Bekende DJ Avicii (28) is overleden: alcohol, drugs en druk werden hem waarschijnlijk te veel

De bekende DJ’er Avicii is overleden heeft zijn management bekendgemaakt. Het leven van Avicii werd gekenmerkt door ongekende druk, cashende managers, drugs en alcohol. Jong talent is verworden tot product van de dancewereld en uitgemolken tot op het bot.

De echte naam van Avicii was Tim Bergling. Hij werd vanmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman.

In de verklaring staat dat Avicii’s familie diep verslagen is door het nieuws en in deze moeilijke tijd met rust gelaten wil worden. Er worden geen verdere mededelingen gedaan.

Het is nog niet duidelijk waaraan hij is doodgegaan, maar het wel al bekend dat het management van de Zweedse DJ heb pushte tot onmenselijke inspanning en druk. Hopelijk wordt het nog wel duidelijk in de nabije toekomst wat er precies aan de hand is, want de consequenties voor de familie en het management kan daarvan afhangen.

Men zegt dat Bergling misschien zelfs in het rijtje van Amy Winehouse en Kurt Cobain kan komen, jonge talenten die kwamen te overlijden door de toenemende druk door de bekendheid en de muziekwereld. Hoewel hij niet de genialiteit benaderde van deze grootheden, heeft hij veel gemeen met hun leven, bedrukt door alcohol, drugs en drank.

Over zijn fysieke conditie zei hij eens: ,,Mijn carrière is krankzinnig verlopen. Ik begon te produceren toen ik 16 jaar was en twee jaar later met reizen. Vanaf dat moment ben ik er voor de volle honderd procent ingesprongen”, zei hij in 2016 tegen Billboard Magazine. ,,Als ik terugkijk op mijn leven denk ik: wauw, heb ik dat allemaal gedaan. Op een bepaalde manier was het de beste tijd van mijn leven. Ik heb de prijs betaald. Heel veel stress en angst leverde het op, maar het was de beste reis van mijn leven.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. sjun

  Die mij onbekend gebleven jongen is opgebrand in plaats van uitgedoofd. Sneu voor de nabestaanden. Gelukkig hoeft hij de verdergaande islamisering van zijn land en de daarbi meekomende vruchten niet meer mee te maken.

  1. EU kok

   Sjun, de kampioen in elk artikel naar moslims ombuigen.
   Best wel triest

   1. sjun

    Sommigen blijven voorspelbaar in het debiteren van lange tenen en claiming van de moraal. De tijdgeest staat gelukkig nog het benoemen van zulke lichtpuntjes toe. Zodra aanhangers van een totalitaire levensovertuiging de kans krijgen zullen we kennismaken met begrips- en definitieverboden om het wegkijken van misstanden te vereenvoudigen.

    1. EU kok

     Mag ik u aanraden om een stevig touw te kopen, een prachtige boom op een afgelegen pek te zoeken en tot de meest individuele beslissing te komen.
     Zodoende hoeft u de verdergaande islamisering van uw land en de daarbij meekomende vruchten niet meer mee te maken.
     U blij en anderen nog blijer.

     1. sjun

      Gaat het verder wel goed met je? Ik zou er geen obsessie van maken om mensen met een andere mening van je verkapte doodswens te voorzien. Je kunt tenslotte ook doorscrollen en er de schouders over ophalen als iets je volkomen tegenstaat.

     2. EU kok

      Het positieve in andermans dood geldt ineens niet voor sjun zelf.
      De lafaard.

     3. DutchDropveter

      Gerapporteerd! @dds lezen we even mee?!

     4. Pit

      @Sjun: Figuren als EU kwak moet je natuurlijk sowieso volkomen doodzwijgen, maar dat is logisch.

     5. buitenbeentje

      IS dat dezelfde EU kok die nog geen 24 uur geleden bij het artikel over Wilders te keer ging over het niveau van DDS reaguurders, waardoor het OK zou zijn dat Wilders bedreigd werd?

      “Laat mij er even buiten”, schreef hij, aanduidend dat hij niet zo “slecht” was. Nee, slechter, want hij ziet wel de splinter in andermans oog, maar niet de balk in zijn soep.

      EU kok 22 uur geleden

      Oh, oh, wat een geluk.
      Dit soort totaal ontspoorde reacties en bedreigingen kom je op deze site gelukkig nooit tegen.
      Gezegdes als: Sterf, ik trap je ingewanden er uit, krijg een verschrikkelijke ziekte, neem de pil van Drion, ik kom je opzoeken en een kopje kleiner maken enz., enz., kennen we hier niet. Hier loopt veel geciviliseerder volk rond.

      EU kok 21 uur ago
      quote: naar het bekende ‘wij zijn even slecht’.
      .
      Spreek vrijmoedig namens uzelf maar laat mij er even buiten.

     6. Guus Geluk

      Buitenbeentje,

      EU kok wijst op een enigszins hilarische wijze op de stompzinnigheid van Sjuns opmerking. Mogelijk was u dat niet opgevallen, maar u kunt de draad altijd nog in het geheel nalezen.

     7. EU kok

      Best Buitenbeentje.
      Mocht ook u, net als sjun, vinden dat de dood een mooie oplossing is om de vermeende onderdrukking door de islam niet meer te hoeven ondervinden, zou ik ook u aanraden deze zeer definitieve oplossing ter hand te nemen.

     8. Holland

      Iemand direct aansporen tot zelfmoord, is vele malen amoreler dan iemand de kanker toewensen. EU kok is dan ook een geboren proletarier, proleet en patjepeeer: een VMBO’ertje met een snackbar in Lloret de Mar – daarvan kun je ook niet meer verwachten.

     9. Original NL

      EU kok is idd een meester in het produceren van hilarische onzin…dat heeft guus goed gezien!

    2. sjun

     Je lijkt hier behoorlijk obsessief met de dood EU-Kok. Heb je daar wel eens over gepraat?

   2. DutchDropveter

    om een geven moment wijst alles naar die betreffende groep als je dan weg kijkt ben je zelf het probleem niet de personen die wijzen 😉

  2. Ernst Quispel

   Islamofobie is een nare aandoening. De zieke Sjun weet de dood van deze artiest al in de eerste reactie om te buigen naar zijn centrale obsessie: de islam.

   Triest.

   1. DutchDropveter

    Hij stond er om bekend te veel te drinken en dan voornamelijk het woordje ‘te’.
    Waarom zou je als alcoholist in een land als oman willen gaan zitten? Waar alcohol verboden is? en waar er veel gerommeld wordt met alcohol en mensen regelmatig vergiftigd worden (expres) en vervolgens overlijden (als zondaars?)

    Waarom wordt er niks over zijn dood verteld? (gewoon een theorie geen feiten).

   2. DutchDropveter

    en oh ja geloof is kut heel erg kut.
    Geloof moet de wereld uit
    Iedereen geloofloos
    Iedereen in harmonie

    ow wacht Ernst wil helemaal geen vrede maar die ziet liever oorlog
    want geloof is 95% verantwoordelijk voor alle oorlog in de wereld

    maar kijk lekker weg dat zijn we wel gewent van Ersnt
    SELECTIEVE VERONTWAARDIGEN noemen we dat 😉

   3. sjun

    Je kennelijk niet niet in de gaten waar de man overleden is en waar zijn artiestennaam vandaan komt.

   4. Guus Geluk

    Ja, de obsessie is weer evident.

