FVD Amsterdam en Leefbaar Rotterdam bundelen de krachten: Nanninga en Eerdmans komen vrijdag met gezamenlijke “agenda voor deradicalisering”

Hand in hand kameraden.

Hoewel er altijd een forse strijd gaande is tussen Rotterdam en Amsterdam — de ene vindt zichzelf beter dan de andere, terwijl de andere de ene maar spuugarrogant vindt — zijn twee partijen bezig om een brug te slaan tussen de twee steden. Het gaat natuurlijk om Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam.

FVD Amsterdam en Leefbaar gaan namelijk nauw samenwerken. Komende vrijdag (morgen) gaat die samenwerking meteen van start met de presentatie van een gezamenlijke “agenda voor deradicalisering.” De persconferentie waar die agenda publiek wordt publiek gemaakt wordt gehouden in Rotterdam.

Het Algemeen Dagblad laat weten dat het plan uit “tien concrete beleidspunten voor een vrij, tolerant en veilig Amsterdam en Rotterdam” bestaat. Daarnaast draait het plan vooral om het tegengaan van “radicalisme en islamisering.” Wat die laatste term betreft: die proberen ze dus meteen even uit de handen van Geert Wilders te slepen.

Natuurlijk is het een interessante move. Beide partijen presenteren zichzelf hierdoor als “serieuze alternatieven” (op het establishment), ze laten zien dat partijen in verschillende steden prima kunnen samenwerken, en zorgen ervoor dat de band tussen FVD en Leefbaar nog verder wordt aangehaald. Zo ver, zelfs, dat je je afvraagt of Leefbaar uiteindelijk niet gewoon de Rotterdamse tak van FVD wordt als die partij landelijk zo snel blijft groeien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. RobertMarsman

  Nou als je radicalisering en islamisering tegen wil gaan moet je dat bij de bron aanpakken. En de bron van islamisering is natuurlijk islam. Nu heb ik dat plan nog niet gelezen en wil ik ook niet op de zaken vooruit lopen. Maar mijn vermoeden vertelt mij zo dat ze de bron de islam niet zullen aanpakken en dus niets doen tegen islamisering.

  1. Kodi

   Deradicaliseren kan alleen door middel van deïslamiseren. Of de Moslims moeten de Islam verlaten, zeg maar afkicken van het giftige opiaat de Islam, dan wel Europa verlaten. Andere opties tot deradicalisering zijn er niet.

   1. RobertMarsman

    Ja inderdaad je hebt 100% gelijk. Radicalisering is het gevolg van islamisering. En islamisering daarentegen is het weer gevolg van islam. Eigenlijk is beide bestrijden nutteloos omdat het niets anders dan gevolgbestrijding maar je moet je oorzaak aanpakken namelijk de islam.

    Buiten dat om komt het ook erg ongeloofwaardig over als Eerdmans zegt islamisering te willen bestrijden. Die zit daar al 10 jaar lang en heeft zijn nek nog nooit uitgestoken om de islam en de islamisering aan te pakken. Dat mensen dat dan nog geloven.

    Dit is alleen maar om de PVV een hak te zetten maar verder moet je het niet zo serieus nemen. Er is maar een partij die de islam echt wil aanpakken en dat is en blijft de PVV.

   2. Ernst Quispel

    Kodi stelde eerder voor alle moslims de keel af te snijden. Vindt hij dat nog steeds de beste manier om de de deïslamisering te regelen?

    1. tomygun

     Nee wim dat is voor landverraders die gaan op het
     hakblok welk nummer je hebt hoor je later wel .

     1. Pit

      @Tomy: Wim’s plaat blijft hangen, zoals het een zuigtrol betaamd kan hij geen andere reactie bedenken, logisch want zuigtrollen kunnen dat ook niet.

      #doodzwijgen

     2. Ernst Quispel

      Tomygun toont zich, net als Kodi, een aanhanger van het IS-woestijnmodel.

      Gelukkig zijn het trieste lafbekjes achter een computer.

     3. Original NL

      Hoi Tomygun mag ik de bijl leveren?

    2. tomygun

     Lafbek wim ? kijk in de spiegel
     verzamel al je moed en geef me
     de plaats waar ik je kan vinden .

     1. Step one

      Misschien kan je hier je voordeel mee doen:

      https://m.telefoonboek.nl/bedrijven/t2681937/den-haag/ceder-consult/

     2. Ernst Quispel

      Geef me je nummer, Tomygun dan zal ik je uitleggen dat het in ons mooie land niet gebruikelijk is elkaar bij verschil van mening de keel af te snijden.

 2. Kodi

  Wat zou Pechtold daarvan vinden?

 3. Svetlana

  Lang geleden heb ik dit hier geschreven. Toen werd mijn mond gesnoerd omdat vrijheid van meningsuiting blijkbaar niet held voor de mensen die waarheit spreken.

  Toen zag ik visies in mijn hooft die allemaal tot stand zijn gekomen. Ik zag een zekere man in Amerika die president geworden is ondanks dat niemand er destijds aan geloofte. Ik zei er een grote complot gaande is waar mensen zoals Wilders, Baudet, Nanninga, Le Pen etc. allemaal betrokken zijn. President Trump heeft onlangs de nieuwe wereld orde verklaard door o.a de ambassade naar jerusalem (ik schrijf deze stad bewust met kleine letter) te verplaatsen. Deze duivelsstad heeft een complot gesloten met Trump om volleidige wereldoverheersing te krijgen en de wereld te storten in oorlog die de hele mensheid zal vernietigen. Al jaren terug zijn er in de lucht UFO’s verschenen om mij dit te waarschuwen

  1. tomygun

   Zeker zweet laan en toen werd de wereld overgenomen
   door ? SMURFEN ! .

  2. Marija

   En nu hoor je misschien ook stemmen in je hoofd?

  3. Kodi

   En laten we ook eens een keer onderkennen in plaats van maar blijven te ontkennen dat de Islam gewoon van de schil tot in de kern kwaadaardig is. En de Koran is gewoon een haatepistel van duivelse verzen.

  4. HW

   @Svetlana, Hoe is de stand van zaken bij je psychiater. Heeft dit alles wel genoteerd.
   Dan kunnen ze je binnenkort opsluiten

  5. Ni28

   Jouw inmiddels overleden Bulgaarse collega zag al eerder het terugkeer van communisme in Europa. Dan moet je toch tevreden zijn?

  6. Kodi

   Moet je dat niet even als kopij hierheen sturen?
   https://www.ninefornews.nl/categorie/ufo/

  7. Original NL

   UFO’s??Jerusalem wereldoverheersing????
   Sterk spul hè bisonkit!

 4. Fortiori

  Als dat plan aanslaat en gaat lukken, dan scheelt dat een hoop anti Islam posts op deze site. Of dat nou de bedoeling is ?? Dan maar kook-tips.

 5. zeester

  Mmmm eindelijk weer ouderwets stamppot…..

 6. Ernst Quispel

  Leefbaar Rotterdam loopt een groot electoraal riscico door met het wrakke FvD in zee te gaan.
  Leefbaar heeft getoond tot besturen in staat te zijn en verliest aan geloofwaardigheid door te flirten met een amateuristische en zwak geleide politieke rebellenclub als het FvD te flirten.
  Voor PvdA en D66 is het natuurlijk wel een buitenkansje.

  1. Spaanse kok

   Leefbaar Rotterdam verliest volgens de laatste peiling 1/3 van de stemmen.
   De samenwerking met FvD werpt reeds zijn vruchten af.
   Wat kan samen verliezen toch mooi zijn.

   1. Kodi

    Samen verliezen? Dat doen de PvdA en D’66 toch in Rotterdam?

    http://cdn-02.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2018/03/peiling-rotterdam-955×1024.jpeg

  2. Kodi

   Het wil alleen nog niet zo vlotten met de peilingen voor de PvdA en voor D’66. PvdA van 8 naar 5; D’66 van 6 naar 4.

   http://cdn-02.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2018/03/peiling-rotterdam-955×1024.jpeg

   Toedeledokie PvdA. Toedeledokie D’66.

 7. Peter Selie

  Help, #FvD wil gaan deradicaliseren

  Nee, niet zichzelf, Yernaz hebben ze al heel lafjes laten vallen. Maar ‘de Islam’, of ‘loslopende islamieten’. Het is nog niet helemaal duidelijk, want het plan wordt morgen gepresenteerd – wat rijkelijk laat is nadat de Islam al tientallen jaren zijn oorlog naar het Europese continent geëxporteerd heeft – maar laten we maar even aannemen dat ‘Het Plan’ met de Islam te maken heeft en niet met Alexander Pechtold.
  Deradicalisering hier en deradicalisering daar, deradicalisering overal. ‘Deradicalisering’ is een bezweringsformule, een hip nietszeggend toverwoordje. Alsof je de Islam uit de islamiet zou kunnen halen. Alsof al die Mohammedjes niet meer vernoemd zouden zijn naar een perverse seksmaniak, kinderverkrachter, slavenjager, woestijnrover en massamoordenaar, waar al die Mohammedjes mega-super-trots op zijn. ‘Deradicalisering’ is een onzin-term, het equivalent van onzinnigheden als ‘verbinding’ en ‘inclusief’.

  We hebben gezien tot wat een enorme corrupte puinhoop en vriendjespolitiek dat idee in Amsterdam geleid heeft. Het bood de mogelijkheid tot infiltratiejihad.

  ‘Deradicalisering’ veronderstelt dat er ook een niet radicale vorm van Islam zou bestaan. Als je dat denkt of gelooft, of wensdenkt, heb je Islam niet begrepen. Islam is radicaal in de kern. Islam is ISIS. ISIS voerde/voert het meest letterlijk de koranische opdrachten uit. Als Mohammed vandaag de dag zou leven zou hij de baas van ISIS zijn. Islam kán niet ge-deradicaliseerd worden. Islam is Islam, zoals Erdogan schuimbekte toen er gesuggereerd werd dat er een gematigde Islam zou bestaan.

  En daar moet dan ‘of all people’ een foto bij van islam-appeaser Annabel Nanninga.

  Annabel Nanninga over Islam en haar ‘deradicaliseringsmethoden’:
  Annabel Nanninga heeft niets tegen hoofddoekjes en twijfelt over boerkaverbod (bron)
  Moslims horen bij ons (bron)
  Moskeeën mogen blijven preken, mits in het Nederlands (zelfde bron)
  Islamitische scholen mogen blijven, mits in het Nederlands (zelfde bron)
  Wie de koran wil verbieden is een Taliban (bron)
  Wie moskeeën wil sluiten is een Taliban (zelfde bron)
  Ga toch koken mens !

  En het gáát maar door met dat zwakzinnige gelul. Het is hier niet aan de orde, maar als je ook nog herverdeling van welvaart wil omdat half Afrika dan misschien thuisblijft, klimaatsprookjes gelooft, en voor ontwikkelingshulp bent. Dan zie ik het verschil niet tussen GroenLinks en FvD.

  We moeten niet ‘deradicaliseren’, maar remigreren, en als je dat een onvriendelijk woord vindt dan noemen we het ‘repatriëren’. Help de mensen huiswaarts gaan, naar daar waar ze wel thuishoren.

  1. Kodi

   Deradicaliseren gaat niet werken met Moslims. Je kan wel een Moslim uit die Islamitische zandbak halen, maar niet die achterlijke Islam uit die zieke hoofden van de Moslims. Die Islamitische zandbak is eigenlijk gewoon hun natuurlijke quarantaine. Waarheen zij dienen te remigreren. Abraham Kuyper zeide het al: “Wat bijeen hoort dient zich te verenigen. Wat niet bijeen hoort dient uit elkaar te gaan.” En alzo dienen de wegen tussen Europa en de Islam te scheiden en dienen de Moslims weg uit Europa te remigreren naar hun natuurlijke habitat die Islamitische zandbak. Waar ze lekker eeuwig achterlijk Middeleeuws kunnen blijven. Wie zijn wij om die Moslims hun eeuwige shit hole te misgunnen? Je kan een Middeleeuwer wel uit de Middeleeuwen halen, maar niet de Middeleeuwen uit een Middeleeuwer. Net zoals je een aap wel uit de jungle kan halen, maar niet de jungle uit een aap.

   1. Ernst Quispel

    Ik hoor Kodi niet meer over het afsnijden van kelen van moslims.
    Is hij tot inkeer gekomen?

    1. eRik2017

     Is dat jouw fetisj @Ernst-Wim? Kelen afsnijden?
     Hoe doe je dat dan? Eerst samen in het leer of latex en dan ophangen ofzo?
     Ik neem aan dar het net doen alsof is toch?

     1. Kodi

      Stuur die Moslims naar hun natuurlijke achterlijke quarantaine en je krijgt genoeg elkaar de kelen afsnijden te zien. Denk daarbij aan Afghanistan bijvoorbeeld. Of Somalië. Of Pakistan. Of Iraq. Waar je Islam hebt, daar heb je shit hole.

   2. Pit

    @Kodi: Wim’s plaat blijft hangen, zoals het een zuigtrol betaamd kan hij geen andere reactie bedenken, logisch want zuigtrollen kunnen dat ook niet.

    #doodzwijgen

   3. Peter Selie

    Mooi beste Kodi, zoals reeds aangegeven is het mijns inziens buitencategorie van symbool politiek retoriek van deze twee neuspeuteraars die elkaar nog schijnen te versterken in de meest onzinnige politieke fata morgana’s die ik ooit heb gehoord. Net zoals je reeds aangaf is de islam niet uit de koppen van het geïmporteerde moslimtuig te halen, al schijnt een groot gedeelte van deze parasieten niet volgens de regels van het heilige boek te leven, maar doen hun extreme, radicale dingen wel volgens de koran, de koran is een hulpmiddel om hun gastland te onderwerpen in allerlei subversieve, criminele handelingen, ver voorbij de politieke waan van de dag.

 8. Ritter

  Volgens journalist en activist Zineb el Rhazoui (@ZinebElRhazoui) weigert de linkse elite in te zien dat er een probleem is met de #islam. Ze strijdt tegen de onderdrukking van moslima’s. Europa-correspondent @saskiadekkers spreekt haar op een geheime plaats. #CharlieHebdo

  https://twitter.com/Nieuwsuur/status/971496325752619008

 9. Koos_Koets

  Pegida Demonstratie
  Zondag 11 maart 13:30 uur. Verzamelen om 13:00
  Amsterdam Waterlooplein
  http://pegidanederland.com/demonstratie.html

  1. Original NL

   Amsterdam lijkt me nou niet echt de beste lokatie voor een pegida demo.
   Het is te hopen dat ze een paar potige jongens in hun midden hebben.
   En oordopjes tegen de gillende linkse teefjes!

 10. Jetske

  Gaat Joost Aboutaleb er nu wel uitgooien, of gaat hij samen met Nanninga de moskee bezoeken. Wat heeft Nanninga eigenlijk met Rotterdam te maken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.