Oh, dán is het goed! ‘Veroordeelde Palestijnse terroriste zei bij VU-bezoek niets strafbaars’

Niets aan het handje dan, toch?

Is me dat even een stevige opluchting, zeg. Zaten we ons allemaal druk te maken over het bezoek van de veroordeelde terrorist Rasmea Odeh aan VU-kraakcafé De Verrekijker, blijkt dat dat allemaal voor niets was. Mevrouw heeft, zo oordeelt het Openbaar Ministerie vandaag, “niets strafbaars” gezegd of gedaan. Dat is bepaald op basis van een livestream van het evenement, waar alles live te volgen en terug te kijken was.

Nou, dat betekent dus dat ze gisteravond niét tot het massaal opblazen van synagoges in Amsterdam heeft opgeroepen, en zelfs niet persoonlijk een passerende man met een keppeltje heeft neergestoken. Fijn om te weten!

Op een serieuzere toon: wat moeten we nou met die conclusie van het OM? Het is natuurlijk hartstikke leuk dat deze dame – die in 1969 twee Israëli’s opblies in Jeruzalem en daarvoor jarenlang in een Israëlische nor moest zitten – gisteren niet te gewelddadig werd, maar betekent dat meteen dat het evenement – waar media overigens niet welkom waren – koshere boel was?

Wie dat denkt, houdt zichzelf stevig voor de gek, ziet het echte probleem niet, of misschien allebei. Laten we wel wezen: Odeh heeft haar straf uitgezeten, dus technisch gezien mag ze weer gaan en staan waar ze wil – ook in een kraakpand aan een Amsterdamse universiteit. Dat is geen strafbaar feit. Maar maakt dat het moreel te verantwoorden dat deze extreemlinkse club met de veelzeggende naam ‘Volksfront voor de Bevrijding van Palestina’ haar uitnodigt? Dat ze een vrouw die nota bene joden moedwillig heeft omgelegd, daarvoor is veroordeeld én daarvoor allesbehalve spijt heeft, uitnodigen om vrolijk te komen vertellen over haar terreurdaden? Natuurlijk niet. Dat doe je enkel als je haar – uiterst gewelddadige – methoden steunt, of in ieder geval niet afkeurt. En haar een “respectabel persoon” noemt:

Ze is een van de levende voorbeelden van het Palestijnse verzet’, zegt de woordvoerder van de RE [‘Revolutionaire Eenheid’, een andere extreemlinkse organisatie waar ze langsging, red.] die zich Maas Hoeder noemt. ‘Wij vinden haar een zeer respectabel persoon en willen graag van haar leren. Dus dat hebben we gister gedaan.’ Odeh was in Europa voor een bijeenkomst in België. De andere spreker was Coni Ledesema uit de Filippijnen.

Maar een Israëlische soldaat die een messentrekkende Palestijn uit zelfverdediging neerschiet is meteen een ‘Zionistische, bezettende kindermoordenaar’, toch? Juist ja. Weten we dat ook weer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ni28

  Het OM is altijd erg laks als het om moslimfiguren gaat. De hele politiek trouwens. Een joodse restaurant kapot slaan is een daad van een vandaal en niet terrorist. Wie neemt het OM dan nog serieus?

  1. Kodi

   En vol gas op een mensenmassa inrijden heet bij het OM lage suikerspiegel in plaats van moordaanslag als je maar een naam draagt die wij dan weer van datzelfde OM niet mogen weten en slechts via alerte media als GS aan de weet zijn gekomen.

   1. Guus Geluk

    Er was geen sprake van een aanslag, dat is er doir de privacyschendende bobo’s van het vieze blog GeenStijl bijverzonnen.

    1. Ernst Quispel

     Kodi is een beetje dom, Guus.

     1. Guus Geluk

      Heb wel een beetje medelijden met de man. Door een paranoïde internetgemeente wordt hij in het vervolg altijd aangezien als een terrorist, terwijl zijn naam en personalia op straat liggen.

      Dat GeenStijl een vies blog is blijkt voor de zoveelste keer.

 2. Supernoodle

  Tja! Links en Palestijnse terroristen.
  Een pact van de duivel.

  Ben ook niet verbaasd dat het bij de extreem linkse VU gebeurt.

  1. Kodi

   Bloedbroeders. Herken uw vijand!

 3. Abraham50

  Fijn om te lezen

 4. Babaji538

  Inderdaad, Sybren, niks aan de hand.
  Petra Hermans

 5. Frits Jansen

  De watergeuzen waren naar hedendaagse maatstaven ook terroristen, maar ze hielpen ons land in zijn onafhankelijkheidsstrijd.

  1. Kodi

   Had Rasmea Odeh dan in 1947 meegevochten tegen de Britse koloniale overheerser tijdens de Israëlische onafhankelijkheid? Dit is nieuw voor mij.

 6. Florissa

  Het OM ,allemaal linkse rakkers met dezelfde opleiding in Leiden .

 7. buitenbeentje

  Odeh heeft haar straf helemaal niet uitgezeten, ze werd vrijgelaten als ruil voor Israelische gevangenen.

 8. midnightcowboy05@live.nl

  Nu snap ik waarom men in Portugal geen Nederland zegt, maar ALLESKANland
  waar alles dus mag en niets moet, Voorbeeld boven genoemde terroriste die als een heldin wordt ontvangen. Dus de linkse club weer voor even blij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.