Ook de koning hoort bij het partijkartel: verleende nepnieuwsverspreider Zijlstra “op de meest eervolle wijze” ontslag

Halbe Zijlstra wordt met alle égards behandeld. Maar waarom eigenlijk?

Dat Zijlstra jarenlang een belangrijke man was in de VVD, soit. En dat hij een tijdlang gold als ‘de conservatieve leider’ binnen die partij, ook hartstikke leuk. Oh ja, natuurlijk is het ook bijzonder dat hij “misschien wel dé architect” is van het kabinet-Rutte III.

Allemaal hartstikke belangrijk. Maar zullen we vooral niet vergeten dat hij uiteindelijk is opgestapt omdat hij een verhaal verzonnen had over Vladimir Poetin? En dat hij bewust oorloghitsende taal uitsloeg om Rusland te demoniseren?

Nou, blijkbaar hebben ze daar in de politiek én het koninklijk huis lak aan:

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat de koning Zijlstra’s ontslag op voordracht van premier Mark Rutte (VVD) ‘op de meest eervolle wijze’ heeft verleend. De koning heeft Zijlstra bedankt voor zijn ‘vele en gewichtige diensten‘ aan hem en het koninkrijk bewezen.

Op de meest eervolle wijze? Wat is dat voor een flauwekul? De man heeft kiezers voorgelogen. Hij heeft het parlement bedrogen. Zijlstra heeft bewust argwaan ten opzichte van Rusland aangewakkerd… en hij deed dat allemaal puur en alleen voor politiek gewin. Eerst om zijn partij te helpen, vervolgens om Rutte’s beslissing te verdedigen om de uitslag van het Oekraïne-referendum te negeren, en daarna om zijn cv een upgrade te geven zodat hij minister van Buitenlandse Zaken kon worden.

Waarom moet hij daar in vredesnaam voor beloond worden door “op de meest eervolle wijze” de politiek te mogen verlaten? Wat een flauwekul. In een nog niet zo ver verleden werd zo’n man met pek en veren Den Haag uitgejaagd. Nu doen we net alsof hij Zijne Heiligheid zelve is omdat hij zo’n goede vriend van de premier is én omdat hij zijn tranen niet kon bedwingen toen hij het parlement vertelde dat hij opstapte.

Met alle respect, maar daar doe ik dus lekker niet aan mee. Dat koning Willem-Alexander dat wél doet zegt alles over hem… en over het feit dat het koninklijk huis en het partijkartel tegenwoordig óók al een en hetzelfde zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. CJD

  Veel relevanter lijkt me hoe Nederland tegen deze man aankijkt dan een ceremonie van wereldvreemde neukertje van een dictatordochter

 2. DolleDries

  In het bedrijfsleven krijgt zo figuur een schop onder zijn achterste en geen WW ontslag door eigenschuld.

  1. Nog1

   Nee hoor, dan krijg je een gouden handruk en een bonus mee. Denk bv aan al die falende private bankiers.

 3. Ni28

  Zijlstra heeft Nederland in de hele wereld belachelijk gemaakt en de reputatie van het land geschaad. Daarom krijgt hij een eervolle ontslag en straks een mooie baantje. Dat heeft ie verdient omdat hij zij leugen toegaf toen het niet anders kon en ontslag nam om zijn verantwoording in een parlementaire discussie te ontlopen. De Koninklijke weg is gevolgd. Niet alleen de politiek is onbetrouwbaar maar ook het Koningshuis. In dit land worden leugenaars beloond en waarheidsprekers gestraft. Kortom, een gave land!

  1. Ernst Quispel

   “een gave land!”

   🙂

   1. eRik2017

    @Ernst-Wim voegt echt wat toe. Hij houdt ervan mensen te corrigeren op typefouten, in het huidig tijdperk van mobiele telefoon toetsenborden.
    Erst-Wim is al wekenlang de hele dag actief op DDS. Om echt wat toe te voegen zou hij bijvoorbeeld migranten kunnen helpen met het leren van de Nederlandse taal.
    Maar nee, klapzeiken en taalneuqen daar jaagt hij mensen mee in de gordijnen, dat is het doel. iets aan de maatschappij toevoege? Nooit niet? Tenslotte is hijzelf altijd gepest.
    #taalneuqer #mafkees #ontwimmen

    [_] Geschikt
    [X] Ongeschikt

    dag Wim!

    1. Vit

     Ik kan het goed begrijpen dat het adviesbureautje van hem maar niet van de grond wil komen, die kop van hem om het aan te prijzen helpt ook niet echt.

     https://wimkutten.nl/wie-ben-ik/

     (vervang de ‘h’ met een ‘k’)

     1. Vit

      Ps, andersom.

     2. swetsnek

      nee dat lijntje wil nog niet echt lopen nee maar ja wat wil je ook met zo’n cluppie

    2. Bloem

     Dat was zeer inhoudelijk van hem

    3. swetsnek

     Ja maar eRik wat zou jij doen dan zijn neu.kertje is maanden geleden al gaan rampetampen met een neger. Ons taalneuqertje heeft verder ook niks meer om handen, of toch wel zijn eigen gevalletje dan daar mag ie mee spelen, dussssss
     DDS lastig vallen is alles wat hem blijft

    4. Pit

     @Erik: Tja… t a a l n e u q e r t j e. . .

     Wim wil het niet, kan het niet, gaat het niet doen en mag het ook niet.

     #kansloos

   2. Adriaan

    @Ernst Quispel, ik lees nu een aantal reacties uwerzijds bij diverse onderwerpen en uw inhoudelijke commentaren steken ver boven de rest uit.

    1. Vit

     Is dat zo? Hmm dat lijkt me sterk.

     1. Pit

      @Vit: Puur satire Vit, pure satire…

     2. Vit

      😉

    2. Ernst Quispel

     Dank je wel, Adriaan, ik zou wensen dat meer reaguurders hier zich op de inhoud zouden richten.

     Het is jammer dat dit blog wordt verziekt door een leger trollen.

    3. Pit

     @Adriaan: Sprak de trol hierboven. ^

 4. Bon-vivant

  Heeft onze “journalist” Michael Van Der Galien de afgelopen decennia onder een platte steen gelegen? Deze bewoordingen gebruikt De Koning (Koningin) al meer dan honderd jaar als een minister aftreedt (moet aftreden).
  Dat heeft helemaal niets te maken met een oordeel over de afgetreden minister. Het zijn puur de formele bewoordingen die altijd gebezigd worden.

  1. Ernst Quispel

   Ja, een pijnlijke misser.

   1. Duke

    Inderdaad. Dit is al de tweede pijnlijke misser over ons koningshuis in korte tijd. Bijna alle republikeinen hebben daar last van. Prima stukjes kunnen schrijven, maar als het koningshuis aan bod komt, schiet de achterlijkheid erin.

  2. rafi

   Gauw veranderen die bewoordingen dan, zeker vanwege deze uitzonderlijk immorele reden voor vertrek.

  3. eRik2017

   Een Wim herkent men doordat hij iemand probeert te overtuigen met de boodschap dat de ander dom is, onder een steen heeft gelegen of een ander kleinerend “I’m okay you’re not okay” boodschap.
   Wim herkent zich nooit in zichzelf, daarom ook de Raad van Wim.
   #ontwimmen #ontbonnen

   [_] Geschikt
   [X] Ongeschikt

   dag Wim!

   1. Bon-vivant

    Dat “onder een steen liggen” heb ik geleerd sinds ik op dit forum zit. Dat wordt namelijk zo vaak gebezigd hier (vooral onder de Adolfjes), dat je het ongemerkt gaat overnemen.

   2. Pit

    @Erik: Bonwim doet ook een duit in het zakje, althans dat probeert hij.

    #ontbonnen

 5. Babaji538

  Één van de grootste hoogtepunten
  van mijn tijd op social media,
  is Mr. Ban Ki-moon ten val brengen.
  De man gaat nu behoorlijk gefrustreerd
  door het leven, en terecht.

  Petra Hermans

 6. J.C.

  Ook zo misselijk geworden van het geslijm gisteren in de Tweede Kamer van Alexander Pechtold, Buma, Segers, Dijkhoff, Van der Staaij en Mark Rutte? Alsof het ingestudeerde trilipje van Halbe Z. enige waardigheid gaf aan zijn onvermijdelijke aftreden. De alles behalve onkreukbare Halbe Z. heeft jarenlang met zijn leugens rondgelopen (en als je dan gesnapt wordt, doet het van au), en die man wordt de hemel in geprezen omdat hij Rutte III heeft gebouwd. Het verklaart waarschijnlijk wel waarom Rutte III is, zoals deze is.

  Het eervolle ontslag zal door velen niet begrepen worden, het is ook niet te begrijpen.

  1. Ernst Quispel

   ” het ingestudeerde trilipje van Halbe Z.”

   Mensenkennis is een schaars goed.

   1. eRik2017

    @Ernst-Wim begin Petra Hermans te citeren

    [_] Geschikt
    [X] Ongeschikt

    dag Wim!

    1. Pit

     @Erik: Wim is kansloos!

     #kansloos

     1. Guus Geluk

      DFTT.

    2. Pit

     @Erik: Kijk daar hebben we rugdekker Guus.

