Onderzoek bewijst: leraren zijn extreem links, leven in parallelle werkelijkheid

Geen wonder dat ze onze kinderen indoctrineren.

Al jaren hebben wij van rechts het over linkse indoctrinatie in het onderwijs. Docenten zijn bijna altijd links en doen hun best om leerlingen (en studenten) te indoctrineren met hun quasi-marxistische denkbeelden.

Volgens links valt dat allemaal wel mee. Het is een verzinsel van rechts! Onderwijzers zijn heus niet linkser dan de gemiddelde Nederlander!

Nou, helaas, er zijn nu feiten bekend… en die onderstrepen maar weer dat docenten over het algemeen extreem links zijn.

Nou moet je je eens voorstellen dat onderwijzers de enigen waren die mochten stemmen. In dat geval zou GroenLinks bij Tweede Kamerverkiezingen dit jaar uitkomen op 40,5 zetels. De PvdA op 28,5. D66 op 22,5. En de SP op 21 zetels. Het grote linkse blok van vier partijen zou in totaal uitkomen op 112,5 zetels.

Rechts zou het daarentegen veel, veel slechter doen. De VVD? 6 zetels. Forum voor Democratie? 4,5 zetels. Het CDA zou 3 zetels krijgen, de PVV 1,5 en de SGP 0. Het rechtse blok van vijf partijen (als we de VVD daar voor het gemak maar even bij betrekken) zou dan dus 15 zetels in handen hebben.

Vergelijk dat eens met de meest recente peiling van Maurice de Hond:

peiling de hond

Onder alle kiezers zou de VVD uitkomen op 26 zetels, Forum voor Democratie op 15, de PVV op 14, het CDA op 13, en de SGP op 13. Het rechtse blok komt dan dus uit op in totaal 71 zetels. Dat zijn er 56 meer dan onder onderwijzers.

En het linkse blok? De SP 16, GroenLinks 14, D66 13, PvdA 12. Dat zijn 55 zetels en dus maar liefst 57,5 zetels minder dan onder docenten.

Een betere manier om te bewijzen dat het onderwijs in handen is van extreem linkse figuren die in een parallelle werkelijkheid leven is nauwelijks denkbaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Guus Geluk

  Ik weet nog dat DDS schande sprak van de kritiek op het nationalistische onderwijs in Polen. Populistisch rechts wil eenvoudigweg het onderwijs overnemen van links.

  1. Holland

   Dat lijkt me inderdaad een uitstekend idee Guus.

   1. Kodi

    Mij ook. Want onderwijs dient een instelling voor het bijbrengen van vaardigheden en het overdragen van kennis te zijn en niet een podium waarbij kinderen met links geleuter worden gepenetreerd.

   2. Guus Geluk

    Waarom foeter je dan zo over linkse indoctrinatie in het onderwijs – als er al zoiets zou zijn?

    1. Bart

     omdat het er is, en omdat we weten hoeveel schade linkse ideologien kunnen aanrichten. De communisten hebben al genoeg schade aangericht en doden veroorzaakt. Het is dus heel erg onwenselijk dat er vanuit onze scholen marxistisce idealen verspreid worden.

     1. Guus Geluk

      Maar het is wel wenselijk dat er rechtspopulistische denkbeelden worden verspreid?

      Dan pleit ik toch voor neutraal onderwijs, religieus onderwijs uiteraard uitgezonderd.

  2. Ni28

   Dus je geeft toe dat het onderwijs hier een linkse aangelegenheid is.

 2. gimmeMystack

  Het is algemeen bekend dat linkse mensen baantjes kiezen waarbij zo min mogelijk gedaan hoeft te worden en waarbij ze een gevoel van macht over andere hebben, waarbij ze hun ego kunnen strelen van “kijk mij is goed doen voor de wereld”.

  Tja, een lerarenbaantje is dan vaak een mooi middel om deze egostreling te behalen.
  Rechtse mensen zijn daarentegen ondernemend, ruimdenkend en staan open voor andere ideeën. Vandaar dat deze mensen het niet van hun eigen ego moeten hebben. Mensen met ambities en grote visies, die worden geen leraar. Dit verklaard de linkse kliek in het onderwijs.

  1. Henk-Jansen

   Jouw minachting van het lerarenberoep bevalt me allerminst. Leraren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het kind en voor het opleiden van de arbeidskrachten van morgen. Door ze af te schilderen als een stel luilakken zonder visie en ambitie doe je ze veel te kort.

   1. Holland

    Leraren indoctrineren en brainwashen onze kinderen met cultureel-marxistische bullshit en zijn te stom om hun eigen ideeenloosheid te zien: Duning-Kruger patienten. Als je niks kunt en niks weet, kun je altijd nog leraar worden. Het totale onderwijs zou volledig op de schop moeten.

    1. Henk-Jansen

     Al die ‘linkse’ leerkrachten hebben er anders wel bijgedragen aan het Nederland van vandaag, een hoogontwikkelde kenniseconomie met ongekende welvaart.

     1. Holland

      Nederland is hard op weg om een shithole te worden, dankzij de linkse dictatuur die alle facetten van de maatschappij en het denken van de belastingslaafjes volledig in zijn greep heeft. Het deugen en gutmenschlige gevoel speelt in alles de hoofdrol. Heer ontferm u over de arme schapen die in Nederland wonen, behalve over Henk-Jansen.

     2. Koos sssss

      Jeahh, right. Op de Pierson HAVO in Den Bosch hadden we destijds een leraar Nederlands, Van Kampen. PSP. Die schreef zelf zijn eigen lesmateriaal en dat boek moesten de ouders aanschaffen. Omdat er elk jaar wel iets veranderde in dat boek, moesten de ouders elk jaar opnieuw dat boek aanschaffen.
      Hij deed niet aan zaken als spelling, ontleden en dat soort. In dat boek werd vrijblijvend over taal gesproken, met als rode lijn, dat de commercie van de taal gestolen had. Je reinste indoctrinatie.
      Voor je rapportcijfer was aanwezigheid en meedoen de norm. Na een discussie over de Vietnamoorlog kwam ik met Nederlands niet meer boven de 4.
      Overigens kregen we beiden een cadeautje; De commies wonnen die oorlog, waarmee hij zijn zin kreeg en de Vietnamezen ontvluchtten hun land met gammele bootjes, vanwege alle misdaden, die het linkse regime daar tegen de menselijkheid deed. Ik kreeg dus gelijk.

      Nederlands werd mij later op de MDS geleerd. Net als rekenen.
      De Piersonscholengemeenschap was in de wijde omgeving berucht, omdat elke leerling daar met een enorme achterstand vanaf kwam.

      Bij aardrijkskunde leerden wel wel, hoe je geplande projecten met protesten kunt dwarsbomen. Het stelselmatig dwarsbomen van de vooruitgang is overigens niet perse bevorderlijk voor een hoogontwikkelde kenniseconomie met ongekende welvaart; Je houdt slechts met belastinggeld dure advocaten en een extra leger ambtenarren aan het werk.

      Tussen 1994 en 2000 werkte ik onder de doelgroep onderwijs. Ik kan je zeggen, dat ik verrekt veel leerkrachten gesproken en geholpen heb, maar mijn echtgenote en ik kregen vooral de indruk, dat onderwijs intellectueel rampgebied was.

      En de sectoren, die zorgen voor een hoogontwikkelde kenniseconomie, worden niet aangestuurd door domme linkse schoolmeesters (m/v) maar door overwegend rechtse, pragmatische leerkrachten.
      De zachte sector, die ineffectief is en door de samenleving met steeds meer belastinggeld in het leven wordt gehouden wordt van personeel voorzien door linkse leerkrachten.

     3. Floris

      @ Koos. Heb exact dezelfde ervaringen met een leraar Nederlands.

      Dat was halverwege de jaren 70.

      Het cultuurmarxistische vuilnis dat toen van de hogescholen en universiteiten kwam (in de zachte sector) is rechtstreeks verantwoordelijk voor de teloorgang van West-Europa.

     4. Ernst Quispel

      Hoe zou Floris het probleem met al die linkse leerkrachten willen oplossen?

   2. lanex

    Je hebt gelijk, maar je moet niet blind zijn zijn voor de werkelijkheid. Leraren worden zelf extreem links geïndoctrineerd op de Pabo’s, veel teveel socio, veel teveel voorbeelden hiervan. Het is tegenwoordig mazzel als kinderen rechtse ouders hebben om dit in balans te trekken.

   3. Arachne

    Ouders zijn cruciaal het totaal van het kind. Leraren/onderwijzers dienen te onderwijzen, niet te indoctrineren.

 3. Henk-Jansen

  Hogeropgeleiden zijn nou eenmaal vaker links dan rechts. Het is dan ook geen enkele verassing dat de meeste docenten linkse politieke voorkeuren hebben.

  1. Pit

   @Henk: Als je dat links en rechts zou vervangen door blank en zwart, autochtoon en allochtoon? Dan bega jij een doodzonde volgens jouw links kerkevangelie.

   Dan is dit de uitkomst: “Hogeropgeleiden zijn nou eenmaal vaker blank dan zwart. Het is dan ook geen enkele verassing dat de meeste docenten blanke politieke voorkeuren hebben.”

   #racist

  2. gimmeMystack

   Pure onzin!

   Hoe verklaart u dan dat hoger opgeleiden centrum rechts stemmen?

   Bron:
   https://nos.nl/artikel/2163382-jong-of-oud-man-of-vrouw-wie-stemde-op-welke-partij.html

   1. Guus Geluk

    Dit onderzoek toont aan dat er onder rechts- en linkspopulistische partijen over het algemeen geen groot aantal hoogopgeleide kiezers aanwezig zijn (no offence).

    Zo wordt duidelijk waarom er weinig SP-rechters en PVV-leraren aanwezig zijn.

  3. Ernst Quispel

   Een andere verklaring is dat leraren vaker idealisten zijn die zich niet door geld laten leiden maar door een maatschappelijke drijfveer. Mensen die zich voor sociale doelen inzetten zijn vaker links dan rechts.

   Hoe het zij, het is kennelijk een feit dat onderwijzend personeel relatief vaker politiek links (wat dat ook precies mag behelzen) georiënteerd is. We kunnen weinig meer doen dan dit als feit accepteren: ik neem toch niet aan dat reaguurders hier van mening zijn dat we onderwijzend personeel met een linkse partijkeuze moeten ontslaan dan wel in het aannamebeleid moeten selecteren op politieke voorkeur.

 4. Babaji538

  Ik had het laatste over beukenbossen.
  Nou voeg ik daar, nog eikenbossen, Robinia
  en beukennootjes, aan toe.
  O ja, eikeltjes en appels zijn niet meer, bij de boom
  te vinden.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonologen, eikeltjes en appels zijn niet meer bij de boom
   te vinden.

 5. DolleDries

  Stuur ze allemaal een weekje naar Venezuela

 6. Weethetbeter

  Wat een onzin artikel weer van de DDS. Alle leraren zijn extreem links. Ik snap nu dat de zelfbenoemde journalisten van de DDS alleen maar op een forum hun onzin kunnen spuien.

 7. Ni28

  Dat klopt, de meeste leraren op basisscholen zijn GroenLinks en D66-ers. Die laatste merken nu dat D66 ook maar een lege bubbel is dus haken zij nu af. Maar uw kinderen zijn op school in handen van marxisten die hetzelfde doen als de communisten deden in het Oostblok. Kindertjes van alle kleurtjes verenig u. Diezelfde onzin zie je nu ook weer hier waar linkse moralisten de scepter zwaaien. En de indoctrinatie begint al op prille leeftijd op school. De ouders hebben niets te vertellen. De ministerie weet dit alles natuurlijk maar zoals de politiek correcte lieden het siert zwijgen zij hierover.

 8. david1veenstra

  Was vorige week bij een bijeenkomst van het FvD. Daar stond ook een leraar waar ik mee in gesprek raakte. Na een minuut of vijf vraag je jezelf af wat zo’n man daar doet?
  Zijn leefwereld was duidelijk niet een rechtse wereld. Hij gaf ook toe dat hij in een bubbel leefde en afgesloten van de werkelijke wereld.

 9. Kodi

  Even een vraagje tussendoor: Kan een ouder die een geschikte school voor zijn kind zoekt al aan de samenstelling van het schoolplein zien welke de meest geschikte school is?

 10. Beukman

  Tja. Ondernemers stemmen vaak VVD.
  Politieagenten stemmen vaak PVV.

  Je stemt met je portemonnee en met je idealen, en aangezien je portemonnee en je idealen samenhang hebben met je beroep, valt er weinig aan te doen dat verschillende beroepsgroepen niet heterogeen stemmen.

  Voor onderwijzend personeel komt er nog bij dat ze hoger opgeleid zijn, niet werkloos, en vaak stammend uit onderwijsfamilies, waar vanouds een progressief-liberale sfeer heerst. Allemaal factoren die ervoor zorgen dat er maar weinig op de PVV wordt gestemd.

  Gelukkig is ons onderwijs van een relatief hoog niveau. Maar voor degenen die achter iedere deur een cultuur-marxist meent te zien, zal dat geen argument zijn.

  1. Viertel

   @Beukman: Veel idealen gaat dus samen met weinig portemonnee.
   Mag ik zo uw bijdrage samenvatten?

