CBS komt met misleidend onderzoek over houding naar vluchtelingen

Het AD schrijft dat 77% van de Nederlandse bevolking van mening is dat vluchtelingen uit oorlogsgebieden opgevangen moeten worden in Nederland. Dit draagt weer bij aan de tolerante en open samenleving die we zo hard proberen te zijn. Het is echter een misleidend onderzoek van het CBS. Er bestaat een heel groot verschil tussen de vraag of we vluchtelingen moeten opnemen of de vraag of we alle vluchtelingen moeten opnemen. Het CBS en het AD maken hier geen duidelijk verschil tussen terwijl onder de bevolking dit verschil van cruciaal belang is.

Vluchtelingen opvangen uit een oorlogsgebied is menselijk. Echter wordt vergeten dat het opvangen van vluchtelingen niet onbeperkt kan en zijn er miljoenen extra gegaan naar opvang voor vluchtelingen in eigen regio. Hier in Nederland kunnen de opvang centra slechts een selecte groep opvangen, om nog maar te zwijgen over de situaties en in opvangcentra. Daarnaast wordt ook gezwegen over het fenomeen dat steeds meer vluchtelingen en asielzoekers hier blijven terwijl het eigen land veilig is. Er is geen sprake meer van opvang, maar van emigratie.

Het AD beweert ook dat het CBS heeft onderzocht dat het percentage dat positief staat tegenover de komst van de vluchtelingen bij hoogopgeleiden en vrouwen hoger ligt en dat er wel verdeeldheid bestaat over de bijdrage aan de maatschappij en cultuur van Nederland. Het AD geeft hierover echter geen cijfers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ernst Quispel

  Pamela schrijft een beetje warrig maar heeft hetzelfde kapsel als Sylvana. Dat geeft haar wat mij betreft een streepje voor.

  1. corfo

   @ Kwispel.
   Triest figuur bén én blijf je, Kwispel.

   1. sonar

    Corfo Dat is zacht uitgedrukt .

   2. Pit

    @Corfo: Wim solliciteert naar een nieuwe nick, de zoveelste!

  2. Ni28

   Gelukkig bent je niet relevant.

  3. Ni28

   Quispel wilt humoristisch en toch leuk zijn maar het lukt niet best. Hij wilt eigenlijk uitgegooid worden en daarom kleineert hij de redactieleden want dat is een moment waarvan hij een kick krijgt. Zijn volgende nickname staat al klaar natuurlijk maar de redactie weigert hem uit te bannen en nu moet hij hier voor straf lijden als Quispel. Misschien zwicht de redactie wel als je hardere bewoordingen gebruikt. Gewoon doen!

 2. fenderbender

  Precies, daar heb je kwispel, zolang het een vrouw is en dan ook nog met afro heeft het je voorkeur.
  Is inhoud van enig belang??
  Je laat je mooi in de kaart kijken en geeft ook aan dat je niet serieus genomen kunt worden

  1. WimsulsumCode

   Ernst is wel eens naar landen als Haiti geweest. Toen is het gekomen.

  2. Ernst Quispel

   Het was maar een grapje, fenderbender. Weet je wat dat is?

 3. Ritter

  De uitslag van deze peiling heeft te maken met de formulering van het woord “vluchteling”. De z.g. “vluchtelingen stroom” in in werkelijkheid dan ook een “migratiestroom”.

  Het fundamentele punt is natuurlijk dat de meeste z.g. “vluchtelingen” in realiteit geen echte vluchtelingen zijn die veiligheid zoeken maar asielzoekers zijn die om financiële/economische redenen (lees uitkeringen) naar Noord/West Europa reizen. (dus in werkelijkheid economische immigranten zijn)

  Daarvoor word de asielprocedure (mis)gebruikt op kosten van de belastingbetaler. Neem b.v. de asielzoekers die na het krijgen van de verblijfsvergunning op vakantie gaan naar het land dat ze z.g. “ontvlucht” zijn.

  Een ander belangrijk punt is dat de meeste asielzoekers moslims zijn die hun islam (en bijbehorend gedrag) meenemen naar Europa en daaraan vasthouden. Het gevolg daarvan is te zien in vooral de grote steden van Noord/West Europa waar bepaalde wijken zijn veranderd in (semi) islamitische enclaves en de opkomst van islamitische partijen.
  ————–
  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

  1. Peter Loosduinen

   We moeten korte metten maken met lieden die uitgeprocedeerd zijn.
   Ik heb medelijden met Italië dat overspoeld wordt door negers ( binnengevaren door Artsen zonder grenzen en Save the children ) die in Europa niets te zoeken hebben

  2. lanex

   Het zal pas gaan veranderen als bekend wordt welk bedrag er jaarlijks hiermee gemoeid is, en ook als bekend wordt dat de welvaartsstaat snel aan het afkalven is. Over draagvlak wordt door dit soort instellingen valse informatie verstrekt.

   1. Peter Loosduinen

    Lanex slaat de spijker op zijn kop.
    Onze welvaartsstaat (opgebouwd door onze werkende bevolking ) komt onder druk te staan door lieden die geen bijdrage hieraan hebben geleverd maar ons alleen maar geld kosten.

  3. Willem Alexander

   Bedankt Ritter voor je goede uiteenzetting. Natuurlijk zijn Nederlanders altijd gastvrij en bezorgd geweest om echte vluchtelingen op te vangen. Het is onsmakelijk en vals van MSM en politici dat mensen die terechte vragen stellen over de huidige instroom van migranten, hun motieven alsook de consequenties voor het ontvangende land worden getypeerd als extreem rechts, populistisch, racistisch of zelfs nazi.
   Het doet er niet toe of het nu 80% meer of minder is, maar eenieder kan zien dat het allemaal “fighting age men” zijn. Vrouwen en kinderen zijn voor het gemak maar achtergelaten in de sh*tholes. Welke kerel doet dat?
   Een bijdrage aan onze economie? De grootste leugen. Een aanslag op onze welvaart en welzijn is wat het is.
   Ten derde, ben een beetje slim. Als je dan toch migranten nodig zou hebben haal ze dan waar we wat aan hebben en die met ons willen leven: geen moslims, maar Filipinos, Vietnamezen, Cambodjanen om er een paar te noemen, of mensen die echt bedreigd worden in Ziud Afrika. NAZI (ANC) Zuid Afrika is bezig met het vermoorden van blanken boeren, daar zouden we eens aandacht aan moeten geven, maar helaas past dit niet in het multiculturele linkse plaatje.

 4. fenderbender

  @kwispel, en nu een verontschuldiging, grapje?
  jij bent het lachertje.

  Wees een kerel en stap eens op zo,n vrouw af en laat het niet bij een wederkerende natte droom, maak er eens werk van.
  Werkt ook zeer geestverruimd, geeft je leven een nieuwe horizon, en scheelt je een berg besmeurde washandjes.

  Dus uit die grauwe flat en laat je eens wreed nemen door zo,n afro, kan het je aanbevelen, alleen geen diepgaand gesprek verwachtten, zwz is die kans al klein.

  Niet meer rukken op afro,s , sleep er 1 mee

  1. Ernst Quispel

   Fenderbender weet hoe je met vrouwen moet omgaan, zoveel is duidelijk.

   🙂

 5. corfo

  C.B.S. = de spreekbuis van de “regering”.
  Laat u niet bedonderen door zo’n instelling als het C.B.S of het C.P.B.

  1. Ernst Quispel

   🙂

 6. sonar

  Het is zoals met alles van het CBS ,zij manipuleren altijd met de vraagstelling en dan je kan het draaien of keren zoals hun het willen.
  Een totaal onnodig instituut.

  1. Frits Jansen

   En denkt u dat die vluchtelingen zelf niet terug willen?

   Bij immigranten denken wij aan de nazaten van Turkse en Marokkaanse gastarbeiders, in het algemeen laag opgeleide mensen, die door e industrie werden geronseld.

   Vluchtelingen zijn vaker hoog opgeleid, al was het maar omdat er veel initiatief voor nodig is om het zonnige Syrië voor het kille Nederland te verruilen. Bedenk dat Syrië in betere tijden best een leefbaar land was.
   Wie weet wordt het dat toch ooit weer, en dan wed ik dat menige Syriër terug wil.
   Waar je weinig van hoort is dat een heleboel Nederturken terug willen. Dat waren er vooral veel in de tijd van de afgelopen crisis – toen het in Turkije economisch veel beter ging. Gelukkig hebben onze politici niet doorgedrukt dat Nederturken hun Turkse paspoort moesten inleveren, anders hadden ze veel moeilijk terug gekund.

 7. Peter Loosduinen

  Inderdaad bewust misleidende informatie.
  Men dient de volgende vraag te stellen :
  Vindt u ook dat vluchtelingen direct terug moeten naar hun land van herkomst als het gevaar geweken is ?
  Ik vermoed dat een ZEER ruime meerderheid de vraag met JA beantwoordt.