     #rugdekkerguus

     1. eRik2017

      #guusganaarhuus

 7. rafi

  Ja, het is beroerd om het te moeten constateren, maar de Oranje-Nassau’s zijn inderdaad 1 met het partij- en MSM-kartel. Wat zou je trouwens ook anders mogen verwachten, van een familie waarvan wijlen prins Bernhard de Bilderberg-groep oprichtte en waarin de koning-moeder Beatrix zeer actief was? Ik hoorde eens dat ze D’66 stemmen. Dat een prins met de dochter van Laurens-Jan Brinkhorst, de studievriend van Beatrix in Leiden, getrouwd is, zegt ook veel. Waarom zou die familie ook een verandering van de status quo willen? Anders zou de monarchie al lang verdwenen zijn. Nu krijgen ze krankzinnige bedragen, zonder ooit uit solidariteit in tijden van economische crisis met het volk mee te bezuinigen, gaat er belachelijk veel geld naar onderhoud van Gouden Draken e.d., en reizen ze op belastinggeld de hele aardkloot over, tot op de Zuidpool op het dieptepunt van de crisis aan toe. Terwijl ze zelf belastingbetaling weten te ontwijken via slinkse constructies. Nee, mijn liefde voor het Koningshuis is enkel en alleen te danken aan de daden van de Oranje-Nassaus’s in de 16e en de 17e eeuw. Die offerden vrijwillig hun have, goed en leven voor de vrijheid van het Nederlandse volk. WAT een verschil met de huidige generaties! Tijd voor een derde ‘stadhouderloos tijdperk’, wat mij betreft. Totdat ze weer de mentaliteit van zelfopoffering terug hebben gekregen.

  1. Abri079

   Aanvulling: De huidige bezitter van de troon het niets met de Oranje Nassau’s te maken.
   Ik voeg opzettelijk geen link bij om niet te sturen maar Google eens op nakomelingen Oranje Nassau en trek je eigen conclusie.

   1. Floris

    De tak van Willem van Oranje stierf in 1702 uit.

 8. fusilier

  Dat ze allemaal onder 1 hoedje spelen is oud nieuws.De tentakels van het koningshuis zitten overal.Wie laat zijn dochter studeren in een land als China waar uberhaupt geen mensen rechten zijn,en waar mensen die ter dood veroordeelt worden. Omgebracht worden met een een nekschot.

 9. Vit

  Hij kan moeilijk zeggen, ik ben blij dat je oprot aartsleugenaar, dat is niet echt kies. Willem kennende meent hij er geen reet van.

 10. Guus Geluk

  Iets met spijkers en laag water.

 11. Nederlandse_Patriot

  Ons Koningshuis zou voor ons een trots moeten zijn. Dit is echter, helaas, niet het geval. Ik blijf altijd gefascineerd door de adel en de Europese Koningshuizen, echter vind ik die van ons een beetje schimmig. Onze koningin vindt dat de Nederlandse cultuur en identiteit niet bestaat en onze koning komt geregeld bij de Bilderbergconferenties. Valt niet te vertrouwen….

 12. Farn

  De leugen regeert. Uit spraak van zijn oooo zo geliefde moeder.

 13. corfo

  Één grote stinkende beerput van z.g. boven-ons-gestelden !
  Dat durft zich “elite” te nomen. Ik kots erop.

 14. Julian

  Wat een hypocriet zooitje hier. Nog niet zo lang geleden moesten we niet zo zwaar tillen aan de leugens van Trump. Want Clinton etc.. kom op jongens. Ik snap dat men hier los gaat op Zijlstra niks anders verwacht. Maar wel heel erg hypocriet.

   1. eRik2017

    Wat is Ernst-Wim toch steeds bezig met seksfeestjes en porno-actrices. Waar haal je het vandaan Wim?

    1. Pit

     @Erik: Wim is kampioen liegen, in de grondlijn dan.

     #wimliegt

 15. Viertel

  Tamelijk oenig artikel. De Koning heeft in deze geen eigen mening en voert slechts uit wat hem in de wet is opgedragen. Heeft niets met kartelvorming te maken.

  1. swetsnek

   Een eigen mening heeft ie nog nooit gehad nee dat klopt wel

 16. buitenbeentje

  Kom nou, als jij een andere baan zoekt/moet zoeken dan verwacht je ook niet dat in een getuigschrift staat dat je niet deugt. Zelfs als je kwaad uit elkaar gaat dien je een fatsoenlijk getuigschrift mee te krijgen tenzij je een misdaad tegen je bedrijf begaan hebt.

  Dus krijg je een briefje waarop staat dat je tot volle tevredenheid gewerkt hebt, zeker bij gemeente en rijk is dat gewoonte.

 17. Floris

  Natuurlijk maken de Oranjes deel uit van het kartel.

  “Links en de monarchie: eens was het water en vuur, nu dansen ze een liefdesdans. Hoe is koningin Beatrix erin geslaagd de tegenstelling te overbruggen?

  https://www.vn.nl/hoe-beatrix-de-linkse-elite-paaide-2/

  De Oranjes hebben rechts, traditioneel dé steunpilaar van de monarchie, keihard laten vallen.

  1. Ernst Quispel

   Als ik de wonderlijke logica van Floris volg behoort de VVD inmiddels ook tot links.

   Geestig, die associatieve logica.

  2. Guus Geluk

   De linkse “kartelpartijen” probeerden de invloed van de monarchie juist sterk in te perken. Derhalve vind ik het moeilijk te geloven dat de Oranjes onderdeel zijn van het “partijkartel”.

   https://nos.nl/artikel/2162268-de-koning-zit-bij-kabinetsformatie-op-de-reservebank.html

   1. Floris

    Lees het artikel dat ik gaf eens door, pennelikker. Misschien wordt je dan wat wijzer.

    1. Guus Geluk

     Het artikel onderbouwt de partijkartel-stelling niet.

     1. Floris

      Ik denk niet dat jij begrijpt wat met het kartel wordt bedoeld. Dat gaat voornamelijk over een verregaande vorm van eensgezindheid inzake politieke correctheid en de multicul. Daarin verschilt de in naam rechtse VVD nauwelijks van links.

      Wie deze standpunten onderschrijft kan aan de onderhandelingstafel (zelfs GL) en wie dat niet doet wordt uitgesloten en gedemoniseerd.

      Het koningshuis, en zeker Beatrix, zit op dezelfde lijn als het kartel. En als ze die lijn niet hadden gekozen zou de monarchie mogelijk al afgeschaft zijn geweest.

     2. Ernst Quispel

      Nee, Floris lijkt het begrip niet te doorgronden.

     3. Guus Geluk

      Het partijkartel – als zo’n omvangrijk kartel al bestaat – is per definitie een politiek kartel. Aangezien de koning geen invloed meer heeft op de politiek, kan hij onmogelijk tot het partijkartel worden gerekend. Politieke bevoegdheden bij de formatie zijn hem afhandig gemaakt door nota bene datzelfde partijkartel.

      “…en wie dat niet doet wordt uitgesloten en gedemoniseerd.”

      Hier loopt een duidelijke scheidslijn. Het CDA ging in 2002 over rechts met de LPF in een kabinet. De VVD startte in 2010 het gedoogkabinetje met de PVV, terwijl de linkse bestuurderspartijen – PvdA, D66 – elke samenwerking met rechtspopulistische clubs constant uitsloten. De PvdA stelde zelfs een boycot in.

     4. Floris

      Guus, je maakt er een semantisch spelletje van. Waar ik overduidelijk op doelde, en wat in het artikel zeer scherp naar voren komt, is dat het koningshuis op dezelfde lijn ligt als het kartel. In het geval van Beatrix zelfs fors links van het midden.

     5. Ernst Quispel

      “op dezelfde lijn ligt als het kartel”

      Floris had ook gewoon zijn ongelijk kunnen toegeven maar dat is niet zijn sterkste punt.

     6. Pit

      @Floris: Zeugtrol Wim probeert het wel maar faalt nog steeds. Logisch, zuigtrollen zijn kansloos.

      #kansloos

     7. Floris

      @ Pit: inderdaad. Trol Wim is erg gefrustreerd omdat het inhoudelijke debat voor hem te hoog gegrepen is en dan gaat hij drollen over de schutting werpen. Een zielige vertoning, maar in zijn onnozelheid denkt hij dat hij er iets mee bereikt.

     8. eRik2017

      Wim is een DENKtröl. Wij reageren er steeds op. Ik ben nu eigenlijk wel overtuigd, en ontwimd! Wat hij zelf ervan vindt laat mij koud.

      Op het moment dat het gesprek gaat over wat er op zijn PC/laptop of iPad staat, dan is het ineens heel erg stil. Wat staat er allemaal op je harde schijf en op schijfjes Wim?

     9. Guus Geluk

      Het artikel schrijft nadrukkelijk dat de koning deel zou uitmaken van het politiek kartel, louter omdat de RVD een standaard-tekst op de website plaatst.

     10. Guus Geluk

      DFTT Erik.

  3. Frits Jansen

   Als het om politieke kwesties gaat spreekt de regering inclusief de Regering met één mond. Dat betekent in de praktijk dat Rutte bepaalt wat de Koning zegt. Het systeem van “ministeriële verantwoordelijkheid” is al in 1848 ingevoerd dus wie dat nog niet snapt loopt ernstig achter.

 18. Ni28

  Je moet iemand van het niveau Quispel een pleziertje gunnen. Daarom corrigeer ik het niet.

 19. Paaldanseres

  Willy den eerste…. “hij is een beetje dom”.

 20. shidaian

  Bilderberggroep toch

 21. Frits Jansen

  Goddank hoeft de koning geen politiek oordeel te geven, dat doen anderen wel. Voor een “niet-eervol” ontslag zijn regels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.