Marianne Zwagerman: 'De grootste nepnieuwsfabriek van Nederland draait weer op volle toeren'

Geen categoriefeb 13 2018, 12:00
Ze heeft het natuurlijk -- hoe kan het ook anders -- over de VVD en D66.
In haar column voor BNR haalt Marianne Zwagerman op heerlijke wijze hard uit naar het liegende gajes van de VVD -- en ook meteen naar coalitiegenoot D66. Want die twee partijen zijn onderhand niet meer van elkaar te onderscheiden.
"De grootste nepnieuwsfabriek van Nederland draait weer op volle toeren," schrijft Zwagerman. "Een liegende VVD'er is natuurlijk al heel lang geen nieuws meer. Alleen stond Halbe niet tijdens de vrijmibo op te scheppen in de Shell kantine: nee, hij kwam tien jaar nadat zijn bezoek aan het Russische buitenhuis zou hebben plaatsgevonden ineens met zijn Poetin-fantasie."
Vervolgens legt ze uit dat die andere VVD'er, Mark Rutte, zich haastte om te "verklaren dat Zijlstra het verhaal weliswaar verzonnen had maar dat 'de inhoud staat'." Flauwekul. Zoals we nu weten zegt de bron van het citaat Shell-topman Jeroen van der Veer dat die inhoudt nadrukkelijk niet klopt.
En Zwagerman is nog niet klaar. Ze heeft het ook helemaal gehad met Alexander Pechtold die ze "de chef van de nepnieuwspartij" noemt. "De man die voorop gaat in de morele polonaise van verontwaardiging als hij maar een flardje vermoeden heeft van xenofobie bij een concurrerende politicus," schrijft ze, "deinst er niet voor terug het hele volk van het grootste land op aarde neer te zetten als leugenaars."
Oh, en Kajsa Ollongren moet er ook aan geloven wat Zwagerman betreft. Wel is er goed nieuws. Zoals de Amerikaanse New York Times een zogenaamde Trump Bump beleeft met honderdduizenden nieuwe abonnees ziet zij in Nederland "een beginnende Ollongren Bump. De woede van mensen die zich niet meer willen laten voorliegen door politici, lijkt ertoe te leiden dat ze steeds vaker bereid zijn geld te storten bij mediabedrijven die daar tegenin gaan." Als voorbeelden noemt ze podcasts die gecrowdfund worden, webtalkshows die 'geadopteerd' kunnen worden door kijkers, en natuurlijk de introductie van een betaald abonnement bij GeenStijl.
Laten we het hopen. Het is namelijk van het grootste belang dat de leugenfabriek genaamd 'het Kabinet-Rutte III' aangepakt wordt. Ollongren moet tegengehouden worden, Zijlstra moet naar huis worden gestuurd, Pechtold moet weg (een racist kan niet fractieleider van een grote partij zijn), en Rutte moet maar eens leren dat continu liegen niet acceptabel is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten