Eurofiele Guy Verhofstadt wil “de Verenigde Staten van Europa” — en snel een beetje!

“Duimen omhoog als je een Verenigde Staten van Europa wil!”

Toen ik deze twee van Guy Verhofstadt voorbij zag komen op Twitter heb ik een paar keer gecontroleerd dat het wel echt Verhofstadt was. Niet omdat ik ervan schrik dat hij een Verenigde Staten van Europa wil, maar omdat hij de moed heeft om dat hardop te zeggen. Of, nou ja, om het te tweeten.

Normaal gesproken houden eurofielen dat soort dromen immers voor zich. Ja, af en toe is een opper-eurofiel onvoorzichtig en zegt hij wat hij echt wil, maar zo’n keutel wordt dan meteen weer ingetrokken, met excuses erbij.

Nou, niet Verhofstadt. De Belg heeft zijn ziel verpand aan de EU en is daar trots op ook:

Vergis je niet, dit is dé grote droom van die hele eurofiele kliek; niet alleen in Brussel, maar ook in Den Haag. Ze willen een Verenigde Staten van Europa creëren; een federale unie waarin individuele lidstaten hun soevereiniteit kwijt zijn, en waarin het oppermachtige Brussel de grote (en kleine!) lijnen uitzet.

Natuurlijk is dat een nachtmerriescenario voor iedere weldenkende Nederlander. Zoals voormalig PVV-Europarlementariër Laurence Stassen stelt op Twitter:

Natuurlijk klopt het dat de gemiddelde Nederlander — en de gemiddelde ‘Europeaan’ — helemaal geen VSE wil, maar er is wel een klein probleem: de eurofiele elite heeft daar lak aan. Er is voor ons besloten dat de Verenigde Staten van Europa er moet komen. We kunnen ons daar tegen verzetten, we kunnen roepen dat we dat niet willen, maar het heeft allemaal totaal geen invloed op onze eurocratische opperheren (en -dames, en -cissen). Zij hebben het geld én de macht om hun zin door te drukken, en dat zullen ze doen ook.

Is er dan helemaal niets dat we kunnen doen om te voorkomen dat Verhofstadts grote droom in vervulling gaat? Eigenlijk niet nee. Ja, ja, we kunnen op niet-eurofiele partijen stemmen, we kunnen referenda organiseren, en we kunnen allerlei online petities starten, maar effect sorteert het niet. Nu niet, nooit niet. Die Verenigde Staten van Europa komt eraan. We hebben die strijd bij voorbaat al verloren.

Ja, dat is negatief, maar dat is ook wat we van de geschiedenis kunnen leren. Dit soort bewegingen valt niet tegen te houden. De enige manier waarop het mogelijk nog in elkaar stort is als Europese economieën er plotseling helemaal mee ophouden. Misschien dat het dan nog voorkomen kan worden, hoewel ik er geen moment aan twijfel dat eurofielen zo’n economische ramp net zo goed zullen aangrijpen om de VSE razendsnel dichterbij te brengen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Archetype01

  moet ie vooral willen hoe sneller hij het voor elkaar krijgt hoe sneller ik als belastingbetaler naar een ander land verhuis.

  1. Mart

   Als ik jou was ,had ik mijn koffers al klaarstaan…..o ja ik heb nog een optrekje in de aanbieding 170 eu/mnd, water en elec inc.Mart SP Brasil.

   1. corfo

    @ Mart.
    Wat kost jouw optrekje dan wel ?
    Want bedenk je wel : bij D(dictatuur)66 krijg je optrekjes voor niks, gratis, umsonst, nada, niente, free !
    Dat is ff different cake natuurlijk !

    1. Ernst Quispel

     Dronken?

     1. corfo

      @ Kwispel.
      Oh…..help !!!
      Daar is onze aangeklede nageboorte, Kwispeltje, ook weer !!!

     2. Holland

      Leuke grap Wim.

      Dag Wim!

     3. Zout

      @Wim: Trol!

    2. Abri079

     Zodra je snelle denkt als EQ denkt hij direct dat iemand dronken is. Gewoon omdat hij het geestelijk niet meer bevat.

    3. eRik2017

     Dag Wim!

   2. Archetype01

    geen probleem ik heb al een weg naar binnen in australie, waar ze wel hun immigratiebeleid op orde hebben.

  2. Henk-Jansen

   Want wat heb je het toch zwaar in Nederland…Ik durf je te wedden dat er weinig landen buiten de EU zijn waar het beter is dan in Nederland.

   1. Ernst Quispel

    En dan te bedenken dat we onze welvaart aan de EU hebben te danken!

    1. corfo

     @ Kwispel.
     Je blijft liegen !
     Minderwaardig mensje.
     Welvaart ? Welke welvaart, jij bent volslagen blind.
     Nóóit gehoord van Voedselbanken, 100-duizenden NL’ers ónder de armoedegrens, kinderen zónder eten in school, ouderen zónder verzorging, leger naar de kloten, onderwijs evenzo; óók in Duitsland leeft 20 % (!!!!) van de kinderen ónder de armoedegrens !
     Al de opgesomde “welvaart” is ontstaan nadat NL, Duitsland enz. lidstaat werden van de vermaledijde EU.

     1. Bloem

      Beste Corfo we kunnen onze huis antisemieten het echte debat niet willen gunnen. Benoem wat ze zijn en geef ze geen ruimte

    2. Seneca

     @EQ
     ja natuurlijk. voordat de EU zelfs bestond was RTM de grootste haven ter wereld. sinds EU en euro is de welvaart gestaag achteruit gegaan. indien u de verhaaltjes van CBS en overheid gelooft, prima dat is uw keuze maar val mij niet lastig met zulke waanzin.

    3. Zout

     @Wim: Ouweho*r.

     Dag Wim.

    4. swetsnek

     tuurlijk daaaaaaaaaag wim

 2. Vit

  Doe die kobold een jas aan met hele lange mouwen en voor de zekerheid plat spuiten.

 3. Ernst Quispel

  Het maakt niet zoveel uit of Verhofstadt dit wil of niet, het gebéurt gewoon. De beweging naar de federale staat Europa is een rijdende trein waarvan vaart en richting bij alle verkiezingen in elke lidstaat democratisch wordt bekrachtigd.

  Het eurosceptische gepruttel is overweldigend mosterd na de maaltijd.

  1. Holland

   Wim is ieder contact met de realiteit kwijt geraakt.

   Dag Wim!

   1. Zout

    @Holland: Inderdaad, en zulks ook nog democratisch durven noemen!

    #0,000005436770257%

    1. Henk-Jansen

     Een kleine invloed is ook invloed, Zout.

     1. Zout

      Klopt Henk, ongeveer net zo groot als de kans dat je de loterij wint!
      Zulks democratie (het volk regeert) noemen slaat natuurlijk helemaal nergens op, vooral niet als je bedenkt dat ze in Brussel gewoon hun goddelijke gang gaan. Op onze kosten, dat dan weer wel.

      #0,000005436770257%

     2. Zout

      Voor wie wil weten hoe het precies zit met de Verenigde Staten van Europa (USE) kan het beste het boek van Baudet (Aanval op de natiestaat) lezen. In zijn proefschrift laat hij haarfijn zien wat er aan de hand is en wat de gevaren zijn van dit (al jaren lange) antidemocratische proces.

      Op Joop wordt het afgefikt dus dan is het zéker de moeite waard om te lezen. 😛

   2. Ernst Quispel

    Het is pijnlijk te constateren dat de trollen geen enkel inhoudelijk weerwoord weten te bieden.

    1. Ni28

     Quispel praat eindelijk over zichzelf.

    2. Zout

     Dag Wim!

    3. eRik2017

     Dag Wim!

  2. van Urk

   Kwispel@ Onlangs wilde u als Nederlander de landen Polen en Hongarije het liefst eruit gaan knikkeren. Met zo,n mening gaat het heel snel met de afbrokkeling van de EU.

   1. Zout

    @Urk: Wim is niet graag gezien op DDS.

   2. Ernst Quispel

    Ik wens landen als Polen en Hongarije er niet ‘uit te knikkeren’ maar meen wel dat ze zich moeten voegen naar de Europese rechtsstatelijke waarden.

    1. Hetzalwelweer

     Meneer Kwispel heeft helaas ergens wel gelijk. De EU, en al die andere grote bazen, zijn er alleen maar mee bezig om dag in dag uit het volk, wij de bewoners van deze aarde, tegen elkaar op te zetten. We zijn zo druk met elkaar om geen aandacht te geven wat er daadwerkelijk om ons heen gebeurt. Zet een moslim op tegen een jood, of een zwarte piet hater tegen een pro piet…..we worden systematisch bewerkt om elkaar te haten. Om de werkelijke aandacht af te leiden van wat er gebeurt. Moeten we hier allemaal vrindjes worden? Neen, maar het grote probleem zijn niet wij maar onze gekozen mensjes die alles voor ons moeten regelen, en dat doen ze dus niet.

     1. Zout

      @Hetzalwelweer: Laten we eerst maar eens beginnen met het groot maken van de nieuwe, en het afbreken van de oude politiek. Sinds de Grondwet van 1848 is het oude stoffige, beschimmelde en verroeste politieke systeem al actief, het is verre van democratisch en het is hoogtijd voor directe democratie.

      Stem FVD!

    2. eRik2017

     Inmiddels weten wij allemaal Wim dat het jouw natte droom is om invloed op dat soort zaken uit te oefenen.
     Slaap lekker Wim!

     1. Hetzalwelweer

      Of Wim lekker zal slapen weet ik niet, ik mag Wim niet ij wilzo. Maar de rest hier…..stelletje zure scheeftypers… Jullie haten Wim….duidelijk….maar dat is precies zijn bedoeling… Haat hem, reageer op hem….Dat is precies wat hij wil…..
      Negeer hem, voed hem niet….hij is als een gezwel….als ie er zit wordt ie groter en groter….geen medicijn voor, en zal alleen maar groeien….zwijg hem dood….zonder medicatie…..dan is ie weg

  3. swetsnek

   Qutspel word op heel het internet uitgekotst niet alleen hier alleen de dood kan nog redding brengen voor deze zielepoot

  4. eRik2017

   Welterusten Wim!

