Dieptriest: 18-jarige dochter van staatssecretaris Blokhuis overlijdt plotseling

Een ware nachtmerrie.

Eind vorige week werd dochter Julia van ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis met spoed opgenomen in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Het 18-jarige meisje had “ernstige uitvalverschijnselen die waarschijnlijk het gevolg waren van een auto-immuunziekte.” Hoewel de artsen hun best deden om haar te behandelen is zij afgelopen zondag helaas overleden.

Julia was de jongste van Blokhuis’ vier dochters. Ze wordt beschreven door haar ouders als sociaal, lief, zachtaardig, en als een meisje dat er altijd was voor anderen.

Het zal niemand verbazen dat Blokhuis deze week en volgende week niet werkt. Het is één ding dat je ouders overlijden — dat hoort erbij, het is de natuurlijke gang van zaken. Maar geen enkele ouder zou het overlijden moeten mee maken van zijn kind. Erger dan dit wordt het niet. Dat weet iedereen instinctief, maar als nieuwe vader kan ik vertellen dat dit pas écht duidelijk is — in je hart — op het moment dat je zelf kinderen hebt.

Het gaat er hard aan toe in de politiek en onze oppositie tegen het nieuwe kabinet is helder — en fel — maar het moge duidelijk zijn dat onze gedachten en gebeden vandaag bij de staatssecretaris, zijn vrouw, en hun andere dochters zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Vraagtekentje

  Dat is verschrikkelijk. Dit zou niemand mee moeten maken. Heel veel sterkte!

 2. Vit

  Het is gods wil, daar kunnen wij stervelingen niets aan veranderen.

  [/cynic modus]

  1. Vit

   Ps, godver!

  2. DutchDropveter

   Natuurlijk verschrikkelijk voor mevrouw Blokhuis, wat betreft meneer blokhuis:
   God straft meteen! Kijk even waar jullie aan mee werken.

   Het is de CU die dit hele kak kabinet draaiden houd dus als je dan toch Christen bent weet je direct waar de oorzaak ligt.

   Sorry voor mijn zeer harde bewoording maar na dat partijen compleet gedemoniseerd worden, een toekomstig premier een kogel kreeg, er een vliegtuig met bijna 200 Nederlanders naar beneden is komen zetten door (Oekraine) Onbekende oorzaak/ onderste steen.. en de mogelijkheden tot het ingrijpen met een referendum onmogelijk gemaakt wordt. Je organen door D66 gejat worden en CU vind het allemaal prima? of beter gezegd CU steunt dit allemaal.

   Cu verdient een eerlijk kabinet maar door dit in stand te houden graven ze letterlijk hun eigen graf. God straft meteen.

 3. Ni28

  Niets ergers voor de ouders dan hun kind te overleven.

 4. Blue monday

  Vreselijk nieuws…ik wens haar familie alle sterkte en rust.

 5. nienke

  Dit is wel heel erg verschrikkelijk al je een kind verliest, heel veel sterkte.

 6. Kodi

  Citaat:
  “Het gaat er hard aan toe in de politiek en onze oppositie tegen het nieuwe kabinet is helder — en fel — maar het moge duidelijk zijn dat onze gedachten en gebeden vandaag bij de staatssecretaris, zijn vrouw, en hun andere dochters zijn.”

  Ik sluit me hierbij aan.

 7. Farn

  Als je zoiets leest ben je sprakeloos. Daarom wil ik de familie en vrienden héél veel sterkte en liefde voor elkaar toe wensen.

 8. DolleDries

  Verschrikkelijk.

 9. Rosasolis

  Beste Paul, wij wensen je heel veel sterkte met het verlies van Julia.

 10. Holland

  Afschuwelijk als je dit moet meemaken. Het ergste bijna dat je kan overkomen. Alle sterkte voor Paul Blokhuis, zijn gezin en directe familie.

 11. Babaji538

  Het Ministerie van Volksongezondheid heb ik geblokkeerd,
  gelijk die Rutte; mensen zonder gevoel zijn gevoelloos.
  Kots noch zeverzucht verdienen ze, van mijn kant,
  daarom ook niet.

  God straft niet meteen maar direct.
  Bekijk het maar.

  Petra Hermans

 12. Florissa

  Je kind dood,verschrikkelijker kan je iets niet meemaken, veel sterkte voor de familie

 13. Feit

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  R.I.P. Julia Blokhuis.

 14. Seneca

  dat dit een persoonlijk drama is, dat moge duidelijk zijn. maar met alle respect er gaan meer – jonge – mensen hemelen en daar wordt toch ook geen aandacht aan besteed? Mies Bouwman is ook gaan hemelen en daar wordt op DDS toch ook geen aandacht aan besteed? het zal wel aan mij liggen maar ik acht dit echt overdreven om hier een topic aan te wijden. meisjes en vrouwen in Syrië worden door UNHCR, in ruil voor eten, seksueel uitgebuit. dat het Westen de Koerden wederom een mes in de rug steekt, dat zijn onderwerpen waaraan aandacht besteed dient te worden.

 15. LafSchaap

  O gruwel! Als de grootste angst van iedere ouder werkelijkheid wordt. Ik wens de familie alle sterkte!
  Deze week en volgende week niet werken? En dan kan het weer wel? Ik geloof er niets van. Als ik hem was dan deed ik een stapje terug en bekleedde een functie die wat meer op de automatische piloot kan worden gedaan.

 16. Pit

  Citaat:
  “Het gaat er hard aan toe in de politiek en onze oppositie tegen het nieuwe kabinet is helder — en fel — maar het moge duidelijk zijn dat onze gedachten en gebeden niet alleen vandaag bij de staatssecretaris, zijn vrouw, en hun andere dochters zijn.”

  Ook ik sluit me hierbij aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.