    1. DutchDropveter

     Obessie ik noem het argumenten 😉 of laten we jouw obsessie met de EU er ook even bij pakken… Jeetje Guus debatteren zit er niet meer in… 😐

    2. sjun

     Het blijft opmerkelijk dat een witte Zweedse man met een Boeddhistische artiestennaam aan zijn einde kwam in de hoofdstad van een geislamiseerd land. De aldus verkregen multiculturele optelsom bleek bepaald niet zegenrijk uit te werken voor dit individu. Zou hij mogelijk te ver van zijn wortels zijn losgeslagen in zijn ijver de Mammon te behagen? Zou een bacchanaal hem fataal geworden zijn in de hitte van de woestijn? Het fijne zullen we er niet van vernemen…

     1. DutchDropveter

      @sjun Guus zal er altijd omheen blijven praten dat heeft te maken met zijn gereformeerde roots daar wordt het met de paplepel naar binnen geduwd hoe en wat je mag denken. Geloof is zo iets moois wauw…

     2. Guus Geluk

      Sjun,

      U maalt door in uw islamofobie en daar doe ik niet aan mee.

     3. Ernst Quispel

      Guus, Sjun kan niet anders. De islam is voor hem een totale obsessie.

     4. Guus Geluk

      Ernst Quispel,

      Geheel juist.

  3. Original NL

   Sjun…Gelukkig hoeft hij de verdergaande islamisering van zijn land en de daarbij meekomende vruchten niet meer mee te maken……
   ……Wat had hij in oman te zoeken trouwens?? Misschien vond hij islam wel cool.

  4. Original NL

   Misschien is hij naar oman gegaan om te ervaren hoe het zal zijn om in het toekomstige/huidige zweden te moeten wonen.
   Zou een overdosis kunnen verklaren!!

 2. DolleDries

  Zweden mag je als verloren beschouwen en hangt als land al in de door EU kok gewenste lus.
  Maar wie is Avicii zou //Lars niet door hebben wie er DDS lezen.

  1. sjun

   Ik mag hopen dat de witte Zweedse man voorbij het eerste niveau van de Boeddhistische hel en de daarin aanwezige honden en kapokbomen gekomen is…

  2. sjun

   Het kan natuurlijk best dat de man aan de drank geraakt is toen hij door kreeg wat er met zijn eigen land en cultuur gebeurde? https://www.youtube.com/watch?v=Y-zPpdf9erc

 3. Svetlana

  In het gekkenhuis werd deze muziek vaker gedraaid en ik vond het heerlijk om naar te luisteren. Nu hebben heb ik van hen enkel cds meegekregen om heerlijk op te dansen.

  1. Original NL

   Sweetlana zit dus in een gekkenhuis….wie had dat gedacht…..

 4. Vit

  Nooit van gehoord, next.

 5. buitenbeentje

  WTF is een Avicii ?

  1. Pit

   @BB: Nooit van gehoord, maar volgens de couranten was hij wereldberoemd.

 6. Meinoud Marinus

  Wat een zonde. Een (echte) Zweed. Verpest door de “Zweedse” cultuurmarxisten. Gemaakt tot een product voor domme jonge meisjes en jongetjes, die op zijn mengpaneel, en met behulp van de nodige genotmiddelen, de toekomst van blank Zweden keihard naar de klote helpt.
  Sneu voor de familie.
  Maar ik ben oprecht blij dat deze DJ-knaap geen ‘muziek’ meer kan produceren! Wat een kutplaten bracht die gast uit zeg. Volwassen kabouter Plop-muziek.

 7. Babaji538

  Mooie leeftijd.
  Ik ken de man verder niet.
  Petra Hermans

 8. sjun

  Met zijn dood heeft de ongelukkige witte Zweedse man wel bewerkt dat enkele principes achter moraalclaiming zoals die onder andere in de linkse kerk worden gepraktiseerd
  in beeld kwamen. Daarmee geeft hij onbewust nieuwe bewustwording en daarmee nieuwe kansen op leven door.