   1. Zout

    Ja Wimpie, de rust!

 4. Gerlos

  Ik ben in de veronderstelling dat het overgrote deel van Europa minder in schrijf minder EU wil, want het gedrocht EU begint aardig op mijn zenuwen te werken. Dus nogmaals minder minder minder. Dank u VERHOFSTADT.

 5. buitenbeentje

  Natuurlijk kan het opgehouden worden. Ten eerste zijn er EU landen die dit helemaal niet willen en ten tweede is er nog altijd de 1789 oplossing.

 6. corfo

  Deze mongoloïde Adolf Verhofstadt is helemaal hysterisch geworden, hij brult én blèrt als een idioot.
  Wie deze man nog serieus neemt is niet helemaal helder in zijn/haar bovenkamer.
  Wat deze figuur wil is de totale ondergang van álle EU-lidstaten omdat hij denkt de wijsheid in pacht te hebben, elke ándere mening is volgens deze ophitser onjuist.
  Ik hoor hem nooit meer over z’n geblèr op het Majdanplein in Kiev, samen met z’n kontlikkers Bolletje van Baalen en Timmerdoosje.
  Deze figuren, A.V., B.v.B. en Doosje, zijn het aankijken nog niet waard, evenmin als hun “grote leider” : Zuipschuit Juncker.

  1. A3aan

   Is het nu net die zuipert Juncker die de tactiek uitlegde als, je neemt een maatregel, het volk mort een beetje, even wachten tot het wat rustiger is dan de volgende regel invoeren, het volk mort wederom en na enig wachten de volgende stap etc. Zo ongeveer was de uitspraak van Juncker en als, als laatste, de defintieve regel/wetje is ingevoerd kan men niet meer terug.

   Het begint er aardig op te lijken dat Junckers, vazal van Soros zijn zin krijgt. Heb ik de mazzel in een land te wonen waar dat ongetwijfeld 50 jaar later zal gebeuren, alhoewel…

   1. van Urk

    Als je alleen maar bedenkt waar de wortels van de EU liggen dan zou je een Verenigde staten van Europa niet eens willen. De grote invloed die de communisten, nazi,s , vrijmetselaars en fascisten als Walter Hallstein, Jean Monnet, Walther Funk, Hans Josef Globke, Richard Coudenhove-Kalergi, Adam Weishaupt, Karl Marx etc. hierop hadden zegt genoeg hoe krom dit allemaal is van de heer Verhofstadt. Terwijl hij flinke kritische aanvallen doet op anti-Europese politici die hij vergelijkt met nazi,s of fascisten die met de Russen heulen wil hij zelf de droom van diezelfde nazi,s en fascisten verwezenlijken om van Europa een volgens Gorbatsjov gelijksoortige Sovjetstaat te gaan maken.

 7. Zout

  Niets tegen te doen? Een polonaise begint ook met één persoon. Opgeven is geen optie!

 8. Babaji538

  Vanuit ware eenvoud mag ik letters schenken.
  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   Gek, jij denkt zeker dat je Sinterklaas bent, met je “letters schenken” !!

 9. denk eens na

  De Nederlandse burger heeft nooit een overeenkomst getekend om burger van de vse te worden ,een overeenkomst moet van beide kanten overeen gekomen worden , anders is de overeen komst niet rechts geldig .Dus hoef je ook geen belasting te betalen.

  1. denk eens na

   Volgens Toine Manders

  2. swetsnek

   Zullen we daar een referendum over houden ? o nee dat willen onze zeikers aan de top niet, mmmmm dan moet het maar op een andere manier .
   Dat gaat wel meer lawaai maken dan lol lol

  3. Zout

   @Denk een na: Klopt helemaal. Jou en mij is nooit iets gevraagd. En toen het gevraagd werd (1 juni 2005) zeiden wij massaal (62%) nee. Dat anti-EU-sentiment is nooit weggegaan en in Den Haag schijten ze in hun Lederhosen.

 10. swetsnek

  Hij mag wel oppassen voor je het weet lijven we Belgie in hahahahahah

  1. A3aan

   Da’s goed swetsnek, daarna Luxemburg en gaan we op de oude, goed bevallen, EEG tour verder. Wat zal die Juncker op zijn pik, of welk synoniem daar voor, getrapt zijn.

   1. swetsnek

    hahahahaha ja daar drinken we er 1 op Juncker daar ga je proost lol

    1. Hetzalwelweer

     Helaas gaat dat niet gebeuren SN

     1. Abri079

      U is visionair. Kunt u ons eens uitleggen hoe dat dan plaatsvindt?

 11. Ali Yas

  Wil Guy wel écht een VS van Europa? De VS is namelijk een democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.