Levensgevaarlijk D66 wil geen cent extra voor veiligheid, Buma krijgt zijn zin dus niet

Geen categoriemrt 07 2018, 12:00
Bij Pauw zei Alexander Pechtold gisteren dat hij heel blij is dat het beter lijkt te gaan met de Nederlandse economie. Ja, echt. Maar dat betekent niet dat hij meevallers ook daadwerkelijk wil "investeren."
"In tijden dat het toeneemt, moet je het niet allemaal zomaar weer uitgeven," zei Pechtold. Natuurlijk klopt dat. Je moet het niet zomaar uitgeven. Maar Sybrand Buma heeft honderd procent gelijk dat er fors meer geld naar veiligheid moet. Op dit moment doen talloze Nederlanders geen aangifte omdat ze weten dat er toch niets mee gedaan wordt. De politie loopt al jaren op haar laatste benen. Daar moet extra geld naartoe.
Maar Pechtold denkt daar anders over. Meevallers wil hij stoppen in het "verkleinen van de staatsschuld" en om de belastingdruk voor werkenden te verlagen. Dat zijn twee prima punten, maar zijn derde geplande investering is... onderwijs. Echt waar:

"Het CDA zal dan veiligheid roepen, D66 mikt op onderwijs."

Onderwijs? Is dat een grap? Er wordt continu meer geld gestopt in het onderwijs en het levert ons helemaal niets op. Sterker nog, je krijgt de indruk dat elke extra euro in het onderwijs een negatief resulteert produceert. Vergelijk dit met veiligheid waar elke extra euro altijd positief is.
Helaas ziet Pechtold dat niet zitten. Want ach, wat maakt onze veiligheid hem uit? Meneer heeft het prima naar zijn zin en voelt zich veilig dus Jan met de Pet zoekt het maar uit.
https://twitter.com/lilianhelderpvv/status/971254866382409735
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten