Column Jan Roos: Het einde voor Wilders is in zicht

In vogelvlucht een analyse geven over de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is even makkelijk als verdrietig. De eindconclusie staat immers al vast: het is een puinhoop in de vaderlandse politiek. Naast een enkel lichtpuntje hier en daar is er een ernstig verdeeld land te zien met een aantal gevaarlijke ontwikkelingen. Nou, laat ik dan maar beginnen.

‘Gemeenteraadsverkiezingen 2018 zal de openbaring worden van de vijfde colonne’, twitterde ik op 12 maart. En niets is minder waar gebleken.

De opkomst van DENK en andere islamitische partijen is de oogst na jaren zaaien door onder andere de PvdA. Zij hebben de Turken en Marokkanen als stemvee behandeld, ze niet laten integreren of emanciperen want ze moesten zo nodig hun eigen cultuur vasthouden en zie hier het resultaat: politiek radicalisme met meer banden met het land van herkomst dan met ons land. We staan erbij en kijken ernaar. En door al die zetels krijgen ze macht. En door die macht zullen ze steeds meer aanhang krijgen. En door meer aanhang krijgen ze meer macht. En door meer macht krijgen ze invloed. En door meer invloed zal Nederland verder islamiseren zonder dat iemand het nog een halt toe kan roepen. Goed gedaan, links. Bravo. Overigens zullen jullie zelf het grootste slachtoffer worden, want het zijn juist de progressieve waarden die het eerst zullen verdwijnen.

De tegenhanger van al dit islamitische stemgeweld zou natuurlijk de PVV moeten zijn. De partij van Wilders deed in dertig gemeenten mee. Het werd op z’n zachts gezegd niet veel. Zeker Geerts prestigeproject Rotterdam was een aanfluiting. Ook hier zie je dat de partij een goede strategie mist, want hoe haal je het in je hoofd om tegen Leefbaar Rotterdam te gaan strijden? Een club met goede mensen, die voor de stad opkomt en geen blad voor de mond neemt als het gaat over de islam of het multiculturele drama. Dat vonden de Rotterdammers blijkbaar ook en zo bleef Leefbaar de grootste en kwam de PVV met maar één miezerige zeteltje in de raad. Wat natuurlijk ook komt doordat Wilders geen behoorlijke kandidaten kan vinden voor zijn partij. Het einde is dus voor hem in zicht.

Het enorme verlies voor D66 – houd toch op met je zilver! – is meer dan begrijpelijk. De partij is in vrij korte tijd van een gezellig genuanceerd clubje in het midden verworden tot een burgerminachtende, orgaanrovende, democratiehatende en privacyslurpende groep machtswellustelingen. De afstraffing zal ze overigens worst zijn, want ingecalculeerd. Vanuit het hoofdbestuur kwam dus het bevel niet te teleurgesteld te kijken bij een mindere uitslag. Dat die zetels zijn overgegaan naar de zeewierkoekjes van GroenLinks zegt ook iets over beide achterbannen. Blank, hoogopgeleid en geen enkel besef van realiteit. Dat GroenLinks een samenwerkingsverband is van communisten, anarchisten, krakers, antifascisten, stalinisten, maoïsten en ander extreem-links gewelddadig tuig is het grootstedelijke bakfietsvrouwtje waarschijnlijk ontgaan. Maar eerlijk is eerlijk, dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat ze een boterzachte buikspreekpop als landelijk fractievoorzitter hebben.

En weer wonnen de lokale partijen meer zetels. Naast dat die clubs veel meer voeling hebben met hun gemeenten is dit ook een teken dat mensen zich niet veilig voelen bij landelijke partijen. En dat is heel goed te begrijpen. Want voor wie zitten die koekenbakkers daar? Ik geloof niet voor ons.

P.S.: Maar Jan, waarom zeg je niks over het sleepwetreferendum? Omdat het allemaal niets uitmaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Ernst Quispel

  Jan Roos is wat te somber. Er wonen genoeg boze tokkies in dit land om Geert een zetel in de Kamer te laten behouden tot zijn pensioen.

  Geert hoeft alleen maar op gezette tijden iets lulligs dan wel kwaadaardigs te roepen en er zijn mensen die hem toejuichen.
  Zoveel is daar niet voor nodig. Bedenk ook dat er mensen zijn die op Teddy Boudoir stemmen.

  1. Top

   Blablabla! Blaaskaakje en flapdrol!

   1. Anton Adriaan

    Top’s bijdrage aan welke discussie ook:

    “Blablabla! Blaaskaakje en flapdrol!”

    Dat je überhaupt de moeite neemt om in te loggen om vervolgens alleen deze woordjes op te schrijven….

  2. gimmeMystack

   Ernst = Fascist.
   Stop je racisme en fascisme Ernst.

   1. Pit

    @Gimme: Wim is inderdaad gevaarlijk, de kritiek op islam als iets lulligs dan wel kwaadaardigs bestempelen roept historische verbanden tot leven.

    #nsb

    1. Anton Adriaan

     Zoutepit’s #NSB…

     Laat weer eens zien dat Zoutepit er helemaal niets van snapt.

     Maar…! Zoutepit is dan ook een PVV stemmer! Die snappen over het algemeen niet zo gek veel. 😉

  3. robroy

   ik merk dat gas niet genoeg is probeer eens een tram maar niet om in te rijden engnek
   Het liefst zie ik die tram in je oog

  4. Alexander_Venom

   hou er toch eens mee op, mensen boze tokkie noemen en iemand zijn naam verhaspelen is een blijk van intellectuele armoede.

 2. Guus Geluk

  “Het einde voor Wilders is in zicht.”

  Ik vind dit moeilijk te geloven. Wilders zal er uiteraard op achteruitgaan – afgaand op de opkomst van Forum, maar verdwijnen gaat hij niet. Daar is zijn achterban te honkvast voor: zij kunnen niet terecht bij de SP, CDA of VVD, maar ook niet bij FvD, dus blijft dit electoraat bij PVV.

  Het is echter wel duidelijk dat de PVV nooit een bestuurderspartij gaat worden. Op landelijk niveau. Maar die ambitie heeft Wilders al opgegeven.

  1. robroy

   pfffffffff was het maar zondag

   1. Guus Geluk

    Nog even en het is weekend, robroy.

 3. Meester Kong

  Laten ze alstublieft voor de volgende verkiezing een kiesdrempel instellen.

  1. robroy

   mee eens minimaal 15 zetels anders wegwezen

   1. jnssn

    Nou pech gehad dan, Wilders kreeg bij de vorige verkiezingen 20 zetels. Dan zouden gezien de uitslag van 2017 alleen VVD, PVV, CDA en D66 in de Tweede Kamer zitten.

 4. RobertMarsman

  Jan Roos die zelf lijsttrekker is geweest van een partij van weglopers. Die nog sneller verdwenen dan dat ze waren opgericht.

 5. DolleDries

  Dat gelul van Roos over Wilders horen we al jaren.
  Overal waar de PVV instapte werden ze gekozen.

  1. RobertMarsman

   Precies. Ik kan me vergissen hoor maar volgens mij heeft de PVV sinds zijn bestaan nog nooit zo’n grote groei meegemaakt dan afgelopen verkiezingen. En inderdaad in sommige gemeentes ging het niet zoals was gewenst zoals bv in Rotterdam. Maar dat erkend Wilders ook. Wilders schuift zijn fouten dan ook niet onder stoelen of banken. En als je je fouten durft te erkennen dan kan je er ook van leren.

   Jan Roos moet dan ook niet zo dom zwetsen. Zelf kon die niet eens winnen van een Turk en mede door de campagne die Kuzu tegen hem heeft gevoerd is hij niet eens in de kamer gekomen.

   1. Guus Geluk

    Ja, dat was toch slim van Kuzu.

    1. robroy

     WAS HET MAAR ZONDAG

     1. Pit

      @Robroy: Iedere dag!

   2. loes530

    In 30 gemeentes heb die 76 zetels vind ik knap

  2. Meester Kong

   “Overal waar de PVV instapte werden ze gekozen.”

   Jij gaat dat vertalen naar een groeiende populariteit van de PVV ?

   1. DolleDries

    Nou als ik de klappen kijk van de SP dan zijn die klappen veel groter.
    Als er iets duidelijk is, is wel dat einde van die partij inzicht is
    Rood links is uit en blijft uit. PVDA en SP wordt geschiedenis.

    1. Meester Kong

     Oh je bent het met mij eens, populariteit PVV is tanende en dat zien we we al tijden in de peilingen.
     De gewonnen zetels bij de Gemeente..S zijn geen nieuwe kiezers voor de PVV.

     1. DolleDries

      Nee hoor ik zei geen bewijs dat de PVV tanende is. Het is jou natte droom.

     2. Meester Kong

      Dan wordt het tijd voor een bezoek aan de oogarts @DD, je ziet het gewoon niet meer goed 🙂

     3. DolleDries

      Slechte ogen zeg niets over de werking van de hersens Kong.

     4. Ernst Quispel

      DolleDries ziet helegaar niks van een tanende populariteit van de PVV.

      🙂

     5. Feit

      Helegaar waar, Ernst. 😉

  3. Original NL

   Maar dries je moet toch toegeven dat Geert niet erg slim bezig is geweest..
   Bij de landelijke verkiezingen toch ook nauwelijks campagne gevoerd en door de aanslagen had hij de wind toch mee .
   Hij zou eens in de leer moeten bij Nigel Farage .

 6. DolleDries

  De PVV is nog hard nodig.

  Trèbes – UPDATE – Een gewapende man die beweert van Islamitische Staat te zijn heeft in een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes acht mensen kort in gijzeling gehouden. Daarbij is een dode gevallen. Dat melden Franse politiebronnen. De gijzelaar zou zich nu nog met een politie-onderhandelaar in de winkel bevinden. Onze correspondent is in Frankrijk. Haar tweets lees je onderaan dit artikel.

 7. DolleDries

  Ondertussen een zeer duidelijk Nee tegen de sleepwet 3% verschil.
  Weg met dat ding

 8. Ritter

  Geert Wilders heeft er in het verleden vele malen voor gewaarschuwd; de islamitische vijfde collonne.

  Nu heeft deze vijfde collonne een gezicht gekregen in de vorm van DENK, NIDA en andere islamitische partijen die meegedaan hebben aan de verkiezingen en behoorlijk veel zetels hebben behaald.

  Aan de ene kant triest, aan de andere kant geeft het duidelijkheid.

  Veel van deze islamisten zaten voorheen “verborgen” in vooral de linkse partijen en waren min of meer onzichtbaar. Nu zijn ze meer zichtbaar geworden.

  Laat het duidelijk zijn; de meeste moslims zullen niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag. Er ontwikkeld zich dan ook in Europa een islamitische parallelle wereld waarin moslims op hun eigen islamitische manier leven; inclusief Sharia rechtbanken zoals er al meer dan 100 in Engeland zijn te vinden.
  ——
  Honderd rechtse en linkse Franse intellectuelen luiden noodklok over islamisme

  ‘Islamisme is het nieuwe totalitarisme’

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/franse-intelligentsia-luidt-noodklok-tegen-islamisme-597764/

  1. Ernst Quispel

   “Geert Wilders heeft er in het verleden vele malen voor gewaarschuwd; de islamitische vijfde collonne.”

   Ja, dat lulverhaal verkoopt Wilders al jaren maar de kiezer begint door te krijgen dat het nergens op slaat.
   Dát is de reden waarom de PVV wegzakt.

    1. Ernst Quispel

     Het is een schande Loes.

     🙂

     1. Blue monday

      Haha die Loes, dat ik mee mag maken dat iemand de speld als serieuze
      bron aanhaalt…

      gekke loes toch 🙂 🙂

    2. Vit

     Speld is een satirische site Loes, zoiets als Lucky tv, niet serieus nemen.

     Laat mijn voorgangers maar lullen.

     1. Blue monday

      Nu weten we waarom Loes een aanhanger van Wilders is, als je de Speld serieus neemt.

      Zondag Lubach kijken lieve Loesepoes!

     2. Vit

      Bijdehandjes gegeten?

    3. Pit

     @Loes: Laat je niet beetnemen lieverd, laat vooral de zuigtrollen links leggen.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    De opkomst van partijen als DENK en NIDA met een islamitische agenda bevestigen het gelijk van Geert Wilders.

    Overigens is het niet alleen Geert Wilders die waarschuwt voor de sluipende islamisering van Europa zoals ik in mijn bovenstaande link al heb aangegeven.
    ————
    ‘In de islam groeit een fascistische ideologie’
    https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/07/in-de-islam-groeit-fascistische-ideologie-a1594879

    1. Ernst Quispel

     De opkomst van DENK en NIDA is veeleer het resultaat van de politiek van Wilders.

     1. Feit

      De opkomst van de hele islam in de hele wereld is de schuld van Wilders. Daarvoor was er niks aan de hand met de islam.

     2. robroy

      Bijna goed je bent op de goede weg nog ietsjes meer gas snuiven toe maar je kunt het engnek

     3. Ni28

      Het is de resultaat van Linkse domheid.

     4. Ni28

      Quispel wilt LOL lig zijn maar is altijd alleen LUL lig.

     5. Ni28

      Goed artikel van Jan Roos. Klopt helemaal wat hij schrijft.

     6. Pieter G

      Onzin Ernst.
      Je eigen woorden: Wilders krijgt niets voor elkaar.
      Daarnaast is Wilders een gevolg van de politiek van de islam: Theo v Gogh, en Turkije hoort bij Nederland…en wat aanslagen….

 9. nienke

  Laat iedereen en alles die in die islamitische zooi geloofd er maar flink in geloven totdat ze straks gedwongen worden islamiet te worden of anders ……….. vult U het zelf maar in.
  De Nederlanders willen waarschijnlijk niet vechten voor de democratie, vrijheid van meningsuiting,enz enz we laten ons stiekem naar de islamitische slachtbank leiden
  Hoe heeft het ooit zover kunnen komen, dank zij onze laffe, bange, politici die als de dood zijn voor represailles maatregelen vanuit de islam laten ze alles maar toe en zijn zelfs in staat onze democratie op te geven.
  Walgelijk laf zooitje.

 10. werikke

  Kan zijn en toch blijf ik hem steunen en niet alleen omdat ik de islam ook een verderfelijke ideologie vind maar ook omdat deze man al jaren de kastanjes uit het vuur haalt voor al die lafaards die toen wegliepen van hun verantwoordelijkheden en nu ineens stemmen zien die ze naar zich toe kunnen trekken. Nee ik geef die man en ploeggenoten mijn respect ik denk niet dat ik het zolang zou hebben uitgehouden als ik zo elke keer zou zijn aangevallen om mijn mening. respect voor Geert Wilders .

  1. Ernst Quispel

   Goedzo, Werikke, er moeten toch nog een paar mensen zijn die Geert een pensioen bezorgen.
   Meer als één Kamerzetel heeft de stumper niet nodig maar zelfs die komt nu in gevaar.

   1. Feit

    Zolang de naïeve D66 en GL meisjes als eerste ten prooi vallen aan verkrachtingen door de moslims zal ik niet heel hard klagen.

  2. Frits Jansen

   En waarom denkt u dat de islam een “verderfelijke ideologie” is? Omdat u door Wilders hoogstpersoonlijk bent gehersenspoeld. Wilder kent de kracht van de herhaling, en roept dat al een jaar of twintig.
   het woord “ideologie” komt van de altijd slimme PVV-ideoloog Martin Bosma. Door te ontkennen dat de islam een godsdienst is maar een ideologie zou die geen aanspraak kunnen maken op het grondrecht van de vrijheid van godsdienst.

   Wie niet al te ideologisch bevangen rondkijkt ziet dat vooral het christendom en de islam extremistische vleugels heeft, naast talloze heel normale, gematigde mensen.

   Maar u zult Wilders ook wel napraten in de stelling dat een gematigde islam niet bestaat, ja, dat moslims die zich als gematigd voordoen de allerergsten zijn omdat ze liegen. Van moslims die zeggen geen terroristen te zijn kun je hetzelfde beweren.

   Voor mij is alleen nog de vraag of de kiezer eerder op Wilders is uitgekeken dan wel Wilders op de kiezer. Bedenk wel dat het Wilders helemaal niet te doen is om de bestrijding van de islamisering, dat is voor hem slechts een truc om de aandacht te trekken, en zodoende macht te verwerven. Want dat is het vak van de hedendaagse politicus.

   Als ik Wilders was zou ik mezelf geweldig gaan vervelen.

   1. Feit

    Als jij jezelf bent, Frits, verveel je je het meest, anders zit je niet 24/7 op DDS.

   2. Holland

    Frits Jansen kent de koran, hadith, sira en sharia van binnen en van buiten. Hij kan alle soenna’s van achter naar voren opdreunen en wordt algemeen aangemerkt als de grootste islamkenner en -apologeet van deze en de vorige eeuw.

    Als er een is die weet hoe de islam en de moslims draaien, is hij het wel. Kom Frits, lees ons nog eens wat soera’s voor, we hangen aan je lippen.

    1. Blue monday

     Holland beseft niet dat Wilders ook een kenner van de Koran is geworden, maar je wilt toch niet beweren dat Wilders nu ook een moslim is?

     1. Holland

      Blauwe, het verschil is dat Frits Jansen niets maar dan ook helemaal niets weet van de islam, daar durf ik om te wedden. De breedbek nitwit is volgestopt met lulkoek van de NPO over de islam en wat hij aan nepnieuws in dagbladen leest. Als hij wel wat over de islam zou weten, zou hij niet de baarlijke nonsens uitkramen die hij nu uitkotst. Als er een gehersenspoeld is, is het multicul Frits wel.

   3. Ernst Quispel

    Sterk betoog, Frits.

   4. 75

    Frits kun jij mij 1 islamitisch land noemen waar ze elkaar de hersens niet inslaan.

 11. Original NL

  Weer typisch Jan..en het klopt allemaal wat hij zegt.
  Heb het hier al vaker gezegd dat het lijkt alsof Wilders niet wil winnen.
  Een valide standpunt door domme uitspraken (zoals kopvodden tax) torpederen en jezelf daarmee buitenspel zetten.
  Hebben we alleen Baudet nog….kijken wat die er van bakt de komende jaren.

 12. Frits Jansen

  Ik help het hopen dat het einde van Wilders in zicht is, maar de argumentatie van Jan Roos snijdt geen hout: hoe roept alleen maar dat Wilders geen goede mensen kan krijgen. Gek eigenlijk, ondanks de – volgens Wilders – verschrikkelijke islamisering van ons land.

  Islamofobie bleek ook voor andere partijen een electorale goudmijn, maar Wilders is toch anders dan die andere rechtse populisten, van Bolkestein tot Fortuyn en van Verdonk tot Baudet.

  * Wilders is een dictator. Hij wil geen LPF toestanden. Dat maakt hem tot hardnekkiger onkruid dan zijn voorgangers en zijn opvolgers.
  * Wilders is monomaan. Het PVV Statenlid dat meende dat in zijn provincie de islam niet het allergrootste probleem was kon meteen optiefen.
  * Wilders begrijpt dat hij vooral ontevreden Nederland bedient, dus zal hij nooit de fout maken problemen op te lossen, want dan bestaat het gevaar dat die mensen tevreden worden – en niet meer op hem stemmen.
  * Wilders blijft zich als outsider profileren, ook al is hij inmiddels het langstzittende Kamerlid.
  * Wilders is een marionet van een stel schimmige extreemrechtse joodse Amerikanen. waarom brak hij het Catshuisoverleg destijds volkomen onverwacht af, met de haven in zicht? Omdat zijn schimmige sponsors bezwaar maakten.

  Ik zou bijna vóór de “sleepwet” zijn want die maakt het mogelijk de duistere gangen van Wilders na te gaan.

  1. Feit

   Mensen onkruid noemen.

   Oei, Fritsie, deug jij wel? Voor de nazies waren dat de joden ook. Komen geen leuke dingen van, onfrisse Frits.

   1. Holland

    Frits Jansen is Ernst Quispel, is Code 134, is Dopper, is Isolde, is Ceteris Paribus, is Simon Brouwenstein, is Graatsma en nog 87 andere nicks.

    Dezelfde argumentatie, dezelfde insteek, dezelfde woorden. Kortom: hetzelfde domme gekwaak zonder context en bewijsvoering. Gelul in de ruimte waar onze megalomane narcist en psychopaat met Multiple Personality Disorder syndroom het patent op heeft.

    Negeren die mongool.

  2. Original NL

   * Wilders is een marionet van een stel schimmige extreemrechtse joodse Amerikanen. waarom brak hij het Catshuisoverleg destijds volkomen onverwacht af, met de haven in zicht? Omdat zijn schimmige sponsors bezwaar maakten….
   ….
   Bron????

   1. Ni28

    Giftige bron.

 13. Rosasolis

  Ik denk dat Jan Roos gelijk heeft wat de afgang van Wilders betreft. De redenen zijn nu voor iedereen duidelijk. Hoe kan een kleine, prive societeit groeien en vorderen zonder leden? Behalve zijn jarenlange totale afkeer tegen de islam, had en heeft Wilders weinig anders te vertellen over Nederlandse politiek. En niemand anders in de PVV mag het doen. Het zou me niet verbazen dat Geert Wilders binnenkort met pensioen gaat.

 14. fenderbender

  Wat een gelul zeg, links ,rechts het maakt niets uit.
  Het gekwezel van beukmans en ernst met name toont alleen hun stupide gedachtengang, het typische product van een alleenstaande moeder die haar hele leven al afhankelijk is van onze welvaartstaat. Weggestopt in een flatje in een verpauperd deel van de stad.
  Met als enige dagbesteding zeiken op allerlei fora, in real life neemt niemand deze stumperds serieus, get a life, oja aardappels groeien aan bomen, maar dat wisten jullie zeker ook al.
  Heyy eind van de maand, de centjes komen weer binnen, kun je weer drank in huis halen.

  Regeringen zijn van nature corrupt, democratie is een wassen neus, verkapte dictatuur, kijk maar wat er nu gebeurt, het volk spreekt, o shitt een andere uitkomst dan we wilden, ach dat lossen we wel op hoor.
  Blijkbaar zijn er nog genoeg linkse blinden die ons wel volgen. tuurlijk want die zijn ook afhankelijk van onze regering, of door uitkering of nutteloos baantje.

 15. Robert Leiden

  Ik kan mij nog een referendum en verkiezingen herinneren waar Jan Roos met zijn VNL aan meedeed.
  Referendum werd een mislukking, VNL verdween in de geschiedenisboeken.
  Niet in de laatste plaats door het gedrag van Jan Roos zelf.
  En deze Jan Roos heeft het hoogste woord over politici die wel succesvol zijn?
  Alsof Sieneke aan Waylon uitlegt hoe het Songfestival gedaan moet worden.

  1. Appelstroop

   shalali shalala shalali shalala het gaat niet uit mn kop.. bedankt he

 16. nienke

  Eens krijgt Wilder gelijk,kijk om je heen in hoeveel landen alles al naar de kloten is gebracht door de islam, hoeveel mensen er al vermoord zijn en nu is Europa aan de beurt.

  1. Ernst Quispel

   Zeker, en Lou de Palingboer leeft ook nog.

 17. Blue monday

  Ach ach, Jantje als politiek analist, keer op keer zit hij er naast, dat zal nu niet anders zijn.
  PVV-stemmers kunnen rustig slapen, want Jantje lult maar wat.

  En Jantje is zo’n klassieke rechtse bal, voor minimale belastingen en minimale lonen.
  Zo’n VVD-type uit de jaren 60, die voor niets al die arbeidsmigranten naar Nederland hebben gehaald.
  De door hem zo verketterde PvdA oud vroegere tijden waren juist fel tegen.

  Ach Jantje leeft nog in de veronderstelling dat Den Uyl nog steeds aan de macht is, de idioot.

 18. Bas2018

  En daar is onze beroepswerkeloze Quispel weer met zijn grote muil..

 19. Ben Zine

  “Goed gedaan, links. Bravo. Overigens zullen jullie zelf het grootste slachtoffer worden, want het zijn juist de progressieve waarden die het eerst zullen verdwijnen.”

  Precies Jan. Het toont de verbijsterende en oneindige domheid van links. Maar ze zullen er vanzelf wel achter komen, en dan is het lijden in last.

 20. Ni28

  Met deze verkiezingen is de Trojaanse paard open gegaan. Eens moest dit komen. Met dank aan de linkse partijen en de lakse middenpartijen. En nu gaan zij het nog goedpraten ook terwijl Erdogan nu in de raadhuis van Rotterdam en elders in het land zit. De halve maan zegeviert. Wat eerder niet gelukt is met sabels lukt nu wel door de domheid van Europese politici.

  1. Julian

   Als alle mensen ruim 40% van de kiezers ook gewoon gaat stemmen was de verhouding voor DENK heel anders geweest.

 21. Julian

  Wat nou orgaanroof? Gewoon even invullen dat je geen donor wil zijn.

 22. Ni28

  Wilders zal nooit met pensioen kunnen gaan want dan is hij zijn beveiliging kwijt en de volgende dag dood. De politiek zal hem meemaken tot het einde toe. En het is goed dat iemand durft zijn nek uit te steken en ook voor al die mensen die murw zijn gemaakt door de “niet foute”politici. De toekomst zal ons laten zien dat zijn ideeën toch niet zo fout zijn geweest en bevochten door de lakse houding van het establishment. Voor veel mensen zijn de ideeën van de PVV echter te radicaal om er op in te gaan. In Duitsland tekent zich een kentering tegen de moslim invasie en in Frankrijk roert zich de intelligentsia ook al. Je vraagt je alleen af waar zij tot nu toe hebben gezeten. Waarschijnlijk van de lakse en politiek correcte houding last gehad.

 23. Pit

  Maar Jan, je hoeft toch niet perse deel te zijn van een gemeenteraad om landelijk de twee na grootste politieke partij te zijn?

 24. Gerlos

  Geert zijn partij zal niet verdwijnen maar hij zal zich wel moeten afvragen wat hij verkeerd doet en hoe zijn partij in een beter daglicht kan komen te staan. Uitspraken iets genuanceerder is niet verkeerd..
  Kom op Geert en maak je partij opener met leden en luister daar naar kan geen kwaad.

  1. Original NL

   Idd Gerlos , als Geert nog iets wil zullen er zaken anders moeten.

 25. Jetske

  Zeg Jan, Waar is eigenlijk al dat geld gebleven wat VNL van de overheid heeft gekregen? Hoe durf jij trouwens deze column over Geert te schrijven, ga eens een normale baan zoeken, je bent een waardeloos figuur, zet je malloten petje maar weer op, dat past beter bij je!

 26. Dollaert

  De PVV heeft zijn langste tijd gehad. Wilders heeft bovenmeesterlijk zijn punt gemaakt. Derhalve durft bijna niemand zich nog openlijk voor hem op te komen.
  Wilders had dat moeten beseffen.
  De PVV als partij heeft zichzelf door de ferme uitspraken van Wilders uit beeld geplaatst. Uiterst pijnlijk voor die helden , die zich voor deze groep hebben ingezet. Hef de PVV op. Geert is geen politicus , maar een boodschapper. Richt een partij op , waar de mensen heel goed weten waar deze voor staat, maar zonder die onnodige harde retoriek.
  Vlaams Blok werd ook Vlaams Belang…
  Verder alle respect voor Geert , maar het gaat hier om het Nederlands-Vlaams belang.
  Waarom kan het in Hongarije wel? Victor Orban?

  1. Floris

   “Waarom kan het in Hongarije wel? Victor Orban?”
   —————————————————–
   Omdat daar het politiek correctisme geen poot aan de grond heeft gekregen. In heel Oost-Europa niet.

   Het politiek correctisme is de facto een postmodern verschijnsel dat alleen kan bestaan in samenlevingen die zich niet meer bewust zijn van het belang van nationale cohesie. Dat is het begin van einde. De bevolking individualiseert en valt als los zand uit elkaar. Andere bevolkingsgroepen, minder ontwikkeld, maar met nog wel een saamhorigheidsgevoel nemen het over. De moderne samenleving die zichzelf zulke grote beperkingen als het politiek correctisme oplegt staat daar weerloos tegen.

   De geschiedenis staat bol van de voorbeelden van dit mechanisme.

   1. Dollaert

    @Floris
    Wederom een zeer goede analyse! ++++++

    Heeft U de geweldige toespraak van Victor Orban op 15 maart in Boedapest gezien?
    Daar legt hij uit hoe Europa ervoor staat. Op Youtube te vinden met engelse vertaling.

   2. Ernst Quispel

    “De geschiedenis staat bol van de voorbeelden van dit mechanisme.”

    Ik ben nieuwsgierig naar die voorbeelden aan de hand waarvan we deze stelling, die direct uit de moppentrommel van Sid Lukassen lijkt te komen, kunnen toetsen.

    Ik vermoed echter op dit punt nimmer meer iets van Floris te zullen vernemen.

 27. Bes Tolen

  De Nederlanders hebben in het verleden fouten gemaakt maar die ze de laatste veertig jaar maken, zijn de grofste en grootste. Ze zullen leiden tot een periode van grote onrust en veel ongelukkige mensen, die door het gaan ontbreken van vroeger normale beschermende verbanden met hun omgeving het heel moeilijk krijgen. Die ongelukkige mensen zullen voor veruit het grootste deel autochtone Nederlanders zijn. Dat is logisch omdat mensen van buitenlandse afkomst meest in besloten groepen leven waarvan er grote omvang aannemen en agressief, luidruchtig en subjectief de openbare informatieruimte zullen vullen. Elkaar zullen steunen. Dit alles gesteund door officieel Nederland vertegenwoordigd door de vervuilende meerderheid van de politiek, de regering, het onderwijs en de publieke media. Het leven wordt op gegeven ogenblik ondraaglijk voor de verwarde uit elkaar gevallen
  autochtone bevolking. Dan is het te laat nog voor eigen positie op te komen. Ze zijn dan door de voortdurende immigratie, de overheidsmaatregelen hiertoe en de hoge geboorteoverschotten van immigranten, duidelijk in de minderheid gekomen.
  De algehele verdelging van de autochtonen is het belang van grote oude macht, die op de meest infame leugens is gebaseerd. Het oude centrum is Rome met verbonden oude en jongere deep state kantoren in grotere westerse landen en met de EU. Hun belang wordt gedragen door het pamperen van de immigranten en door de oorspronkelijke bevolking zoveel mogelijk te belasteren om de eigen grote misdaden tegen de menselijkheid voorgoed uit de herinnering te bannen. Waar ze altijd al met die geschiedsvervalsing bezig zijn geweest. Omdat de oude bevolking zich voortdurend verzette in het ondertussen al grijze verleden. De overmaat van seniele vromen van alle leeftijden in de laatste tijd doet helemaal de das om. De volledige historische duisternis voor de afgemaakte Europeanen heeft de toekomst.

  1. Dollaert

   @ Bes Tolen. Ik weet niet wat uw leeftijd is. Indien mogelijk, ga de de politiek in. Ik zal u steunen. Zelden zoveel waarheid gelezen. Kent u de site van E.J. Bron?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.