Wilders pakt Grapperhaus aan: “Een imam die oproept tot geweld is niet strafbaar maar een politicus die vraagt stelt over minder wél?”

Volgens de minister blijft Fawaz Jneid nét binnen de grenzen van de wet. Gekker wordt het niet.

Gisteren tijdens het Vragenuurtje liet minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) weten dat haatbaard Fawaz Jneid weliswaar een eng mannetje is, maar dat hij toch geen strafbare uitspraken heeft gedaan. Nee, ook niet toen hij onlangs in een Facebookvideo verkondigde dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb een “afvallige moslim” en “vijand van de Islam is.”

Iets van de vrijheid van meningsuiting ofzo. Of, zoals Grapperhaus het verwoordde:

“Tot nu toe blijft hij net, maar dan ook net, binnen de grenzen. Hij zoekt de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en beweegt zich langs de scherpe randen van wat wel en niet is toegelaten.”

Maar, zei hij er nog bij, er kan wel iets verzonnen worden om dat soort types in de toekomst aan te pakken. Daartoe zou de wet aangescherpt moeten worden. “Ik wil met de Kamer kijken hoe we kunnen zorgen dat hij dit soort dingen niet meer op internet kan doen,” beloofde hij D66 en het CDA.

Natuurlijk is dat volstrekt onzinnig. De vrijheid van meningsuiting wordt in Nederland al beperkt. In heel veel opzichten, zelfs. Jneids woorden kunnen niet anders gezien worden dan als een oproep tegen geweld tegen Aboutaleb. Dat is nú al in strijd met het recht. Mijn vrijheid van meningsuiting hoeft helemaal niet nóg verder beperkt te worden om deze malloot aan te pakken.

Dat vind ik ook Geert Wilders. Zoals de PVV-leider terecht stelt op Twitter is het buitengewoon merkwaardig dat hij wél strafbaar zou zijn omdat hij zijn publiek vroeg of ze meer of minder Marokkanen wilde, maar dat Jneid ondertussen wel wegkomt met opmerkingen die daadwerkelijk kunnen uitmonden in gewelddadig gedrag van zijn aanhangers:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

146 reacties

 1. bifbof

  Even wachten op duider Quispel .

  1. DutchDropveter

   Quispel is een randdebiel welke of betaald wordt door een partij uit het partijkartel of hij is een wajonger die leeft van het uitzuigen en verzieken van een bepaald gedachtegoed omdat zijn mening altijd boven de rest staat.

   Quispel is beter af als hij eens een normale baan gaat zoeken waar hij wat minder tijd heeft om andere van te overtuigen dat zijn mening een feit is.

   Quispel kan daarnaast ook zeker op de tribune op de tweedekamer gaan zitten zijn ding doen dan is iedereen beteraf maar hij denkt alleen in zijn egoistisch voordeel en niet dat van het groter goed.

 2. Ernst Quispel

  Wilders is niet meer in de positie om wie dan ook aan te pakken.

  1. DutchDropveter

   Zeg maar het zelfde als jou op dit blog… wuahahaha wat ben je toch ook een drollenvanger.

   1. loes530

    Wilders heb gelijk

    1. DutchDropveter

     Ik probeer in zijn waanbeelden te blijven om hem te laten zien dat hij exact het zelfde doet 😉 En hij in de ultieme minderheid eigenlijk geen recht van spreken heeft of beter gezegd iemand hier aan te pakken. Dan moet hij mooi op joop.nl of andere rooie blogjes gaan zitten kan hij zich direct aansluiten bij antifa 😉

    2. DirkSteen

     Inderdaad U heeft volkomen gelijk!

  2. Siemien

   @Ernst Wilders heeft wederom gelijk en Ernst kan dat natuurlijk niet hebben want ja zélfs als imams indirect worden aangevallen gaat Ernst op zijn achterste beentjes staan om de islam te verdedigen..

   1. Pit

    @Siemien: Inhoudelijk slaat Wilders de strafrechtelijke spijker snoeihard op z’n kop. De betonplaat voor de harses van Grapperhaus en z’n kartelvrinden is echter zo dik dat ze er hun arrogante neus er slechts voor ophalen.

    Voor de wet is iedereen gelijk, behalve sommigen, die zijn gelijker.

    En Wimpie? Die kun je beter morsdood zwijgen. Als je’m niet voert dan stopt t’ie vanzelf met kotsten.

  3. Ni28

   Heeft ie nu gelijk of niet? Spreek je uit in plaats van domme opmerkingen plaatsen.

   1. DutchDropveter

    Ik mis nog onder de berichten van onze huistrollen:

    Deze opmerking is medemogelijk gemaakt door Partij naar keuze (uit het partijen kartel)

  4. Top

   Blablabla. Blaaskaak. Pisvlek!

 3. poldi

  10-0 voor Geert Wilders.
  Als sommige anti-Wilders stommelingen het nog niet weten, dat hele proces tegen Wilders was en is een POLITIEK PROCES !

  1. corfo

   @ poldi.
   Hoewel ik géén aanhanger van dhr. Wilders ben : 11-0 voor dhr. Geert Wilders.
   Échte Nederlanders zijn inmiddels kotsmisselijk geworden van dat parasietenvolk, de islamieten. Een grote bek opzetten, naar óns, échte NL’ers, die werken voor hun centen en niet als een kabouter Plop voor een t.v.-scherm verschijnen en veel racistischer dingen blèrt als dhr. Wilders óóit gedaan heeft.
   Biljardbal Grappenhuis, zou eerst de tegen hem lopende zaken eens netjes moeten afronden alvorens een grote broek aan te trekken, wát een kwezelbek, die vent !

   1. Ernst Quispel

    “dat parasietenvolk, de islamieten”

    Ik kan me enorm amuseren met dit soort primitieve islamofobie.

    1. Dubbele Komma

     ze parasiteren pas 1400 jaar,wat een wijsheid om ze geen parasieten te noemen,dan ben je echt te dom om je eigen reet af te vegen.

     pleeg zelfmoord quispel dopper. ga aan een touw bungelen,ik dreig niet met geweld,maar vraag aan je of je er zelf een einde aan maakt.

     1000en slachtoffers van islamgeweld in europa zouden graag zien dat figuren als jij gewoon in het trapgat gaan hangen.

     je bent een schandvlek op de mensheid,te dom om te schijten.

     1. corfo

      @ Kwispel.
      Hoe vaak wil je nog horen dat het niemand ook maar iets interesseert wat jou amuseert en/of beweegt !
      Je bent een gruwelijke antisemiet !

    2. Mariposa78

     Jij word toch betaalt uit de pot van bureau grondlijn?

 4. Ni28

  Wat een bende is dit kabinet met deze minister van Justitie, zo zou de heer Wilders terecht kunnen opmerken. Deze minister moet eerst de Vrijheid voor meningsuiting inperken voor iedereen voordat hij iets kan doen tegen deze imam die feitelijk de fatwa tegen Aboutaleb heeft uitgesproken. Het is hun tegen ons wat moslims zijn staat boven alles ook onze wet. Haat uitspreken en mensen richten tegen bepaalde personen kan niet aangepakt worden. Uitspraken zoals minder-minder wel. Men kiest voor de weg van de minste weerstand zoals altijd. Als deze regering deze imam niet de Nederlandse paspoort zal innemen staan zij feitelijk zelf achter wat de politieke islam wordt genoemd en zijn verantwoordelijk voor de gevolgen daarvan. Deze regering wilt al geen inspraak voor de burger en ook een censuur invoeren. Daar misbruiken zij nu deze zaak voor. Twee vliegen in een klap. Trap er niet in, Tweede kamer als je nog wat waard bent.

  1. Marija

   Vergis je niet, deze regering heeft het ontzettend druk.
   Waarmee?
   Het vergt veel hersengymnastiek om alles wat speelt zó te draaien dat het in het voordeel van moslims uitpakt.
   Daarvoor moet je logisch nadenken uitschakelen.
   Kronkels in de hersenpan toelaten en achterlijk gaan denken.

 5. Guus Geluk

  Dit ligt iets genuanceerder. Wilders kan bijvoorbeeld in zijn gepansterde wagen stappen om de achterban toe te spreken en dat mag deze haatprediker niet.

  Deze persoon wet nét langs de randen van de wet te manouvreren, hij heeft immers het recht van de vrijheid van meningsuiting (er is ook geen aangifte tegen de haatprediker gedaan, dat was bij Wilders wel het geval).

  1. Viertel

   Wat een onzin reactie, GG. Te veel paddo’s gegeten soms?

   Ook een imam kan vanuit een gepantserde auto spreken, hoor. En over die aangiften, Grapperhaus heeft gisteren in de Tweede Kamer opgeroepen om dat tegen die iman te doen.

   1. Guus Geluk

    Nee, de imam in kwestie heeft een gebiedsverbod. Daarom spuwt hij zijn gif op Facebook.

    1. DutchDropveter

     Zeg Guus waaruit maak jij op dat het om enkel toespreken gaat?
     Er wordt gemeld “opruiing” dat is bij de wet verboden.

     Zo simpel is dat toch of niet dan? of ben je naar een gaatje in de wet aan het zoeken om je gelijk te halen?

     1. Guus Geluk

      Opruiing is niet aan de orde.

   2. Siemien

    @Viertel Guusje verdedigd alles dat met de islam heeft te maken, hij bagatelliseert wat en doet een “ja maar zij doen het ook” Guusje is een anti-Nederlander.

    1. Guus Geluk

     En Pit een islamofoob.

     1. buitenbeentje

      Kun je alsjeblieft Nederlands spreken op een Nederlands blog? Het woord islamofoob bestaat niet in het Nederlands en ik versta geen Turks.

      # trollreset.

     2. Pit

      @Buitenbeentje: Amen to that! (Amen daarop!)

     3. Guus Geluk

      Als je een uitvoerig weerlegde stelling voortdurend herhaalt, herhaal je een onwaarheid. Als je een onwaarheid vertelt, debiteer je een leugen. Ik kan niet anders concluderen dat het voortdurend liegen over “jij-verdedigt-de-islam” voortkomt uit een obsessie voor de desbetreffende religie. De huistrol is geobsedeerd van de islam.

     4. Bertje1234

      Dit woord islamofoob, hiermee kunnen we je niet serieus nemen. Er zijn toch ook geen communismefoben of nazifoben? Zoiets heet gewoon religiekritiek of ook gewoon kritiek op het politieke programma wat zwart op wit terug te vinden is in de sharia.

     5. Guus Geluk

      Bertje, Siemien noemt mij een “anti-Nederlander”, dus ik veronderstel dat wie de bal kaatst hem ook terug kan verwachten. Als Siemien geen islamofoob is, waarom ben ik dan wel een islam-o-fiel?

     6. WimsulsumCode

      Wj Wimmen, EQ en Guusje, wimmen vanuit ons gesubsidieerd discriminatiemeldpunt gelegen tussen Svetlana’s turkse bakkers.
      Wij Wimmen doen goede zaken! terwijl de hardwerkende Nederlander zich in het zweet werkt, wimmen wij achteruitgeleund op onze door de belastingbetaler betaalde stoeltjes en willen alleen maar Meer, Meer Meer mensen die zich gediscrimineerd voelen. Maakt niet uiten kosten waarvan!
      Zo, we hebben weer even pauze, de 210e vandaag. Snel nog even angs de turkse bakker om te smullen. Wim je mee Svetlana?

     7. Guus Geluk

      Erik is weer aan het provoceren.

    2. Pit

     @Siemien: Dit soort onderwerpen zijn voor de zuigtrollen altijd een dankbaar onderwerp. Ze willen namelijk graag dat Fawaz Jneid in Nederland blijft. Dat vinden ze fijn, daar smullen ze van. Deze Fawaz Jneid staat namelijk voor alles waar jij en ik van moeten overgeven, vandaar.

     1. Guus Geluk

      Pit, siemien etc etc, ik smul helemaal niet van de ideeën van deze haatprediker. Waar zie je dat staan?

     2. Guus Geluk

      Geen citaat.

     3. Bertje1234

      Dat is dan weer typisch, aan de ene kant verdedigen GG en EQ de islam tot het bot, maar gewoon recht voor z’n raap toegeven dat ze symphatieen voor de politieke islam hebben dat durven ze dan weer niet.

     4. Guus Geluk

      Waar verdedig ik de islam, Bertje1234?

     5. Ernst Quispel

      Eerlijk gezegd zou ik het geweldig vinden als we deze dolle haatimam het land zouden kunnen uitzetten maar zie ook dat dit juridisch niet kan.

     6. Rechtsaf

      @Ernst “maar zie ook dat dit juridisch niet kan.” en met deze opmerking en lading die Ernst eraan geeft bewijst dat Ernst het zéér prettig vindt dat deze imam in Nederland kan blijven..

     7. Rechtsaf

      @Guus kan en wil geen enkel citaat leveren waarin hij ontkracht een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers van de islam te zijn.

      Ik heb gelijk en laat hij wederom zien, in zijn reacties, Guus/Ernst zullen de islam verdedigen met alles wat in hun macht ligt, sterker nog, zij zullen het aanmoedigen, verheerlijken en nog veel erger, zij vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

     8. WimsulsumCode

      De link naar Oom Fritz Jansen is wel erg duidelijk. Dat is niets meer en niets minder dan een Arnoud van Doorn individu. Fritz verklaarde eerder al in den Haag te zitten. We weten allemaal dat dat ook een Wimeclave is.

     9. Guus Geluk

      Pit-Rechts, jij stelt dat ik een pleitbezorger ben van de islam, maar je kunt het citaat niet leveren.

   3. Pjotter

    GG en EQ reageerders ik weet hoe verleidelijk het is om op die lui te reageren maar toch zwijg ze dood en kots ze voorgoed uit.

    1. Pit

     Waarvan akte!

     +1

     1. Guus Geluk

      Het wemelt hier weer van Pits trollennicks.

    2. robroy

     Gaat niet lukken de meesten hier kunnen het niet laten gewoon hier niet meer reageren op het hele DDS niet meer basta

   4. sonar

    Viertel . Van een gans kan je toch geen goede reactie verwachten ,het zijn islam aanhangers en wegkijkers.

    1. Guus Geluk

     Ik ben geen aanhanger van de islam, sonar, laat staan van deze malloot.

  2. tomygun

   Ik zou hem oppakken ! als man met je bezopen kop
   in een nachtjapon over straat lopen ? .
   Dat doe je maar in die zand bak waar niemand je ziet !.

   1. Guus Geluk

    Met een nachtjapon over straat lopen is geen misdaad, hoewel zulks uiteraard niet toegestaan is bij het bekleden (;-)) van een functie bij de overheid.

  3. Ni28

   Hij krijgt de pantserwagen dankzij deze islam debielen en mensen die ze goedpraten.

   1. Guus Geluk

    Persoonlijk ken ik geen mensen die dit soort haatpredikers goedpraten, wie bedoel je?

    1. Ni28

     “Opruiing is niet aan de orde”. Wie zei dat nu ook weer? Als dit geen opruiing is dan bestaat opruiing niet.

     1. Guus Geluk

      Hier heb je een punt, mogelijk is het opruiing.

      Ik ben het eens met de VVD dit nog eens door een onafhankelijke rechter te laten toetsen.

 6. Bon-vivant

  Opmerkelijk; Michael van der Galien weet beter hoe het Nederlandse strafrecht in elkaar zit dan onze minister van Justitie. Dan trek je wel een hele grote broek aan…

  1. ayreonaut

   Opmerkelijk, een minister van justitie die op de plaats van de rechter gaat zitten

   1. Frits Jansen

    Als wetgever mag de Minister nieuwe wetsvoorstellen doen, en als die voldoende steun krijgen om wet te worden krijgt hij zijn zin.
    Addertje onder het gras: als er een verdachte is en in de tussentijd de strafwet wordt veranderd geldt voor de verdachte de gunstigste regeling, dus de oude als de nieuwe strenger is.

    1. WimsulsumCode

     Dank voor deze constructieve bijdrage Arnoud van Doorn.
     Je hebt gelijk hoor. Al zijn er uitzonderingen in dir soort gevallen.
     Heb je er wel eens over nagedacht gewoon met jouw vrienden elders te gaan wonen waar je rotzooi kan trappen? Of zijn daar geen situaties met voldoende sociale zekerheden?

  2. DutchDropveter

   Opruiing is bij de wet verboden dus hoe moeilijk wil jij het maken? of beter gezegd nog Grapperhaus weet met welke middelen hij moet slaan maar hij durft / doet het niet.

  3. Bon-vivant

   Het is de vraag of dit onder opruiing valt. DutchDropveter meent zeker te weten van wel. De minister en zijn juridische adviseurs menen van niet. Aan wiens oordeel zal ik het meeste vertrouwen toekennen….

   1. Pit

    Theo Hiddema, ook niet de eerste de beste, ziet, net als ik, wel degelijk mogelijkheden. Het is een feit van algemene bekendheid.

    Art. 137d: https://twitter.com/twitter/statuses/978717892429668352

    #ziendeblind

   2. Bon-vivant

    Pit is ook al zo juridisch onderlegd (net als DutchDropveter). Het wemelt hier op het forum plotseling van zelfverklaarde rechtsgeleerden.

    1. Pit

     @Bon: Pit is ook al zo juridisch onderlegd…

     Dat klopt, ben alleen geen zelfverklaarde rechtsgeleerde. En die imam? Enkeltje zandbak naar keuze.

 7. Ernst Quispel

  Als de vrijheid van meningsuiting, zoals Michael van der Galien wil, verder moet worden beperkt moet hij zich realiseren dat hij zichzelf en veel groezelige reaguurders op zijn blog daarmee in de vingers snijdt.

  De vrijheid van meningsuiting alleen beperken voor moslims kan niet.

  1. loes530

   er word met twee maten gemeten

  2. DutchDropveter

   Opruiing = geen vrijheid van meningsuiting. Lekker de feiten blijven verdraaien Ernst.

   1. Ernst Quispel

    Het gaat niet om opruiing maar om dreigen met geweld dan wel haatzaaien.

    1. DutchDropveter

     opruiing van andere dus met als doel geweld en haat nou verboden toch?

  3. 75

   Weer zo een lul verhaal, vrijheid van mening houdt op bij het oproepen tot haat en aanzetten tot geweld. Sla de koran maar eens op bij wat er moet gebeuren bij afvallige moslims, als dit dan geen indirecte oproep tot geweld is moet je mij maar eens overtuigen dat ik ongelijk heb.

  4. Stanly2000

   Domme jongen, weer niet goed gelezen. Grapperhaus wil de vrijheid van meningsuiting beperken.
   @Iets van de vrijheid van meningsuiting ofzo. Of, zoals Grapperhaus het verwoordde:

   “Tot nu toe blijft hij net, maar dan ook net, binnen de grenzen. Hij zoekt de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en beweegt zich langs de scherpe randen van wat wel en niet is toegelaten.”

   Maar, zei hij er nog bij, er kan wel iets verzonnen worden om dat soort types in de toekomst aan te pakken. Daartoe zou de wet aangescherpt moeten worden. “Ik wil met de Kamer kijken hoe we kunnen zorgen dat hij dit soort dingen niet meer op internet kan doen,” beloofde hij D66 en het CDA.@
   Snap je het nu, domoor.

 8. Duckday

  Wederom heeft Wilders een punt hij heeft gelijk Ook zie je niet dat er voorgedrukte formulieren zijn Ook zie je geen moslim in een rij lopen om aangifte te doen Geen Burgemeester geen raadslieden of kamer lieden Ook de politie maakt geen overuren voor de aangiften En Geitenoog hoor je ook niet

 9. nienke

  @Ernst Quispel.

  Houdt nou toch eens op met dat negatieve gezeik over Wilders, eens krijgt Wilders gelijk geloof me.
  Maar helaas dan is het te laat voor U en Europa dan kunnen jullie naar de pijpen dansen van de islam, geen vrijheid, geen democratie, geen vrijheid van meningsuiting meer onder leiding van waarschijnlijk de linkse hufters die van ons land een islamitische staat willen maken.
  Onze ouders die gevochten hebben voor onze vrijheid wordt nu verkwanseld door een stelletje linkse hufters.

  1. Ernst Quispel

   Ik heb niet zoveel reden meer om negatief over Wilders te zeiken; de man speelt geen politieke rol van enige betekenis meer.

 10. Joop Sigaar

  Arrogante Clit-Kluiver !

  En zo lopen er wat , het volk minachtend en bukkend voor de religie van de wrede ..

 11. Rosasolis

  Vreemd is het dat Aboutaleb, tot nu toe geen enkele reactie heeft gegeven. Ik heb niets over die uitspraken van die gevaarlijke gek op het binnenlandse radio nieuws gehoord. Ook niets in onze dagblad gelezen.
  Geen enkele reactie van Aboutaleb, en ook niets van de moslim burgers van Rotterdam.
  Misschien was er een reactie in een stadsblad van Rotterdam, en enkele reacties van burgers…maar er was kennelijk weinig of geen nationale belang over Jneid’s uitspraken.
  De “minder, minder” uitspraak van Wilders heeft niets te maken met dit zaak.

  1. Viertel

   Aboutaleb reageert niet ? Kwestie van de juiste sites bezoeken, Rosalis. Hier heb je er 1:
   https://www.rijnmond.nl/nieuws/166480/Aboutaleb-Haagse-imam-moet-stoppen-met-verketteren

   1. Rosasolis

    @Viertel. Bedankt voor je info site. Aboutaleb verteld helemaal niets nieuws, behalve dat hij geen agressie wil. Maar Aboutaleb verteld nooit hoe het verder
    moet gaan met de strijd tegen terrorisme. Omdat hij weet het niet! Misschien bestaat er een aantal wijze, doodgewone moslims, die wel voelen voor integratie
    in onze samenleving…in plaats van proberen het over te nemen!

 12. EllyD18

  Weten de grote mannen zelf nog hoe het zit ?
  Ze draaien hun mond zo dat ze er altijd wel aan uitkomen. Vooral geen verantwoordelijkheid nemen want daar is men toch zo bang voor.

 13. Pit

  Verbazingwekkende conclusie?

  Ik luisterde tussen de middag naar Radio 1 (BNN-VARA) en was opnieuw onder de indruk van de schaamteloze linkse propaganda die daar ten tonele werd gebracht.

  Grapperhaus wil niet, hij doet het niet en hij kan het niet. Zulks aan het bewind is levensgevaarlijk.

  1. loes530

   Ik kan mijn voorstellen dat wilders daar boos over is

  2. 75

   Er staat een stukje op Facebook van Hiddema met vragen aan Grappenhaus.
   Hij durft niet de lafaard.

   1. Bon-vivant

    Briljant rechtsgeleerde die Hiddema. Was ook al zo succesvol bij de aangifte tegen Ollongren!

    1. Pit

     @Bon: Aangifte is één, de ontvankelijkheid is twee. Procederen tegen het kartel zal altijd op onwaarschijnlijke weerstand stuiten. Ons kent ons, weetuwel?

 14. Bon-vivant

  Ik vind het overigens wel opvallend dat veel forumleden hier zo begaan zijn met het lot van Ahmed Aboutaleb. Hij is opeens de knuffelmarokkaan van de anti-islam populisten.

  1. Pit

   @Bon: Ik zou er geen enkel probleem mee hebben wanneer Aboutaleb met vervroegd pensioen naar Marokko zou vertrekken, hij heeft er per slot van rekening een paspoort van. Een Nederlandse burgemeester die geen sympathieën heeft voor de islam mag daar wat mij betreft voor in de plaats komen.

  2. sjun

   Daar zie ik weinig van. Tenslotte is het bepaald geen presterende bestuurder geweest.

   Wie herinnert zich niet de tirade tegen Ayaan Hirsi Ali van Ahmet Aboutaleb, de man uit het allochtone subsidiecircuit, die via interne PvdA procedures aan een bestuurlijke baan is gekomen. ”Het is moeilijk binnen de groep te blijven en de discussie aan te gaan. Het is makkelijk je uit de groep terug te trekken en vervolgens stevig te pissen in die groep en toch te willen meedebatteren.” Ayaan Hirsi Ali werd daarmee min of meer als een vijand van het islamitische geloof en van elke immigrant weggezet. Gezien er nooit een publiek excuus volgde zal deze uitspraak Aboutaleb blijven volgen.

   Maar er was meer om ’s mans publieke functioneren op te beoordelen. Zo was hij ooit directeur van de multikulclub Forum die de integratie moest bevorderen. Niets heeft Aboutaleb voor elkaar gekregen met de miljoenensubsidies voor Forum. Een parlementaire commissie heeft geconcludeerd dat het integratiebeleid van de overheid faalde. Forum was daar indirect medeverantwoordelijk voor. Niks presteren, toch beloond worden door de PvdA een wethouderschap Sociale Zaken van de stad Amsterdam opdat de knuffelalloctoon de in ernstige opspraak geraakte Rob Oudkerk kon doen vergeten op Sociale Zaken. Tijdens die periode is zo’n vierhonderdmiljoen Euro in het zand gezet aan werkgelegenheidstrajecten en het hele circus er omheen. Weggegooid geld waarin politici en ex-politici elkaar een door de gemeenschap overbetaalde bal toeschoven om wat sociaal te experimenteren ten koste van werkeloze Amsterdammers die wel moesten komen opdagen want anders werd hu bestaanszekerheid bedreigd. Er is gesold met die mensen, ze zijn gekort op hun inkomsten ter financiering van het hele circus dat tot niets leidde. Maar voordat dit alles voor iedereen inzichtelijk uitkwam was Ahmet Aboutaleb al met Job Cohen naar voren gevlucht richting Den Haag. Want niet enkel Ahmet Aboutaleb maar ook Job Cohen had vragen over miljoenenoverschrijdingen bij de Metro, meten met andersgelijke maat met betrekking tot oorspronkelijke Amsterdammers en vragen over neveninkomsten via Sorosinstituten en de wijze waarop deze zo zelfs de lespakketten op de Amsterdamse scholen wisten te beïnvloeden te vrezen.

   Aboutaleb was een van de mensen die in Amsterdam de problemen versluierden, door steeds te spreken over discriminatie en uitbuiting. Een man die iedereen die aangaf dat er problemen waren de geadresseerd en aangepakt moesten worden het etiket racist opplakte. Zo chanteerde hij het nationale geweten en kon hij zaken blijven doodzwijgen. Nooit wees meneer Aboutaleb hij op de belabberde situatie van vrouwen van Marokkaanse en Turkse afkomst, de gebrekkige opvoeding in Marokkaanse gezinnen en de maatschappelijke meerkosten daarvan voor rekening van onderwijs, zorg en openbare orde. Pas na de komst van het kabinet Balkenende I draaikontte hij 180 graden en had hij het ineens over de eigen verantwoordelijkheid van Marokkanen.’

   Na zijn Amsterdamse periode werd Ahmet werd staatssecretaris en maakte hij weinig anders klaar dan bevoordeling van wat Marokkanen. Kleurloos staatsecretaris bleef hij totdat de PvdA Rotterdam hem verloste van wegkwijnen en hem als knuffelallochttoon en gecreëerde succesmarokkaan naar voren schoof om de Leefbaren dwars te zitten en en passant wat allochtoon electoraat te lijmen. Meteen al bleef Ahmed bij de strandrellen in zijn bedje liggen om vervolgens bij kritische vragen zijn korpschef Meijboom te laten slachtofferen. De man is door zijn ambtenaren in het zadel gehouden, maar meet zich een air aan of dat hij Mark Rutte gaat opvolgen. Ik vermoed dat hij daarin gesterkt is door kritiekloze interviews bij de staatsmedia van de VPRO zomergasten en een EO interview met Tijs van de Brink.

   Om een of andere reden lijken mensen dat spontaan te zijn vergeten zodra je de man op zijn bestuurlijke merites tracht te beoordelen. Maar als ingezetene of burger geniet de man natuurlijk Nederlandse vrijheden die niet verziekt hoeven te worden door islamiserende imams. Het is hierom dat ook voor Aboutaleb beveiliging bepleit wordt.

 15. Wim Vreeswijk

  Ik denk dat de procedurekansen voor Wilders hierdoor wel aanzienlijk groter worden. Je kunt als rechtsstaat dit meten met 2 maten niet eindeloos laten voortduren.

 16. Baron von Munchhausen

  Het probleem in Den-Haag:
  alle beleidsadviseurs en beleidscommissies en beslissingsbevoegde ambtenaren zijn links!
  Ondanks het verlies van de PVDA, 2e kamer verkiezingen, zijn alle genoemden blijven zitten. M.a.w. adviezen, aan Ministers, zijn onder invloed van het linkse gedachtegoed.
  Kortom, er zal 0,0 veranderen! De Moslim-knuffelaars overleven dit nog een aantal jaren, tot dat het te laat is!

  1. Bon-vivant

   Ik stel voor om op de ministeries alle beleidsadviseurs, beleidscommissies en beslissingsbevoegde ambtenaren te vervangen door bekwame PVV-aanhangers.

   1. Ernst Quispel

    Bekwame PVV-aanhangers lijkt me een contradictio in terminis.

    1. ayreonaut

     tot zover het niveau van Ernst

     1. Pit

      #doodzwijgen

     2. ayreonaut

      @Pit,
      Juist niet Pit, ondertussen gemerkt dat deze jongens absoluut niet meer het debat met mij aangaan.
      Gewoonweg vermakelijk om op deze wijze zo’n draadje te stoppen

     3. Pit

      @ayreonaut: Dat wel natuurlijk…

  2. Holland

   Ja Baron, de ‘lange mars door de instituties’ van het linkse deugvolk is zeer succesvol geweest. Ze zitten op alle beslissings- en beinvloedingsniveaus: die krijg je -helaas, helaas- voorlopig niet weg.

 17. H.Vaes

  Aangezien Aboutaleb volgens sommige rechters tot het …..ras …..van Marokkanen behoort…..zou het zeer gepast zijn als het OM tot vervolging van deze koekwous zou overgaan.

 18. sjun

  Wilders heeft hier gelijk in. Het CDA zal dan ook eveneens politiek afgerekend gaan worden op deelname aan het huidige rampkabinet dat Nederlandse soevereiniteit en vrijheiheid verkwanselt en gespaard Nederlands kapitaal laat uithollen door de draaiende geldpersen in Zuid-Europa.

 19. Bas2018

  Quispel is absoluut een randdebiel van het ergste soort !!!

  1. Pit

   @Bas: Je bent tot een gematigde conclusie gekomen Bas. Ik lees dikwijls typeringen die de trol beter passen.

  2. sjun

   Daarmee doe je hem naar ik meen iets tekort. Ik schat hem toch wel in als matig Havist die zichzelf online in het fabriceren van toeschrijvingen en tegenwerpingen bekwaamde en die gaandeweg ook bekend geraakt is met het middel van framing.

   1. Pit

    @Sjun: Oneens! Ik denk dat Wim z’n Mavo (lichting 1974-1978) niet eens heeft afgemaakt.

    1. WimsulsumCode

     Ik ben gaan Contra Wimmen

     #contrawimmen

   2. Ernst Quispel

    Niet zo bitter, sjun, probeer eens een niveau overeenkomstig je zelfverklaarde academische rugzakje.

    🙂

 20. swetsnek

  IK dacht kom eens even weer voorbij,maar zie het al DDS nog steeds bagger .
  De ballen maar weer.

  1. WimsulsumCode

   Je hebt gelijk Swets!
   Ik kom ook even #contrawimmen en dan ga ik weer.

 21. Peter Loosduinen

  Goed nieuws ???
  Here you are !!!
  Op de Hogeschool Rotterdam is een verborgen gebedsruimte ontdekt, waar zelfs stiekem een muurtje in was geplaatst zodat mannen en vrouwen gescheiden konden bidden. De directie maakt er korte metten mee.

  1. WimsulsumCode

   Dat is de nieuwe generatie krakers!

 22. Ni28

  Wat ik al eerder schreef schrijft nu P. Cliteur ook. Er is degelijk wat aan te doen maar men moet het ook willen. Boze gezichten helpen niet daden wel.

  1. Frits Jansen

   Ik betaal belasting opdat professor Cliteur zich met wetenschap bezig kan houden. Van wetenschappers verwacht ik dat ze hun maatschappelijke plicht vervullen en ons uitleggen hoe het echt zit.
   Maar nee, de publiciteitsgeile Cliteur geeft een door en door politieke, ja populistische “analyse” van het vraagstuk.
   Nu is Cliteur als professor waarschijnlijk niet gewend om te worden tegengesproken, maar als hij wel eens als advocaat had gewerkt had hij geweten dat juridische maatregelen alleen werken als de argumenten PRECIES kloppen.
   Die Jnaid vindt Aboutaleb een slechte moslim, MAAR DREIGEN DOET HIJ NIET. Tuurlijk, nog fanatiekere moslims dan hij zelf zouden in zijn woorden aanleiding kunnen zien Aboutaleb wat aan te doen, maar ja, als je ook verantwoordelijk bent voor wat halve garen met je uitspraken doen is het eind zoek.
   Doorgewinterde juristen zullen opperen dat Jnaid tenminste “voorwaardelijk opzet” had aan een aanslag op Aboutaleb. Dat is vaktaal voor “willens en wetens de geenszins te verwaarlozen kans op de koop toe nemen”. Dat staat strafrechtelijk gelijk aan opzet. Maar kun je wel volhouden dat die Jnaid er redelijkerwijs van uit moet gaan dat Aboutaleb aangevallen zal worden, ten gevolge van zijn uitspraken? Ik denk het niet.
   Ik lees ook telkens dat moslims afvalligen niet accepteren. Maar Aboutaleb is voor zover ik weet nog steeds moslim. Alleen is Jnaid niet tevreden over de manier waarop hij daar invulling aan geeft.

   Stel je voor dat een gemeente in de “bible belt” onder druk van de plaatselijke middenstand besluit dat de winkels op zondag (toch) open mogen. Voor de allerzwartste kousen stellig aanleiding om die gemeente volstrekt te veroordelen voor een veel te vrije interpretatie van de bijbel. Zijn de SGP wethouders dan in gevaar? Grapperhaus zal die critici meteen achter slot en grendel willen opsluiten.

   De gristen die zich niet aan de Bijbel houdt moet de toorn van God vrezen. Moet de moslim die zich niet aan de Koran houdt niet de toorn van Allah vrezen? Of heeft Allah een stelletje terroristen in dienst die het vuile werk op aarde opknappen? Nee, die terroristen zijn gewoon frusto’s die op eigen houtje te werk gaan, en zich door Allah noch gebod laten weerhouden.

   1. Baron von Munchhausen

    Frits Jansen

    Even voor de duidelijkheid:
    Aboutaleb:
    “Elke Islamiet is een beetje salafist!”
    “Mijn dochter mag onder geen beding met een “ongelovige” thuiskomen!”
    “Ik ga mijn Marokkaans paspoort niet inleveren!”
    Enzovoort,.
    Voorts is Aboutaleb door de PVDA op het schild geheven; de partij die DENK heeft laten ontstaan en Moslims, nog steeds, verheerlijken!
    Kortom: Aboutaleb is Burgemeester omdat het een uitstekende baan is,………. maar uiteindelijk zal hij Nederland verraden ten gunste van de Islam!
    Het is maar dat u het weet!

   2. WimsulsumCode

    Dank voor deze constructieve bijdrage, alweer Arnoud van Doorn.
    Maar leg je er ook eens bij neer dat jij zo’n beetje de enige autochtone nederlander ben die deze imam op waarde schat.
    Zo gaat dat bij ons. Als je een meerderheid niet meekrijgt dan moet je ook stoppen met klagen en accepteren dat je niet je gelijk door kan blijven drukken. En je zal over moeten gaan tot de van de dag.
    Gaat dat lukken? Of volgt er nu een fatwa?

  2. Frits Jansen

   Cliteur is juridisch een prutser. Kort voor zijn pensioen wil deze ruziezoeker nog effe eeuwige roem vergaren door juridisch verschrikkelijke onzin uit te braken. Maar dat hoeft hem niet te deren, juristen steunen hem toch niet, maar het Gezonde Volksgevoel wel. Waar ook die Duitse dictator (zijn naam is me even ontschoten) zich een kleine honderd jaar geleden graag op beriep.

   1. WimsulsumCode

    Als schoppers tegen de democratische samenleving het niet meer kunnen redden met argumenten dan komen de vergelijkingen met dictators en verantwoordelijken voorvolksuitroeing aan de orde.

   2. Ernst Quispel

    Ja, de man had nog wel enige wetenschappelijke statuur maar dat is de afgelopen jaren hopeloos afgebrokkeld.
    Populistische radicalisering maakt dom omdat het dom is.

    1. WimsulsumCode

     EQ de opperwim der Wimmen dekt de rug van Fritz.
     Waar de meest hoog gespecialiseerde Nederlandse veiligheidsdiensten tot een conclusie komen m.b.t. veiligheid van samenleving, wil Fritz deze conclusie in twijgel trekken. De enige autochtone Nederlander die dit doet is Arnoud van Doorn.
     De opperwim der Wimmen steunt hem hierbiuj, net als Guusje, opperwim der rugdekwimmers.
     En deze mensen vragen mij om hen serieus te nemen?

     1. Ernst Quispel

      Je bent een beetje zielig, eRik.

     2. WimsulsumCode

      Ik voel overigens weer een poging tot DDS ban aankomen want ik geloof dat ik wordt gezien als “afvallige”. Ik deel niet de mening van Arnoud en Wim. Ik stribbel tegen en maak een grap van wat zij serieus vinden.
      Ja dat kan niet. Democratie vinden zij maar kut. Niet eens zo gek als je het raar vindt dat een vrouw ook eens “nee” zegt als je haar vraagt de afwas te doen.

     3. WimsulsumCode

      Schiet een beetje op dan met die Ban Ernst-Wim. Ik moet morgen werken en ik wil naar bed. Snoer mij de mond maar omdat ik tegen je schenen schop!

     4. Ernst Quispel

      Ik smeer nooit iemand een ban aan, eRik, dat doe je zelf door je doodzieke getrol.

 23. chicamo1

  Russen worden zonder ook maar een greintje van bewijs zo het land uitgezet.

  1. Ernst Quispel

   Die Russen zijn buitenlanders.

 24. Frits Jansen

  Wilders laat zich kennen als echte populist. Hij zegt dat die rare imam oproept tot geweld, maar dat doet die haatbaard nou juist niet. Het enige wat hij doet is de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb te bestempelen als “afvallige moslim” en “vijand van de Islam.”
  Voor nog vreemdere haatbaarden kan dat een signaal zijn Aboutaleb aan te vallen, maar dat is een volgend chapiter.
  Als het CDA het wetboek van strafrecht wil oprekken om ook de uitingen van Jnaid te treffen moeten ze wel bedenken dat ook in streng gristelijke hoek mensen wel als afvallige worden bestempeld.
  Gaan we dan in de wet zetten dat het alleen strafbaar is moslims tot afvallige te bestempelen?

  Jnaid laat zich ongetwijfeld net als Wilders door advocaten adviseren wat hij wel en niet mag zeggen. Toen Wilders zijn berichte “minder Marokkanen” uitspraak deed zei hij er meteen bij zich bewust te zijn dat dat niet mocht. Jnaid heeft dan nog het fatsoen om niet verder te gaan dan toegestaan.

  Asscher blijkt ook rechtsaf geslagen als hij roept dat Theo van Gogh en Ayaan H.A. “ook” bedreigd werden, en dat Van Gogh het leven heeft gekost. Populistischer is nauwelijks denkbaar. De meeste mensen die impopulaire uitspraken doen blijven in leven.

  De fout zit niet bij de uitingen van Jnaid, maar bij de (veronderstelde) onverlaten die zijn kritiek in terrorisme omzetten.

  Laten we terrorisme niet met terrorisme bestrijden.

  1. WimsulsumCode

   Nou Fritz, nu laat je heel goed zien wie je bent.
   “Jnaid heeft dan nog het fatsoen…..” zeg je.
   Tot in de allerdiepste lagen bij de veiligheidsdiensten ziet men deze imam als een gevaar voor onze samenleving en wordt er naar wegen gezocht om dit binnen de wetten van onze democratische samenleving gericht op vrijheden te doen.
   Maar goed, Arnoud van Doorn individu, je hebt inderdaad het recht om deze uitspraken te doen. Ascher zei dat Van Gogh werd gedood vlak na een preek van de imam, en dat dat reden is alert zijn na de uitspraken van jouw held afgelopen week.
   Dat is iets heel anders.

   1. Holland

    Frits Jansen is een enorme bal gehakt die oeverloos over van alles en nog wat zwetst en zich zelf bijzonder graag hoort lullen. Is het je opgevallen dat bijna niemand ooit op hem reageert? Zelfs Ernst en Guus niet. En dat wil wat zeggen. Frits klept gewoon een eind weg tegen de muur. En zelfs dat heeft ie niet in de gaten.

    1. Pit

     @Holland: Wimclub?

     1. WimsulsumCode

      Met zekerheid.
      En ook uit de Haagse Wimenclave.

    2. WimsulsumCode

     Sorry Holland, maar ik zie juist in het verleden dat Ernst en Guus zeer betrokken zijn bij Fritz, ook uit de Haagse Wimenclave.
     Fritz is altijd een heel stuk radicaler geweest, en is nog steeds.

     1. Rechtsaf

      @Pit opperwurm Wimclub?

  2. Ernst Quispel

   Je legt de vinger op de gevoelige plek, Frits. Als Wilders bepleit de vrijheid van meningsuiting van deze malle imam in te perken moet dat mes ook zijn kant uitsnijden: hij heeft de afgelopen jaren haatzaaiende uitlatingen gedaan die op hetzelfde trieste niveau liggen als van deze man.

   Wilders en de debiele roedel die achter hem aan loopt wil voor moslims de vrijheid van meningsuiting beperken en zelf de ruimte hebben de meest smerige haatzaaierij te plegen.

   1. Rechtsaf

    @ernst is onze islamprostituee die te pas en te pas voor de islam opkomt.
    Het verschil is, dat deze imam die Ernst zo vurig verdedigd, oproep tot geweld, Wilders doet dat niet, sterker nog, Wilders zegt juist het tegenovergestelde, dus voor de duidelijkheid, geweldloos dus..

    1. WimsulsumCode

     Opperwim EQ geeft zich via Fritz over aan Arnoud van Doorn.
     Liever een imam als Jneiz in het Nederlands parlement als Ome Geert.

     Wat Arnoud en Wim niet begrijpen is de leer van de echte USSR Russen.
     Zij die zich hoe dan ook tegen eigen volk van herkomst keren zijn hoe dan ook verraders, en dus nooit te vertrouwen.

     1. Ernst Quispel

      “Liever een imam als Jneiz in het Nederlands parlement als Ome Geert.”

      Liever zou ik zien dat de kiezer zo wijs zou zijn geen van deze twee apen in het Parlement te kiezen.

     2. WimsulsumCode

      @Ernst je bent alleen een zeer warme pleiter voor Fritz aka Arnöüçd

      Je scheert Geert en Jneiz ook nog eens over één kam.
      Jneiz zit zich helemaal gek te lachen bij een interview bij Nieuwsuur, terwijl Geert zich serieus afvraagt waarom hij van zijn leven niet meer vrij over straat kan lopen.

      Voor wie ben jij eigenlijk?

     3. Ernst Quispel

      Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting, eRik.

     4. WimsulsumCode

      Ja lekker makkelijk EQ, dat zegt Jneid ook. dat is precies zijn “game”.
      Hoe komt het toch dat jij je zo vreselijk tegen je land en samenleving keert. Je bent geradicaliseerd, en er zijn genoeg die je de hand willen aanreiken. Ik zou zeggen, accepteer de hand eens ipv je steeds te verzetten.

 25. Gerlos

  Het Nederlandse recht is zo krom als Grappenhaus zijn waan verhaal.

 26. CheikhRedo

  Voor de mensen die haat prediken niet begrijpen!https://youtu.be/IkN4E7gdcuo

  1. WimsulsumCode

   Ik heb nooit problemen gehad afstand te nemen van dingen die mensen als Wilders, en met name anderen die veel verder gaan zeggen.
   Je wekt de schijn dat je een moslim bent @CheikhRedo. dat is prima. Maar waarom kom je hier niet een betoog houden dat jij afstand neemt van de preken van Jneid?

 27. Bes Tolen

  Je zou een christelijke sekte kunnen oprichten en die als kerk kunnen laten inschrijven en bepaalde gewelddadige opvattingen tegen ongelovigen, die in een heilig geschrift van een andere godsdienst staan, in de eigen geloofsbelijdenis of in één bijbels boek, bijvoorbeeld in Openbaringen letterlijk kunnen overnemen. Kijken wat er dan gebeurt.

 28. Mariposa78

  Niet van eigen hand maar van een zekere Theo:

  ‘Twee zoenende mannen, dit kan toch niet imam…’

  ‘Hallo imam, kunnen wij met u praten?”

  “Wie bent u? Een afvallige Aboutaleb nepmoslim of een andere afvallige? Ik hou me aan de wet, hoor.”

  “Daar wil ik het net met u over hebben.
  Wij zijn van het Reformatorisch Dagblad.
  En vermoedelijk kunnen wij samen optrekken.
  We hebben een gezamenlijk belang, terwijl we ons ook aan de wet houden.”

  “Bedoelt u… dat u ook tegen die verderfelijke zionisten bent, die…”

  “Eh… nou… nee, maar kijk, hier, dit plaatje van Suitsupply.
  Twee zoenende mannen, twee homofielen, dit kan toch niet imam…”

  “Wat! Deze mannen moeten rechtstandig met hun hoofd naar beneden van de hoogste flat omlaag worden gegooid, als dat van de

  wet zou mogen, maar ik hou me aan de wet.
  En als het van de wet zou mogen, maar het mag niet, en ik hou me aan de wet, zouden hun hoofden moeten worden af­gehakt.”
  “Precies, zo denken wij er ook over, maar dan anders, maar u hebt wel gelijk.
  Alles binnen de wet, uiteraard. Maar wij dachten: misschien kunnen we samen de wet veranderen.
  Wij en u hebben duizenden jaren hypocrisie in onze geestelijke bagage.
  Het moet toch mogelijk zijn dit op onze eigen manier in de ban te doen.”

  “Ik stel voor de sharia in te voeren, dan is dit snel afgelopen.”

  “O… eh… Dat is misschien niet wat wij in gedachten hadden… We dachten meer aan een verbod op homoseksualiteit.”

  “Ben ik voor… Maar dan moet er ook een verbod komen op zulke knappe jongens… met van die lijven waarvan je gedachten

  krijgt.”

  “Hoe bedoelt u dat, imam?”

  “Nou ja, deze jongens… die wekken verderfelijke gedachten op door hun seksuele uitstraling… met hun brutale

  jongens­kontjes zo naar achteren… D
  at kan echt niet. Ze moeten branden in de hel, om zoveel schoonheid!
  Dat meen ik natuurlijk niet echt, want dat mag niet van de wet.”

  “Eh… u bent toch tegen homo­seksualiteit, imam?”

  “Zeker, zulke plaatjes brengt het bloed tot grote verhitting, met die monden van die jongens, die elkaar kussen…. terwijl

  ze aan elkaar zitten…

  Dat mag niet, dat staat in de Koran… moet je eens kijken wat een uitdagende blik die ene heeft.
  En die… ene … jongen heeft me toch… een bobbel in zijn broek… en…” “Imam? Pardon imam?”

  “Die andere… jongen is weerloos… die wil ik beschermen…die moet op zijn buik liggen, en… en… dan lieve woordjes…”

  “Imam…”

 29. P.Sisterons

  Er komen steeds meer fijne berichten over die fijne Mocrootjes.
  Als ze elkaar onderling zouden afschieten op hun verjaardag, zijn we er binnen 1 jaar vanaf. Laat onschuldigen erbuiten a.u.b. Dat is wel zo netjes.
  https://www.mupload.nl/img/hf6ub9b.jpg

 30. Frits Jansen

  Gaap. Fawas Jneid is net zo uitgekookt als Wilders als hij niet expliciet tot geweld oproept. Hij zegt alleen dat Aboutaleb en Marcouch geen goede moslims zijn.

  Dat sommigen dan gewelddadig worden is hun fout.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.