Playboy #deleteFacebook: ‘Hun beleid strookt niet met onze waarden’

Hilarischer dan dit wordt het niet. Maar tegelijkertijd is het toch ook erg serieus.

Playboy heeft vandaag aangekondigd dat het geen gebruik meer zal maken van Facebook. Dat zegt Cooper Hefner, Playboys huidige chief creative officer en zoon van oprichter Hugh Hefner.

Volgens Cooper stroken de “content guidelines” en het beleid van Facebook niet met Playboys waarden. Ook, zegt hij, probeert Facebook seksualiteit te onderdrukken. Dat was altijd al een probleem in zijn ogen, maar nu komt daar nog eens bij dat Facebook de privacy van gebruikers niet serieus neemt. En dat wil hij zijn lezers niet aandoen.

“Nu we geleerd hebben dat Facebook gebruikt werd om vrije verkiezingen in Amerika te beïnvloeden komt een andere zorg voor het licht: de manier waarop Facebook omgaat met de data van gebruikers — waarvan er maar liefst 25 miljoen Playboy fans zijn — welke ons ervan heeft overtuigd dat we het platform moeten verlaten,” aldus Hefner.

Na die aankondiging was de Pagina van Playboy direct niet meer te vinden op het sociale netwerk. Die van Facebook Nederland nog wél. Later leek die pagina echter ook te zijn verwijderd.

Playboy is niet het eerste bedrijf dat het dataschandaal als reden noemt om Facebook te verlaten. Eerder deed miljardair Elon Musk al hetzelfde met zijn bedrijven, Tesla en SpaceX.

Onderhand wordt het Cambridge Analytica schandaal dus echt een hoofdpijndossier voor Facebook. Wellicht dat gewone, individuele gebruikers het sociale netwerk nog niet massaal de rug toekeren, maar onder bedrijven is er onderhand overduidelijk wél een trend gaande. En ja, er zijn maar al te veel bedrijven — met name kranten en magazines — die dankbaar gebruik zullen maken van die trend om Facebook een paar extra klappen te geven. Zij winden zich er namelijk al jaren over op dat Facebook steeds meer adventiegeld incasseert, wat ten koste gaat van ‘de oude media.’

Ben jij van plan om je account te deleten of heb je dat onlangs al gedaan? Laat het ons weten in de comments.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. O.P.

  Natuurlijk is het niet goed wat er met je gegevens van Facebook wordt gedaan door Facebook en derden.
  Maar sluit Google zeer zeker ook niet uit. Deze (Google) heeft een monopoliepositie op de wereld en gebruikt al jouw gegevens zonder dat jij er direct weet van hebt.
  Laat ze daar ook maar eens een grondig onderzoek naar doen.

 2. JanKlaasen

  Flauwekul, niemand is verplicht om Google of Facebook te gebruiken. Er zijn genoeg alternatieven.

  1. Ni28

   Niet helemaal waar want veel instellingen zijn alleen via Facebook aanspreekbaar.

 3. Ni28

  De manier waarop Facebook en de geïntegreerde Instagram met de data van gebruikers omgaat is voor mij de reden geweest om nooit aan te beginnen. Hun motto is: Mijn data zijn hun data. Echt niet! En na jaren krijg ik gelijk.

 4. Verlazques

  Facebool account deleten, ga naar;
  http://www.facebook.com\help\delete_account

 5. Verlazques

  Overigens voor de andere lezers, in het Nederlands is data het meervoud van datum. Bij ons zijn het gewoon gegevens, wat moeilijk is Nederlands toch.
  en # (hashtag) is gewoon number sign, geeft niet hoor.
  Programmeur van het eerste uur, toen jullie nog niet eens wisten dat er computers bestonden.

 6. Babaji538

  Met het vermoorden van Joden in het buitenland.

  Petra Hermans

 7. Frits Jansen

  Hoezo hilarisch. Er is niets mis met seks. Wel met het business model van Facebook. Deze club kán zijn leven namelijk niet beteren want dan gaan ze gegarandeerd failliet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.