Bam! John de Mol slaat toe: René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen stappen over van RTL7 naar Talpa

Vanaf deze zomer gaan de heren hun grappen en grollen uithalen op… Veronica.

Het is ongelooflijk, maar blijkbaar zijn ze bij RTL7 zo ontzettend politiekcorrect dat ze hun best niet eens willen doen om hun bekendste en meest succesvolle programma te behouden. De drie heren van Voetbal Inside stappen vanaf de zomer namelijk over naar het Talpa van John de Mol. De show zal dan dus te zien zijn op Veronica. En niet meer op RTL.

De reactie van RTL?

“Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7,” aldus RTL. “We hebben veel met ze meegemaakt, goede tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes.”

Met andere woorden, dahaag heren! Ga maar lekker buitenspelen, wij zijn er klaar mee.

Tja. Het zegt alles over de ambitie én politieke correctheid van die zender. Zonder Voetbal Inside is RTL 7 drie keer niks, maar hé, liever klein en irrelevant dan af en toe voor opschudding zorgen door een “controversiële” opmerking van Derksen of Van der Gijp. Toch?

Het goede nieuws is natuurlijk dat Talpa weet wat voor vlees het in de kuip heeft en dus nooit kan roepen dat ’t niet besefte hoe niet-politiekcorrect de mannen kunnen zijn. Ik verwacht dan ook dat ze na de zomer er zo mogelijk nóg vaker met de botte bijl op inhakken.  Dat wordt mooi.

Oh ja, voor de liefhebbers: op Veronica blijft het schema hetzelfde (elke maandag en vrijdag), maar het programma krijgt wel een nieuwe naam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Frits Jansen

  John de Mol heeft in een ver verleden te veel geld verdiend aan walgelijke programma’s. Sindsdien koopt hij links en rechts eens wat, en verprutst dat vervolgens steevast.
  Wat De Mol geen windeieren heeft gelegd is dat hij dezelfde platte smaak heeft als zijn kijkers. Of ik moet zeggen: had, want tegenwoordig lukt hem weinig meer.

  1. Holland

   Ook goedemorgen Wim, domme jongen. Wat een geluk dat jij zo’n voortreffelijke Hütten-smaak hebt, dat trekt de walgelijke verhoudingen in Nederland weer een beetje recht.

   1. EU kok

    Ook goedemorgen eRick, Pit, zout, rechtsaf, Abri79, Siemien, Baaz, WimsulsumCode.
    Waarom noemt u zich nu Holland als u er niet woont.

    1. Holland

     Jij bent te dom om te poepen EU kok.

     1. EU kok

      Dank voor uw reactie.
      Ik heb uw niveau dus juist ingeschat.
      Nogmaals dank.

     2. Pit

      @Holland: Klopt, hierboven wordt dat fijntjes bewezen!

    2. Ernst Quispel

     Heel veel reaguurders op dit blog wonen in het buitenland, EU kok.

     Dat ze vanuit het buitenland de onbedwingbare behoefte hebben om hun land van herkomst te beschimpen lijkt me voer voor psychologen.

   2. Pit

    @Holland: Scherp als altijd, en de trollen beginnen meteen te kronkelen.

  2. sjun

   Vooralsnog houdt de man al jaren zijn eigen broek op zonder subsidie. Hij balast geen zorg en onderwijsbudgetten met prijzige rekeningen van fusies en verandermanagement. Dat zijn toch aardige pluspunten op de lat waarlangs maatschappelijke prestaties beoordeeld worden. Heeft heeft verlieslatende mediabedrijven weten over te doen aan het Britse ITV zonder er geheel afscheid van te nemen.

   Nu ANP is overgenomen zullen er vast wat informatieve accenten bij Veronica en SBS gaan verschuiven. Wordt de Mol een eigentijdse cultuurpaus die Paasstollen uitdeelt, Hemelvaartsactiviteiten uitzendt en die zich eveneens over Sinterklaasintochten zal gaan ontfermen door deze via massamedia en internet met de wereld te delen?

 2. Rechtsaf

  Prachtig, VI is een echt programma voor kerels die gasten durven heerlijk politiek incorrect te zijn, laten zich niet peopelen door racistisch gedachtegoed

  1. RobertMarsman

   Dat is nou precies de reden waarom er naar gekeken wordt omdat ze niet politiek correct zijn. Dat is nu net de kracht van het programma dus van die formule wijken ze niet vanaf aangezien dat werkt. Het nadeel daarvan is dat je dus een gemaakt programma krijgt.

   Dus Johan Derksen moet bv politiek incorrect zijn en vooral beledigend wat dat is de formule. En Rene van Der Gijp moet dan de komiek uithangen en vooral het hardst lachen om zijn eigen grapjes. En Kraaij Jr mag af en toe de clown komen uithangen waar de rest altijd op loopt te zeuren. Dat is dus de formule van het programma en is elke week het zelfde.

   Als ik naar een programma kijk over voetbal dan kijk ik toch liever naar bv een programma als Rondo. Die ook veel ingaan op wedstrijden die gespeeld zijn met name tactisch enzo. Dat vind ik een stuk interessanter hoor als ik naar een voetbal programma kijk.

