Hoppa! Palestijnse ‘verzetsheldin’ bekent dat ze Israëlische militairen mishandelde

Het is een pijnlijke dag voor iedereen die Ahed Tamimi zag als een ‘symbool van Palestijns verzet’.

Het ging de hele wereld over: de video waarin de 16-jarige Ahed Tamimi insloeg op Israëlische soldaten, die naar het huis van haar ouders waren gekomen omdat er vanaf daar stenen naar hen zouden zijn gegooid. De familie zelf beweert – natuurlijk – dat dat onzin is, en dat de militairen niets te zoeken hadden daar. Hoe het ook zij, de video is veelzeggend: Ahed en andere leden van de familie Tamimi slaan en schoppen de militairen – die daar ontzettend rustig onder blijven, en zelf allesbehalve met geweld reageren. Dát noemen we nou iemand je andere wang toekeren!

Nee, in Israël is de wet leidend, en geen willekeurig geweld. Dat betekent dan ook dat Ahed uiteindelijk is opgepakt voor haar misdaad, en – vandaag – terechtstond daarvoor. Sinds haar arrestatie in december is ze echter uitgegroeid tot een heuze heldin voor tegenstanders van Israël, antisemieten en gelijksoortige types: ze wordt gezien als een symbool tegen de joodse ‘bezetting van Palestina’. En toegegeven: als Palestijnen ergens goed in zijn, dan is het wel in het framen van zichzelf als pure slachtoffers die elke dag zwaar onderdrukt worden. Het is niet voor niets dat er niet alleen een Hollywood en Bollywood, maar ook een Pallywood is: een grote verzameling aan filmmakers die er – helaas succesvol – alles aan doen om Palestijnen neer te zetten als zielige onderdrukte mensen (zie hier een voorbeeld). Ook in Nederland waren Israëlhaters er maar druk mee om voor haar – lees: tegen Israël – te strijden:

Enfin. Zij hebben dus allemaal lekker pech, aangezien Ahed zojuist zelf bekend heeft dat ze de militairen fysiek heeft mishandeld. Dat wisten we natuurlijk allemaal al: de beelden zeggen genoeg. Maar dat zij nu zelf toegeeft dat ze fout zat – of in ieder geval dat ze de wet heeft overtreden – is een overwinning. Ongetwijfeld heeft het ermee te maken dat het bewijs tegen haar overweldigend was, en sowieso wel schuldig bevonden zou worden: met deze bekentenis kan ze haar gevangenisstraf tot een luttele acht maanden beperken.

Nadeel is wel: ook dit zal ongetwijfeld misbruikt worden in de Palestijnse propagandamachine, die haar neer zal zetten als martelaar die bereid is voor de ‘goede zaak’ te brommen. Maar zolang ze achter de tralies zit, zal dat haar weinig helpen. Opsluiten en weggooien die sleutel dus: dááág Tamimi!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik vind het reuze zielig voor deze militairen. Een oorvijg krijgen van een meisje van 16 is natuurlijk heel erg naar.
  Terecht dat dit meisje zwaar wordt vervolgd: het moet niet gekker worden!

  1. Bloem

   Onder het mom van eens een jodenhater…… toch heer Q

  2. Rechtsaf

   @Ernst ja als je in Nederland een politieman aanvalt krijg je een taakstraf van 20uur: het moet niet gekker worden hè

 2. Ritter

  Achter islamistische Jodenhaat ligt een waarschuwing voor het Westen
  https://brabosh.com/2018/03/21/pqpct-h7p/

 3. Fortiori

  Het is alles behalve een speeltuin daar. Een politieke demonstratie opleuken met een handje grind gooien of een voetbalkampioenschap vieren is vredelievender.

 4. Nasrani

  Israel laat zien dat het een rechtstaat is die niet met zich laat spotten. Daar kunnen wij nog wat van lern.

 5. Babaji538

  Tuig van de rochel.
  Minkukel.

  Petra Hermans

 6. Likoednl

  Wat ontbreekt is dat er ook een recent filmpje van haar is waarin zij oproept tot terreuraanslagen. Daarom is 8 maanden een hele milde straf.

 7. lanex

  Beste M vd Galien, Gooi aub Quispel van deze site af. Hij kaapt elke discussie, wat zeg ik er is helemaal geen discussie omdat men alleen maar op zijn provocaties ingaat. Er wordt geen inhoudelijke debat gevoerd zo!

  1. Anton Adriaan

   @Lanex,

   Dat ben ik niet met je eens, je hoeft het niet altijd met Ernst Quispel eens te zijn hé? Maar om hem van het platform af te gooien omdat hij zijn mening bij heel veel onderwerpen uit. Dan heb ik liever mensen als Ritter, Feit, Likoed.nl, Dolledries en z’n kornuiten die van deze site verbannen worden. Dat zijn ja-knikkers die altijd de zelfde onzin verspreiden en het altijd met elkaar eens zijn.

   Ook ik ben het niet altijd met Ernst eens. Maar ik vind dat een discussie altijd met twee verschillende manieren benaderd moet worden. Dat is de bedoeling van een comentaren-sectie onder aan een artikel.

   Anders krijg je net zulke praktijken wat die Israëlische soldaten doen bij kleine meisjes. Ze van hun land afschoppen, om vervolgens te gaan huilen dat ze geslagen worden door diezelfde kleine meisjes.

   1. Rechtsaf

    Anton is antisemiet?

    1. Anton Adriaan

     Rechtsaf, jij wil mij dat graag horen zeggen, he?
     Ik ben anti-parasiet… 😉

     1. Rechtsaf

      Anti-parasiet? is natuurlijk de vraag wie/wat jij daaronder verstaat?

     2. Anton Adriaan

      Rechtsaf…
      Jij weet donders goed wie de parasieten zijn..

     3. Rechtsaf

      Je ontwijkt de vraag Anton

     4. Anton Adriaan

      Rechtsaf,

      De parasieten zijn mensen wiens enige talent zij waarlijk bezitten het uitzuigen is van volkeren en hun land, omdat zij zelf geen land bezitten.

     5. Holland

      “…….het uitzuigen is van volkeren en hun land, omdat zij zelf geen land bezitten.”

      Dat moeten de Palestijnen zijn! Goed zo Anton, je leert het wel.

    2. Holland

     Ja Rechtsaf, Anton is een antisemiet. Hij heeft het regelmatig over ‘die Joodjes’.

     1. Rechtsaf

      @Holland dat is duidelijk..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.