Vladimir Poetin erft appartement Tel Aviv van zijn oude lerares Duits… Maar let op de reden

Dit is géén Pechtoldje.

De Russische president Vladimir Poetin is de trotse eigenaar van een appartement in Tel Aviv. Hoe en waarom? Heel simpel: hij heeft het appartement geërfd van zijn voormalige lerares Duits, Mina Yuditskaya Berliner.

Afgelopen december overleed Berliner op 96-jarige leeftijd. In 1973 verhuisde ze naar Israël vanuit de Sovjet-Unie, waar er toen iets van ruimte werd gegeven aan joden om naar Israël te vertrekken.

Hoewel ze dus al decennialang in Rusland woonde bleef Berliner zichzelf op de hoogte houden van de politieke carriere van haar voormalige leerling. Toen Poetin Israël bezocht in 2005 deed ze er dan ook alles aan om uitgenodigd te worden voor de receptie in Jeruzalem. Dat lukte; ze kwam erin als lid van een groep veteranen uit de Tweede Wereldoorlog.

Toen Poetin haar daar zag nodigde hij haar uit voor een privé-gesprek. Dat gesprek kwam er meteen na de receptie. De twee spraken met elkaar en dronken een bakje thee.

Kort nadat Berliner de Russische president op die wijze weer ontmoet had begon ze cadeaus van hem te ontvangen. Zo ontving ze een mooi horloge en een gesigneerde kopie van Poetins biografie uit 2000.

En dat was niet alles. Korte tijd later arriveerde een Russische bureaucraat bij haar en nam Berliner mee om een paar appartementen te bekijken in het centrum van Tel Aviv. Zoals ze enkele jaren geleden zelf vertelde:

“Ik vertelde hem dat ik alleen maar behoefte had aan een appartement in de buurt van de bushalte, de martk, en kuppat holim (een organisatie die zich inzet voor de gezondheid). Het gebeurde allemaal razendsnel; een paar maanden later kwamen de verhuizers naar mijn [gehuurde] appartement in Florentine [in het zuidelijke gedeelte van Tel Aviv], pakten al mijn bezittingen in, en verhuisden me.”

“Toen ik het appartement kreeg,” zei voegde ze daar aan toe, “huilde ik van geluk. Poetin is een heel dankbare en nette man.”

Hoewel Berliner daarna geen contact meer had met Poetin stuurde ze hem jaarlijks welk steeds weer felicitaties op zijn verjaardag.

In december overleed deze voormalige lerares Duits dus. Als laatste gebaar aan zijn lerares Duits zorgde Poetin ervoor dat een medewerker van de ambassade bij de begrafenis was… en dat de ambassade die begrafenis betaalde.

Bij leven zorgde Berliner ervoor dat Poetin haar appartement zou krijgen na haar overlijden. Dat is nu dus gebeurd.

Het meest schokkende aan dit verhaal? Poetin blijkt dus ook maar een mens van vlees en bloed te zijn — en mét een hart. Dat zal veel mensen toch verbazen aangezien ze tegenwoordig dagelijks horen dat hij het vleesgeworden kwaad is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. DolleDries

  Zo dat is toch een veel aangrijpend verhaal dan het Penthouse van Alexander Penthouse van Penthouse 66 om er een handelsverdrag er door heen te flansen.
  Ook opvallend dat er niet geheimzinnig wordt over gedaan.

 2. Ni28

  Poetin kon achter Pechtold niet blijven. Een nieuwe methode om aan een appartement te komen? Aardig doen maar wel met een plan in de achterhoofd. Op staatskosten betaald en nu in zijn prive bezit.

  1. tomygun

   NI28 ,
   Dat is niet zeker ik denk niet dat hij een pech vogel is .

  2. Henk-Jansen

   Je haalt me de woorden uit de mond. Maar je zal nu wel weer aangevallen worden door de rechtse tokkies want troetelbeer Poetin mag niet aangevallen worden.

   1. tomygun

    Tja en dat doe jij toch zo graag niet waar ? jans
    want ja roddel je kan toch niet zonder he !! .

   2. eRik2017

    Zinloos opruien, opstoken, trollen, negatieve reacties uitlokken, hokjesdenken, in hokjes duwen, etc. etc.
    Vuilniszak op straat gooien en zeggen dat de buurman het heeft gedaan.

    Dag Wenk-Wim!

 3. tomygun

  Tja roddel het is zo makkelijk iedere mafklapper kan het .
  Dag wim .

 4. Two Ravens Black Kettle

  Een ontroerend verhaal.
  Poetin heeft ontzettend veel goeds gedaan voor zowel Rusland als de christelijke enclaves in het Midden-Oosten.
  Had men naar deze empathische humanist geluisterd dan was ook Libya nog steeds een (relatieve) walhalla ipv. een apocalyptisch wingewest voor het islamisme.
  De minderheden, waaronder de zwarte bevolking (die nu in het openbaar als slaaf worden verkocht terwijl Silvana en Jinnek het te druk hebben met het demoniseren van de verlichte Europeanen) zijn nu inmiddels uitgeroeid in Libië door de bondgenoten van Hillary en de NATO.
  De weldoener Poetin dacht bij zichzelf ‘ik laat me niet een tweede keer verraden door de oorlogszuchtige pro-islamistische westerse elite en ga borg staan voor de veiligheid van de minderheden van Syrië.
  Dankzij Poetin leven er nog christenen en kon Hillary en de EUSSR hun huzarenstukje niet herhalen.

  Gelukkig hebben we nu die andere aimabele weldoener, de heer Donald Trump. Ik vermoed dat die twee heren goed door één deur kunnen. Laten we hopen dat Donald weerstand kan blijven bieden aan de democratische en republikeinse Hawks en HUN OorlogsAgitprop.Media.
  Een goede relatie met onze Russische vrienden is broodnodig. Een massieve keerwand tegen de ongebreidelde haat tegen alles en iedereen die niet suni is.

  Helaas blijven de Tandelozen als gelobotomeerde (sic) zombies in West-Europa op het Kartel stemmen maar voor de Amerikanen, Russen en Oost-Europeanen ziet het er beduidend zonniger uit. Zij worden geleid door mannen die van hun landen en mensen houden. Vergelijk dat eens met de Zelfhaat-kleuter horde die West-Europa de afgrond in trekken.
  Of zoals het intellectuele zwaargewicht D.o.u.g.l.a.s.h M.u.r.r.a.y schreef: The Western elite is committing cultural Suicide”
  En de armetierige Tandelozen staan er aapachtig bij de grijnzen.

 5. fusilier

  Die Poetin is eigenlijk toch best wel een aardige man. En Rusland hebt nog heel veel grondstoffen, die wij nodig zijn. Als de gaskraan dichtgaat.

  1. Henk-Jansen

   Ja een fantastische man, met overheidsgeld appartementjes uitdelen om ze vervolgens zelf terug te erven!

   1. Two Ravens Black Kettle

    Jaloezie siert U niet Henkie.
    Het kleurt U groen en paars en doet Uw hoofd bollen.

    Jaloezie en Virtue Signalling, de belangrijkste drijfveren van Links Nederland.

   2. Vit

    Waar staat dat precies?

    1. Henk-Jansen

     Het feit dat het een ambtenaar was die met haar mee ging om een appartementje uit te zoeken zegt al genoeg!

     1. Two Ravens Black Kettle

      Baddert u wellicht elke dag in een kuip met zuur ?.
      Zure mensen zijn geen plezierige mensen in de omgang.
      Dus cheer op, drink een lekkere mok Gezond Boerenkoolverstand laat die hersentjes eens kraken.
      Wees geen robot; probeer autonoom te denken. Klakkeloos en tandeloos de MSM-robotten na lispelen kan iedereen. Gooi het juk van Uw schouder en ontwikkel eigen gedachten en ideeën.
      Toi, toi, toi.

     2. Vit

      Dat zegt jou genoeg, wellicht heeft hij het gewoon uit eigen zak betaald en de ambassade opdracht gegeven een handje te helpen.

     3. eRik2017

      [_] Geschikt
      [X] Ongeschikt

     4. lanex

      Two Ravens Black Kettle
      Daar zegt je nogal wat, autonoom denken? De meeste denkers in Nederland zijn meelopers, appeasers, jaknikkers en durven geen zin uit te spreken zonder naar de buurman gekeken te hebben. De moedigen die het wel durven zijn zwaar in de minderheid!

 6. Frits Jansen

  Wie zegt dat Poetin in dit appartement geen Israëlische schone ontvangt, om een beetje plezier te maken?

  1. Vit

   Ja en?

  2. Two Ravens Black Kettle

   Dat zou ik Vladimir zondermeer gunnen.
   Een blonde schone, een vurige rooie of een gracieuze Israelische
   U echter gunt dat Vladje niet
   Maar U bent – net als Henkie- dan ook van verzuurde Jaloezie-Brigade.
   Klein hoor
   Erg klein
   U zult ongetwijfeld alle Fake News van de zure MSM als zoete koek verorberen.

  3. tomygun

   Sh*t heeft hij z,n broer erbij geroepen ? .

   1. eRik2017

    hahahaha, ja.
    Wank-Wim!

  4. sonar

   Frits Jansen jij vind het niet leuk dat hij jou niet uitnodigde in dat appartementje ,hij houd niet niet zo van zulke figuren zoals jij bent ,die zet hij meestal achter tralies.

  5. eRik2017

   Dus? wat wil je ermee zeggen Wank-Wim?

 7. Vit

  Hadden wij maar zo’n leider.

  1. Henk-Jansen

   Fantastisch inderdaad, zo’n leider die een passagiersvliegtuig met 298 inzittenden uit de lucht schiet alsof het een kleiduif is!

   1. Vit

    Dat heeft hij vast niet zelf gedaan.