  2. Fortiori

   ‘peopelen’ is een niet bestaand woord. Eerder verzonnen door een kleuter die op een hobbelpaard zit te brabbelen. Trouwens het is toch geen uitzending voor politieke partijen? Wat die incorrectheid er dan mee te maken heeft…?

   1. RobertMarsman

    Ach mij interesseert het ook helemaal niet wat ze bv van Sylvana Simons vinden of wat ze vinden van een kerel die als vrouw verkleed op de Belgische TV komt. Dat zijn randzaken waar ze een serieuzere mening over hebben dan dat ze over voetbal hebben. Terwijl het programma zou moeten zijn wat voor voetbal gaat.

    Ik kijk ook niet naar voetbal programma om dan te moeten luisteren naar politieke kwesties. Uiteindelijk blijft die Derksen ook maar gewoon een domme D66 stemmer natuurlijk. Ik durf ook stellig te beweren dat ze de controverse soms bewust opzoeken want dan valt de media erover heen en wordt er weer over geschreven. Altijd goed voor de kijkcijfers.

    En als ze de pik op je hebben dan ben je elke week de klos zoals Van Gaal toen heeft ondervonden. En niet dat ik een fan ben van de persoon Van Gaal maar hoe die werd behandeld was gewoon tot het schofterige af. Dat was gewoon schandalig. Dat was gewoon een hetze wat ze tegen Van Gaal waren begonnen. In die periode ben ik ook afgehaakt.

    Je kan zeggen over Van Gaal wat je wil natuurlijk maar op zijn gebied is het gewoon een vakman. Misschien wel de meest succesvolle Nederlandse coach ooit. Die je met gemak een genie mag noemen.

 3. Peter Loosduinen

  Goed nieuws !!
  Ben als niet voetballiefhebber grote fan van de uitspraken van deze mannen.
  RTL zal raar op zijn neus kijken.
  Ik hoop dat John de Mol ook Sinterklaasprogramma’s met Zwarte Piet gaat maken zoals de meerderheid van de Nederlanders dit wil.
  De linksgekkies van de publiek omroep en RTL hebben dan het nakijken.
  Lang leve VERONICA !!!

 4. Fortiori

  Het is een hele Bam die transfer van het trio met hun humor ten koste van anderen. Alles is te koop, zelfs botte bijlen.

 5. Bon-vivant

  “Ga maar lekker buitenspelen, wij zijn er klaar mee.” En wat ze gelijk hebben bij RTL. Gelukkig bestaan er nog steeds politiek correcte media in ons gave landje.

  1. Ni28

   Fout. Wij hebben alleen maar politiek correcte media.

 6. Ernst Quispel

  Michel lijkt serieus te denken dat RTL zich in hun beleid door politieke correctheid laten leiden.

  Hij meent mogelijk ook dat Albert Heijn om dezelfde reden Zwarte Piet niet mee in de advertenties gebruikt.

  🙂

 7. fenderbender

  Een van de weinige programma,s die de moeite waard zijn, natuurlijk vinden de kleinzieligen en teerhartigen dit een verschrikkelijk iets, maar ach….
  Van de week dwdd gaat het over belgenmoppen en zwarte pieten, sprekers verslikken zich zowat in hun politieke correctheid, schande hier, schande daar,och och wat een verdriet.

  1. AS210854

   Fenderbender, helemaal mee eens.

   1. Ni28

    Die nick van jou is dat je lotnummer? Grappig.

 8. DolleDries

  Mooi man dat dit programma blijft prachtig cabaret.
  Nog niets gehoord trouwens dat die juffrouw Simons chocolade bruin noemende

  1. Hermann

   Rene lacht het hardst en duidelijk overspannen.

 9. RS

  Ik wordt een beetje bang van die Talpa boy. Hij gaat waarschijnlijk ook NIEUWS brengen . Die Talpa boy begint een beetje op die Bumba boy uit Italie te lijken, die had OOK de macht over de TV……Voor diegenen ie niet weten wie ik bedoel, ene Berlusconie……..

  1. sjun

   Berlusconi leefde het leven van een Italiaan, koesterde Italiaanse cultuur en heeft zich steevast door de democratie laten corrigeren. Kom daar maar eens om bij de opgedrongen Europese Heilstaat met haar politici ver weg in Brussel.

  2. Ni28

   Berlusconie, grappig dat je niet door Quispel gecorrigeerd bent.

 10. Ni28

  Voetbal Inside is een voetbalkantine op tv maar dat kunnen en willen politiek correcte mensen niet begrijpen. Zij begrijpen alleen de zwaar gesubsidieerde linkse praatprogramma’s die door overbetaalde linkse mensen worden gepresenteerd. De hoogte van hun woekerinkomen deert hun ook niet want propaganda kost eenmaal geld, niet dan? En wat is dat samen een happy family toch, een kost voor je ogen. Ja knikken wordt eenmaal goed betaald.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.