 8. DolleDries

  Een 24-jarige vrouw in Duitsland vecht voor haar leven op de intensive care afdeling van het ziekenhuis nadat ze in het weekend is neergestoken door een zogenaamde onbegeleide vluchtelingkind uit Syrië.
  De aanval zou hebben plaatsgevonden op straat in de stad Burgwedel bij Hannover. Naast de messentrekker zijn er volgens de Duitse politie nog twee jonge asielzoekers uit Syrië bij betrokken geweest.
  De neergestoken vrouw en een 25-jarige vriendin zouden naar verluidt een meningsverschil hebben gehad met twee andere Syrische asielzoekers, die volgens hun eigen zeggen respectievelijk 13 en 14 jaar oud zijn. Dit gebeurde in het plaatselijke winkelcentrum.
  Op weg naar huis werden de twee jonge vrouwen weer belaagd door de jongeren, nu versterkt tot een trio met de 17-jarige die even later de vrouwen met een mes aanviel. Op dat moment begaf de 24-jarige vrouw zich tussen haar vriendin en het asielzoekers trio, waarop de 17-jarige met zijn mes in haar instak.
  De politie is er echter niet helemaal zeker van of het de “17-jarige” was die het mes vasthield. Men onderzoekt of het in plaats daarvan de “14-jarige” zou kunnen zijn geweest.
  De drie jonge asielzoekers vluchtten na de steekpartij. Ze konden echter snel door de politie worden opgepakt.
  Het is nog niet duidelijk waarover de twee jonge Duitse vrouwen en de jonge migranten een geschil hadden.
  Een studie van de Duitse federale regering toont een duidelijke toename van geweld in de samenleving die direct kan worden gekoppeld aan de uitzonderlijk hoge asielgerelateerde immigratie van het land. In het bijzonder wordt een significante toename gezien in de nasleep van de 2015 asielchaos.
  Inwoners van Burgwedel verklaren dat ze na de steekpartij van afgelopen weekend bang zijn om in de stad te lopen. Een vrouw zegt in een interview met NDR dat ze grote onveiligheid voelt en in plaats van lopend nu andere manieren kiest om door de stad te gaan. Een andere vrouw zegt echter dat ze zich niet zover laat intimideren dat ze thuis blijft, “Ik ben bang, maar niet zo dat ik niet langer van plan ben buitenshuis te gaan”.
  Een week geleden werd een andere Syrische migrant, 20 jaar oud, veroordeeld voor het voorbereiden van een grote terroristische aanslag in Duitsland, een aanval die indien uitgevoerd, volgens inschatting, honderden levens zou hebben gekost. Onlangs is ook nog een jonge Duitse vrouw door haar asielzoekervriendje vermoord.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Waarom zou ik toch NIET meer verbaasd zijn dat het hier “vluchtelingen” als daders betreft ?

  2. Koos sssss

   Kandel ist überall. Als je het niet snapt, dan google je het maar.

   1. Frits Jansen

    Even voor u ge-googled: http://kandel-ist-ueberall.de/
    Ik lees daar allereerst dat je geen alcohol en honden mee mag nemen.

 9. Ni28

  Vanochtend al gelezen. Weer zo domme statistiekje op bestelling. Driekwart van de bevolking wilt oorlogsvluchtelingen helpen maar met de economische vluchtelingen liggen de cijfers lager. Hoeveel? Niet belangrijk want je moet alleen die driekwart onthouden. Op naar de volgende migratiegolf die al in de maak is. Duitse steden roepen al om een asiel stop want het valt niet bij te benen. Jonge Syriërs vallen mensen op straat met messen. En de grenzen staan nog wagenwijd open maar er wordt al over gepraat. Hoe lang nog?

  1. Frits Jansen

   Tuurlijk.
   “Ik zag een stel Syriërs lopen”
   “Hoe weet je dat ze Syriërs waren?”
   “Nou gewoon, ze zwaaiden met messen”.

   1. Rechtsaf

    @Fristsülsün hoe weet jij dat het niet zo is? was jij erbij, heb jij het mes in je lichaam gestoken gekregen?

    1. WimsulsumCode

     Fristsülsün Whooeehahahaha

 10. Steve Van der Vekens

  De linkse gutmensch wil het geld van de sociale zekerheid opsoeperen aan een bende kansloze negers omdat zij van mening zijn dat de sukkelaars in ons land dit niet verdienen.

