Marianne Zwagerman: ‘De grootste nepnieuwsfabriek van Nederland draait weer op volle toeren’

Ze heeft het natuurlijk — hoe kan het ook anders — over de VVD en D66.

In haar column voor BNR haalt Marianne Zwagerman op heerlijke wijze hard uit naar het liegende gajes van de VVD — en ook meteen naar coalitiegenoot D66. Want die twee partijen zijn onderhand niet meer van elkaar te onderscheiden.

“De grootste nepnieuwsfabriek van Nederland draait weer op volle toeren,” schrijft Zwagerman. “Een liegende VVD’er is natuurlijk al heel lang geen nieuws meer. Alleen stond Halbe niet tijdens de vrijmibo op te scheppen in de Shell kantine: nee, hij kwam tien jaar nadat zijn bezoek aan het Russische buitenhuis zou hebben plaatsgevonden ineens met zijn Poetin-fantasie.”

Vervolgens legt ze uit dat die andere VVD’er, Mark Rutte, zich haastte om te “verklaren dat Zijlstra het verhaal weliswaar verzonnen had maar dat ‘de inhoud staat’.” Flauwekul. Zoals we nu weten zegt de bron van het citaat Shell-topman Jeroen van der Veer dat die inhoudt nadrukkelijk niet klopt.

En Zwagerman is nog niet klaar. Ze heeft het ook helemaal gehad met Alexander Pechtold die ze “de chef van de nepnieuwspartij” noemt. “De man die voorop gaat in de morele polonaise van verontwaardiging als hij maar een flardje vermoeden heeft van xenofobie bij een concurrerende politicus,” schrijft ze, “deinst er niet voor terug het hele volk van het grootste land op aarde neer te zetten als leugenaars.

Oh, en Kajsa Ollongren moet er ook aan geloven wat Zwagerman betreft. Wel is er goed nieuws. Zoals de Amerikaanse New York Times een zogenaamde Trump Bump beleeft met honderdduizenden nieuwe abonnees ziet zij in Nederland “een beginnende Ollongren Bump. De woede van mensen die zich niet meer willen laten voorliegen door politici, lijkt ertoe te leiden dat ze steeds vaker bereid zijn geld te storten bij mediabedrijven die daar tegenin gaan.” Als voorbeelden noemt ze podcasts die gecrowdfund worden, webtalkshows die ‘geadopteerd’ kunnen worden door kijkers, en natuurlijk de introductie van een betaald abonnement bij GeenStijl.

Laten we het hopen. Het is namelijk van het grootste belang dat de leugenfabriek genaamd ‘het Kabinet-Rutte III’ aangepakt wordt. Ollongren moet tegengehouden worden, Zijlstra moet naar huis worden gestuurd, Pechtold moet weg (een racist kan niet fractieleider van een grote partij zijn), en Rutte moet maar eens leren dat continu liegen niet acceptabel is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Dollaert

  Ik citeer @ Zwagerman; “en Rutte moet maar eens leren dat continu liegen niet acceptabel is”.
  Foute conclusie ; Rutte moet niet alleen leren dat liegen niet acceptabel is..

  HIJ MOET VANDAAG OPSTAPPEN!

  Op naar nieuwe verkiezingen met internationale waarnemers bij elk stemburo!

  1. henkie

   Dat clubje gaat ons nog jarenlang beliegen, bedriegen en oplichten. Het is niet te bevatten. Zijn Nederlanders zwakzinnig?

 2. Two Ravens Black Kettle

  Uitstekende column van Zwagerman. Kop spijker raak.

  Het ‘harde’ nieuws vindt je op het Vrije Net.
  Het Kartelnieuws kun je volgen via de Staatsradio en de Staatstv.

  Nederland lijkt verduveld op het dodenschip Nagelfir.
  Zombies zwalkend op het dek, een stuurman die zijn neus tussen de spaken steekt en in ’t kraaiennest de Staatsjournalist die de klippen wel ziet maar weigert de passagiers te verwittigen.

  1. swetsnek

   hahahahaha TRBK je weet het wel mooi te brengen
   Ik ben er van overtuigt dat de hele handel in elkaar stort, er is geen houden meer aan nu .

   1. Marija

    Zou *men* nu werkelijk nog gaan proberen de boel naar hun hand te zetten?
    Zou het debat nog door gaan?
    Óf vóór die tijd bekend maken dat het kabinet is gevallen.
    Dat zou m.i. de beste optie zijn.
    Geen ge.o.h.dat nergens toe zal leiden, in het tv debat.
    Geen bezoek aan Rusland meer door Halve Zijlstra.
    Géén draaiende kont/grijnslach van Rutte meer.
    Nederland ontwaakt……………..?

    1. Marija

     17.00 uur debat

     1. Paaldanseres

      I’m ready for it… met bordje op schoot, wijntje derbij… en whoppaaa… daaag Halbe Zeikstraal.

  2. Pit

   +++++

 3. Bloem

  Nieuwe verkiezingen hebben geen zin. het politieke landschap lijkt slechts minimaal te bewegen ondanks alle ellende die dit kabinet over Nederland uitstort. Nederland heeft kennelijk het kabinet dat het verdient. Een liegende Premier (Voor Dopper ter info dit heeft hij toegegeven). Een liegende minister van Buza (Voor Dopper ter info dit heeft hij toegegeven). Een pro- palestijnse minister van buitenlandse handel en ontw. samenwerking (ter info voor Dopper is vaststaand feit, heeft ze regelmatig beaamd in interviews), een minister van Biza die fake news verspreid en een partijleider van een regeringspartij die discrimineert op nationaliteit

  1. corfo

   @ Bloem.
   Met één woord was het al duidelijk te maken : ROTZOOI !!!!!

 4. A3aan

  Marianne Zwagerman, een genot haar column te lezen. Gelukkig is er nog een columniste die een paar flinke tikken op de vingers kan uitdelen. Méér meer meer!

 5. Knopper

  Gelukkig had die leugenaar vandaag die afspraak , anders had hij het pas veel later naar buiten gebracht ,hij wist dat hij het voor zijn gesprek mat Rusland zijn fantasie ontmoeting naar buiten moest brengen beter dan “; indien hij dat niet gedaan had ,, gelynsched te worden door rusland

 6. Frits Jansen

  Dat politici allereerst aan hun eigen belang denken hoeft niemand te verbazen. Sterker nog: ik wil graag dat de partij waar ik op heb gestemd (ik ga niet zeggen welke) zich vooral sterk maakt.

  Voor een kritisch oordeel hebben we de pers. Als Marianne Z. vindt dat de heren politici maar doen en laten wat ze willen is dat in de eerste plaats kritiek op de pers. En eigenlijk wel terecht, want de pers geilt op verhalen waar bij wijze van spreken het bloed uit druipt, en dit instelling bevordert de betrouwbaarheid van de berichtgeving allerminst.

  Uiteindelijk zijn wij burgers schuldig, omdat wij liever te horen krijgen over allerlei relletjes dan betrouwbaar geïnformeerd worden. En door “marktwerking in de media” krijgen we precies te horen wat we willen. Nep-nieuws dus.

 7. Babaji538

  Grootste fan van Marianne Zwagerman.

  Petra Hermans

 8. cor wit

  Ze moeten allemaal op gehangen worden van de VVD d666 gl cu cda
  Dan doe ik het luik bedienen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.