    1. Ernst Quispel

     Nee, hij gaf BUK-lanceerinstallaties aan domme separatisten in Oekraïne. Daarmee is hij indirect verantwoordelijk voor de dood van veel onschuldige mensen.

     1. Vit

      Is Smith & Wesson ook verantwoordelijk voor vele moorden?

   2. Vit

    Als Rusland daar achter stak dan had Rutte de onderste steen allang boven gehad.

    1. DolleDries

     Dan waren de radar beelden van Amerika er al lang geweest.

     1. Vit

      Precies!

   3. eRik2017

    Je moet bijna wel een staatsvijand zijn als je dit onderwerp aanhaalt tijdens een betoog waar je zowieso als opruiende en verdelende intenties hebt. En dan ook nog eens verzonnen personages gebruiken om te laten lijken dat je medestanders hebt in je relaas.
    Geen goede vooruitgang Wank-Wim

    [_] Geschikt
    [X] Ongeschikt

  2. Guus Geluk

   Ons politiek systeem is zo ingericht dat er niet één leider is. Rutte is tenslotte slechts de eerste onder de gelijken.

   1. Vit

    Wel als eenling democratisch gekozen en ik weet bijna zeker dat het weer gaat gebeuren.

    1. Guus Geluk

     Nee hoor, de formateur stelt een kabinet samen met ministers. Elke coalitiepartij levert een vicepremier. Elke minister leidt een departement.

     Ons land is niet zo gecentraliseerd op één man.

     1. Vit

      Ik heb het over ome Vlad Guus.

     2. Guus Geluk

      Gemakkelijk als al de oppositie is uitgeschakeld en de staatspropaganda in handen van de overheid is.

     3. Vit

      Waar kennen we dat van?

     4. Guus Geluk

      Het Midden-Oosten, Afrika, Noord-Korea, noem maar op. Er zijn veel dictaturen.

   2. tomygun

    Geen geluk ,
    Typo de eerste onder de (ge )lijken .

 8. Two Ravens Black Kettle

  Ik heb zo’n vaag vermoeden dat ome Vladimir beduidend minder mededogen met islamistische ISI-nazi’s zou hebben dan ons eeuwig grijzend Aanhangsel-van-Merkel.
  Van Poetin krijgen ze een fraai bommetje op het hoofd, van het Aanhangsel krijgen ze gratis geld.
  Verkrachten, roven en moorden loont in dit land.
  De een heeft sympathie voor zijn volk en de onschuldigen, de ander haalt jihadisten met open armen binnen.

  Het zal dan ook niemand verbazen dat de voltallige Kartel-MSM zeer vijandig staat tegenover de sympathieke filantroop Vladi terwijl ze Hare Vleesgeworden Amorfe Weekheid kan rekenen op ongebreidelde steun.
  Vandaar dat de Amorfe Weekheid de NL’se burger dwingt om de Agitprop. van de Staatsmedia te financieren. Jaarlijks gaat ere bijna één miljard naar de Ministry of Truth.

 9. CJD

  Echt een leider die boven corruptie staat. Hadden wij maar zo iemand

  1. Henk-Jansen

   Laat me niet lachen, Rusland is een van de meest corrupte landen ter wereld. Terwijl Nederland een van de minst corrupte landen is.

   1. Stanly2000

    Als we corruptie privéaangelegenheid noemen!

   2. eRik2017

    Vertel eens wat nieuws Wank-Wim!
    En waarom zegt je dat Nederland een van de minst corrupte landen is? Ik heb ok die lijst onlnags gezien.
    Maar jij kakt toch op Nederland en Nederlanders en ons volkslied en onze cultuur en geschiedenis?

 10. Steve Van der Vekens

  Poetin ziet zijn labrador heel graag, en ik zie mijn labrador ook heel graag. Ik en Poetin hebben overeenkomsten! 🙂 😉

 11. rujoleki

  Gelukkig hebben heel veel Nederlanders geen hekel aan Putin. Vaak zijn het de Slinkse wegkijkers en huichelaars die de man niet mogen.

  1. DolleDries

   Mensen worden natuurlijk ook wel op het verkeerde been gezet door nepnieuws over Poetin.

   1. Henk-Jansen

    Geef eens drie voorbeelden dan van nepnieuws over Poetin die jij dit jaar gelezen hebt.

    1. eRik2017

     PPPfffrrttt… wet fart

 12. sjun

  Binnenkort komt Ollongren praten… Want dit beeld past niet bij het monster dat in de MSM gecreerd is om sancties tegen Rusland te ondersteunen en een groter beslag op het vrij besteedbare inkomen te kunnen leggen via gestegen energieprijzen.

  1. Pit

   Ollongren van de Bilderberg. Vorig jaar had nog nooit iemand van haar gehoord, nu voert ze de Bilderbergbevelen op.

 13. Original NL

  Kijk vladi nou met dat hondje…zo iemand drukt niet zo snel op de rode knop….houd veel te veel van het leven.

 14. Peter Selie

  Fantastisch mooi artikel Michael!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.