Jongeren van D66 (Jonge Democraten) gaan hun moederpartij achterna: zijn tegen een direct gekozen burgemeester

Het is niet zo lang geleden dat ik de Jonge Democraten prees om hun rebelse karakter en hun principes jegens hun moederpartij aangaande het komende referendum over de Sleepnetwet. Toch blijkt het allemaal niet zo integer te zijn, want nu blijkt dat de Jonge Democraten hebben besloten om tegen een gekozen burgemeester te zijn. Daar gaan hun democratische principes.

Democraat en auteur van ‘De Particratie, Arnout Maat, vroeg aan de Jonge Democraten of ze nu ineens tegen een direct gekozen burgemeester zijn. Daarop gaf het twitter-account van de Jonge Democraten aan dat het inderdaad zo is met de grootste cliché-argumentatie ooit. U kunt het zien aan de tweet zelf. Zo brokkelt dus niet alleen langzaam de democratische fundamenten af bij D66, maar ook bij hun jongerenpartij. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat de directe democratie deze ‘Democraten’ hebben verlaten. Dan blijven alleen nog de PVV en Forum voor Democratie over met hun visie op de directe democratie en directe invloed van de bevolking.

Een volkspartij? Zeker, een erg elitaire volkspartij. De Jonge Democraten hebben veel goodwill gecreëerd in de aanloop van het referendum, maar lijken het hiermee toch voor een deel te verkwanselen. Erg jammer, want anders was directe democratie niet alleen een ‘rechts thema’, maar konden D66 en de Jonge Democraten daar ook over meepraten. Hun roots lijken ze te verraden. Natuurlijk, elke partij ontwikkelt zich, maar de fundamenten zouden toch vaststaande principes moeten zijn?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Stanly2000

  Zoals de ouden zongen piepen de jongen. Partijdiscipline van A. Penthouse/K. O. en schreeuwer Verhoeven.

 2. DolleDries

  De gisteren door het Amerikaanse parlementaire Inlichtingen Comité vrijgegeven FISA memo bevestigt het bestaan van een hoogst illegaal ‘Deep State’ complot tegen president Donald Trump. Zo hebben de FBI en het ministerie van Justitie een nepnieuws artikel op Yahoo! gebruikt als reden om medewerkers van Trump en ook hemzelf af te luisteren, terwijl dit artikel afkomstig was van dezelfde bron als het inmiddels als totaal fake bewezen Rusland-dossier, dat met toestemming van de FBI werd betaald door ‘team Hillary Clinton’. Ondertussen proberen de Nederlandse media te doen alsof dit grootste politieke schandaal in de VS sinds Watergate weinig te betekenen heeft.

  Het comité spreekt letterlijk van misbruik door de FBI en het ministerie, en roept op tot hervormingen om dit soort wantoestanden in de toekomst te kunnen voorkomen. De president blijkt al die tijd gelijk te hebben gehad met zijn beschuldigingen dat de FBI zich door de Democraten heeft laten inschakelen in een politieke oorlog, bedoeld om hem in diskrediet te brengen en af te zetten.
  Trump werd wel degelijk afgeluisterd
  In de memo wordt bevestigd dat het fake anti-Trump dossier door de Democratische partij en het campagneteam van Hillary Clinton werd gefinancierd, maar desondanks door de FBI werd gebruikt om Trumps campagne adviseur Carter Page af te luisteren. De politieke bron van dit dossier ‘was bekend bij hoge Justitie- en FBI officials’, maar werden niet genoemd in de gerechtelijke aanvraag om niet alleen Page, maar ook andere campagnemedewerkers en Trump zelf af te luisteren. Een boze NSA-directeur Michael Rogers bracht Trump hier in november 2016 persoonlijk van op de hoogte.
  Vervolgens twitterde Trump op 4 maart dat zijn voorganger Barack Obama toestemming had gegeven om zijn telefoon af te tappen. De Amerikaanse en Europese media lachten hem hiervoor uit en noemden dit ‘nepnieuws’, maar nu blijkt dat Trump het bij het rechte eind had.
  Rusland dossier een totale hoax
  De voormalige Britse MI6 agent, Christopher Steele, die via de researchfirma Fusion GPS –dat ook nog eens journalisten blijkt te hebben omgekocht om in de media valse info over Trump te verspreiden (4)- in opdracht van de Democraten en het team Clinton het nepdossier over Trumps zogenaamde geheime samenwerking met Rusland samenstelde, was een openlijke Trump-hater (zo had hij tegen een official van Justitie gezegd dat hij ‘bereid is alles te doen om te voorkomen dat Trump president wordt’), en bleek door de FBI als betrouwbare bron geschrapt, omdat hij gelogen had over zijn eerdere contacten met Yahoo! en andere media. De FBI gaf zelfs toestemming om Steele te betalen voor het samenstellen van het nepdossier, maar hield het dit feit vervolgens verborgen voor het FISA gerecht.
  FBI waarnemend directeur Andrew McCabe heeft in december tegenover het inlichtingencomité toegegeven dat er zonder het nepdossier geen bevel tot afluisteren zou zijn gevraagd. Tevens blijkt Peter Strzok, de op één na hoogste official van de contra-inlichtingendivisie van de FBI, het onderzoek naar de –in realiteit niet bestaande- samenwerking tussen Trump en Rusland te hebben geopend, terwijl uit recent gelekte SMS’jes tussen hem en zijn geliefde (en tevens FBI official) Lisa Page blijkt dat ook hij fel anti-Trump was.
  Justitie beambten verzuimden vervolgens opzettelijk om de FISA rechtbank te informeren dat het Rusland-dossier door de partij en kandidaat van Trumps oppositie was gefinancierd, terwijl voor niet één claim in dat nepdossier ook maar een greintje bewijs kon worden geleverd.
  Criminele Hillary moest ten koste van alles worden beschermd
  Alles was bedoeld om Hillary Clinton, die meerdere strafbare handelingen had gepleegd –waaronder het opzettelijk vernietigen van voor haar zeer belastende regeringsemails, het bewaren van overheidsgeheimen op haar onbeveiligde privé server thuis (waar ook de bewijzen van haar criminele operaties op stonden), het aannemen van 145 miljoen uit Rusland afkomstige dollars voor de Clinton Stichting, en het heimelijk verkopen van Amerikaans uranium aan een Russische onderneming- uit de wind te houden, totdat ze in het Witte Huis zou zitten, waarna alles door haar onder het tapijt zou worden geveegd. Het liep echter anders.
  Vervolgens probeerden de Democraten de schade te beperken en zelfs tegen Trump te keren door plaatsvervangend procureur-generaal Rod Rosenstein Robert Mueller te laten benoemen als speciale onderzoeker naar de dus volledig verzonnen ‘geheime samenwerking’ tussen Trump en Rusland. Naar het wèl keihard bewezen Rusland-complot met Hillary Clinton werd echter géén onderzoek gestart, mede omdat diezelfde Mueller verantwoordelijk was voor Clintons geheime uraniumdeal met de Russen, terwijl hij een lopend FBI onderzoek naar de Clintons voor de politiek en media verborgen hield.
  Kortom: niet Trump, maar (onder andere) Mueller zou het onderwerp van een grondig onderzoek moeten zijn, en zou daarom snel mogelijk ontslagen moeten worden. Omdat voormalig FBI directeur James Comey degene was die besloot om Hillary Clinton niet te vervolgen, en hoogstwaarschijnlijk zelf het bevel gaf om het vele bewijs tegen haar te negeren en zelfs te laten vernietigen, zou ook hij in het strafbankje moeten plaatsnemen.
  Media in Nederland bagatelliseren schandaal
  Net als in de VS doen ook de massamedia in Nederland er alles aan de onthullingen over dit schandalige complot te bagatelliseren of ontkrachten, niet alleen omdat daarmee andermaal de door hen zo gehate Donald Trump gelijk blijkt te hebben gekregen, maar ook omdat hiermee wederom is bevestigd dat het zogenaamde complot tussen Trump en Rusland, waar ook ‘onze’ media maar al te graag in meegingen, inderdaad nepnieuws blijkt te zijn geweest, zoals o.a. wij altijd hebben geschreven. Maar de ‘kwaliteitsjournalisten’ van deze media zullen zichzelf ongetwijfeld te goed en onaantastbaar vinden om dat toe te geven.

  1. Henk-Jansen

   Geen enkel nut omdat nu hier te plaatsen. DDS kennende maken ze hier wel een artikel van.

 3. Original NL

  Ja….als het er op aankomt willen de jd’s in de toekomst ook wel zo’n ondemocratisch vergeven burgemeesters baantje.

 4. Duke

  Als je bij de D66-jugend zit en in de media Wilders of Baudet voor fascist uitmaakt, Poetin als vijand afschilderen en Juncker wil aflebberen, komt je carriere in een stroomversnelling terecht, vermoed ik.

  1. corfo

   @ Duke.
   Correct.
   Dat onvolwassen zooitje, de Jonge Dictators, noemen dhr. Wilders en dhr. Baudet : “fascisten”.
   Hun “eigen clubje” zou eens goed in de spiegel moeten kijken om te zien dat zij zélf de grootste fascisten zijn !
   Zo weinig mogelijk beslissingsrecht a.d. NL’ers geven, buitenlanders als “minister” in óns landje laten mis-functioneren; óók nog eens een mens dat andersdenkenden beticht van rassenhaat. Moet je nagaan : een buitenlands mens dat échte Nederlanders beledigt en demoniseert, waar haalt zo’n onfrisse “mevrouw” de gore moed vandaan ?
   D(ictators)66 maakt de laatste tijd zéér goed duidelijk welke richting zij gaan :
   álle échte NL’ers monddood maken en het land islamiseren.
   Dat de hele rotzooi z.s.m. verdreven moge zijn, ik wil daar graag aan medewerken !
   Mijn voorouders zullen toch zeker niet voor niks zijn gesneuveld in een par oorlogen om deze gribuszooi in ’t zadel te houden ??

   1. corfo

    @ Duke.
    Herstel : mis-functioneren, moet zijn : disfunctioneren.

 5. Babaji538

  Ik tik, de naam ‘Ollongren’ in.
  Daarna, Thierry Baudet, die nu alles
  in de schoenen geschoven krijgt.

  Vrijheid van meningsuiting is een hoog goed,
  als je dop, of kurk maar goed stevig doorduwt.

  Petra Hermans

 6. Gerlos

  Orders uit het penthouse van dictator Pechtold.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.