Filmpje! Egyptische presentator trapt atheïst uit de studio: ‘Ga naar de psychiater, je beschadigt onze kinderen!’

Een Egyptische tv-show heeft ondanks live een atheïstische gast uit de studio laten weghalen, met de mededeling dat de jongen zich moest gaan melden bij een psychiater. De reden? De jongen was een atheïst en begonnen rustig uit te leggen hoe zaken als de oerknal precies werkten.

Een uitzending op het Egyptische tv-kanaal Alhadath Alyoum TV is onlangs in chaos ontaard, omdat presentator Mahmoud Abd Al-Halim een debat had georganiseerd tussen een radicale haatimam (Mahmoud Ashour) en een atheïst (Mohammad Hashem).

Dat debat verliep niet helemaal zoals Al-Halim wilde, want de atheïst bleek ook daadwerkelijk te menen dat er niet zoiets ridicuuls als een God zou kunnen bestaan. Dus hij begon dapper uit te leggen hoe zaken als de ‘big bang‘ werkten, maar voordat hij daar veel woorden aan vuil had mogen maken werd hij al in de rede gevallen: of hij die Engelse termen een beetje kon matigen.

De Egyptische presentator Mahmoud Abd Al-Halim raadt een atheïst aan zichzelf te laten onderzoeken door een psychiater.
De Egyptische presentator Mahmoud Abd Al-Halim raadt een atheïst aan zichzelf te laten onderzoeken door een psychiater.

Tja, in de anglofone wereld hebben ze wél een boodschap aan wetenschap, maar in Egypte wordt het verkondigen van rationele argumenten gezien als een aanval op godsdienst. Sterker nog: zonder dat er veel tijd verstreek vond de haatimam het wel welletjes en begon hij vraagtekens te plaatsen bij de mentale stabiliteit van atheïst Hashem.

Dat is vervolgens het teken voor presentator Al-Halim om het hele gesprek te staken en Hashem uit de studio te laten verwijderen. Maar niet voordat hij nog snel even de bevindingen van haatimam Mahmoud onderscheef dat atheïsme een soort mentale ziekte zou zijn:

“Mahmoud Abd Al-Halim: ‘Ik raad je aan om de studio te verlaten en naar een psychiatrisch ziekenhuis te gaan. Je zou hier niet moeten zijn. Helaas kan ik je aanwezigheid hier niet meer toestaan. Ga staan en verlaat ons, en dan zal ik de show voortzetten met dr. Mahmoud. Helaas, je ideeën zijn vernietigend en slecht voor de Egyptische jeugd. Je bent een erg slecht voorbeeld voor de Egyptische jeugd. Laten we pauzeren, onze gast zal de studio verlaten, en dan zullen we verdergaan met dr. Mahmoud.’

Mohammad Hashem: ‘Ik word verhinderd van het delen van mijn ideeën…’

Mahmoud Abd Al-Halim: ‘Nee. Nogmaals, laat mij mijn excuses aan mijn kijkers aanbieden voor het hebben van zo’n persoon in de show. Ik heb hem uitgenodigd om over ideeën te praten, maar helaas biedt hij niets overtuigends, niets substantieels. Hij is een slecht voorbeeld voor de Egyptische jeugd. Mohammed, je kan hier niet blijven. Ik raad je aan om direct naar een psychiatrisch ziekenhuis te gaan.'”

Godsdienstvrijheid en het Midden-Oosten? Nee, niet echt een goede combinatie. De Middeleeuwen zijn nooit vertrokken in Egypte, dat blijkt maar weer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Ernst Quispel

  Hoe lang is het geleden dat hysterische christenen de VARA dwongen het programma ‘Zoishettoevalligooknogeens eenkeer’ uit de lucht te nemen vanwege een spottend filmpje?

  https://m.youtube.com/watch?v=rpfBhDzF9Zs

  Ik bedoel maar.

  1. sjun

   Daar zijn er dan ook niet meer van binnengekomen. Bovendien werd aan hen geen concessies gedaan.

  2. eRik2017

   Waar komt jouw onbedwingbare drang om het Christendom te demoniseren vandaan Wim?
   Als jij vroeger op een knaapjesinternaat hebt gezeten dan begrijp ik jouw punt volledig.

   Om constant tegen het Christendom aan te trappen als het over islam gaat vind ik vreemd.

   1. Floris

    Wim is christelijk opgevoed, maar de zelfhaat noopt hem om er tegen aan te trappen.

    Bovendien hoopt hij als trol dat hij met z’n tegendraadse acties mensen in de gordijnen kan jagen.

    1. Kodi

     Heb je z’n typische gereformeerde rotkop wel eens gezien? De valsheid en de achterbaksheid druipt er van af.

   2. Pit

    @Erik: Wim doet een ja-maar-zij-doen-het-ook-je in de hoop dat de aandacht wordt afgeleid van waar het in de islam om gaat: dood aan alle ongelovigen.

    #jamaarzijdoenhetookje

  3. Rechtsaf

   @ernst jij als zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, en christenen te schofferen telkens weer opnieuw.
   Zoals ik altijd gezegd heb, het is maar weer heel duidelijk dat zowel jij als uiterst, Guus, Kong, beukman e.c zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers zijn van de islam, jullie zullen het verdedigen met alles wat in jullie zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken,nog veel sterker!!!!!!, jullie aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

  4. thaithai

   Lang geleden ernst…wat denk je zou de vara dat nog een keer durven?….ik bedoel met het oog op de zielige moslims?

  5. B. Pascal

   Binnen het christendom is er altijd ruimte voor debat! Dat hebben we in de geschiedenis gezien. Er werd voor ieders mening een platform gegeven. We noemen dat concilies, vergaderingen! Dat het ander platform is dan heden is een feit. Maar de mondsnoeren is gewoon typisch iets voor een ideologie die geen tegenspraak duld.
   Iets wat waarheid is overleefd alles! Ook kritiek! Het dwingt juist tot breder inzicht. Wie geen kritiek of andere mening duld maar wel zelf je mening profileert is links! Daarom past de Islam ook zo bij Links! Het is dezelfde slag van denken! Uiteindelijk is het repressie. En repressie kan je lang volhouden maar heeft niets met vrijheid te maken.

   Ik hoop dat men inziet dat Links de verkeerde kant kiest. Stem geen linkse partijen meer als D66, Groenlinks, SP, PvdA. Kies voor behoud PvD, PVV.

  6. Koos sssss

   Dat is meer dan 50 jaar geleden.
   Waarbij opgemerkt, dat het beledigen van christenen en hun geloof sindsdien een grote vlucht heeft genomen.
   Waarbij ook opgemerkt, dat al die spotters wel het christendom onder vuur namen, maar geen woord vuil maken aan de islam.
   Wat niet minder is dan een dubbele moraal.

   Daarbij: jij hebt het over bespotten van een religie, terwijl de Egyptische atheïst slechts argumenten voor zijn mening te berde brengt. Wat ook nogal een verschil is.

   En tot slot.
   Over 50 jaar hoef je in een overwegend islamitisch land als Egypte geen enkele verbetering op dit terrein te verwachten, terwijl de christenen zich aardig hebben neergelegd bij alle spot.

 2. Svetlana

  Je kan niet dwingen in show iemand op laten treden die niet in show past vanwege denkbeelden. Het is vrij normal wat hier gebeurt

  1. Bloem

   U bent schattig

  2. Holland

   Ach Svetje is ook terug! Dat is een tijd geleden meid. Voor het laatst heb ik je abjecte en idiote ideeen hier zo’n drie jaar geleden gehoord. Correct me if I’m wrong.

 3. sjun

  Zou je denken dat meer van zulke mindsets als gedemonstreerd door Mahmoud Abd Al-Halim hier binnenhalen bijdraagt aan een leefbare maatschappij waarin ruimte blijft voor vrijheid van meningsuiting? Of wordt het misschien tijd voor heel ander politiek beleid dan vanuit Brussel met ‘dank’ aan Angela Merkel over ons uitgestort wordt?

 4. Floris

  “De Middeleeuwen zijn nooit vertrokken in Egypte, dat blijkt maar weer.”
  —————————————————————————–
  En dat geldt voor de complete islamitische wereld.

  1. Farn

   Helemaal mee eens Floris.

 5. Bon-vivant

  Ik hoor de presentator Al-Halim tegen Hashem zeggen:
  “Ik raad je aan om … naar een psychiatrisch ziekenhuis te gaan.”

  Dit lijkt wel erg op het niveau dat veel reaguurders hier ten toon spreiden.

 6. Bloem

  Maak je borst maar nat heer Engelbart. Hier zullen we snel deze waanzin volgen.

  1. Bon-vivant

   Je bent bang dat in Nederland de vrijheid van godsdienst snel wordt afgeschaft, Bloem?

   1. eRik2017

    Snap jij @Bloem wat @BonBon aka Kwak-Wim hier bedoeld?

    1. Bloem

     Beste eRik, ik begrijp zijn vraag. Waar hij met het antwoord heen wil weet ik niet. We zijn in het westen erg hard op weg om bevochten vrijheden in een ras tempo te verkwanselen. Ben benieuwd hoe het over 50 jaar gesteld is met vrijheid. Kunnen onze kinderen dan nog genieten van een glaasje rood, ongehuwd samenwonen, in een zomerjurkje of korte broek genieten van het 1e lentezonnetje? Dat soort vrijheden die het leven de moeite waard maken, hebben wie die straks nog?

    2. Bon-vivant

     Bloem ziet bevochten vrijheden (een glaasje rood, ongehuwd samenwonen, in een zomerjurkje of korte broek genieten van het 1e lentezonnetje) in een ras tempo verkwanseld worden.
     Ik zie de vrijheden eerlijk gezegd alleen maar toenemen. Kan bloem mij concrete voorbeelden noemen?

     1. Bloem

      Beste heer BV, moet ik u nu echt wijzen op de voorbeelden uit het leven van alle dag? Zelfs een crematorium is al een discussie. Begint u s.v.p. een debatclubje met dhr. Quispel. Jullie komen er vast wel uit samen. Welterusten en morgen gezond weer op.

   2. Bon-vivant

    Misschien moet ik ‘m even uitleggen. Tim Engelbart’s conclusie, aan het eind van zijn artikel is: “Godsdienstvrijheid en het Midden-Oosten? Nee, niet echt een goede combinatie.”
    Bloem’s reactie is: “Maak je borst maar nat heer Engelbart. Hier zullen we snel deze waanzin volgen.”
    Dus is mijn logische vraag aan Bloem: ben je bang dat in Nederland de vrijheid van godsdienst snel wordt afgeschaft?

    1. Bloem

     Beste heer Bon Vivant, was het maar zo’n feestje. Ik voorzie een nieuwe staatsgodsdienst incl de daarbij behorende rechtspraak. We zijn hard op weg naar een dergelijke realiteit.

     1. Ernst Quispel

      En wat zal dan in de voorstelling van Bloem de nieuwe staatsgodsdienst zijn?

     2. tomygun

      Beste Bloem ,
      Deze wimmen kunnen alleen maar zuigen
      voor enkele is stam plus touw genoeg
      andere willen graag in concrete opgeborgen worden .
      Het uur U zal eens komen voor hen .

     3. Bloem

      Beste Tomygun, ik reageer al niet meer op dhr Q, zijn stellingname is niet alleen ongefundeerd, doch ook tenenkrommend. Je zult zo’n werknemer in dienst hebben, daar ben je dan mooi klaar mee. Dhr. BV hoeft van mij ook geen repliek meer te verwachten. Een debat heeft slechts zin wanneer er naar elkaar geluisterd wordt teneinde van elkaar te leren en onderling begrip te vergroten. Wat zij doen is het poneren van een niet te onderbouwen stelling als ongenaakbare waarheid. Volgens mij weten ze dat verdomde goed en doen ze dit willens en wetens om de forumdeelnemers te frustreren en allerlei reacties te ontlokken die ze als subversief kunnen betitelen. Het zou me niet eens verbazen wanneer ze hiervoor betaald worden. Jammer dat de DDS niet ingrijpt. Dhr. Q heeft zich in het verleden regelmatig antisemitisch uitgelaten. Bij het laatste item over dit onderwerp liet hij zich ineens op een tegengestelde wijze uit en sprak hij zich hiertegen uit. Het lijkt erop dat hij beseft dat dit tegen hem ging werken. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om dat te zien. Ergo, laten we deze subversieve krachten gewoon negeren.

 7. Gerlos

  Hoe zou de wereld er nu uitzien als er geen geloof was.

  1. Bloem

   Precies hetzelfde. Er zijn altijd mensen die hun cultuur zullen opdringen aan anderen. Tollerantie is meestal niet wederzijds en wordt door de intollerante als een zwakte uitgelegd

  2. Kodi

   Zonder de Islam zouden er in New York nog twee torens hebben gestaan.

   En hadden wij in Europa geen Merkel’s legosteentjes.

 8. A3aan

  Ach ach, en filmpje van zoishet… van 45/50 jaar geleden vergelijken met een filmpje uit 2018 betreffende een debat op de Egyptische TV, dan ben je een sukkel. Nu zou men over het filmpje van zoishet… de schouders ophalen, het is zo gedateerd terwijl de standpunten anno nu veel gematigder zijn.

  Het debat, het was amper een debat omdat de gast nauwelijks de ruimte kreeg eer hij de studio werd uitgewerkt. Een opzetje want de presentator moet hebben geweten dat de gast een atheïst is, hij heeft dit gebruikt om er nog maar eens op te wijzen, mede door de aanwezigheid van een radicale (haat)imam dat het de uit de middeleeuwen stammende en nog steeds middeleeuwse islam is wat de klok staat. Die oude meuk aanvaarden of, in het gunstigste geval, een ziekenhuisopname? Hoe gek kun je het maken.

 9. Vit

  God schiep de mens en nog een paar miljoen levensvormen in zes dagen jawel.

  1. DolleDries

   Zo dat is snel Vit daarna hebben we hem ook nooit meer gezien.
   Ik geloof niet in goden maar ook niet dat alles spontaan is ontstaan.
   Is ook niet belangrijk om in het korte leven daar over te piekeren. Ik wacht wel op een teken van wat dan ook tot dan bij mij geen religie circus met hoop kostende energie en inperking van de vrijheden.
   Eén uit de route geraakt rotsblokje en we zijn verleden tijd.

   1. denk eens na

    vit: En laten we niet vergeten een pratende slang.

    1. Vit

     In het Hebreeuws. 😉

   2. Vit

    Over een miljard jaar is er sowieso geen leven meer mogelijk door het groeien van de zon, deze heeft niet het eeuwige leven en daar kan geen godheid wat aan doen want de brandstof raakt simpelweg op.

  2. Pit

   @Vit: Daarentegen is tijd (miljarden jaren) slechts een morsdode rekeneenheid.

 10. Vit

  Moslims hebben echt helemaal niets met wetenschap.

  1. Kodi

   Leestip: De moeilijke relatie van de Islam met de wetenschap
   http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=41&t=1128

 11. DolleDries

  Maar zou hij er ook een pedo uit trappen in de vorm met een kind bruidje.
  Wat denk je Ernst.

 12. Tom, Enschede.

  Gelukkig is Egypte voor de rest wel een teken van beschaving. Vooral als je ziet hoe er met vrouwen wordt omgegaan die vogelvrij zijn en groepsverkracht worden op het Tahirplein met selfies van trotse Noordafrikaanse moslims. Of hoe er openlijk op tv gepraat wordt over het goedkeuren van verkachten van Joodse vrouwen. Sja sinds de tijd van de faraohs is het hard achteruit gegaan met Egypte vooral na de golven arabische lentes.

 13. Vit

  Als iemand zich in kosmologie verdiept wordt deze vanzelf atheïst zoals deze man.

  1. Tom, Enschede.

   Je kan het ook combineren natuurlijk. Aliens uit de ruimte die we Godheden noemen.

   1. DolleDries

    Maar ja hoe zijn die weer ontstaan.

    1. Vit

     Door aantrekkingskracht van atomen en evolutie.

     1. Rechtsaf

      @vit en wie heeft atomen gemaakt?

      Nog een mooi voorbeeld.

      Dus er was niets en dat is ontploft? oh ja en als het niet klopt passen we de wetenschap zo aan dat het denkbeeldig weer klopt.

      Of deze geloof in de oerknal is ook geloof

     2. Rechtsaf

      @vit

      Het prille begin:Genesis 1

     3. Vit

      Ik denk dat atomen er altijd zijn geweest.

     4. Vit

      @Rechtsaf

      Dat de oerknal heeft plaats gevonden is een bewezen feit, het residu in vorm van achtergrondstraling is nog aantoonbaar.

  2. Vit

   When we are alone it is a awfull waste of space.

 14. Beukman

  Dappere knul, die goed stand houdt, en daarmee ook wint.
  Als troost is het aardig om Baudets recente woorden te parafraseren:

  “Dit betekent feitelijk dat cultuur begrepen wordt in zijn eigen context, en dus niet door de bril van een andere cultuur.”

 15. Babaji538

  Degene die de hoogste waarden en normen
  uitdraagt, wordt niet door ieder, gewaardeerd.
  Het onderdrukken en weerstaan van de verlaging
  nog lager dan verlaging mogelijk geacht kon worden,
  in de menselijke geschiedenis, liet een ongekend Licht,
  zien.

  Er werd mij echter niet gevraagd, naar hoe
  het allemaal mij was afgegaan.

  Petra Hermans

 16. buitenbeentje

  De aarde draait om de zon. Daarvoor werden mensen op de brandstapel gezet (en wat meer “ketterse denkbeelden”, Giordano Bruno 1600) en mensen veroordeeld (galileo Galilei 1616).

  De islam loopt dus maar dikke 400 jaar achter. En in Europa omarmt men dit als ons gelijken.

  Ze gebruiken onze uitvindingen om hun domheid ten toon te spreiden. Ze lopen met Iphones, gebruiken computers en televisies, maar wij mogen niet trots zijn op wat onze cultuur bereikt heeft, want hun cultuur van dood en verderf, zonder enige inbreng in onze maatschappij en wetenschap is superieur.

  En van onze regering en olinkse trollen mogen we niet over IQ spreken, want dat is racisme.

  De ondergang van de mensheid wordt niet veroorzaakt door klimaat of natuurrampen, maar door de mens zelf.

  1. Kodi

   VERRADER

   “Een staat kan zijn dwazen overleven, en zelfs degenen die vervuld zijn van ambitie, maar niet het verraad van binnenuit. Een vijand voor de poorten is minder angstaanjagend, want hij is bekend en draagt zijn vaandels openlijk tegen de stad. De verrader beweegt zich echter vrijelijk te midden van het volk binnen de poorten, zijn sluwe praatjes verspreiden zich ongemerkt door alle steegjes, worden tot in de regeringspaleizen zelf gehoord, want de verrader lijkt geen verrader… Een moordenaar is nog minder te vrezen. De verrader is de drager van de pest.”

   -Cicero-

   1. tomygun

    Kodi ,
    Hear hear .
    +++++

  2. tomygun

   buitenbeentje ,
   Ha ha je hebt volkomen gelijk , laatst met zo,n islam Wim
   die begon een praatje tegen mij dat de zon om de aarde draaide
   zo ik zeg tegen hem de zon staat zo,n 150.000.000 Km heir
   vandaan de diameter van de aarde is nog kleiner dan de dot
   op de i al is die diameter 20.000 Km dan nog is het niet nodig
   deze terekenen om dat 150.000.000 Km x 3.4 = 510.000.000 Km
   / 24 = 21.250.000 Kmh wel heb je enig idee hoe snel dat is .
   Dan zo,n vuurbal die met zo,n snelheid gaat zou aan de voorkant
   bijna geen vuur hebben maar aan de achterkant een vuur straal
   laten zien van enkele uuren lang .
   Ik zit er nu aan tedenken om tegen iedere mossel te zeggen die
   met een mobiel loopt goed he die tech uit israel? .

  3. Kodi

   Wellicht is 400 jaar achter lopen in de evolutie nog wel te positief ingeschat als het om de Islam gaat. De Islam is goed bekeken 1400 jaar stil blijven staan en blijven hangen in dat primitieve achterlijke Middeleeuwse stadium als in de Zevende Eeuw in de tijd van de voor de volgelingen onfeilbare profeet Mohammed, bekend van veroveren, plunderen, vermoorden, verkrachten etc.

   Neem dan wij het Westen: Westerse beschaving is bron van superieure wetenschap
   http://gazetgezondverstand.blogspot.nl/2012/09/westerse-beschaving-is-bron-van.html

 17. B. Pascal

  Binnen het christendom is er altijd ruimte voor debat! Dat hebben we in de geschiedenis gezien. Er werd voor ieders mening een platform gegeven. We noemen dat concilies, vergaderingen! Dat het ander platform is dan heden is een feit. Maar de mondsnoeren is gewoon typisch iets voor een ideologie die geen tegenspraak duld.
  Iets wat waarheid is overleefd alles! Ook kritiek! Het dwingt juist tot breder inzicht. Wie geen kritiek of andere mening duld maar wel zelf je mening profileert is links! Daarom past de Islam ook zo bij Links! Het is dezelfde slag van denken! Uiteindelijk is het repressie. En repressie kan je lang volhouden maar heeft niets met vrijheid te maken.

  Ik hoop dat men inziet dat Links de verkeerde kant kiest. Stem geen linkse partijen meer als D66, Groenlinks, SP, PvdA. Kies voor behoud PvD, PVV.

 18. Kodi

  Ze zeggen dat Moslims zoveel hebben uitgevonden. Ik geloof daar zelf eigenlijk niet zo veel van. Beschaving hebben ze in ieder geval niet uitgevonden.

  1. Ernst Quispel

   Kodi heeft wel een duidelijke voorstelling van wat beschaving is: hij stelde voor alle moslims de keel af te snijden.

   1. eRik2017

    @Ernst
    Heb jij naast jouw obsessie voor sekssites nu ook al een obsessie voor mensen de keel afsnijden?
    Jouw leven is wel donker he?

    #darkwim

 19. Ruud562

  Ja inderdaad Kodi, zonder islam zouden die twee torens nog in NY hebben gestaan, zou wereldwijd er geen talloze onschuldige slachtoffers zijn gevallen, zouden cartoonisten nu gewoon hun creaties kunnen tonen zonder doodsbedriegen etc., etc.!

 20. Ruud562

  correctie: doodsbedreigingen

 21. Ruud562

  Je krijgt de Middeleeuwen wel uit de islam, maar de islam niet uit de Middeleeuwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.