Tunahan Kuzu heeft wel degelijk een punt: de bedreigingen aan zijn adres moeten stoppen

Maar mogen wij van rechtsliberaal Nederland dat wel hardop zeggen van ‘de meute’?

Zoals Tim Engelbart eerder vandaag schreef is er een grote controverse uitgebarsten rond DENK en verschillende Nederturkse Kamerleden die actief zijn voor andere partijen. Die controverse is behoorlijk heftig — en de toon waarmee het debat gepaard gaat is alles behalve inspirerend te noemen.

Maar er moet wel degelijk iets gezegd worden: als Kuzu zich erover beklaagt dat hij en zijn partijgenoten bedreigd worden moeten we dat wel degelijk serieus nemen. De dreigtokkies — en ja, ik zie ze ook voorbijkomen op Twitter en Facebook — presenteren zich namelijk als ‘rechts.’ Juist als rechtsliberalen moeten we ons daarom kilometers van dat soort mensen distantiëren.

In Nederland wordt het politieke debat fel gevoerd. Daar is niets mis mee. Maar er is wel iets ernstigs mis met de toon van het debat als het volstrekt normaal wordt gevonden dat politici en opiniemakers bedreigd worden door ‘de andere kant’ (welke kant die andere kant ook is).

Kuzu heeft recht op zijn mening. Hij heeft het recht ook om die mening te verkondigen. Maar andere mensen hebben vervolgens niet het recht om hem met de dood te bedreigen. Zo simpel is het nu eenmaal en we moeten dat steeds weer hardop zeggen. Natuurlijk betekent dit niet dat we het opeens maar eens moeten zijn met de man — zijn plannen voor Nederland zijn desastreus — maar een gepassioneerd politiek debat kunnen voeren is wat anders dan iemand met de dood bedreigen omdat hij er een onwelkome mening op na durft te houden.

Overigens een opmerking over de Armeense kwestie: het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat de Nederlandse regering zich geroepen voelt om een oordeel uit te spreken over een drama dat zich honderd jaar geleden voltrok. Het is op zijn best hypocriet (want: niemand die ook maar iets zegt over het lot van de Indianen in Amerika of dat van de arme Afrikanen tijdens het koloniale tijdperk) virtue signaling pur sang en op zijn slechtst niets meer of minder dan een campagnestunt. Maar dat mogen we vast ook al niet hardop zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Ernst Quispel

  Rechts-extremisme vormt een groot veiligheidsrisico. Terecht dat hiervoor wordt gewaarschuwd.

  1. Archetype01

   Links-extremisme ook.

   laten we het dus Extremisten noemen dan, want blijkbaar heeft dit soort idiooterie niets met politieke keuzes te maken.

  2. NoDoubt

   Gelukkig is DENK heel loyaal aan Nederland en niet aan Turkey en/of Erdogan die Europeanen neerzet als Nazi’s. En zijn toch de Islam-aanhangers die aanslagen plegen onder Aloha Ahkbar. Het zijn toch de Islamistische landen die de Fatwah’s uitspreken. Wie neemt hier in Europa nog op voor vrijheid van meningsuiting. Cabaretiers, columnisten, schrijvers. scholen waar geen Kerst of Pasen maar winterfeest en voorjaarfeest worden genoemd. We leven daardoor in een verkrampte maatschappij. Hoezo extreem-rechts, misschien moet je het meer in het licht zien voor het vechten voor onze vrijheden. Want de politiek daar hoef je geen steun van te verwachten. Nu komt er weer een bewaking op de verkiezingen van NoraSpreekt die in de gaten houdt over de zogenaamde Islamofobie en ondertussen gaat de bedreiging van de Islam voort ( Het paard van Troye).

  3. david1veenstra

   En hoeveel geweld is er pakweg de laatste 5 jaar van rechts gekomen? Omgedraaide auto, ingeslagen etalage ruit, huis van PVV kandidaat beklad?
   Geweld uit het hoekje van de vrienden van Anne Fleur Dekker, dat was er wel.
   De trawanten van Hitler waren allemaal links. SOCIALISTEN. Dit wordt vaak ‘even’ vergeten. De in wollige taal verpakte bedreiging door iemand als jesse Klaver?

 2. DolleDries

  Het links extremisme heeft de voedingsbodem geschapen voor deze waanzin nog een keer versterkt door de moord op P.F . door een linkse extremist.
  Trouwens de bedreigingen bij de Turken onderling is ook niet mis.

  1. Ernst Quispel

   Waarmee DolleDries er toch nog in slaagde de schuld bij links te leggen.

   🙂

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak.

 3. Uiterst Links

  Hij wordt door rechts-extremisten bedreigt omdat hij moslim is. Dat is wel duidelijk

  1. DolleDries

   Hoezo duidelijk heb je bewijs dan.Het kunnen ook Koerden zijn natuurlijk.

 4. Holland

  Wat heeft Kuzu toch een ontzettende lelijke proletenkop. Karpatenkop, zou Gerard Reve zeggen. Hij ziet er werkelijk uit of hij van een gesloten afdeling oligrofenen komt.

  1. Ernst Quispel

   Sterk inhoudelijk argument, Holland.

   😉

   1. Holland

    Dank je Wim. Dat vond ik zelf ook wel.

    1. Ernst Quispel

     Ik heet geen Wim, lieverd, maar met welke voornaam mag ik jou aanspreken?

     1. Holland

      Je hebt twee keer knarsetandend moeten beamen (door eigen stommiteit en schuld) dat je Wim Qutten met een H heet.

      Zelf heb ik het idee dat je niet de Wim Qutten-met-die-scheve-kop uit den Haag bent, die gozer van dat Grondlijn bureautje. Maar dat je zijn vader bent en dat je zoon naar jou vernoemd is. Je bent immers de godganse dag online, van ’s ochtends vroeg tot middernacht. Zoiets kan alleen als je pensionado of werkeloos bent.

     2. Ernst Quispel

      Nee, lieverd, die man ben ik niet.

      Als je graag contact met hem wil zou ik hem maar gaan opzoeken. Je hebt zijn adres toch?

     3. Holland

      Opvallend is dat als jij je in het nauw voelt je altijd begint met ‘lieverd’. Dat doe je bij Floris ook vaak.

      Dat je op mannen valt is niet erg. Homo’s zijn volkomen geaccepteerd, dat weet je toch?

     4. eRik2017

      Kijk kijk, Wim komt uit de kast!

    2. Marija

     🙂

     1. Marija

      @Holland hè.

 5. DolleDries

  Overigens een opmerking over de Armeense kwestie: het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat de Nederlandse regering zich geroepen voelt om een oordeel uit te spreken over een drama dat zich honderd jaar geleden voltrok.

  Zo opmerking zou je kunnen je verwachten van iemand die in Turkije woont.

  Nog even en de regering mag geen oordeel hebben over de Holocaust toch al ruim 70 jaar geleden.

 6. DolleDries

  Voor Nederlanders is het, om grote financiële problemen te voorkomen omdat we weten hoe ze zijn, van groot belang om eerlijk te zijn tegen “de staat” over onze financiële situatie. Nu blijkt, zo schreef Elsevier dat Turken in ons land dat niet hoeven te zijn. Deze “Neder-Turken” waarvan 1 op de 5 fraudeert zo blijkt, mogen ook nadat de fraude is geconstateerd hun uitkering hier en inkomsten en bezittingen in Turkije behouden van de rechters die in dienst zijn van het politieke kartel in Den Haag die weer slaafs en laf het EU-beleid van de maffia in Brussel uitvoeren. Het is te zot voor woorden!!!
  Een Nederlander die fraude pleegt wordt zwaar gestraft en deze Turken waarbij het integreren duidelijk mislukt is hebben een soort van goedkeuring gekregen voor hun fraude… Net zo belachelijk als de teruggekomen Syrië strijders die hier in ons land, van uw geld, een uitkering krijgen in plaats van ze terug te sturen… Weet iemand eigenlijk waar ze zijn?

  Tilburg gaat er vanuit dat een kwart van de Turken hun vermogen en inkomen verbergen in Turkije. Wanneer wordt er daadwerkelijk iets gedaan aan die dubbele paspoorten? Wanneer worden de Turkse lange armen ingekort. Wordt het geen tijd dat “onze” regering heel veel geld uit gaat trekken om dit soort wantoestanden aan te pakken die zijn ontstaan door onrealistische globalistische onhaalbare linkse ideologieën uitgevoerd door eurofiele ondemocratische politici in Den Haag in opdracht van de rijken der aarden die de EU op de achtergrond besturen…
  Het is noodzaak om uit de EU te stappen, we betalen al heel veel jaren het meeste geld aan de EU van alle landen en wat krijgen we ervoor terug? Meer criminaliteit, meer mensen met middeleeuwse normen en waarden in onze maatschappij, groepen criminelen die hier over de denkbeeldige grens komen om misdaden te plegen, islamieten die van Nederland een islamland willen maken en vrouwen lastigvallen net zoals in andere open grenzen landen.
  Nexit is noodzaak voor een goede, veilige en vrije toekomst voor onze (klein) kinderen.

 7. Gerlos

  Als deze drie idioten van DENK zich eens normaal zouden gedragen dan komt het misschien nog goed, maar ik heb mijn grote twijfels dat het niet gaat gebeuren, orders van dictator Erdogang

 8. Babaji538

  Ik zeg u, Philips scheerapparaat.
  Dat zeg ik u.

  Petra Hermans

 9. Ni28

  Persoonlijke bedreigingen zijn uit den boze. Wel is het zo dat de situatie zoals ontstaan is, namelijk dat andere landen zich in onze politiek mengen en mensen oproepen om kant te kiezen tot dit soort situaties kunnen leiden. En dan zou ik de schuld ervan niet op de eerste plaats de bedreiger zelf geven maar degene die de aanleiding vormt. Die weet dat er altijd mensen zijn die een mep willen verkopen en toch doen zij niet tegen. En zoek de schuld niet altijd op rechts maar kijk vooral links want daar zijn akelige figuren zat.

  1. Pit

   Persoonlijke bedreigingen zijn inderdaad uit den boze!

 10. Ali Yas

  “als Kuzu zich erover beklaagt dat hij en zijn partijgenoten bedreigd worden moeten we dat wel degelijk serieus nemen”

  De man kan gewoon aangifte doen bij de politie als hij meent dat het strafbare bedreiging betreft.

 11. A3aan

  Kuzu moet eens méér het scheerapparaat van Petra Hermans over zijn gezicht halen, alhoewel hij m.i. een onfris uiterlijk heeft en dat niet zal veranderen.

  Kuzu piept want men wil hem weet ik wat doen. Dat mág niet, je vecht met woorden niet met de vuisten. Dat gezegd hebbende, wat werd er gedaan tegen de Nederlandse politici die werden bedreigd. Ik ga ze niet allemaal noemen maar uiteindelijk ging men zo ver dat het een politicus zijn leven kostte. Toen werd er ach en wee geroepen, deed men de plas en alles bleef zoals het was. Één politicus heeft al járen “huisarrest” want zo kun je je niet vrij kunnen bewegen met altijd bewakers om je heen dat wel noemen.

  Vreemd dat men alle aandacht heeft voor een Turk, een Nederlander wil ik hem niet noemen, zijn loyaliteit ligt bij Erdogan, een Nederlands politicus is kennelijk niet erg genoeg want, géén moslim? Of is het weer de schuld van Trump.

 12. Nasrani

  Persoonlijk heb ik minder moeite met bedreigingen richting deze turkse turk dan aan de bedreigingen aan de turkse nederlanders. Wanneer deze turk z’n biezen zou pakken omdat hij zich berdreigt voelt zou ik daar geen traan om laten, sterker nog, ik zou het toejuichen.

 13. DolleDries

  Een in Duitsland geboren ‘Harvard’ wetenschapper heeft in een interview met de ARD Tagesschau – zeg maar het Duitse EenVandaag- bevestigt dat de migrantengolf die Europa overspoelt geen onverwachte gebeurtenis is, maar ‘een historisch uniek experiment om een mono-etnische en monoculturele democratie in een multi-etnische te veranderen… Daarbij komt het natuurlijk ook tot veel verschuivingen.’ Met andere woorden: de door de mainstream media nog altijd ‘complottheorie’ genoemde ‘Umvolkung’ (= islamisering) van Europa is wel degelijk wat de heersende politici aan het uitvoeren zijn.

  ‘Het kan lukken, en ik denk dat het ook zal lukken,’ zei Yascha Mounk over deze als ‘vluchtelingencrisis’ vermomde bevolkingsvervangende immigratie van miljoenen moslims uit het Midden Oosten en Afrika. Mounk schrijft voor diverse grote globalistische media zoals Foreign Affairs, de Financial Times en Die Zeit.
  Tagesschau presentator Miosga had hem gevraagd naar de reden waarom het ‘basisvertrouwen in de gevestigde politiek zo is teruggelopen’. Het schokkend eerlijke antwoord was dat dit komt omdat de politiek –niet alleen in Duitsland, maar in heel West Europa- tegen de wil van de oorspronkelijke bevolking een massa immigratie / islamisering beleid voert, dat onze maatschappij en cultuur totaal zal veranderen en reeds aan het veranderen is, gezien de enorme explosie aan migrantencriminaliteit, en de almaar sneller verlopende onderwerping aan de islam door de overheden, media en instellingen.
  Berlijn en andere steden overspoeld door migrantencriminaliteit
  Eén van de vele reacties op dit interview luidde: ‘Wie heeft met dit experiment ingestemd? De onafhankelijke burger in ieder geval niet.’ Die is juist het voornaamste slachtoffer, zoals in Berlijn, waar de politie de vele tienduizenden extra misdrijven niet aankan, en zaken zoals beroving en diefstal inmiddels onbestraft blijven . Of zoals in Jena, waar een groep gewelddadige ‘Syrische’ migranten de stad onveilig maakt en tal van mensen besteelt, aanvalt en mishandelt, terwijl de politie en autoriteiten werkeloos toekijken (4).
  EP heft Dublin II op – iedere illegaal kan nu met één leugen legaal worden
  Desondanks gaan Angela Merkel en haar CDU/ CSU –die in de peilingen in circa 2 ½ jaar tijd daalde van 43% naar ongeveer 30% – onverminderd door met de feitelijk opheffing en zelfs vernietiging van de Duitse en Europese cultuur. CDU en CSU politici zeggen weliswaar in de media dat zij voor een striktere beperking van de illegale immigratie zijn, maar dat doen ze enkel om de groeiende onrust onder het volk in bedwang te houden. In het Europese parlement hebben ze namelijk voor de totale opheffing van de ‘Dublin II’ regels gestemd.
  Dat betekent dat een islamitische asielzoeker vanaf nu enkel hoeft te beweren –dus niet aan te tonen- dat hij ergens in Europa ‘verwanten’ heeft, om asiel te mogen aanvragen. Alle EU-landen worden aan deze nieuwe regel onderworpen, wat betekent dat vrijwel iedere illegale migrant die reeds in Europa is, nu met een simpele leugen die niet mag worden ontmaskerd een legale asielzoeker kan worden.
  Hoe lang pikken Europeanen deze gewetenloze aanval op hun bestaan?
  De grote vraag is hoe lang de Europese bevolking deze rechtstreekse aanval op hun samenleving, cultuur, normen en waarden, en daarmee hun toekomst, blijven pikken. Wij vrezen dat de gewone Europeaan, zolang zijn koelkast gevuld blijft en hij ’s avonds van zender naar zender kan blijven zappen, pas wakker wordt op de dag al zijn vrijheden zijn afgepakt en zijn ooit welvarende land is leeggeroofd. De heersende elite beseft dit, en daarom kunnen ze dit gewetenloze verraad van hun eigen onderdanen vooralsnog ongestraft blijven voortzetten.

  1. Marija

   ++++

 14. henk vintage

  Als Kuzu zorgt dat zijn achterban Wilders niet meer bedreigt heeft hij een punt.

 15. david1veenstra

  Die geliefde president van Kuzu kan het niet laten
  Kuzu heeft één van zijn kinderen al aangemeld voor hetzelfde lot????

  https://ahvalnews.com/afrin/erdogan-promises-honour-little-girl-flag-if-martyred

 16. toetssteen

  Laat hem een rechtszaak starten. Eens zien welk bewijs er is.

 17. CheikhRedo

  Dankje wel NI 28, jij beschrijft nu precies de situatie Wilders. Er zijn altijd gekken die hem willen vermoorden dus zoek de schuld niet altijd bij de dreigers? Maar rond deze kwestie meen ik mij te herinneren dat jij de moslims daatdoor het liefst het land uit wilde schoppen omdat ze de nederlandse waardem niet zouden respecteten. Dit is wel heel erg inconsequentvind je niet?

 18. WorajaiP

  Er is anders wel diepe spijt betuigd aan de Surinaamse bevolking voor het doorstane leed in de slaventijd, en men wordt aan alle kanten gefaciliteert in de zwarte gemeenschap.
  Hoe is dit vergelijkbaar met een turkse regering die schuimbekkend (letterlijk) een vrij recent deel van de eigen geschiedenis blijft ontkennen? Moeten er meer dan 2 miljoen Armeense mensen doodgemaakt zijn door de turken voordat je van een holocaust mag spreken?

  1. Frits Jansen

   Ja, je kunt alleen van genocide spreken als doelbewust een volk is uitgeroeid. In 1915 was er zoveel onrust in de streek dat evengoed massa’s mensen kunnen zijn gesneuveld bij oorlogshandelingen die niet per se het doel hadden de Armeniërs uit te roeien.

 19. Rechtsaf

  Elke vorm van bedreiging dient de kop in worden gedrukt

 20. Pit

  Fractieleiders: Handen af van onze Nederlands-Turkse Kamerleden.

  De fractievoorzitters van VVD, SP en GroenLinks nemen in een unieke gezamenlijke verklaring hun Kamerleden van Nederlands-Turkse afkomst in bescherming. De vijf steunden eerder een motie om de Armeense genocide te erkennen. ,,Wij staan vierkant achter hen”, stellen hun politieke leiders uitdrukkelijk.

  https://www.ad.nl/politiek/fractieleiders-handen-af-van-onze-nederlands-turkse-kamerleden~abac3efe/

  Kun je het moeilijk mee oneens zijn.

 21. tomygun

  Met zo,n kop hoef ik geen Tuna broodje meer
  alleen al bij iedere hap zou ik moeten braaken .
  Ik ga wel naar de chinees .

 22. Ali Yas

  “Ook Özdil (GroenLinks), die afgelopen donderdag vanwege een longontsteking niet bij de stemming in de Tweede Kamer was, krijgt een ‘onophoudelijke’ stroom van bedreigingen en scheldpartijen over zich heen. “Er komt van alles binnen. De meest creatieve scheldpartijen, maar ook bedreigingen. Ik maak van alles screenshots en zal van de meest concrete bedreigingen aangifte doen.””

  En dat heeft Kuzu op zijn geweten. Het kan hem niet schelen, sterker nog, hij doet doodleuk alsof híj de pineut is. Wel, als dat al zo is, dan is het niets meer dan een koekje van eigen deeg. Deze opruier mag wat mij betreft voor de rechter vanwege aanzetten tot, jawel, haat.

  1. eRik2017

   Iedereen hier Wim neemt afstand van die daad.
   Jij roept op tot tegengeweld en haat. dat moet je niet doen. je bent heel vaak gewaarschuwd hiervoor.

   [_] geschikt
   [X] ongeschikt

   dag Wim

   1. Pit

    @Erik: Wim probeert een ‘maar-zij-ook-je’ te doen om ons af te leiden van de leringen van Mohammed die de wereld bepaaldelijk geen prettiger oord hebben gemaakt.

    1. eRik2017

     Laten wij #ontwimmen

     1. Pit

      Dat sowieso!

 23. Roellemans

  Dat de Hr. Voordewindt (CU) deze kwestie van de Armeense genocide op de agenda van de tweede kamer heeft geplaatst en dat er uitgekomen is dat het genocide is heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de Armeniërs die omgebracht zijn bijna allemaal gristenen waren .

 24. Frits Jansen

  Wat de Armeense genocide betreft: politici moeten geen juridisch oordeel geven. Er is in het volkerenrecht een definitie van “genocide”, en of daar inderdaad sprake van was moet niet door politici beslist worden.

  Een historicus heeft me uitgelegd dat rond 1915 (het jaar van de vermeende genocide) allerlei onrust bestond in die streken – en elders in Europa. Het Ottomaanse (Turkse) rijk stond op instorten, en in Rusland was het ook alles behalve rustig. Botsende Turkse en Russische legers zullen zeker ook veel Armeniërs het leven hebben gekost.

  Waarom houden we ons niet bezig met het Armenië van vandaag? het was een van der allereerste christelijke landen, en nu zitten ze ingeklemd tussen Turkije (waar ze ruzie me hebben), en de aan Turken verwante Azerbeidzjanen, waarmee ze hommeles hebben over Nagorno Karabach.
  Vroeger lag Armenië aan de spoorlijn van Baku (een olierijke streek) naar Istanbul, maar de grens met Turkije is al jaren dicht, en dit jaar is er een spoorlijn tussen Turkije en Georgië tot stand gekomen die Armenië links laat liggen.
  Armenië is een soort Israël: een klein landje met een enorme diaspora over de hele wereld. Ze verdienen onze steun.

  1. eRik2017

   typische DENKtröl
   dag Wim!

 25. Gerlos

  Zou deze mislukkeling het zelf niet door hebben hoe dit komt.

 26. LafSchaap

  Bedreigingen zijn altijd afkeurenswaardig en degenen die zich daaraan schuldig maken zijn deplorables die het met woorden niet kunnen redden.
  Ik zou werkelijk niet weten waarom het Nederlandse parlement zich niet zou mogen uitspreken over de Armeense genocide. Alleen omdat ze zich dan ook over alle andere eventuele moordpartijen ter wereld moeten uitspreken? Onzin natuurlijk. Als al die moordpartijen moesten worden onderzocht, ook in het verre verleden, dan zou het hele kabinet en alle medewerkers daar 24/7 mee bezig zijn. Gaan we niet doen natuurlijk. De Armeense genocide is wat anders omdat die de Turkse gemeenschap in Nederland verdeelt. Hebben we last van. Daarom is stellingname verstandig.

 27. chicamo1

  Natuurlijk was de genocide op de Armeniërs verschrikkelijk. Zo’n 40-50 jaar geleden las ik een boek waarin werd weergegeven, dat babies in de lucht werden gegooid en opgevangen op de bajonet van een Turkse militair. Maar kunnen we ons nú niet beter druk maken over de huidige realiteit de door Erdogan in gang gezette genocide op de Koerden. De geschiedenis kan niet teruggedraaid worden, dit moet gestopt worden nú!!!!!!!! Of we staan er over 100 jaar weer en heeft de geschiedenis zich herhaalt.

  1. Pit

   Daar zeg jij een waar ding Chicamo!

   (…) druk maken over de huidige realiteit de door Erdogan in gang gezette genocide op de Koerden.

 28. david1veenstra

  Dit geschrijf van de redacteur slaat letterlijk nergens op. Je weet toch dat Kuzu en zijn aanhang niets anders doet dan dreigen. Bedreigen van anders denkend Nederland?
  Daarbij maakt hij zeer handig gebruik van de Nederlandse wetten. Beroept zich er op. Vanmorgen het nieuws over die haat Iman die een fatwa uitspreekt over Aboutaleb. Ik weet nu al dat iemand als Kuzu zich daar niet in gaat mengen. Hij is als moslim zelf doodsbenauwd voor zijn geloofsgenoten. Dit maakt Kuzu en Öztürk grote lafaards.
  Ze durven misstanden binnen hun geloofsgroep niet aan de kaak te stellen.
  Dan ben je dus laf. Een redacteur die hier in meegaat door er een bepaald sausje over te gieten is ook laf. Net zo goed als het grootste deel van de cabaret wereld laf is.
  Die buigen voor Islam net als hun vakgenoten in de 2e WO zich aanpasten aan de wensen van de bezetters.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.