  Laat ik eens verhelderen wat er in deze draad zoal gebeurde:
  Iemand met een voor het subject ongewenste mening wordt aangespoord tot zelfmoord. Zulks werkt ongetwijfeld bij een reeds bewerkte achterban maar wie zelf nadenkt laat zo’n mondsnoerende suggestie bij de boodschapper ervan.
  Vervolgens wordt degene met de van de moraalclaimer afwijkende mening voor gestoord of gek verklaard. Lukt dat niet dan kan hem of haar nog altijd een fobie worden aangepraat. Lukt dat ook niet dan is het een kwestie van diegene een fobie toeschrijven. Met de methode van herhaling wordt gepoogd om minder communicatief bewust publiek die toeschrijving te laten overnemen. Op dezelfde wijze werd criminoloog en prof. Wouter Buikhuizen als eens een “berufsverbot” aangesmeerd door roodverpolitiekte pers.

  De tijden veranderen echter. Doorgaans blijkt de criticus beter opgeleid dan de omkeerder, bagatelliseerder, bestickeraar en mondsnoerder die in de media en mogelijke opleiding vooral is geconditioneerd tot bestendiging van de status quo. Dat betekent dat langzaam maar zeker het narratief gaat verschuiven.

  1. Guus Geluk

   Sjun,

   Met uw eerste opmerking maakte u duidelijk totaal geobsedeerd te zijn door de islam. Kennelijk ben je dusdanig in je obsessie vastgelopen dat je de stompzinnigheid van je eerste opmerking – die op een hilarische wijze werd aangetoond door EU kok – niet meer inziet.

   Zoek hulp.

   1. sjun

    U toont aan wat ik hierboven uiteenzette. De opmerking van EU Kok was niets anders dan een aan het eigen innerlijk refererende verwensing. Zo tegen mijn natuurlijke dood zal ik zeker het lichtpunt onderscheiden geen verdere islamisering meer mee te hoeven maken. Maar daarmee hoef ik nog niet de dood te gaan zoeken zoals EU Kok vrijmoedig adviseert omdat hem mijn mening niet aanstaat.

    U gaat daar kennelijk in mee. Dat staat u vrij. Ergens zijn wij allen, dus ook u beperkt tot het eigen bevattingsvermogen. Mogelijk heeft u wat meer tijd nodig om zicht te krijgen op wie u daarmee dient.

    1. Guus Geluk

     Sjun,

     U brengt het droevige verscheiden van een DJ direct in verband met de islam, net als u eerder een volledig ongerelateerde bijbelse geschiedenis betrok bij de islam. Daarmee toont u slechts aan sterk geobsedeerd te zijn met de religie.

     Ik denk dat ik mede namens EU kok spreek als ik zeg dat we u professionele hulp toewensen.

   2. Ernst Quispel

    Guus, ik volg Sjun al wat langer. Hij is een totaal geobsedeerde islamofoob die zijn eigen troebele blogjes volplempt met trieste islamofobe teksten. Zijn poging op zijn tenen de academicus uit te hangen zijn niet ongeestig maar ook triest.

    1. DutchDropveter

     Woord bestaat geen eens hij is in het algemeen geloof kritisch en dat is ook best logisch want geloof geeft onenigheid, ruzie, oorlog en bloedvergieten. Om over het indoctrineren van jonge kinderen maar te zwijgen.

     En dit doet u dan af als fobie chapeau daarmee heeft u zich genomineert tot schaap van het jaar want kennelijk kunt u enkel een (links) krantje lezen dat een term de wereld in trapt die niet bestaat, niet bewezen kan worden en de vvmu gigantisch in de weg zit.

     Chapeau!

    2. Guus Geluk

     Ernst Quispel,

     Het is voorts schrikbarend dat hij al even geobsedeerde medestanders heeft.

    3. sjun

     Pas maar op dat je volgzucht niet op een obsessie uitloopt.

   3. DutchDropveter

    Zeg Guus omdat je het van mij niet kan winnen moet je niet als een kind dat zijn zin niet krijgt andere gaan lopen lastig vallen.

    Men heeft het recht iets van geloof te vinden. Het is uw recht daar weer iets van te vinden maar beargumenteer dat dan fatsoenlijk ipv iets dat te doen als het makkelijke fobie. Kom eens met feiten Guus welke voordelen hangen er aan geloof? of zullen de waslijst van nadelen eerst maar eens gaan benoemen.

    Lekker ontwijkend want: Geen fatsoenlijk antwoord.

   4. Holland

    Guus, je kwijlt quatsch. Ik kan de reactie van Sjun zeer goed indenken. Heeft niets met islamfobie te maken, maar alles met oplettendheid, deduceren en associeren. Bij het woord ‘Zweed’ denk ik ook onwillekeurig aan de treurige staat van het land en de vele onheilsspellende berichten daarover in de media. Het is het Europese land waar de negatieve invloed en bijna-overname door moslims en andere immigranten het duidelijkst zichtbaar is. Veel meer dan dat komt er tegenwoordig niet meer vandaan.

    En als jij vindt dat EU kok iets -wat dan ook- op ‘hilarische wijze aantoont’, ben je echt ver heen en lijk je me het hulpstadium sowieso gepasseerd.

    1. DutchDropveter

     Deze natte drol zal toch niet reageren dat probeert hij en als hij verliest wordt je genegeerd want hij weet dat hij onze geheel vrije gedachte niet kan omkeren en dat is tevens het bewijs dat zij trollen zijn.

     Ik zou DDS toch met klem adviseren deze strontvliegen van dit vlog te verwijderen ze voegen niks toe het valt niet onder een mening want die beargumenteer je meestal. Deze strontvliegen kunnen enkel kritiek hebben op de mening van een ander en dan betichten ze Wilders van Populisme, jullie zijn een grote grap!

    2. Guus Geluk

     Holland,

     U bent ver heen en het hulpstadium gepasseerd.

     1. DutchDropveter

      Guuske begint nu toch echt de broddelen…. niks nieuwe te melden
      wat typen om maar wat te zeggen wat een farce!

    3. Frits Jansen

     Zeker wat gemist want ik weet niets van “treurige berichten” over Zweden. Volgens mij is er nauwelijks een braver volk op aarde. Ja, ze zuipen erg veel, maar dat komt gek genoeg omdat drank daar zo duur is.

     In Duitsland is bier veel goedkoper (ook in vergelijking met Nederland) en daar komt alcoholisme veel minder voor.

 9. Hurdy

  Bij Kurt Cobain is het nog steeds niet zeker of hij wel of niet zelfmoord heeft gepleegd, want er zijn veel feiten die tegen zelfmoord spreken. En misschien heb ik het mis, maar was Amy Winehouse niet al verslaafd vóórdat haar carrière begon? Zo herinner ik haar levensverhaal, althans. Al met al zou ik Avicii, mits de genoemde redenen de doodsoorzaak zijn, dus niet in dat rijtje plaatsen…

  1. Frits Jansen

   Gevoelige geesten worden grote kunstenaars, maar die gevoelige geest maakt ze ook kwetsbaar. Vooral voor uitbuiters.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Ik hou van muziek
  Van Jazz tot klassiek van Americana tot Metal van singers songwriters tot Ijzige Scandinavische klanken
  En dus niet van DJ’s

  Met name het woordje ‘bekende’ in de titel frappeert me enigszins.

  Doet me wel meteen terug katapulteren naar een dag nu zo’n jaar of tien geleden.
  Op tv. Een soort van spel op een onbewoond eiland bewoont door Bekende Nederlanders.
  Ik kende er welgeteld nul.
  Exact zero bekende Nederlanders oogde bekend.
  Ik heb daar overigens weinig last van ondervonden.

 11. Frits Jansen

  Als achtentwintiger hield hij het een jaar langer vol dan de vele artiesten die maar 27 werden.
  Wanneer krijgen die toppers nu eens een behoorlijke medische begeleiding, zodat ze hun stress niet opzuipen en -snuiven?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.