VVD-jongeren keren zich tegen VVD-leider in Amsterdam: ‘Eric van der Burg is geen vertegenwoordiger van liberale waarden’

Joh.

De jongeren van de JOVD — dat is de jongerenorganisatie van de VVD — zet vol in de aanval in op de Amsterdamse VVD-lijsttrekker Eric van der Burg. De reden ligt voor de hand: Van der Burg is zo links als de pest. En daar heeft de JOVD haar buik vol van.

Afgelopen week waarschuwde Mark Rutte dat er weleens een linkse coalitie aan de macht kon komen in Amsterdam. Voor normale VVD’ers en JOVD’ers is dat een schrikbeeld. Niet voor Van der Burg, aldus de JOVD.

“In plaats van alarmbellen hoort Van der Burg blijkbaar een vrolijk carillon spelen,” schrijven de liberale jongeren die daar aan toevoegen dat de lokale VVD-leider overduidelijk “niet bij machte is het tij te keren.”

En dat was de introductie nog maar. Vervolgens gaat de JOVD namelijk écht los:

“De JOVD Amsterdam erkent dat Amsterdam een grote concentratie van links electoraat kent, maar dat de lijsttrekker van de VVD Amsterdam dat geluid ondersteunt vindt zij ronduit walgelijk.”

Nóg waren ze niet klaar:

“Een lijsttrekker die bekend staat om uitspraken als ’hoe meer asielzoekers hoe beter’ en sociale huur in de stad laat oplopen tot 57% is geen vertegenwoordiger van liberale waarden.

De conclusie:

“Dat het Forum voor Democratie in het gapende gat op rechts springt, is voor de JOVD Amsterdam zowel pijnlijk als logisch.”

Dat doet gewoon pijn zeg. Frits Bolkestein veegde eerder al op heerlijke wijze de vloer aan met de knetterlinkse Van der Burg, maar dit verhaal van de JOVD doet daar niet voor onder.

Natuurlijk is er wel één probleempje voor de jonge ‘liberalen’: als ze echt rechtsliberaal zijn hebben ze sowieso niets te zoeken bij de VVD, zéker niet in Amsterdam. Als ze écht geloven in de inhoud van hun statement zit er maar één ding op: vandaag nog overstappen naar de JFVD, de jongerenorganisatie van de FVD, en er alles aan doen om Van der Burg te verslaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Van den Burg zit kennelijk bij de verkeerde partij, ook volgens Bolkenstein zijn kritiek. Maar is de VVD nog echt VVD? Die partij is ook steeds meer links als sinds Dijkstal en Rutte prolongeert die lijn. De vier lange jaren met de PvdA hebben hun werkt verricht. En nog zijn er kiezers die dit steunen in hun blindheid.

 2. Archetype01

  hahaha prachtig dit.

  zoals Baudet al had vermeld, zelfs de VVD is ondertussen campagne aan het voeren voor FvD

 3. Ben Zine

  Van der Burg is de perfecte reden om voor het FvD te stemmen.

 4. bifbof

  Nou hebben ze Rutger Groot Waanzin en Eric Klein Waanzin

 5. Beukman

  Ach. De jonkies van de JOVD kennen de geschiedenis niet.
  Een paar decennia lang, van de jaren 80 tot ’14, hebben VVD en PvdA heel aardig met elkaar kunnen samenwerken in het College.
  De VVD schoof hierbij iets op naar links en de PvdA naar rechts. Het stadsbelang oversteeg het partijbelang, Amsterdam is er in een paar opzichten wel bij gevaren.

  Dat Van der Burg een beetje linksig is, lijkt me ook alleen maar goed voor de stad. Het geeft immers de mogelijkheid tot samenwerking, in dit geval met Groen Links, want het ziet er naar uit dat die de verkiezingen gaan winnen in de hoofdstad.

  1. Holland

   Amsterdammers wanen zich progressief. Dat is een misvatting. De Groene Khmer (die volgens Beuk de GR gaat winnen) is in wezen uiterst conservatief en reactionair. Heel Amsterdam wordt beheerst door een dwangmatig deug- en gutmenschen gevoel.

   1. Beukman

    @Holland ouweho*ert:
    “Amsterdammers wanen zich progressief.”

    Dat is een stropop, vriend. En je weet het.

 6. Dollaert

  Sinds wanneer is de vvd links? Links en rechts zijn sowieso termen uit het verleden.
  De vvd is een asociale neoliberale partij, die gelooft in marktwerking en goedkope arbeidskrachten.
  Werken tot je 70 ste en een keiharde bijstand (ook voor ouderen).
  Vind er niets “ouderwets” links aan. vvd .Een echte harde “ondernemers” partij, een partij, die doet alsof ze nationaal denken. Vind het eigenlijk een vlees nog vis partij. Hoop blah, blah, maar weinig wol. Money ,money, pro EU, dat is vvd. Democratisch zijn ze ook al niet.
  Net zo gevaarlijk als d66, pvda, cu, gl, sp, cda en de nieuwe partijen , die ik liever niet bij naam noem. “Liberale waarden”. Ze bedoelen te zeggen; De 19e eeuw weer invoeren qua sociaal beleid.
  Ik begrijp niet, dat er zoveel landgenoten zijn, die wederom op deze partij gaan stemmen.
  Nederland is een zeer onplezierig land geworden.

 7. Babaji538

  Het doet me denken, aan een jonge heer
  die in een achterafsteegje, het mind huppeldepup idee
  aan het regelen was, zolang als het duren, kon.
  Gelijk Jinek, Pauw en Sarkozy.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.