Donald Trump reageert op eventuele handelsoorlog: ''De overwinning zal groot zijn. Het is makkelijk!''

Geen categoriemrt 02 2018, 18:00
Hoewel de rest van de wereld aangeeft dat een handelsoorlog een slechte zaak is en ook binnenlandse critici waarschuwen voor negatieve gevolgen, is Donald Trump niet bang voor een handelsoorlog. Het lijkt zelfs alsof die recht op een handelsoorlog afgaat, want hij zegt dat handelsoorlogen goed kunnen zijn. Sterker nog, niet alleen goed, maar ook makkelijk te winnen door de Verenigde Staten.

,,Als een land (VS) vele miljarden dollars verliest in handel met vrijwel elk land waarmee het zaken doet, dan zijn handelsoorlogen goed en gemakkelijk te winnen. Bijvoorbeeld, als we 100 miljard dollar verliezen met een bepaald land en zij ons uittesten, handel niet meer, de overwinning zal groot zijn. Het is makkelijk!'', aldus de tweet van Trump.

Bij Donald Trump weet je het maar nooit, want elke dag kan hij een andere pose aannemen. Of het nu gaat om de wapenwet, handelsoorlogen, de VN, Rusland en ga maar door. Door deze onvoorspelbaarheid heeft Trump veel voor elkaar gekregen. Hij leidt mensen af en zorgt dan dat zijn beleidsvoorstellen worden aangenomen en worden uitgevoerd.
Ook Nederland heeft al gereageerd op aangekondigde importheffingen op staal:

Ook Nederland heeft weinig begrip voor de aangekondigde importheffingen. De onderbouwing, door te wijzen op de nationale veiligheid, is niet steekhoudend, laat minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) weten.

Als belangrijke handelspartner en NAVO-bondgenoot van de Verenigde Staten, heeft Nederland met zijn staal geen negatief effect op de nationale veiligheid van de VS, stelt Kaag.

Trump lijkt geen idee te hebben wat de economische effecten zijn op de langere termijn van protectionisme en importheffingen.
https://www.youtube.com/watch?v=7njIlZ2xYq0
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten