Martin Bosma: het is een “zwarte dag voor de democratie”

De enige bestuurlijke vernieuwing sinds 1848 wordt afgeschaft. Triest.

Martin Bosma maakte er tijdens het debat over de afschaffing van het raadgevend referendum geen geheim van dat hij totaal niet te spreken is over de afschaffing van het raadgevend referendum. Zoals wij gisteren al berichtten haalde hij op fantastische wijze uit naar minister Ollongren, de levensgevaarlijke, autoritaire en democratie-hatende minister van D66. Die kritiek was niet alleen volkomen terecht, maar ook nog eens hilarisch. Zo noemde Bosma haar “onze Zweedse minister” die had gestudeerd aan een “Ikea-universiteit.”

Vandaag man de PVV’er de tijd om ook op Twitter duidelijk te maken dat het een bijzonder trieste dag is:

Daar is geen woord van gelogen. Het is inderdaad een “zwarte dag voor de democratie.” We hadden al veel eerder bestuurlijke vernieuwingen moeten doorvoeren. Nu we eindelijk zo’n vernieuwing hebben… wordt die onmiddellijk weer afgeschaft omdat de politieke elites een referendumuitslag niet waarderen.

Het zegt alles over de staat van de democratie in ons land. Inderdaad, een pikzwarte dag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. DolleDries

  elmayr, een 47-jarige Duitse advocaat beter bekend als het ” monster van Berlaymont” ( de naam van het gebouw waar de EU commissie zetelt ) of de “Rasputin van Brussel”, zal het stokje overnemen van de 62 jarige Italianer die zegt ?? dat hij toch al van plan was om ontslag te nemen als secretaris-generaal van de Europese Commissie, maar hij had het nog even geheim gehouden voor zijn kinderen!
  Sellmayer werd voorgedragen door de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, een van zijn nauwste politieke bondgenoten.
  De benoeming is belangrijk omdat Selmayr, die voorheen de chef-staf van de heer Juncker was, een uitgesproken voorstander is van het Europese federalisme en een van de felste tegenstanders van Brexit in de EU.
  De benoeming van Sellmayr komt als een verrassing daar zijn ambtsperiode normaal gesproken gelijk zou lopen met die van Juncker, welke eindigt in 2019. Ook het feit dat Italianer opeens opstapt is merkwaardig daar deze zijn pensioengerechtige leeftijd nog niet heeft bereikt, maar nu beweert dat hij al eerder met Juncker had afgesproken zijn functie neer te leggen.
  Dat de Duitse invloed in de EU nu wel overduidelijk wordt blijkt uit het feit dat naast deze nieuwe toppositie voor een Duitser er al meer Duitsers op sleutelposities in de EU zitten of daar komen. Het Europese noodfonds ESM wordt ook door een Duitser geleid (Klaus Regling), evenals de Europese Investeringsbank EIB (Werner Hoyer) en enkele andere EU-instellingen. Mogelijk wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), nu nog geleid door de Italiaan Mario Draghi, óók een Duitser.
  Dat men in Berlijn sterk pro EU is, mag geen geheim genoemd worden. Dat Duitsland , het zit ze nu eenmaal in de genen, graag “heersers” willen zijn hoeven wij u ook niet nader toe te lichten.
  Goedpraters zullen zeggen, ja maar Duitsland is nu eenmaal de grootste economische macht in Europa, dus is dit een logisch gevolg. Maar willen de Europese landen niet terugkeren naar een milde vorm van 1940-’45 , dan zal men net als Groot Brittannië dat gedaan heeft middels de Brexit, zich toch eens achter de oren moeten gaan krabben of de ontwikkelingen in Brussel nog wel overeenstemmen met de Europese gedachte.
  En dan kunnen wij kort zijn. het antwoord luidt duidelijk : NEE !

  Bron Geennieuws

  1. rafi

   Als ze de baas willen zijn omdat ze toevallig de grootste zijn is dat heel fijn voor hen, maar dan moeten de kleine landen er maar uit treden. Niet over Nederlands lijk.

  2. Bon-vivant

   Helaas off-topic, DolleDries.

 2. Ni28

  Zo, het volk hebben wij weggejaagd en nu kunnen wij losbarsten met breken van beloftes moeten de vier regeringspartijen gedacht hebben. Meer EU, meer geld naar bodemloze putten, meer asielzoekers, herschrijven van de geschiedenis door naamstraten te veranderen en niet te vergeten een echte censuur waardoor men allee naar de NPO kan kijken en luisteren. Misschien overdreven maar alleen een deel ervan is al erg genoeg. Democratie is weg, de representatieve autocratie is ingeluid. Want wie een referendum vreest is geen democraat.

 3. Marija

  73 jaar na dato winnen ze de oorlog toch nog.

  1. Dollaert

   Wilt u beweren, dat er in 1945 democratie is gekomen? En wie wint de oorlog toch nog?
   Ik ga het voor u invullen. In 1945 zijn we bezet door de geallieerden , nadat we in 1940 bezet waren door de nationaal socialisten.
   Tot 1940 was Nederland net als Zwitserland neutraal! Dat had het in 1945 weer moeten en kunnen worden! Maar ja, Indonesie…moest “onder druk” van de USA onafhankelijk worden. Later in 1964 werd dezelfde politiek gevoerd om Nieuw Guinea van Nederland af te pakken. Die oorlog is dus nooit gewonnen. In ieder geval niet door Nederland…

   1. Marija

    Bwvs, maar danku

    1. Marija

     Ik bedoelde Duitsland

     1. Seneca

      @Dollaert
      u heeft 100% gelijk. maar hoe is deze situatie nu ontstaan? onze
      ‘onvolprezen’ koningin Wilhelmina is met een deel van het Nederlands goud in 1940 gevlucht en zij ‘regeerde’ vanuit GB het koninkrijk der Nederlanden. mevrouw Wilhelmina was zo fout als het maar zijn kan want er staat duidelijk in de Grondwet omschreven dat het bestuur over dit koninkrijk slechts gevoerd mag worden vanuit het koninkrijk, dus NL (was niet mogelijk omdat mevrouw zo laf was om haar vege lijf te redden en het klootjesvolk te laten creperen), voormalig Nederlands-Indië, Suriname of de Antillen. GB behoort niet tot het koninkrijk dus is alles wat mevrouwtje met haar gevolg in die dagen heeft besloten, ongrondwettelijk of anders gezegd illegaal. tevens is er nooit een vredesverdrag tussen NL en Duitsland gesloten dus formeel zijn wij nog steeds in oorlog met dat land.

  2. Bon-vivant

   Even voor de goede orde, wat heeft dit met het afschaffen van het referendum te maken?

 4. Nederlandse_Patriot

  Precies zoals Bosma zegt: hooivorken. Nu. Jammer genoeg zal dit niet gebeuren, omdat de Nederlandse man tegenwoordig ook maar een zwak weekdier is. Geen motivatie meer om te vechten voor volk en vaderland, alleen nog maar behoefte aan het snelle genot…

  1. Ernst Quispel

   Waar had je graag hooivorken in gestoken, Nederlandse Patriot?

  2. Ben Zine

   Mensen komen pas in actie als ze kou en honger lijden, eerder krijg je ze niet van hun luie reet af. Daarom gaat deze machtsovername slagen. Mensen hebben het nog veel te goed, zolang ze er lekker warmpjes bijzitten en ze nog genoeg te vreten hebben, krijgen de Ollongrens en de Ruttes en de Pechtolds er alles doorgeramd, zonder enig verzet.

   1. Guus Geluk

    Rutte en Pechtold zijn door de “mensen” gekozen en herkozen.

    1. Onderzoekt alles

     heer Geluk,

     Dit is de eerste keer dat ik je iets hoor zeggen waar ik het 100% mee eens bent en ook nog eens klopt.

     Ok ok ik stang je maar wat hoor.

 5. Ernst Quispel

  Of het een zwarte dag is hangt van je oordeel over het referendum af. Voor Martin Bosma zal het wellicht een zwarte dag zijn maar voor mij is het een heuglijke dag. Ik had de handhaving van deze onzalige wet een zwarte dag voor de democratie gevonden.

  1. eRik2017

   Ernst-Wim voelt zich als een goudvis in zijn kommetje.
   Hij heeft de wereld nooit ontdekt, en spettert en spattert een beetje in het rond.
   Jammer voor jou Wim dat je nooit echt mee hebt kunnen doen.

   #ontwimmen

  2. Onderzoekt alles

   de heer Quispel,

   De meerderheid in Nederland is voor het referendum. Dus wat sta je nu nou te bazelen.
   En die flauwekul dat een luidruchtige minderheid de meerderheid middels het referndum kan gaan onderdrukken is gewoon flauwekul. Daar heb je een opkomstdrempel voor. Notabene was het al een lastige klus om een referendum aan te vragen.

   Daarnaast dat de kiezer niet goed zou kunnen beoordelen of hij ‘voor’ of ‘tegen’ moet stemmen bij een referendum omdat hij/zij niet zou snappen waar het precies overgaat>>> is de reinste flauwekul. In dit land worden we slim genoeg geacht om te trouwen, belasting te betalen en allerlei zaken te verrichten waar je hersens voor nodig hebt.

   Het vertrouwen in de politiek is zeer laag in Nederland en in Zwiterland is dit zeer hoog. Dit land heeft veel referendums. De representatieve democratie is niet meer van deze tijd coalities doen zoveel water bij de wijn dat er feitelijk geen wijn meer over is en de kiezer zich nog nauwelijks herkent op wat hij/zij gestemd heeft. Zoiets noemen wij ook kiezersbedrog en beloften breken uit naam van coalitievorming.

   Sorry Guus en Quispel maar jullie argumenten tegen het referendum zijn onzinnig.

   1. eRik2017

    @Onderzeoekt alles.
    Dank voor de bijdrage en de steun. Plaats voortaan #ontwimmen onder een relaas.

    Tegen @Ernst-Wim zeggen dat zijn argumenten tegen het referendum onzinnig zijn, is hetzelfde als hem zeggen dat seksuele uitbuiting van kinderen niet okay is.
    In beide gevallen legt hij het naast zich neer en houdt hij vast aan zijn eigen mening.
    Hij is een slecht en gewetenloos en gevoelloos mens. Let maar eens op zijn reactie. Hij maakt er voor hem een grap van. Het boeit hem niet.

    #ontwimmen

 6. Bon-vivant

  Onze DDS-journalist en de meeste forumleden doen net of vandaag de democratie is afgeschaft.
  Even een stukje geschiedenis: In 2005 vond in Nederland het allereerste referendum plaats. Daarna is er welgeteld nog één referendum geweest. Willen de protesteerders beweren dat er voor 2005 geen democratie bestond in Nederland?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.