   1. Beukman

    @Viertel
    Lijkt me wat kort door de bocht.

  2. Henk-Jansen

   Nee Beukman, je begrijpt het verkeerd, alles gaat verkeerd in Nederland. We leven hier in een derde wereldland 😉

   1. Holland

    Een typisch Wim-grapje, zowel wat inhoud als woordkeus betreft. Dag Wim!

    1. Pit

     @Holland: Wim moet je doodzwijgen.

     #doodzwijgen

     1. eRik2017

      #ontwimmen

  3. Holland

   Wat leraren stemmen moeten ze zelf weten, maar ze zouden het achter de deur moeten houden, net als religie. Helaas voelen ze zich vanuit hun deugmentaliteit geroepen de prachtige linkse idealen in de hoofdjes te pompen van weerloze kinderen die overtuigd geraken dat de enige juiste manier van denken en politiek bedrijven is. Precies zoals onder het communistische juk gebeurde: het produceren van eenheidsworst, niet in staat om zelfstandig een mening te vormen.

   1. Beukman

    @Holland
    Leraren hebben duidelijk nog wat te leren over indoctrineren, want terwijl slechts 1 % van hen PVV stemde, kreeg deze partij bij de laatste scholierenverkiezingen maar liefst 20 zetels.

 11. poldi

  Elsevier (Zeer lezenswaardig)
  ======
  Na dreun Italië wil Timmermans ‘meer solidariteit’.
  Extreem-rechts aan de poorten van de macht. Hoe denkt u daarover? De vraag wordt gesteld aan Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Hij reageerde op de politieke aardverschuiving die de Italiaanse verkiezingen teweeg heeft gebracht: ‘We moeten nog harder werken om de Europese idealen over te brengen.’

  Zo te lezen heeft timmerfrans niets en dan ook niets geleerd !!

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/na-dreun-italie-wil-timmermans-meer-solidariteit-592885/

  Reacties
  ———-
  1) Ja de socialist Timmermans zal daar wel pijn aan hebben. Maar kijk uit: MET SOLIDARITEIT BEDOELEN ZE BETALEN.
  Dat is bij de socialisten altijd het refrijn geweest.

  2) Geen enkele, maar dan ook geen enkele zelfreflectie. Integendeel, nóg meer Europa.
  Het is tekenend hoe Brussel eigenlijk alleen met zichzelf bezig is en daarvoor de lidstaten nodig heeft.
  Wat een kortzichtigheid, wat een arrogantie. Hij predikt hier een Europa van en voor Brussel.

  3) De Hongaarse premier Viktor Orbán zei bijvoorbeeld zondag op een campagnebijeenkomst: ‘We hebben meer kinderen nodig, niet meer migranten.’” Klopt weer als een bus!

 12. Heinz

  FvD gaat van 1 naar 3 in het lijstje en krijgt vervolgen +3
  Waar dat dan weer aan ligt.. iets met rekenkunde ?

 13. Spaanse kok

  Het gebruikelijke riedeltje.
  Er is er weer geen een uit het zichzelf rechtse noemende kamp , die ook maar de geringste moeite neemt om er zelf iets aan te veranderen.
  Wat dachten de beroeps-negatievelingen er van om zelf eens in het onderwijs te gaan werken en zodoende de tendens te keren?
  Sorry, mijn fout, zelf iets doen en DDS reageerders gaan meestal niet samen.
  Nee, hard schreeuwen en om je krent blijven zitten is hier het devies.

 14. Ritter

  Onderwijzesr zijn over het algemeen links georiënteerd. Vroeger stemde ze op de PvdA; nu op GroenLinks.

  Dat is in de VS ook zo. Daar worden de kinderen ook geïndoctrineerd met (extreem) links gedachtegoed.

  Omdat via de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen ook het aantal moslim leerlingen sterk stijgt zal in de grote steden het onderwijs steeds meer links/islamitisch georiënteerd zijn.

 15. RS

  vind men het raar dan ? het “onderwijs “is al decennia lang in rooie handen………

 16. fusilier

  Laat de lessen op iedere school opnemen op band. En laat de ouders hier inzage in krijgen.Alleen zo los je het op, wat je ervan vindt, wat wel en niet goed is voor je kind. Gewoon meeluisteren heet dat.

 17. Weethetbeter

  De reden dat ik op dit forum zit is om te lachen. De grenzeloze stupide meningen die hier neergezet worden. Het moet bijna wel dat de meeste reaguurders rechts onderwijs hebben genoten.

  1. Justus Maximus

   WHB

   “De grenzeloze stupide meningen die hier neergezet worden.”

   En dan 1 zin later:

   “Het moet bijna wel dat de meeste reaguurders rechts onderwijs hebben genoten.”

   Gelukkig zit je hier om uitgelachen te worden, maar anders…

   1. Weethetbeter

    Ja, wat anders?

    1. Justus Maximus

     …anders zou het grenzeloos stupide zijn…

 18. Frits Jansen

  Is dit domheid of minachting voor de lezer?
  Nog afgezien van het feit dat de meeste van de partijen die DDS noemt echt niet “extreem” links kunnen worden genoemd, is de stelling helemaal uit de lucht gegrepen dat leraren hun politieke richting (stemgedrag) aan hun kinderen zullen opdringen.
  En wat is “links” nu nog? Ik den dat een betere verklaring is dat leraren enigszins intellectueel zijn, en daardoor geneigd tot genuanceerd denken.
  Wat erg hè?

  1. Weethetbeter

   Je hebt groot gelijk, en genuanceerd denken is nu net wat de meeste reaguurders nu net niet doen…

 19. Ernst Quispel

  Leraren zijn natuurlijk vaak hoger opgeleide mensen die nadenken over het leven en de samenleving.

  Ik kijk hier niet van op en voor de leerlingen zie ik geen direct bezwaar.

  Het is ook onduidelijk welk beleid je hier op zou willen baseren: sollicitanten voor een leraarsfunctie eerst naar hun partijkaart vragen?

 20. WWW

  Juffen, het zijn allemaal vrouwen. Vallen voor het kontje en de pyama van Jesse Klaver. Hebben naast knutselen nergens verstand van.

 21. Nieva

  Wat een non-artikel weer van de DDS…

  Dus leraren stemmen over het algemeen wat linkser. En wat dan nog?
  Dat mogen de leraren zelf weten dunkt me. Het zou wat anders zijn als er aantoonbaar bewijs was dat leraren hun eigen denkbeelden opdringen (het woord ‘indoctrinatie’ wil ik niet eens gebruiken; ga maar eens in Noord-Korea kijken als je wilt weten wat dat woord echt inhoudt). Helaas blijft het onderzoek wat zo’n angstbeeld zou kunnen staven achterwege in dit artikel. Ra ra hoe kan dat…

 22. Baron von Munchhausen

  Bekend!!!
  Als docent werd ik bijna neergeschoten omdat ik een Telegraaf meenam!
  “Ze wisten alles te vertellen wat de Telegraaf schreef, zonder deze ooit gelezen te hebben!!!!!!!”
  Meer zeg ik niet!
  PS:
  In het huidige onderwijs heerst een angst cultuur: angst om niet-Nederlandse kinderen terecht te wijzen! Uiteraard wél de Nederlandse kinderen terecht wijzen!!!

 23. Bon-vivant

  Ik lees in het onderschrift bij de foto: De anti-fascistische vriendjes van Erik van Muiswinkel demonstreren in Zwitserland.

  Dan rijzen er gelijk drie vragen bij mij:
  1. Anti-fascistische vriendjes worden hier in het verdachtenbankje geplaatst. Heeft Michael van der Galien liever pro-fascistische vriendjes? Wat heeft dat trouwens met de leraren te maken?
  2. Waarom wordt hier Erik van Muiswinkel genoemd. Wat heeft dat met de leraren te maken?
  3. Een demonstratie in Zwitserland. Wat heeft dat met de leraren in Nederland te maken?

 24. Tom, Enschede.

  De vraag is in hoeverre leerkrachten echt ‘links’ zijn. Waarschijnlijk zijn ze meer links georiënteerd en gepushed door de voortdurende ‘linkse krachten’ die inwerken op het onderwijs zoals in alle lagen van de samenleving zoals dat op sommige basisscholen zelfs geen kerstboom meer kan staan (omdat het andere culturen zou discrimineren) en sommige klassen een grootste deel uit lui dom allochtoon schorem bestaat. Het is een bewezen feit dat bepaalde etniciteiten zowel door cultuur als genen (afkomst) als dommer en minder begaafd moeten worden beschouwd dan hun blanke klasgenootjes. De klas wordt er letterlijk niet slimmer op met al die domme kroeskopjes die meer Marokaanse en Surinaams schreeuwen en er hun eigen gedragscoden op na houden. Je moet dan een bijzondere instelling hebben ook deze minderbeelden te willen helpen en een functie te geven in de maatschappij. Waarschijnlijk wordt hier links verward met idealistisch in de zin van help de kinderen in Afrika.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.