Conservatieve denkers spreken zich uit tegen D66: "Dat hele zelfsbeschikkingsrecht van D66 is bespottelijk, niet meer dan een fopspeen"

Conservatieve denkers spreken zich uit tegen D66: "Dat hele zelfsbeschikkingsrecht van D66 is bespottelijk, niet meer dan een fopspeen"

D66 wil het heel gemakkelijk maken voor mensen om euthanasie te (laten) plegen. Want daar zouden we zelf over moeten kunnen beslissen. Ondertussen zijn we wel te dom om onze mening te geven over politieke onderwerpen via een referendum.

Wat is het een zegening voor ons land dat Wierd Duk tegenwoordig voor De Telegraaf werkt. Er zijn niet veel kranten die de tijd nemen om te praten met conservatieve denkers, en al helemaal niet over een sociaal-liberaal onderwerp als euthanasie.

Gelukkig heeft Duk dat wél gedaan. Hij vroeg Esther van Fenema, Amanda Kluveld én Tom Zwitser over dit onderwerp -- en over andere plannen van D66. De dames en heer rekenen vervolgens op heerlijke wijze af met de flauwekul-argumenten van meest kwaadaardige partij van Nederland.

"D66 stelt dat wij de 'auteurs zijn van ons eigen leven'," aldus Kluveld. "Dat beangstigt mij. In de tekst rond de Wet Voltooid Leven beweren zij, dat als jij op zeker moment niet meer tevreden bent met jouw leven, jij het recht moet hebben er een einde aan te maken. Zonder medische noodzaak. Maar hoe bestendig en beargumenteerd is die keuze? Misschien denk je nu dat je er een einde aan wilt maken en denk je morgen weer heel anders."

Psychiater Van Fenema is het daarmee eens. "Die mantra dat je regisseur zou zijn van je eigen leven is gewoon niet waar. Sociale cohesie bepaalt in hoge mate onze identiteit, ons toekomstperspectief, en het idee van zingeving. Je ziet bij de aanvragen voor euthanasie, waar steeds meer jonge mensen onder zitten, dat die grotendeels voortkomen uit de gedachte van deze mensen dat zij geen belasting willen vormen voor hun omgeving."

Zwitser legt op heldere wijze uit waar het probleem écht zit:

"Het is decadent. We zijn kennelijk niet meer in staat om onze naasten voor de dood te behoeden. Het hele begrip van opoffering is verdwenen."

Daar voegt hij aan toe dat D66 ongelooflijk hypocriet is:

"Volgens D66 hebben burgers te weinig verstand van zaken om over bepaalde kwesties hun stem uit te brengen – daarom willen zij af van het raadgevend referendum. Maar tegelijkertijd kunnen wij kennelijk wel de allerbelangrijkste vraag van het leven beantwoorden, namelijk de vraag wanneer iemand aan zijn of haar einde toe is. Dat hele zelfbeschikkingsbegrip van D66 is bespottelijk. Het is niet meer dan een fopspeen."

Misschien. Maar misschien is er ook iets anders aan de hand. Het progressivisme van D66 is veel kwaadaardiger dan "hypocriet." Het is een doodscultus. Alles moet dood van D66: onze cultuur en indien mogelijk ook zoveel mogelijk 'ongewenste' mensen. Het is een ziekelijke ideologie die op één lijn gezet kan worden met andere kwaadaardige ideologieën -- ideologieën die al aan tientallen en zelfs honderden miljoenen mensen het leven hebben gekost.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties