Losgeslagen D66 wil dat het leger "groener en duurzamer" wordt

Geen categoriefeb 28 2018, 8:00
Die partij is dus echt knettergek.
Als je wilt weten hoe gestoord D66 is, nou, zoek niet verder:

Duurzaamheid moet een veel belangrijkere rol krijgen bij de krijgsmacht. Dat schrijft D66-Kamerlid Belhaj in een initiatiefnota die ze vandaag presenteert. Een milieuvriendelijk leger kan effectiever en veiliger opereren, denkt ze.

Op missie in het buitenland wordt nu heel veel fossiele brandstof gebruikt. Niet alleen voor de voertuigen, maar ook voor de energievoorziening op de basis. Vooral de airco op legerbases in crisisgebieden vreet veel stroom, en daarvoor worden nu generatoren meegenomen. Door de stroom op te wekken met zonnepanelen kan volgens D66 veel geld worden uitgespaard. En het is veiliger.

Ongelooflijk genoeg klaagt Belhaj dat het dieptriest is dat Defensie "vorig jaar" nog 2.000 dieseltrucks heeft aangeschaft. Want die zijn zo slecht voor het milieu, begrijp je wel?
Oh ja. En Belhamel wil ook dat de maaltijden van Nederlandse militairen in het buitenland niet meer ingevlogen worden. Die moeten daar zelf maar gewassen kweken.
Juist.
Je zou erom willen lachen, maar helaas hebben partijen als D66 de krijgsmacht bijna compleet en totaal vernietigd. Deze gekken weten van geen ophouden. Ze gaan net zolang door tot er helemaal geen krijgsmacht meer is. En maar 'milieu' en 'klimaat' roepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten