index

Coffeeshopeigenaar in de penarie vanwege te grote 'stash'

Geen categorieapr 12 2018, 18:00
Coffeeshops mogen 500 gram wiet op voorraad hebben. In Deventer dampen ze dat er echter in anderhalve dag doorheen! Dit meldt RTVOost.
De inwoners van 'Koekdorp' en omstreken houden wel van de welbekende 'pretsigaret'. Coffeeshop de Kikker, waar het allemaal om te doen is, liep als een tierelier. Zo goed zelfs dat er een extra voorraad bij moest komen. 500 Gram vliegt daar in anderhalve dag over de toonbank dus moesten er maatregelen worden genomen volgens de eigenaar. 'Ik kan ze toch geen gebakken lucht verkopen' was het argument. De eigenaar sloeg zo'n 7 kilo wiet op een woonboot op, op steenworp afstand gelegen van de coffeeshop.
De eigenaar van de coffeeshop is tevens eigenaar van de woonboot maar deze werd bewoond door Joey en Irene. Zij zijn beide ook aan de beurt wat Justitie betreft. Tegen de eigenaar wordt €15.000 euro geëist. Tegen Joey en Irene wordt respectievelijk 120 en 100 uur taakstraf geëist.
De sluiting van coffeeshop de Kikker hing al langer in de lucht. De eigenaar zou er namelijk volgens Justitie nogal louche kas- en voorraadadministratie op nahouden. Eveneens was er sprake van 'onverklaarbaar lage brutowinstpercentages' volgens de fiscus.
Een nieuwe vergunning gaat de gemeente mogelijk tonnen opleveren, deze zijn namelijk zeer gewild. Er zijn nog slechts drie en mogelijk straks maximaal vier coffeeshops in Deventer te vinden. En er is al zo weinig in 'Deem'ter' te doen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten