Assad meent dat ingrijpen door VS de zaak verslechtert

Assad, bij eenieder bekend als expert op het gebied van vrede en veiligheid, meent dat ingrijpen door de Verenigde Staten de situatie in zijn land niet ten goede zou komen. Zo is te lezen op Nu.nl.

De Syrische president heeft bijna z’n zaakjes weer op orde in het land en nu loopt Trump moeilijk te doen. Op de Syrische staatstelevisie zei meneer Assad dat ingrijpen door het Westen de hele regio verder zou kunnen destabiliseren en een risico is voor de internationale vrede en veiligheid met zich meebrengt. Naar verluidt is dit inderdaad een van de nadelige gevolgen die kruisraketten met zich meebrengen. Zowel Franse president Macron als Britse premier Theresa May lijken, samen met de VS, actie te willen ondernemen wanneer Trump zou aanvallen.

Ondanks alle ongein in dit artikel is nog steeds niet onomstotelijk bewezen dat Assad inderdaad gifgas heeft gebruikt. Partnerorganisaties van de World Health Organization (WHO) beweren dat 43 slachtoffers in Douma zijn overleden door verwondingen die stroken met het gebruik van gifgas (prima, maak dat dan openbaar). Al zou hij het wel hebben gebruikt, dan nog blijft het vreemd dat bij artillerie, vaatbommen, tanks etc. er eigenlijk geen haan naar kraait maar gifgas zou een stap te ver zijn? Al helemaal raar is dat Assad zelf ook heus wel weet dat het Westen wild wordt van gifgas gebruik. Ook weet hij dat hij aan de winnende hand is dus waarom die woede op je hals willen halen?

Dit is een beetje alsof Assad de Tour de France met ruime afstand aan het winnen is, maar vlak voor de finish tóch z’n geheime motortje aan zet en ‘gesnapt’ wordt. Something’s off…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. buitenbeentje

  Wout, ik zou zeggen, ga eens met Michael praten, zijn artikel was helemaal voor aanvallen.

 2. Ni28

  De zwakke schakel zijn altijd de ontbrekende directe bewijzen terwijl je met lieden bezig bent die je geen van alle kunt vertrouwen. Weinig hoopgevende situatie.

 3. Uiterst Links

  De enigen die kwaadaardig zijn in deze zijn de VS, UK en Franse despoten die uit zijn op een nieuwe crisis. Nu zegt Macron bewijs te hebben dat Assad achter de gifaanval zat. Ik zou zeggen, kom maar met die bewijzen, maar meer waarschijnlijk is dat hij liegt

  1. denk eens na

   Je zou bijna denken , denk het tegen over gestelde wat ze prediken

 4. Ritter

  Macron: We hebben bewijs dat Syrisch bewind chemische wapens heeft ingezet
  https://www.ad.nl/buitenland/macron-we-hebben-bewijs-dat-syrisch-bewind-chemische-wapens-heeft-ingezet~aa83786e/

  Als de coalitie de opslagplaatsen van chemische wapens vernietigt heb ik daar geen problemen mee.

  Ik denk dat ze dat zullen doen zonder veel burger slachtoffers te maken.

  In ieder geval zal er geen militaire interventie komen om een “regime change” te bewerkstelligen.

  Trump heeft in het verleden vele malen gezegd dat hij tegen militaire interventie en “regime change” is.

 5. Floris

  “Dit is een beetje alsof Assad de Tour de France met ruime afstand aan het winnen is, maar vlak voor de finish tóch z’n geheime motortje aan zet en ‘gesnapt’ wordt. Something’s off…”
  ——————————————————————————–
  Juist.

 6. Verlazques

  Waarom zijn oorlogsmisdadiger Assad en zijn Russische vriendje Poetin (spreek uit Poetjin) nog niet aangeklaagd bij het hof in Den Haag, (Echte naam ’s Gravenhage)

 7. Gerlos

  Assad de massamoordenaar met zijn hele zooitje en paleis met grond gelijk maken, opgeruims staat netjes.

  1. DirkSteen

   Dat lijkt mij een heel goed plan!!!!!!!!!!!!!!

 8. Two Ravens Black Kettle

  Nog niet zolang geleden…
  tijdens de republikeinse voorverkiezingen
  dacht Trump er exact hetzelfde over.

  Stoppen met regime change
  Dat was (samen met om. de terreur van het politiek correctheid en de economie) een van de redenen waarom hij won.

  Ik geloof er ook geen donder van dat die gifgasaanval (als ’t al werkelijk heeft voorgevallen) het werk van Assad is.

  Er zijn geen bewijzen
  Net als de vorige keer er geen bewijs was toen de Amerikanen hun kruisraketten afvuurde.
  Maar de haviken binnen de Democratische en Republikeinse partij en hun handpoppen in de Amerikaanse en Europese media schreeuwen weer om oorlog.

  Willen we de terreur echt stoppen dan zouden we eventueel kunnen overwegen om Molenbeek plat te gooien.
  Of een gevaarlijk sujet als Judith Sargentini boven Damascus te droppen.

  1. Ben Zine

   Trump heeft gewoon geen enkel benul van buitenlandse politiek, waarschijnlijk wist hij tot voor kort niet eens waar Syrië lag. Wel heeft de man verstand van vastgoed, hotels en casino’s, maar dat is uiteraard iets heel anders. Je ziet het ook aan zijn beleid. Tijdens de campagne nog tegen “regime change”, nu precies het tegenovergestelde, en dat komt ongetwijfeld door zijn nieuwe adviseurs: De neoconservatieve oorlogshitsers John Bolton en Mike Pompeo. Daar heeft Trump overduidelijk naar geluisterd, vandaar zijn extreem agressieve tweets richting Rusland en Syrië. Daarmee heeft Trump zich echt voorgoed gediskwalificeerd. Hij is echt psychisch niet helemaal fris tussen de oren. Misschien als klein jongetje heel hard op z’n achterhoofd gevallen ?

 9. DolleDries

  Na de positieve berichten dat het de Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia steeds beter gaat, en zij op afzienbare tijd het ziekenhuis in Salisbury kunnen verlaten, blijft de Britse regering zitten met een probleem. Hoe wissen zij de sporen uit van een zaak die aan alle kanten stinkt en waarin keiharde bewijzen voor een Russische inmenging nog steeds ontbreken.
  De Sunday Times kwam afgelopen zondag met een bericht dat nog eens benadrukt hoe de Britten er nu voor moeten zorgen dat alle sporen die met deze zaak te maken hebben moeten worden uitgewist. En dat betekent dat in samenwerking tussen de Britse geheime dienst MI6 en de Amerikaanse CIA er nu aan gewerkt wordt, de beide Skripals voor zien van een nieuwe identiteit naar de VS te laten vertrekken, waardoor zij niet langer volgens de Britse regering een doel van een hernieuwede aanslag zouden kunnen worden.
  Klinkt plausibel, maar was er wel een aanval van de Russische zijde? De exacte oorsprong van het gebruikte gif kan nog steeds niet worden getraceerd en de bewijzen dat er hier sprake is van een Russische inmenging blijven gebaseerd op drijfzand.

  In tegenstelling tot de geslaagde aanslag op de Russische spion Alexander Litvinenko die zelfs op zijn ziekbed werd gefotografeerd, is er geen enkel spoor van de beide Skripals, laat staan dat er officiële bekendmakingen zijn over het hoe en wat van hun toestand. Er zijn talloze soorten van zenuwgif die gebruikt hadden kunnen worden, maar nogmaals in deze zaak ontbreken de exacte gegevens.
  De samenzweringstheoriën worden dan ook steeds luider. Was er wel sprake van een Russische inmenging, of had de regering May een sinister vooropgezet plan de aandacht van de eigen interne problemen af te leiden ? De Britse geheime diensten zijn hier meesters in. Of moest Rusland weer op de strafbank gezet worden ? De Russische vermeende ??? inmenging zorgde voor een diplomatieke rel in tal van met Groot Brittannië meewerkende landen.
  Waar baseert de Britse regering zich op door met haar plan te suggereren dat er een nieuwe aanval mogelijk zou zijn en de VS de beste plaats zou zijn om de Skripals hier tegen te beschermen ?
  Moeten sporen uitgewist worden, van een actie tegen de Russen ? De politiek is er corrupt genoeg voor !

  1. JanKlaasen

   Wordt jij nu nooit moe van dat knippen en plakken?

   1. DolleDries

    Nee hoor ,ik ben top fit.

 10. Dollaert

  Zouden al deze “”gebeurtenissen” niet een afleiding kunnen zijn voor iets “groters”??
  Die Kim in Korea is ineens ook zo stil…

  1. Holland

   Waar denk je dan aan Dollaert?

   1. Dollaert

    Het weer doet raar. Kijk naar buiten het lijkt wel begin februari. Mensen gedragen zich als zombies kijk maar eens naar een bushalte. 10 mensen.Allemaal kijken ze naar hun I phone, niemand praat met elkaar. Ik heb echt geen Aluhoedje op , maar iets zegt me, dat er iets gaande is. Er zijn nog nooit zoveel zware aardbevingen geweest de laatste drie maanden. Misschien zie ik spoken, maar ik heb dit in mijn leven (ben ouder dan 60) nog nooit meegemaakt. Nog los van alle waanzinnige politieke “maatregelen” die genomen worden. Nu die oorlogsdreiging , die via twitter wordt gewisselt…waanzin toch?

    1. JanKlaasen

     Gewoon niet meer naar het nieuws kijken, geen kranten meer lezen, internet afsluiten en lekker op vakantie naar een warm land gaan. Moet je eens kijken hoe lekker je dan in je vel zit.

    2. Holland

     Ja OK, maar wat bedoel je met iets ‘groters’?

     1. van Urk

      Holland@ Apocalyps of zo…?

    3. Steve Van der Vekens

     En dan nog eens walvissen die aanspoelen met plastiek in hun maag en het grootste koraalrif ter wereld dat zijn kleur kwijt is, het ligt er troosteloos bij.
     Aardbevingen, bizarre weersomstandigheden, gletsjers die aan de binnenkant uitgehold zijn waardoor het ijswater nog sneller smelt dan aangenomen…

     En dan die lelijke mensfiguur dat hier op dat bolleke alles verkloot…
     Misschien komt de natuur een handje helpen?

 11. fusilier

  Het blad komt weer aan de bomen, ik denk dat Dollaert daar last van heeft. De einde der tijden kan niemand voorspellen ,maar komt als een donderslag bij heldere hemel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.