Assad meent dat ingrijpen door VS de zaak verslechtert

Assad meent dat ingrijpen door VS de zaak verslechtert

Assad, bij eenieder bekend als expert op het gebied van vrede en veiligheid, meent dat ingrijpen door de Verenigde Staten de situatie in zijn land niet ten goede zou komen. Zo is te lezen op Nu.nl.

De Syrische president heeft bijna z'n zaakjes weer op orde in het land en nu loopt Trump moeilijk te doen. Op de Syrische staatstelevisie zei meneer Assad dat ingrijpen door het Westen de hele regio verder zou kunnen destabiliseren en een risico is voor de internationale vrede en veiligheid met zich meebrengt. Naar verluidt is dit inderdaad een van de nadelige gevolgen die kruisraketten met zich meebrengen. Zowel Franse president Macron als Britse premier Theresa May lijken, samen met de VS, actie te willen ondernemen wanneer Trump zou aanvallen.

Ondanks alle ongein in dit artikel is nog steeds niet onomstotelijk bewezen dat Assad inderdaad gifgas heeft gebruikt. Partnerorganisaties van de World Health Organization (WHO) beweren dat 43 slachtoffers in Douma zijn overleden door verwondingen die stroken met het gebruik van gifgas (prima, maak dat dan openbaar). Al zou hij het wel hebben gebruikt, dan nog blijft het vreemd dat bij artillerie, vaatbommen, tanks etc. er eigenlijk geen haan naar kraait maar gifgas zou een stap te ver zijn? Al helemaal raar is dat Assad zelf ook heus wel weet dat het Westen wild wordt van gifgas gebruik. Ook weet hij dat hij aan de winnende hand is dus waarom die woede op je hals willen halen?

Dit is een beetje alsof Assad de Tour de France met ruime afstand aan het winnen is, maar vlak voor de finish tóch z'n geheime motortje aan zet en 'gesnapt' wordt. Something's off...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties