Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie presenteren gezamenlijke aanpak van radicalisering

In Rotterdam hebben de twee rechts-conservatieve partijen hun plan tegen radicalisering gepresenteerd voor Amsterdam en Rotterdam. De twee grootste steden in het land moeten hierin een belangrijke rol spelen, omdat deze twee steden het meeste ongemak ondervinden van de multiculturele samenleving. In de havenstad stellen de twee partijen, die officieel samenwerken, tentoon hoe ze dit voor elkaar gaan krijgen.

Ze zetten in op de beëindiging van de samenwerking van gemeenten met het Turkse religieuze regeringsorgaan Diyanet. Dat orgaan ‘stuurt jihadpreken naar Nederland en is zeker geen spreekbuis voor Turkse Nederlanders,’ zegt Eerdmans. Onlangs verschenen er berichten dat het Turkse ministerie voor Godsdienstzaken in Diyanet-moskeeën opriep tot de ‘gewapende jihad’ in het Syrische Afrin.

Een sterkere rol van burgemeesters en buitenlandse financiering moeten ook aangepakt worden. Inhoudelijk gezien zijn deze twee partijen erg sterk, maar de vraag is of ze het kunnen implementeren. In Rotterdam is de politiek versnipperd. Als men de peilingen moet geloven moet er dadelijk een college aantreden van minstens vier partijen, waarbij vijf partijen het meest waarschijnlijke is. Daarnaast is in het linkse Amsterdam er een cordon sanitaire uitgeroepen met betrekking tot Forum voor Democratie. D66 en andere linkse partijen doen ook moeilijk tegen Leefbaar, omdat de partij zo innige band heeft met Forum voor Democratie.

Uiteindelijk gaat het niet om de inhoud, want daarin zijn de twee partijen nagenoeg uniek in de twee gemeenteraden, maar gaat het dadelijk vooral om de uitvoering. Leefbaar Rotterdam heeft verrassend veel voor elkaar gekregen de afgelopen jaren, maar dat kwam vooral, omdat er maar drie partijen in het college zaten. Met vier of vijf partijen wordt het al veel moeilijker. We zullen het dus vooral moeten gaan afwachten. Al met al, goede plannen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Uiterst Links

  Wat doet die engnek Ramautarsing daar eigenlijk

  1. Ernst Quispel

   Ze vergaten bij DDS hem van de foto te knippen.

   🙂

   1. eRik2017

    Wim maakt een grapje

    1. Pit

     @Erik: Wim is een zuigtrol en gaat niet in op de inhoud.

     #islampleitbezorger

   2. eRik2017

    Okay jongens, de zuster komt net langs om een drankje te brengen. Daarom is Partij Wim even weg, net als alle clubmembers.
    Het tweede kopje koffie was al rond 20:30 uur. dan trekt Wim zich terug op zijn kamertje en dan is hij het stoutst. (in zijn eentje).

    1. Uiterst Links

     Roept iemand mijn naam?

     🙂

     1. eRik2017

      Ohhhhh @Uiterst Links, wat leuk dat jij zelf vindt dat je bij Partij Wim hoort!
      Heb je al met Hoofdwim Wim zelf gesproken?

      #partijwim

   3. swetsnek

    Ze hadden je vader toen die tijd al moeten knippen dat was beter geweest voor heel Nederland

   4. Guus Geluk

    Die moet je eruit photoshoppen. Net zoals de Sovjets deden.

    Wel treurig dat Ranataursing op tig uitgereikte flyers staat afgedrukt.

   5. Blank en niet Wit

    Ernst van de fotopolitie.

  2. sjun

   Die uitstekend geacclimatiseerde jongeling was op die foto nog vol goede moed om ook bestuurlijk de handen uit de mouwen te gaan steken om de vrijheid van meningsuiting in ons land te kunnen behouden.

   In tegenstelling tot wat in islamiserende culturen gangbaar is hoeft de geschiedenis in ons land niet weggemaakt te worden omdat anders Mohammed en zijn directieven die bepaald niet stroken met de mensenrechten wel eens ondergesneeuwd zouden kunnen raken.

 2. swetsnek

  Niks aan doen joh die clubkes mooi in de grote steden houden graag, zoals al vaker gezegd hek er om heen prima.

 3. RobertMarsman

  Bestrijding van radicalisering is maar symptoombestrijding. Klinkt leuk maar in de praktijk zal het niet werken omdat het probleem over het hoofd wordt gezien namelijk islam. Die wordt volgens mij nog niets genoemd.

  Zo zegt Nanninga een imam een haat en intolerantie predikt is in onze gemeente geen plaats. Klinkt leuk maar een imam die de boodschap uit de koran vertolkt zaait per definitie haat en intolerantie omdat de koran intolerant is.

 4. Ali Yas

  “Radikalisering” klinkt lekker neutraal. Iedereen weet waar het over gaat, maar we durven het niet te zeggen. Het is wel duidelijk wie er de baas is.

  1. RobertMarsman

   De oorzaak islam wordt nergens genoemd in die 10 maatregelen die ze willen nemen. Hoe kan je überhaupt iets tegen gaan als je de oorzaak weigert te benoemen?
   Buiten dat om neem ik het allemaal niet zo serieus meer. En over het Forum wil kan ik niet oordelen aangezien die partij te kort bestaat maar Eerdmans zit al jaren in de gemeenteraad. Is al jaren de grootste partij van Rotterdam en nu 2 weken voor de verkiezingen komt hij ineens met een plan aan om radicalisering tegen te gaan. Maar het zou vast niets met de verkiezingen te maken hebben natuurlijk.

   Het komt ongeloofwaardig over. Na de verkiezingen hoor je die plucheplakker 4 jaar niet meer hoor. De Nederlandse kiezer stinkt er toch wel in.

   1. Ernst Quispel

    Robert Marsman wenst de islam aan te pakken en verwijt Leefbaar kennelijk dat de godsdienstvrijheid op dit punt niet heeft beperkt.

    Soms geloof je hier je ogen niet.

    1. RobertMarsman

     Islam is geen godsdienst maar een imperialistische ideologie vergelijkbaar met fascisme. We moeten islam niet onder de noemer religie scharen want daar het niet thuis.

     Het wordt eens tijd dat we in Nederland het beestje een gaan noemen voor wat her daadwerkelijk is. Want als je het probleem niet benoemt durft te benoemen voor wat het daadwerkelijk is zul je ook nooit tot de juiste maatregelen kunnen komen.

     Islam op de juiste manier definiëren is dan ook van essentieel belang om de juiste maatregelen te treffen.

    2. Rechtsaf

     @ernst kijk daar komt onze aller islamverheerlijker weer om de hoek zeilen

 5. Babaji538

  Hoe meer foto’s en slogans worden gesponsord,
  des te beter het wanbeleid naar voren wordt geschoven!
  Compliment voor alle mensen, die niet participeren
  aan “Complimentendag”.

  Petra Hermans

 6. Rosasolis

  Er bestaat een nieuwe wet voor heel Nederland. Dat kwaad prekende gast imams,
  (en ook fanatieke kwaadaardige salifistische Ned. imams), worden meteen uit ons land gezet. Het is bekend dat er AIVD agenten worden gesteurd naar de vrijdag diensten in de grote moskees. Die zowel de Turkse taal als Arabisch kunnen volgen. Het lijkt dat de F.v.D. probeert mensen te lokken met het herhalen van OUDE Verlopen wetten.
  Bijv. het bericht over de kwaad-aardige gast Imams…Zij worden meteen op een vliegtuig gezet, naar de islamitische land van hun keuze. Nanninga vertelde in Trouw, dat wij moeten geen gelden laten komen uit het moslim buitenland naar de moskees in Nederland…Maar die wet is er al! Wat is dit een domme politieke strategie van de F.v.D. om oude, verlopen wetten naar voren te halen! Zelfs de PVV zou dit nooit doen.

 7. Frits Jansen

  Ze zien de balk in hun eigen oog niet, om het eens bijbels te zeggen. Leefbaar en Thierry radicaliseren zelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.