet die maar een belang heeft en dat is eigenbelang.
  Hij heeft geen moraal en empathie is voor hem een vreemd woord, met andere woorden een ras narcist die z,n masker pas laat vallen als je kritiek op hem uit want als je denkt dat jij de beste bent kun je geen kritiek verdragen.

 17. Heinz

  De heer Rutte is het niet eens met het streven naar de macht Duitsland Frankrijk binnen E U
  Daar verdient hij respekt voor.

  1. Zout

   @Heinz: Of Rutte het daarmee eens is maakt helemaal niets uit. Nederland heeft 26 zetels (3,4%) en Duitsland heeft er 74 (9+%).

   En Rutte verdient respect? Ik dacht het zelf van niet hoor, leugenaars horen leugensnaarloon te krijgen en dat is in elk geval geen respect.

   1. Heinz

    Da’s waar. Maar toch, een mens van goede wil.

    1. Zout

     @Heinz: Okay dat kan zo zijn, maar of je daarmee in de Tweede Kamer moet gaan zitten?

  2. Baron von Munchhausen

   Heinz

   Klopt niet helemaal.
   Waarom buigt en knipt Rutte voor Merkel????
   En even terzijde: tongzoenen en van een dronkenlap en klapjes op de schouder (zuipschuit Juncker) ontvangen is voor Rutte een orgasme.
   Ontvangst van Juncker in Italie gezien? ( Uiteraard niet bij de linkse pro-Europa NPO uitgezonden):
   Dronken als een konijn en moet worden opgevangen door autoriteiten!
   Enfin, dat is het Europa wat o.a. Rutte, Macron, Merkel en andere zakkenvullers willen!
   Brrrrrrrrrr,

 18. Florissa

  Geen vrouw,en waarom,het is een slappe lul .

  1. Fortiori

   Cursusje anatomische les gevolgd?

 19. Gerlos

  Jan Roos nu begrijp ik waarom jij geen zetels kon bemachtigen met de afgelopen verkiezingen, geluk om niks, volgens mij gaat het crescendo in ONS LAND, of je het er mee eens bent of niet. Bij de volgende verkiezingen dan maar een ultra links kabinet Jan.

 20. P.Sisterons

  Genderloze stopverf wel te verstaan.

  1. Abri079

   Rutte vergelijken met stopverf doet onrecht aan het product stopverf.
   Stopverf heeft tot doel om glas in de sponning te houden ten einde de weersinvloeden buiten de woning te houden.
   Echter, in dit leven is niemand nutteloos. Hij kan altijd nog dienen als slecht voorbeeld.

   1. Zout

    Ik denk dat de vergelijking met Pinokio zo ongeveer de enige is die het haalt.

    1. Hetzalwelweer

     de vergelijking met stopverf is idd te lief. Het is stop en geen verf…alleen maar lucht en nul inhoud….wanneer markje zn bekkie opentrekt dan verpest ie alleen maar lucht….

 21. Marija

  Petje af Jan, er zijn er maar weinig die zó de vinger op de zere plek weten te leggen.

 22. Frits Jansen

  Jan Roos moet op bijles staatsrecht. De Minister-President moet juist boven de partijen staan. Misschien denkt Roos aan een Prime Minister of een Bundeskanzlerin, die inderdaad de baas zijn, maar de grondwettelijke taak van de Nederlandse Minister-President (niet:premier) is slechts het voorzitten van de ministerraad, en het bewaken van de eenheid van het kabinetsbeleid, al kent de EU een bepaalde rol toe aan “regeringsleiders” die iets anders kan suggereren.
  Zo’n Minister-President past bij Nederland. Onze bedrijven, tot grote multinationals toe, hebben ook geen “CEO” die naar Amerikaans model voorop loopt, maar een “collegiale” Raad van Bestuur waarin de voorzitter de “eerste onder zijn gelijken” is (primus inter pares, voor wie nog een beetje Latijn kent).

 23. EllyD18

  Nee van Rutte hoor je niets, soms komt hij één minuutje op t.v. en dan praat hij wel even maar zegt niets zinnigs.

 24. Frits Jansen

  Het bekende misverstand: Rutte is helemaal geen “premier”, maar alleen “minister-president”. Zo staat dat in de Grondwet, en dat is niet alleen een andere term voor hetzelfde. Het sluit aan bij de Nederlandse bestuurscultuur waar de Voorzitter van de Raad van Bestuur geen “chief executive officier” is, doch slechts de eerste onder zijn gelijken (primus inter pares).
  Zo’n Merkel is veel machtiger, al waken ook de Duitsers voor te veel macht bij de Kanzler(in). Bijna honderd jaar geleden had Bundeskanzler Hindenburg zoveel macht dat ze schamperend van “Ersatzkaiser” spraken, en dat liep uit op de machtsovername door ene A.H.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.