FVD Amsterdam en Leefbaar Rotterdam bundelen de krachten: Nanninga en Eerdmans komen vrijdag met gezamenlijke "agenda voor deradicalisering"

Geen categoriemrt 08 2018, 10:00
Hand in hand kameraden.
Hoewel er altijd een forse strijd gaande is tussen Rotterdam en Amsterdam -- de ene vindt zichzelf beter dan de andere, terwijl de andere de ene maar spuugarrogant vindt -- zijn twee partijen bezig om een brug te slaan tussen de twee steden. Het gaat natuurlijk om Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam.
FVD Amsterdam en Leefbaar gaan namelijk nauw samenwerken. Komende vrijdag (morgen) gaat die samenwerking meteen van start met de presentatie van een gezamenlijke "agenda voor deradicalisering." De persconferentie waar die agenda publiek wordt publiek gemaakt wordt gehouden in Rotterdam.
Het Algemeen Dagblad laat weten dat het plan uit "tien concrete beleidspunten voor een vrij, tolerant en veilig Amsterdam en Rotterdam" bestaat. Daarnaast draait het plan vooral om het tegengaan van "radicalisme en islamisering." Wat die laatste term betreft: die proberen ze dus meteen even uit de handen van Geert Wilders te slepen.
Natuurlijk is het een interessante move. Beide partijen presenteren zichzelf hierdoor als "serieuze alternatieven" (op het establishment), ze laten zien dat partijen in verschillende steden prima kunnen samenwerken, en zorgen ervoor dat de band tussen FVD en Leefbaar nog verder wordt aangehaald. Zo ver, zelfs, dat je je afvraagt of Leefbaar uiteindelijk niet gewoon de Rotterdamse tak van FVD wordt als die partij landelijk zo snel blijft groeien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten