Losgeslagen D66 wil dat het leger “groener en duurzamer” wordt

Die partij is dus echt knettergek.

Als je wilt weten hoe gestoord D66 is, nou, zoek niet verder:

Duurzaamheid moet een veel belangrijkere rol krijgen bij de krijgsmacht. Dat schrijft D66-Kamerlid Belhaj in een initiatiefnota die ze vandaag presenteert. Een milieuvriendelijk leger kan effectiever en veiliger opereren, denkt ze.

Op missie in het buitenland wordt nu heel veel fossiele brandstof gebruikt. Niet alleen voor de voertuigen, maar ook voor de energievoorziening op de basis. Vooral de airco op legerbases in crisisgebieden vreet veel stroom, en daarvoor worden nu generatoren meegenomen. Door de stroom op te wekken met zonnepanelen kan volgens D66 veel geld worden uitgespaard. En het is veiliger.

Ongelooflijk genoeg klaagt Belhaj dat het dieptriest is dat Defensie “vorig jaar” nog 2.000 dieseltrucks heeft aangeschaft. Want die zijn zo slecht voor het milieu, begrijp je wel?

Oh ja. En Belhamel wil ook dat de maaltijden van Nederlandse militairen in het buitenland niet meer ingevlogen worden. Die moeten daar zelf maar gewassen kweken.

Juist.

Je zou erom willen lachen, maar helaas hebben partijen als D66 de krijgsmacht bijna compleet en totaal vernietigd. Deze gekken weten van geen ophouden. Ze gaan net zolang door tot er helemaal geen krijgsmacht meer is. En maar ‘milieu’ en ‘klimaat’ roepen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. bifbof

  Even wachten op Quispel wiens antwoorden steeds beter worden . hij kan het best.

  1. bifbof

   woorden ipv antwoorden

 2. Guus Geluk

  D66 is natuurlijk een Defensie-bezuinigingspartij van eerste orde (hoewel rechtse kabinetten overigens de Defensie-kas eveneens leegplukten), maar dit is een goed idee om efficiënter te werken. De vraag is nu wat het leger er zelf van vindt. Want Defensie lijkt steeds meer een voetbal van de politiek te worden.

  1. Bart

   Als heel dom bent dan is het inderdaad een goed idee, vandaar dat het ook uit de koker van debielen 66 komt en dat jij het goed vindt.

   1. Guus Geluk

    Ik ben niet van D66, Bart, vooral de inspanningen van D66 tot bestuurlijke vernieuwing (pro-referenda, enzovoorts), toen deze nog niet in Rutte III zat, bevalt me niet.

  2. buitenbeentje

   En daarom ben je niet iemand met een afwijkende mening, maar een trol.

 3. Bon-vivant

  Geachte heer Michael van der Galien,
  ditzelfde item is gisteren al uitgebreid behandeld door collega Tim Engelbart. Iedere DDS-“journalist” is hier blijkbaar voor zichzelf bezig. Of het gaat hier om het bashen van D66. Daar kan DDS namelijk geen genoeg van krijgen.

  1. sonar

   Bombom als het bashen tav de PVV was geweest ,dan was het geen probleem voor jou geweest.
   Jij bent net als Guus.Heinz,Kwispedoris,Beukelmans,enz enz een wegkijker van de realiteit .
   En reageren vanuit onderbuik gevoelens ,volg eens een cursus realiteitszin.

 4. Ruud562

  Laten we hopen dat met 21 maart deze partijen van idioten en anti-democraten op lokaal politiek niveau geheel worden wegegevaagd! Om te beginnen.

 5. denk eens na

  Dat komt goed uit dat zelf kweken ,want AH doet weer aan eigen tuintjes sparen bij 10 euro aan boodschappen 1 mini tuintje

  1. van Urk

   De commando,s werden ook getraind om op konijnen te jagen. 😉

   1. sonar

    Van Urk het jagen viel wel mee ,het was meer schrik aanjagen met pang pang .
    Het was wel groener want zij zaten achter de boerenkool .

 6. tomygun

  He ma beha tje doet Nederland in de uitverkoop
  een van De 66 geboden van een tegel veilingmeester .

  1. tomygun

   Ook wel genoemd straaten maker op zee .

 7. Ni28

  Op de slagveld moet je niet gaan experimenteren daar moet je zeker van zijn. Stuur de hele D66 naar de vuurlinies en dan kijken of zij nog met groene ideen terugkomen. Groen van de angst!

  1. van Urk

   1 Nuke en weg is het milieu. Maar goed…Het is niet nieuw. Het Amerikaanse leger zit allang bezig met experimenteren voor een duurzaam leger. Ook zij zijn bezig met het experimenteren met waterstof/elektrische voertuigen waaronder de Chevrolet Colorado en de Subaru Hybrid (ter vervanging voor de General Humvee). De vervanger van de Abrams tank zal waarschijnlijk ook elektrisch voortbewegen.

 8. Burgermans

  Hoe linkser, hoe gekker.

  1. van Urk

   Het punt is dat defensie al het geld opeens in duurzaamheid moet gaan steken terwijl het nog niet uit het gat is geklommen op het herstellen van goede en betrouwbare uitrusting of opleidingen. Krijgen we een leger van groente kwekende geitenwollensokken dat nog steeds pang pang moet gaan roepen.

 9. George van de linden

  Is iemand hier al op de hoogte dat je op professionele wijze aangifte kunt doen tegen Alex Penthouse?

 10. rafi

  Het leger is de groenste overheidsorganisatie die er is. Het wordt tijd dat ALLE ambtenaren en politici in camouflagekleding rond gaat lopen. En niet alleen eens een keertje Baudet als hij een toespraak over onze jongens in Mail (of weet ik veel waar) in ons nep-parlement houdt.

  1. rafi

   ‘gaan’ i.p.v. ‘gaat’ en ‘Mali’ i.p.v. ‘Mail’.

 11. Paul

  Aangifte tegen Alexander Pechtold
  .
  Hieronder staat de aangifte tegen Alexander Pechtold, zijn notaris en de taxateur. De aangifte is zeer uitgebreid, met feiten onderbouwd en zo opgesteld dat deze na invulling van NAW gegevens en ondertekening opgestuurd kan worden naar het OM, in het bijzonder naar het Arrondissementsparket Oost-Nederland te Arnhem.
  .
  https://markdehollander.wordpress.com/2018/02/26/aangifte-tegen-alexander-pechtold/

  1. George van de linden

   Beste Paul,

   Opsturen ,heb ik ook gedaan.
   Nu maar hopen dat miljoenen Nederlanders hier van op de hoogte zijn en ook aangifte doen .

 12. Babaji538

  Onzekerheid.
  Ze straalt onzekerheid uit, vanuit
  zogenaamde zekerheid.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vanginamonoloog, vanuit
   zogenaamde zekerheid.

 13. poldi

  En dat zit dan bij ons in de 2e Kamer. Het landsbestuur ! Ik heb helaas de nodige vooroordelen tegen dit type ,zich noemend ,volksvertegenwoordiger. Denk hier even goed over na. Dit is griezelig.Met een beetje pech lopen wij de kans dat dit stuk onbenul minister van defensie wordt. Bij een partij als D66 kan je niets uitsluiten.
  Die twee dames in het kabinet van D66 laten elke dag zien dat onbenul het nieuwe kroonjuweel van D66 is.

 14. poldi

  Nog even en militairen mogen geen geweer meer hanteren op uitzending, want geweren verbranden bij ieder schot kruit en verbrand kruit is slecht voor het milieu, en zorgt voor klimaatverandering in Afrika. Militairen worden dan uitsluitend nog uitgezonden met kruisbogen, want verbranden geen kruit en de pijlen zijn herbruikbaar. Het is werkelijkwaar schandalig wat ons vertegenwoordigt. De staat verzuimt hiermee in haar kerntaak ten behoeve van politieke voorkeuren van diezelfde staat en dat is haar zwaar aan te rekenen.

  1. ayreonaut

   Momenteel is men erg ver met een onderzoek om biologische kogels te produceren i.p.v. loden kogels.
   Paprikapoeder schijnt een uitermate goed alternatief te zijn voor buskruit.

 15. Pit

  Dood 66 wil natuurlijk graag de milieufreaks aanspreken, ze zien hun partij als de bliksem inkakken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.