Levensgevaarlijk D66 wil geen cent extra voor veiligheid, Buma krijgt zijn zin dus niet

Bij Pauw zei Alexander Pechtold gisteren dat hij heel blij is dat het beter lijkt te gaan met de Nederlandse economie. Ja, echt. Maar dat betekent niet dat hij meevallers ook daadwerkelijk wil “investeren.” 

“In tijden dat het toeneemt, moet je het niet allemaal zomaar weer uitgeven,” zei Pechtold. Natuurlijk klopt dat. Je moet het niet zomaar uitgeven. Maar Sybrand Buma heeft honderd procent gelijk dat er fors meer geld naar veiligheid moet. Op dit moment doen talloze Nederlanders geen aangifte omdat ze weten dat er toch niets mee gedaan wordt. De politie loopt al jaren op haar laatste benen. Daar moet extra geld naartoe.

Maar Pechtold denkt daar anders over. Meevallers wil hij stoppen in het “verkleinen van de staatsschuld” en om de belastingdruk voor werkenden te verlagen. Dat zijn twee prima punten, maar zijn derde geplande investering is… onderwijs. Echt waar:

“Het CDA zal dan veiligheid roepen, D66 mikt op onderwijs.”

Onderwijs? Is dat een grap? Er wordt continu meer geld gestopt in het onderwijs en het levert ons helemaal niets op. Sterker nog, je krijgt de indruk dat elke extra euro in het onderwijs een negatief resulteert produceert. Vergelijk dit met veiligheid waar elke extra euro altijd positief is.

Helaas ziet Pechtold dat niet zitten. Want ach, wat maakt onze veiligheid hem uit? Meneer heeft het prima naar zijn zin en voelt zich veilig dus Jan met de Pet zoekt het maar uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Bon-vivant

  Dit is het derde bericht vandaag over D66/Pechtold/Ollongren van Michael van der Galien. En de ochtend is nog maar net om. Dit begint inderdaad de vorm van een obsessie aan te nemen. Verder alles goed met je, Mike?

  1. DolleDries

   Ja maar het is ook een verwarde belangrijke man. Goed dat DDS daar aandacht aan besteed.

  2. eRik2017

   De tijd bijhouden wanneer er een D66 artikel wordt geplaatst, dat is een obessie.

  3. swetsnek

   over obsessie gesproken

 2. Guus Geluk

  Arme D66, de progressief-liberalen moesten met een conservatief blok om tafel. Opeens tegen het raadgevend referendum, voor de WIV, tegen meer belasting voor het koningshuis; klem in een eurokritischer kabinet. Pechtold grijpt zijn laatste strohalm aan om zich te profileren.

  Ik vermoed dat D66 hetzelfde lot ondergaat als de PvdA.

  1. toetssteen

   GG
   Progressief? Moewahh!

   1. Guus Geluk

    ??

 3. Bon-vivant

  Overigens goed dat Michael van der Galien met belangstelling naar de talkshow Pauw kijkt. Dat had ik dan weer niet gedacht van een NPO-hater.

  1. Michel69

   @BV er moet toch iemand ons op de hoogte houden wat voor onzin er op de NPO wordt verteld aan gelukkig met de dag een kleiner groepje! en of nu 1 rechtse stemmer kijkt of 100 duizenden dat scheelt aardig wat aan kijkcijfers ;-)) nee hoor prima geregeld zo de Heer Galien houd met 1 tv ons allemaal op de hoogte hoeven wij die onzin iig niet aan te gluren!

 4. Tinneke

  Zullen we deze maniak ff doodzwijgen?

 5. Ni28

  Als Buma nu de stekker uitrekt uit deze rampkabinet wordt de CDA weer een grote partij. Zou hij het lef hebben?

  1. 75

   Ni28:Ik hoop het maar ben bang dat hij niet durft.

   1. Ni28

    De CDA waait tenslotte met alle winden mee. Ook de stinkende.

    1. Rosasolis

     @Ni28. Nee, de CDA waait niet met alle winden mee. Wij hebben het heel moeilijk met Pechtold en anderen in D66. Maar de vraag is: moeten wij zorgen voor een motie van waantrouw? Moet onze regering nu al gaan vallen? Ik zou het heel leuk vinden als de CDA, eindelijk de corrupte D66 pseudo-intellectuelen zouden kunnen verzorgen dat deze partij een toontje lager zouden gaan zingen. Wat wij nodig hebben in ons regering is vooral stabliliteit en respect voor anderen in de coalitie…Maar wat moet gebeuren wanneer er geen samenwerking mogelijk is. Wij van de CDA willen ons doelen en plannen bespreken met collega’s. Maar wij zullen nooit tolereren om overheerst door welke partij dan ook. Het probleem van onze CDA is:
     willen wij nog meer onzin van D66 accepteren en tolereren, of laat de regering maar vallen!…Ik hoop niet dat dit zal gebeuren. Verkiezingen zijn heel erg duur.

  2. Marija

   BUMA; D O E H E T !!!
   a.u.b.
   TREK DIE STEKKER ER UIT
   het zal het CDA geen windeieren leggen.

   1. Rosasolis

    @Marija. Ik ben met je helemaal met je eens. Maar als Buma en ons CDA zouden zeggen “genoeg is genoeg” en uitstappen, zullen dan de helft van de bevolking zeggen dat wij helden zijn, terwijl anderen zullen zeggen dat wij onze collega’s in de steek hebben gelaten. Ik wil ook zeggen: BUMA doe het!
    Maar ik wil ook zeggen dat Nederland moet niet opnieuw zitten met een gevallen regering. Met als gevolg opnieuw een nieuwe verkiezing binnen een jaar. Daarom is S. Buma en de hele CDA voorzichtig. Om eerlijk te zijn: moet ons huidige onstabiel regering doorgaan, met vooral zoveel problemen van D66…die niet worden gesteund door de CDA, of moet de CDA veroorzaken dat onze huidige
    regering valt? Ja de CDA heeft bewezen dat wij heel sterk kunnen keren tegen
    corruptie…maar moeten wij nu zorgen dat ons regering moet vallen?

    1. Marija

     @Rosasolis.
     Het laten vallen van deze corrupte Haagse zooi kan alleen maar voordeel opleveren. De nu machteloos toeziende bevolking zou het wel eens als een bevrijding kunnen ervaren, mits inmiddels dan wel de schellen van vele ogen zijn gevallen en er bij verkiezingen wordt nagedacht, welke volksvertegenwoordigers ook kiezen voor ons land en ons Nederlandse volk. In het andere geval zijn wij een verloren volk, zo lang als wij door deze huidige machtsmisbruikers worden misbruikt voor hun persoonlijke belangen. De ergste gluiperd vind ik dan nog penthouse pechthold die zelfs over zijn eigen naam nog liegt.

   2. Florissa

    Daar hebben ze de ballen niet voor ,wauwelen ,daar zijn ze sterk in .

  3. Rosasolis

   @Ni28. De CDA is nog steeds een grote partij. Ik ben met je eens. Ons CDA is te
   tolerant geweest tegen Pechtold, (die duidelijk gestoord is). Omdat het heeft zo lang geduurd tot wij eindelijk een regering konden krijgen. En nu is het een groeiende ellende met de hele D66. Dus de vragen zijn: hoe lang zal de CDA landelijk bestuur en duizenden leden, D66 tolereren? Wij zouden kunnen zeggen: genoeg is genoeg tegen
   de coalitie met D66, en laat de regering vallen. Maar dan wordt S. Buma en de CDA bestempeld als de schuldigen die de regering ” hebben laten vallen”!

   1. 75

    Er zijn vele partijen die een regering hebben laten vallen, alleen Wilders wordt er constant op afgerekend.

   2. Marija

    Mijn reactie hiervoor @Rosasolis, had ik ook goed onder dit bericht kunnen plaatsen, dat zag ik te laat.

 6. Bon-vivant

  Hè, ik wacht alweer met smart op het volgende D66/Pechtold/Ollongren-bericht.
  Het is alweer bijna een uur stil van de kant van Michael van der Galien.

  1. eRik2017

   Partij Wim is nu zelfs zo actief op DDS, naast die 365 dagn van 9am tiot 2330pm, dat ze nu ook wijzigingen van topics gaan bijhouden.

   #nietstedoen? #partijwim

   1. Bloem

    In één van de vorige items zijn de privé gegevens van EQ op het forum verschenen. Als dit daadwerkelijk EQ is, zal hij zich vermoedelijk terugtrekken. Indien hij zich een volgende keer antisemitisch uitlaat valt te overwegen om aangifte tegen hem te toen bij justitie

    1. Original NL

     Prive gegevens van EQ??
     Waar?

 7. J.C.

  Louter D66 tactiek:

  Niets (extra) willen uitgeven aan veiligheid en defensie in Nederland en straks hard roepen om een EU leger en een EU politiemacht…………..

  1. Marija

   ++++

 8. Duckday

  Deze man is volledig de weg kwijt Angst om diverse partijen doet hij zeer vreemde en gevaarlijke uitspraken Het is een grote obsessie van DDR 66 iets anders kunnen ze niet dan andere zwart maken met leugens vandaar ook dat ze tegen zijn van opheffing Nepnieuws van dan vallen ze nog harder door de mand DDR 66 leugens bedrog hoogmoed en waanzin

 9. Rosasolis

  Vandaag hebben wij een uitgebreide folder van ons gemeente (Hollands Kroon) over de komende referendum over inlichtingen-veiligheidsdiensten, dat wel doorgaat in ons gemeente. Dit folder vertelt waarom er een nieuwe wet moet komen om de verouderde
  wet van 2002 te vervangen. Zowel de AIVD als de MIVD (militair) pleiten voor vernieuwde wetten om ons te beschermen tegen criminelen en terroristen. Dit is hard nodig vinden zowel de AIVD als de MIVD. En zij hebben gelijk.
  Op advies van onze hoge militaire officieren heeft de CDA verklaart in ons verkiezing programma, dat er een grotere financiele budget dringend nodig is voor ons militairen.
  Dat wij lopen achter. En ook de politie heeft dringend meet financiele steun nodig. Er moet meer agenten komen. Vaak kunnen zij niet op tijd komen om een misdaad te onderzoeken, omdat zij nog bezig zijn met een eerder gepleegde misdaad.
  Het wordt steeds moeilijker voor de CDA om samen te werken met D66. Zij zijn niet zo
  “intellectueel” als zij beweren te zijn. Zouden zij ooit onze hoge militaire academies
  steunen, de politie onderwijs, of zelfs de AIVD opleidingen?

  1. eRik2017

   Zozo @Rosa
   Ik wist niet dat gemeentes individueel uitleg gaan geven over de sleepwet?
   is die folder dje kreeg van de gemeente, of van het CDA? En dan van lokaal CDA of landelijk CDA?

   1. Rosasolis

    @ eRk 2017. Dit zeer informatieve folder is van onze gemeente Hollands Kroon.
    Niet van de CDA. Het gaat over waarom wij een nieuwe wet over veiligheid nodig hebben, om de oude wet van 2002 te herzien. In ons gemeente van de kop van
    Noord-Holland steunen nl.wij dit nieuwe wet, in het belang van veiligheid. Omdat ik weet dat jij artikelen verzameld wil ik je dit adres doorgeven van de Referendum
    Commissie: http://www.referendumwiv2017.nl. Wij in de Noord-kop steunen dit referendum.

 10. swetsnek

  Hoor ik hier een kinkje in de kabel de sleet wordt zichtbaar

 11. J.C.

  De economie gaat als een tierelier, volgens de elite (vermogenden, politici en hun papegaaiende economen), alleen merkt vooral de gewone hardwerkende Nederlander daar niet echt iets van, integendeel. De links liberale elite vindt dat het gepeupel z’n mond moet houden en best een paar jaar langer door kan werken en met meevallers moet Rutte III behoedzaam omgaan. Zo vindt bijvoorbeeld de riant betaalde A. Pechtold (66, voorheen D66) dat Rutte III de meevallers in het “verkleinen van de staatsschuld” moet stoppen. Wil dit zichzelf steeds meer isolerende miezerige links liberale D66 mannetje Nederland soms graag schuldenvrij overdragen aan de EU?

 12. Rechtsaf

  Wat de d666 wel heel graag wil is nog meet data-informatie van onze burgers..

  1. corfo

   @ Frits Jansen.
   Als jij, voor de neus van een politieagent de rijbaan schuin oversteekt, dan is dat “provocerend gedrag”.
   Je bent NIET aangehouden, maar staande gehouden; tenzij die agent jou heeft gearresteerd en overgebracht naar een bureau. Je lult een beetje “buiten de werkelijkheid”, Vrolijke Fritsje !
   Het veiligheidsprobleem in Nederland is gigantisch, en zal nog erger worden met de huidige “regering”.

 13. Frits Jansen

  Er is helemaal geen veiligheidsprobleem, dat is een populistische uitvinding van rechts Nederland. Als ik door de politie word aangehouden als voetganger omdat ik niet recht oversteek hebben ze kennelijk te veel tijd.

  1. Pit

   Dag Wim!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.