Vakantiewoningen Center Parcs Park Zandvoort vanaf eind mei in de verkoop

Vakantiepark-keten Center Parcs meldt dat het in januari 2019 zal beginnen met een grootschalige renovatie van Park Zandvoort. De renovatie, die volgens Center Parcs de ‘grootste in zijn soort’ is in de geschiedenis van het bedrijf, zal worden bekostigd met een eerder succesvol toegepaste verkoop en renovatie-constructie.

In deze constructie, die eerder reeds succesvol werd toegepast bij de parken Port Zélande en Park Hochsauerland, wordt het vastgoed eerst verkocht aan beleggers, waarna een deel van de opbrengst in de renovatie wordt gestoken. Het merendeel van het vastgoed van Park Zandvoort is nu in handen van de Amsterdamse vastgoedinvesteerder Klaas Hummel.

Verwachte opbrengst van €140 miljoen

De ongeveer 400 vakantiewoningen op Park Zandvoort zullen vanaf 26 en 27 mei voor bedragen tussen €158.000 en €550.000 te koop worden gezet. Twee derde van deze huisjes is bestemd voor particuliere investeerders. Zij krijgen in ruil voor hun aankoop goede rendementen, maar geen recht op verblijf. Alle woningen blijven door Center Parcs geëxploiteerd worden. Naast de vakantiewoningen gaan ook het hotel met 115 kamers en het tropische zwemparadijs in de verkoop. Bij elkaar is de verwachte opbrengst €140 miljoen, waarvan €40 miljoen in de renovatie gestoken zal worden. Hoewel het overgrote deel van het vastgoed van Klaas Hummel is, zijn 40 vakantiewoningen in particuliere handen. Zij krijgen een voorstel om te verkopen of de renovatie zelf te betalen. In theorie zouden zij ook kunnen weigeren, maar volgens Enrico de Koster, regionaal directeur vastgoed bij het Franse moederconcern Pierre & Vacances Center Parcs, is dat nog nooit voorgekomen.

Bewezen formule

Naast Park Zandvoort was ook het vastgoed op de Center Parcs-parken Port Zélande en Park Hochsauerland grotendeels in het bezit van Klaas Hummel. Ook daar werd het vastgoed te koop gezet met een constructie waarbij een deel van de opbrengst in een uitgebreide renovatie wordt gestoken. De renovaties van de parken zijn onderdeel van een groot vernieuwingsprogramma van Center Parcs, waarmee de parken weer moeten voldoen aan de hedendaagse eisen. In Park Zandvoort krijgen de vakantiewoningen nieuwe keukens en sanitair (o.a. met sauna’s en whirlpools). Ook komen er nieuwe typen bungalows, zoals speciaal voor kinderen ingerichte woningen of extra luxe huisjes. Naast het interieur wordt ook het uiterlijk van de huisjes opgeknapt, worden de parkvoorzieningen gemoderniseerd en wordt het groen opnieuw ingericht. De verkoop van het vastgoed zal naar verwachting eind 2019 voltooid zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Babaji538

  Waterboarding.
  Waterboarding is better.

  Ik ga geen mensen meer levend begraven
  in een diepte van twintig meter.
  Of, degene die met koffie en wiet de kantjes
  er vanaf lopen, hoeven niet te worden gecremeerd
  of uitgestrooid.

  Het duurt allemaal veel te lang
  en er zitten namelijk nog wat dagen, tussen.
  Met mietjes win je de oorlog niet.

  Waterboarding ontstond in Vietnam.
  Je had nog een paar seconden en anders niet.

  Verder is de mensheid ongekend creatief.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, waterboarding is better.

 2. Gerlos

  Babaji538 hopelijk gaat het goed met u maar uw reactie gaat mij boven mijn pet, geen touw aan vast te knopen.

  1. Pit

   @Gerlos: Dat is Petra’s handelsmerk: Vaginamonologen zonder enige reden, zonder enig aanknopingspunt en zonder enig nut. Gewoon, omdat het kan.

 3. Gerlos

  Pit kan Petra ons iets meer vertellen over haar passie vaginamonoloog.

  1. Pit

   @Gerlos: Helaas, Petra kan maar in één richting, terug gaat niet. Petra plaatst alleen maar onsamenhangende schrijfsels en reageert verder nooit op een reactie(s)

   #kansloos

   1. Heinz

    En @Pit stapt er weer in….

    Spaßschild “Hier ist das Lachen nicht verboten” selbstklebende Folie

 4. denk eens na

  Nu GroenLinks de grootste is , uitstekend geschikt als AZC.

  1. denk eens na

   Kunnen ze meteen gratis rijlessen nemen op circuit Zandvoort!

 5. Scaldis

  Heeft Pechtold er al eentje gekregen van een goede vriend?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.