De gruwel: Rotterdam wordt binnenkort misschien bestuurd door links-islamitisch blok met jodenhatend NIDA

Kiezers van GroenLinks, de SP en PvdA zullen zichzelf tot 21 maart écht even achter het linkeroor moeten krabben voordat ze hun stem weer op één van die partijen uitbrengen.

Het is vandaag officieel gemaakt: GroenLinks, de SP, PvdA en NIDA hebben woensdag hun ‘linkse blok’ gepresenteerd waarmee zij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam van 21 maart in willen gaan. Als zij met zijn vieren genoeg zetels halen om een coalitie te vormen in de Rotterdamse raad, dan zullen ze dat doen, is de belofte die ze elkaar vandaag plechtig deden. Het doel? Om een nieuwe coalitie onder leiding van Leefbaar Rotterdam – een rechtse, en dus héél enge partij – te voorkomen. Of dat lukt wordt nog spannend, want zoals het gruwelblok zelf al aangeeft: “Het verschil met de linkse samenwerking in Amsterdam en Den Haag is dat het stadsbestuur in het gepolariseerde Rotterdam écht links- of rechtsom kan”. Eén zetel kan het verschil maken.

En om genoeg van die felbegeerde zetels in de wacht te kunnen slepen, is links Rotterdam kennelijk bereid om hun ziel te verkopen als de islamistische, antisemitische duivel die NIDA heet. De lokale partij is de enige die zich openlijk ‘islamitisch’ noemt, en is daarmee in feite een radicalere – maar tenminste eerlijkere – lokale versie van DENK. Het is een partij die je zeker niet in het stadsbestuur van de tweede stad van Nederland terug wilt zien, om genoeg redenen: zo is dit de partij die een lastercampagne tegen een busbedrijf begon puur omdat het uit Israël komt, voorstander is van een politie met hoofddoek en doodleuk congressen van terreurorganisatie Hamas bijwoont. Echt een fijne, gematigde kliek die een enorme toevoeging zou zijn aan onze mooie havenstad, dus.

En dat allemaal om Leefbaar Rotterdam, dat nu met afstand de grootste partij is (14 van de 45 zetels), buiten de deur te houden. Die partij waagt het namelijk om kritisch te zijn over zaken als migratie, en dat mag niet van de linkse kerk, en al helemaal niet van de Rotterdamse shariapartij. ‘De vijand van mijn vijand is mijn vriend’, moet het viertal daarom gedacht hebben.

En over gedachten gesproken: kiezers van die linkse partijen doen er goed aan om hun keuze nog eens even goed te overwegen op 21 maart. Een stem op de SP, GroenLinks of PvdA in Rotterdam betekent nu immers officieel een stem op NIDA. Opeens overstappen naar Leefbaar hoeft ook weer niet, maar een stem op een iets gematigdere linkse partij zou misschien – ik noem maar wat hoor – geen al te slecht idee zijn…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. swetsnek

  Nou en net als Amsterdam rap een hek er om heen

  1. Rechtsaf

   Maar dit weten wij als slimme burger allang dat hoe meer moslims je in ons land heb t hoe groter hun islamitische mond wordt..

   1. Pit

    @Rechts: Islam is nooit passief, islam is altijd progressief. Vroeg of laat gaat Nederland daar last van krijgen. Wee Rotterdam!

    #armrotterdam

  2. Henk-Jansen

   Veel succes als je denkt dat Nederland het zonder de economische kracht van de Rotterdamse haven kan redden!

   1. Supernoodle

    Wat heeft een Rotterdams bedrijf (de haven) dat een beursgenoteerde bedrijf is, te maken met plaatselijke verkiezing??????.

    Heeft Schiphol te maken met de Amsterdamse verkiezingen?
    Tuurlijk niet!
    Den Haag fluit ze wel terug.

    Deze bedrijven fungeren als landelijke financiële aders.
    Net zoals de (mislukte Betuwelijn)

    Er is geen gemeente die dat tegen kan houden.

    Alleen naïevelingen in hun eigen bubble snappen het niet.
    Helaas ben je er èèn van duizenden die het niet begrijpen.

   2. Abri079

    @Henk Jansen,

    Ik ben het met u eens. De Rotterdamse haven is een zeer belangrijk onderdeel van onze economie.
    Waar ik bang voor ben is dat het arbeidsethos van stemmers op de linkse anti semitische partijen niet die is die je nodig hebt om de Rotterdamse economie, waaronder dus ook de haven, te laten floreren.

    Daarnaast zie ik de winst niet voor Rotterdam door grotschalig op deze partijen te stemmen. Men veroorzaakt op bestuurlijk niveau een stroperigheid waar geen enkele stad mee voorwaarts komt. Wat een anti semitische partij aan voordelen voor Rotterdam en haar bevolking brengt is mij onduidelijk.

    Kijk naar Amsterdam waar decennia lang een PvdA raad heeft gezeten. Welke economische stappen heeft Amsterdam nu werkelijk gezet in een economische groei voor de regio m.u.v. Schiphol?
    In een recent onderwerp in de media bleek dat Amsterdam als aandeelhouder van Schiphol juist steken had laten vallen.

    Kortom ik hoop dat de kiezers in Nederland hun gezonde verstand gebruiken en kiezen voor een gemeenteraad die zorgdraagt voor hun belang in ruime zin.

  3. hans-e-pans

   Misschien wel een waterdichte muur erom heen.

 2. Ernst Quispel

  De kans op een linkse meerderheid in Rotterdam is fors tpegenomen nu Leefbaar zo stupide is geweest om te collaboreren met het FvD. Dat gaat ze opbreken.

  1. Ernst Quispel

   tpegenomen = toegenomen

  2. Supernoodle

   Nee hoor de PVV gaat Likkenbarend achterover leunen.
   Het gaat over Rotterdam!!!!
   En niet in dat linkse gedomineerde schiettent Amsterdam.

  3. Koos sssss

   Leuk, dat woord “collaboreren” Aangezien de islam overal in Europa fungeert als de 5e colonne, die uit is op destructie van onze westerse normen en waarden zou ik een samenwerking met de islam eerder collaboreren willen noemen.

   En uiteindelijk bijt het “links” ook in de staart, want zodra de mossels de macht hebben ruimen ze links op. Maar goed, tegen die tijd is werkend (en belastingbetalend) Nederland vertrokken en is er geen geld meer voor de uitkeringen voor de mossels.

   1. Pit

    Rotterdam heeft al een mosselburry, net als Arnhem, beide salifistenliefhebbers.

 3. Ni28

  Ik vraag mij af of links beseft voor wie zij er moeten zijn. Ter wille van zetels gaan zij nu in Rotterdam aanpappen met een islamitische partij. Je zou bijna zeggen, doe maar, dan zijn wij snellers van jullie af en toch zeg ik het niet. Dit is ronduit stuitend wat links doet. Zij brengen volkeren niet tot elkaar, zij duwen ze door uw strot. De grote steden zullen als eerste vallen. Maxima kan dan en deze keer terecht opnieuw zeggen, de Nederlander bestaat niet.

 4. Pit

  Wee Rotterdam, arm Rotterdam.

 5. Bloem

  In Rotterdam wemelt het van de onbenullige linkse studentjes die allemaal gaan stemmen op een partij die ze in de toekomst veelal de rug toe zullen keren. Het is nu eenmaal zo ” verstand komt met de jaren”. Vandaar dat het met name jongeren zijn die op partijen als groenslinks en DDR666 stemmen

 6. eRik2017

  Ik geloof er heel sterk in dat er een zeer grote kans bestaat dat Amsterdam D66 met Groen Links, DENK en de PvdA straks een coalitie kunnen vormen.

  Je kan daar heel erg voor of tegen over roepen, maar feit blijft dat autochtonen de stad verlaten, en er steeds meer allochtonen de stad intrekken.

  De linkerzijde wil absoluut regeren, en is bereid daarvoor een alliantie aan te gaan met partijen met bedenkelijke standpunten t.a.v. een seculiere samenleving, scheiding van kerk en staat en ook een beetje onze eigen identiteit.

  1. eRik2017

   In Amsterdam is de islam veruit de grootste religie, en groeiend.
   Rooms Katholiek en Ned. Hervormd waren altijd de grootsten, maar sterk dalend in aantal. Voor de 2e Wereldoorlog was 10% van de Amsterdamse bevolking Joods. vanaf 1947 was het nog slechts 1%. (Bron: Onderzoek, Informatie en Statistiek Gemeente Amsterdam)

   1. Pit

    @Erik: Amsterdam telt ook meer dan 20 moskeeën.

  1. eRik2017

   Wat heeft dat ermee te maken Guus? Gaat Schulz zich aansluiten bij Leefbaar Roitterdam?

  2. buitenbeentje

   Dat is nieuws van gisteren. Last van Alzheimer?

 7. Nederlandse_Patriot

  De grote steden zijn verloren zaken. Het zou eventueel nog gefikst kunnen worden: deporteren dat volk. Ben je ook gelijk van het grootste deel van alle misdaad af.

  1. Guus Geluk

   Hoe wilde je dat aanpakken?

   1. Nederlandse_Patriot

    Volk opzoeken en uitzetten naar eigen land. Wil het eigen land hun eigen volk niet meer hebben? Dan lekker alle uitkeringen stop zetten voor allochtonen. Is het snel genoeg afgelopen. Ruwe, harde aanpak? Ja, daar lieg ik niet om. Is het nodig? Als je wil dat Nederland straks nog Nederlands is, dan ja.

    1. Guus Geluk

     Je doelt op crimineel volk. Toch?

 8. Supernoodle

  Man-man-man!
  Het westen van het land.
  Was het maar 1000 jaar geleden dat deze gebieden een groot moeras was.

  Anno nu is het nog steeds een moeras van achterlijkheid.

  Net zoals in de hongerwinter is het oosten de regio van nuchterheid en relativiteit, en vooral de trotsheid om Nederlander te zijn.
  Daar ontbreekt het helaas aan de Randstad.

 9. George Knight

  Eens met de conclusie: ‘een stem op een iets gematigdere linkse partij zou misschien – ik noem maar wat hoor – geen al te slecht idee zijn…’. Dat opent perspectief voor D66 en PvdD.

  Het lijkt duidelijk wat NIDA bij de alliantie met de drie linkse partijen te winnen heeft, namelijk geloofwaardigheid en legitimatie. Maar wat Groen Links, SP en PvdA bij deze alliantie te winnen hebben is onduidelijk. Ze hadden het ook gewoon kunnen laten bij een alliantie met elkaar. Dus zonder NIDA.

  Gewoon ouderwets op sociaal-economische onderwerpen: links tegen rechts. Maar nu wordt dat vertroebeld door NIDA dat toch door een andere culturele traditie gevoed wordt dan Groen Links, SP en PvdA.

  Leefbaar Rotterdam dat zich als redelijk gematigd en constructief presenteert, heeft het er overigens ook extra gecompliceerd op gemaakt door te kiezen voor een alliantie met Forum voor Democratie. Immers een partij die beschuldigd wordt van intolerante standpunten over ras en afkomst. Net als NIDA op links, vertroebelt FvD de positionering op rechts. Want FvD is zowel een rechtse als een nihilistische partij die het bestel wil opblazen.

  Wat NIDA programmatisch en electoraal toevoegt aan de drie linkse partijen is onduidelijk. Het zal potentiële kiezers op deze partijen mogelijk afschrikken. Zoals vrijzinnige, progressieve kiezers die niets van religie moeten hebben. Per saldo zou deze alliantie daarom nog wel eens tegen de electorale aantrekkingskracht van Groen Links, SP en PvdA in kunnen werken. De samenwerking met NIDA geeft ook het signaal af dat de drie linkse partijen niet voldoende zelfvertrouwen hebben om het zelf te rooien.

  De kans bestaat daarom dat deze strategische keuze averechts werkt voor Groen Links en SP die kunnen profiteren van respectievelijk het Klaver- en het Marijnissen-effect. En mogelijk zelfs voor het al op de grond liggende PvdA dat de wonden likt na het negatieve Moorlag- en Barth-effect.

  1. Bon-vivant

   Is een scherpe analyse van George Knight.

 10. buitenbeentje

  In het noorden van Afghanistan heeft de islamitische Taliban en jongeman gestenigd tot hij dood was. Hij zou seks buiten het huwelijk gehad hebben zei de woordvoerder van de provincie Sar-e Pul, Zabiullah Amani, woensdag. bron: http://www.krone.at/1640900

  Rotterdammers, denk er even aan voor u een kruisje zet bei Nida, SP, GL of PvdA.

  1. Abri079

   Seks buiten het huwelijk. Wat is de vrouw overkomen? Of heeft de man seks met zichzelf gehad, met een andere man, met zijn moeder, met zijn vader of andere familieleden, met een dier?
   Vragen, vragen, vragen.

 11. Gerlos

  Lekker fris links zootje daar in Rotterdam.

 12. poldi

  Links heeft zijn ziel aan de duivel verkocht.
  En zonder ziel lopen zij als zombies achter de duivelsverzen aan. Als het heilige linkse gelijk maar overeind blijft. Daarbij zijn alle middelen geoorloofd, want stel je voor dat zo’n “eng gevaarlijk rechts zootje” aan de macht komt. En zoals al langere tijd gaande is; de moderne socialisten zetten zich in voor meer geld ontvangen voor niet werken? Uitstekende term “LINKS-ISLAMITISCH-BLOK”.

 13. poldi

  Wat een nachtmerrie, links wordt de ondergang van Nederland.
  Om hun doel te bereiken gaan ze desnoods over ‘lijken’ om dat te bereiken. Nederland heeft geen vijanden meer nodig, de vijand komt van binnenuit……

  En Wilders maar demoniseren met zijn waarschuwingen voor de islam.
  Zijn waarschuwingen voor de voortwoekerende islamisering komt sneller uit dan verwacht.

 14. Floris

  Links gaat in Rotterdam in zee met een fundamentalistische islampartij die volkomen haaks staat op de idealen waar links groot mee is geworden.

  Beter kan het morele failliet van links niet in beeld worden gebracht. Deze principeloze hypocrieten zijn volslagen de weg kwijt en vormen de nagel aan Nederlands doodskist.

 15. Groen Rechts

  Terwijl leugenaar H.Zijlstra ons wil waarschuwen voor het gevaar uit Rusland, neemt onder toeziend oog van Rutte en zijn kliek de Arabische meute ons land stukje bij beetje in.
  Hopelijk gaan de ogen ook bij de linkse Rotterdammers eindelijk open voor het te laat is in het kalifaat aan de Rotte.

  1. Dollaert

   @ Groen Rechts ; Slaat de spijker op zijn kop! Ga de politiek in, u heeft visie!

 16. Babaji538

  De zonen van het egoïstisch, waardeloos
  Openbaar Ministerie.
  3 Reizen richting Zuid-Afrika, daarna Haïti
  of de Balkan.
  Verder is alles oké.

  Petra Hermans

 17. Pit

  PvdA, SP en GroenLinks gaan dus in zee met een partij, waarvan enkele kopstukken betrokken zijn bij rechts-religieuze organisaties en waarvan de lijsttrekker zijn Palestina-activisme beleeft in samenwerking met Hamas-activisten als Amin Abou Rashed. Het is maar wat je links noemt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.