 11. Ernst Quispel

  De Joop is een gekleurde bron maar dit onderzoek vat ze adequaat samen: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/meeste-nederlanders-heten-vluchtelingen-welkom

  1. Feit

   Joop 🙂

 12. Duckday

  Kan niet missen Staan allemaal al klaar De geiten wollen sokken en de hoogopgeleide vrouwen staan met vlaggen al aan de grens te zingen van WELKOM WELKOM in het land van onbegrensde mogelijk heden Huisje zijn al ingericht Je leven lang hoef je alleen maar naar je bankrekening te kijken of alle toeslagen er op staan

 13. Frits Jansen

  Dit gaat vooral over spraakverwarring.
  Een vluchteling die hier komt zal asiel aanvragen. Dat is dus praktisch hetzelfde.
  Een vluchteling uit een veilig land bestaat niet, en die zal dan ook geen asiel krijgen.
  Vluchtelingen zijn migranten, maar slechts een deel van de migranten is vluchteling.
  Dat sommige afgewezen asielzoekers niet terug gaan hebben we te danken aan voormalig staatssecretaris Fred Teeven, die zulke mensen zo graag kwijt wilde dat hij de landen van herkomst daarvoor ging betalen. Het resultaat kon je verwachten: die straatarme landen namen geen afgewezen vluchteling meer terug zonder dat daar dik voor betaald werd. Gewoon een kwestie van marktwerking.
  Ik heb een sterk vermoeden dat we geen zin meer hebben om te betalen voor de terugkeer van afgewezen asielzoekers. En dan is het simpel: geen boter bij de vis, dan blijven ze gewoon.
  Kortom een sterk voorbeeld van eigen schuld, dikke bult.

  1. WimsulsumCode

   Arnöüçd aka Fritz Jansen klaagt wel maar heeft zelf geen vluchtelingen in huis genomen, nog in zijn tuin laten kamperen.
   Het zijn slechts woorden.

 14. poldi

  Het CBS en CPB (Centraal Propaganda Bureau) zijn de herauten van het kabinet en politiek correct Nederland.
  Het zijn sturings instituten om de mening van het Nederlandse volk geleidelijk een voor het kabinet gewenste kant op te sturen.

 15. Lars030

  ‘Ons’ CBS hanteert al sinds 1-1-2015 de rekengoochelmethodes van ‘EUrostat’ van de Bende-van-Brussel.

  Waardoor essentiële zaken (aantal (moslim)migranten, misdaadcijfers, aantal allochtonen in NL en werkloosheidscijfers etc.) VEEL gunstiger worden voorgesteld dan dat ze in werkelijkheid ZIJN.

  De overheidsorganen CBS en CPB: vooral sinds 1-1-2015 notoir onbetrouwbaar. Zoals vrijwel alles uit de koker van ongekozen dictatoriaal Brussel.

 16. Bes Tolen

  Het leven van het volk wordt nu eenmaal door politieke criminelen verpest. Die criminelen delen de lakens uit en iedereen moet het zwijgen er toe doen. Anders wordt niet getolereerd. Die situatie is lang geleden in het leven geroepen. Rome overwon Carthago. Als Carthago had gewonnen was het allemaal nog even erger geweest. Dat wel. Maar Rome en Carthago houden tot op de dag van vandaag te samen de waarheden in de geschiedenis en het heden onder de pet. Goed Carthago bestaat niet meer maar dan hebben we het over het Romeinse Carthago, dat in de zevende eeuw na Christus door de Arabieren werd verwoest. Maar het eerste Carthago, dat door de Romeinen werd afgebroken nadat de Puniërs door de Romeinen werden verslagen, dan? Natuurlijk, ook dat is ten gronde gegaan. Maar de wrange erfenis is gebleven. Dat is Carthago nu. Die politieke dwang leeft in de westerse wereld, samen gebracht met die van Rome voort maar dat moet geheim blijven. De grondslagen van de deep state in het westen waar we dagelijks onder mogen lijden. Onder de ongeloofwaardige smerige leugens en de gekweekte angst, veelal gekweekte levensangst. Alles vals. De uitgevonden godsdiensten om die simpele reden. En steeds weer vernieuwde politieke mensenlevens kostende ideologie evenzo voortgebracht door eeuwige helpers van Rome. Helpers die de volledige gelijkheid preken maar die zelf daar boven staan wat Rome al wil als beloning. In werkelijkheid is het werken aan onderwerping. We komen er nooit vanaf. Niet van de voor eeuwig geschapen god. Niet van de eeuwig opdoemende politieke bedriegers en bedreigers. Wanneer stoppen we er mee? Waarom zijn we zo kortzichtig egoïstisch en laf? Waarom laten we onze dagen verpesten?

 17. Verlazques

  Ik dacht dat ze nepnieuws zouden aanpakken in Nederland!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.