Assad meent dat ingrijpen door VS de zaak verslechtert

Geen categorieapr 12 2018, 17:00
Assad, bij eenieder bekend als expert op het gebied van vrede en veiligheid, meent dat ingrijpen door de Verenigde Staten de situatie in zijn land niet ten goede zou komen. Zo is te lezen op Nu.nl.
De Syrische president heeft bijna z'n zaakjes weer op orde in het land en nu loopt Trump moeilijk te doen. Op de Syrische staatstelevisie zei meneer Assad dat ingrijpen door het Westen de hele regio verder zou kunnen destabiliseren en een risico is voor de internationale vrede en veiligheid met zich meebrengt. Naar verluidt is dit inderdaad een van de nadelige gevolgen die kruisraketten met zich meebrengen. Zowel Franse president Macron als Britse premier Theresa May lijken, samen met de VS, actie te willen ondernemen wanneer Trump zou aanvallen.
Ondanks alle ongein in dit artikel is nog steeds niet onomstotelijk bewezen dat Assad inderdaad gifgas heeft gebruikt. Partnerorganisaties van de World Health Organization (WHO) beweren dat 43 slachtoffers in Douma zijn overleden door verwondingen die stroken met het gebruik van gifgas (prima, maak dat dan openbaar). Al zou hij het wel hebben gebruikt, dan nog blijft het vreemd dat bij artillerie, vaatbommen, tanks etc. er eigenlijk geen haan naar kraait maar gifgas zou een stap te ver zijn? Al helemaal raar is dat Assad zelf ook heus wel weet dat het Westen wild wordt van gifgas gebruik. Ook weet hij dat hij aan de winnende hand is dus waarom die woede op je hals willen halen?
Dit is een beetje alsof Assad de Tour de France met ruime afstand aan het winnen is, maar vlak voor de finish tóch z'n geheime motortje aan zet en 'gesnapt' wordt. Something's off...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten