Column Jan Roos: Niet Israël, maar juist de Palestijnen hebben Palestina gekoloniseerd

Help die anti-Israëlkletskoek naar de Filistijnen.

Ik heb een uitgesproken hekel aan domme mensen met een uitgesproken domme mening. U begrijpt dan waarschijnlijk wel waarom ik om de meeste publieke anti-Israëloprispingen vaak eerst heel erg moet lachen, en dat er daarna toch nog een traan van verdriet over mijn wang rolt. Want wat een hemeltergende onzin wordt er verkondigd door dat kamp. En er wordt soms nog naar geluisterd ook. Kijk, ik ben pro-Israël, want waarom zo ik contra zijn?

Er zijn namelijk maar twee redenen om antipathie te hebben ten aanzien van de enige democratie in het Midden-Oosten. Eén: omdat je denkt dat er ooit een Palestina heeft bestaan en de Joden dat land hebben ingepikt. Of twee: omdat je gewoon een hekel aan Joden hebt. Om maar bij het laatste te beginnen: ik ben geen antisemiet, dus die valt direct af. Het fabeltje dat mensen zeggen anti-zionist te zijn, maar geen antisemiet, is aan mij niet besteed. Want als je die anti-zionisten eens pittig doorvraagt naar hun beweegredenen komt er uiteindelijk toch antisemitische bagger uit hun mond.

Voor reden één valt misschien iets te zeggen. Er zijn namelijk lang geleden redelijk veel mensen van huis en haard verdreven door het ontstaan van de huidige staat Israël, overigens mede door meerdere brute aanvallen van Arabische buurlanden. Alleen er valt nog meer tegenin te brengen. Laten we beginnen met het Palestijnse volk. Dat bestaat namelijk niet en heeft in de huidige vorm nooit bestaan. Ook het land Palestina is pas veel later verzonnen. De streek Palestina, vernoemd naar de inwoners van toentertijd, de Filistijnen, bestond echter wel al. Deze Filistijnen zijn overigens in het niets verdwenen na de verovering van het gebied door de Babyloniërs. Oftewel: de huidige Palestijnen zijn helemaal niet de oorspronkelijke bewoners van het gebied Palestina. En al zeker niet de erfgenamen die het land kunnen opeisen als dat van hen. Het is een samenraapsel van onder andere Bedoeïenen en Jordaniërs en waren immigranten van de streek, dus nu roepen dat hun land is afgepakt is baarlijke nonsens en geschiedkundig lachwekkend.

Dat er nu – totaal onbekende – Nederlandse artiesten André Rieu (u weet wel: die man die klassieke muziek heeft ver-SBS6-eerd) oproepen niet in Israël op te treden is zo verschrikkelijk triest. “Omdat Israël decennialang de rechten van Palestijnen schendt en een wrede militaire bezetting in stand houdt” schrijven ze op hun website en vergelijken Israël en passent met het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Net zoals zoveel pro-Palestina activisten hebben ze zich blijkbaar nooit eens verdiept in de geschiedenis van het conflict of van de landen. Godzijdank heeft Rieu zijn oren niet laten hangen naar deze stupide oproep.

Dat kan je helaas van spelletjesmaker 999games niet zeggen. Zij noemen hun spel De Kolonisten van Catan, na klachten van hysterisch pro-Palestinavolk, alleen nog Catan. ,,Sommige mensen stelden dat we hiermee steun gaven aan de bouw van Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, een moderne vorm van kolonisatie”, aldus 999games. Ze hadden natuurlijk helemaal die naam niet hoeven aanpassen, maar alleen een simpel mailtje terugsturen dat de huidige Palestijnen ook allemaal kolonisten zijn van het gebied van de Filistijnen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ritter

  Veertien leugens over het Palestijns-Israëlisch conflict die de vrede blokkeren

  1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

  Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.
  ——————–

  2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

  Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

  1. Ernst Quispel

   Ik kan maar niet beslissen welke bron ik onbetrouwbaarder vind: Breitbart, E.J. Bron, Xandershit, Niburu of Brabosh.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    5. Leugen: Israël is een Apartheidsregime en mishandelt Arabieren.

    Waarheid: Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat GEEN Apartheidsregime heeft. De Arabieren die leven onder Israëlische bestuur zijn de enige Arabieren die kunnen genieten van de vrijheid van meningsuiting en pers, die vrije toegang hebben tot gerechtshoven en via procedures hun belangen kunnen verdedigen, die legale bescherming van hun eigendomsrechten genieten en algemeen stemrecht hebben. Israëlische Arabieren hebben een hogere levensstandaard, zowel op het gebied van opvoeding als van gezondsheidszorg, dan gelijk welk ander Arabisch land in het Midden-Oosten. Israëlische Arabieren zijn simpelweg de best behandelde politieke minderheid in het Midden-Oosten en worden op sommige terreinen zelfs beter behandeld dan in vele Europese landen. Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat GEEN gebruik maakt van de islamistische terreurmethodes door grootschalige massacres te laten uitvoeren door mensen die in hun midden als terroristen opereren.
    ——————-

    6. Leugen: Arabieren gebruiken agressie en terrorisme omdat Israël gebieden bezet.

    Waarheid: Israël bezet gebieden (die tot aan de Zesdaagse Oorlog in 1967 door Jordanië en Egypte werden gecontroleerd) door de schuld van de Arabische agressie en terrorisme. Indien de Arabieren in 1949 bereid waren geweest om vrede te sluiten met Israël, dan waren de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook onder de hegemonie van de Arabieren gebleven en hadden zij gemakkelijk – en op gelijk eender welk moment – een Palestijns Arabische staat kunnen oprichten. In de plaats van hebben zij in 1967 Israël aangevallen in een poging tot genocidale vernietiging en hebben die oorlog verloren.

    https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   2. Stanly2000

    Geweldig commentaar weer. Alleen de bronnen van Ernst zijn betrouwbaar. Ik zou zeggen: “Lees eens wat anders als de linkse klassiekers.” Misschien wordt je wel eens een slimme jongen, domme jongen!

    1. Pit

     @Stanly: Zuigtrollen gebruiken altijd dezelfde tactiek. Niet ingaan op de inhoud maar gewoon de bron onrein verklaren.

     Verder kun je Wim maar het beste negeren.

 2. Ernst Quispel

  Wat een trieste leugens .

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   3. Leugen: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Israëlische agressie en weerspannigheid.

   Waarheid: Er bestaat vandaag geen Palestijnse staat door de schuld van de Arabische agressie en weerspannigheid. Op het einde van 1947 keurde de Verenigde Naties met een tweederde meerderheid het voorstel goed dat voorzag in de oprichting in West-Palestina van twee staten om het regime van het Britse Mandaat te vervangen. De ene staat zou Joods worden en de andere een Palestijnse Arabische staat. De Joden stemden toe. De Arabieren verwierpen het idee. De Arabieren openden met genocidale agressie een aanvalsoorlog tegen de Joden, vielen ‘Palestina’ binnen en verwoesten het land dat in het VN-verdeelplan was aangeduid als grondgebied voor de toekomstige Arabisch Palestijnse staat. Daarna werd het grootste deel van die gronden illegaal bezet door Jordanië en later semi-legaal door Egypte totdat de gebieden in 1967 door Israël werden bevrijd tijdens de Zesdaagse Oorlog. De Arabische wereld leeft met Israël sinds 1948 in staat van oorlog, weigert haar bestaansrecht te erkennen, en valt voortdurend Israël aan in een oneindige reeks van bloedige oorlogen en terrorismecampagnes. De Arabische staten vielen Israël aan in 1948, 1956, 1967, 1973, 1982, 2006, en sponseren terroristische gruweldaden tegen de Joden sinds de oprichting van de Israëlische staat. De reden voor de aanval die aan de basis lag van de eerste Arabisch-Israëlische oorlog in 1948 is exact dezelfde reden die vandaag in de weg staat van gelijk welke vredesovereenkomst.
   ————————

   4. Leugen: Israël voerde een ‘etnische zuivering’ door op de Palestijnse Arabieren in 1948-49.

   Waarheid: De Arabische staten voerden een etnische zuivering onder de Joden na 1948. Ongeveer een miljoen Joden werden uit de Arabische staten verdreven, hun eigendommen gestolen en de meesten van hen werden staatsburgers van Israël. De Palestijnse Arabieren werden in 1948-49 vluchtelingen als het directe gevolg van de aanvalsoorlog tegen Israël waar ook de Palestijnen aan deelnamen. Het geschatte aantal Arabische vluchtelingen varieert (al naar gelang de bronnen) tussen de 400.000 en 750.000 waarbij het eerste cijfer de waarheid het dichtste benadert. Na de oorlog werd aan velen toegestaan om terug te keren naar Israël. Honderdduizenden Arabieren van andere Arabische landen riepen zich prompt uit tot ‘Palestijnse vluchtelingen’ om aldus te kunnen genieten van de vele giften van de Verenigde Naties en andere hulporganisaties. De tegenwoordige Palestijnse Arabieren werden alzo vluchtelingen om dezelfde redenen waarom de etnische Duitsers die leefden in Oost-Europa eveneens vluchtelingen werden na het einde van de Tweede Wereldoorlog: omdat zij gekozen hadden voor de verliezende zijde van de aanvalsoorlog die ingezet werd door hun eigen politieke leiders.

   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   1. denk eens na

    Al zou alles een leugen zijn , we blijven pro joods tot het bitter end

    1. Ernst Quispel

     Snap ik, dit soort smerige leugens zijn in pro-Israëlische kringen geen enkel probleem.

     1. denk eens na

      daar hebben we de huis dds antisemiet ,

     2. sadeyes

      Kwispeltje, Kwispeltje. Het valt ook niet mee hé zo direct met waarheden geconfronteerd te worden. Dan rest alleen maar jouw soort gebral tussendoor. Ik zie nog wel of je nog iets fundamenteels te berde kunt brengen, maar ik denk niet dat je dat zal lukken

    2. denk eens na

     Geef antisemieten geen kans , er zitten hier bij dds een paar die willen de joden de zee indrijven. vaak genoeg van links.

     1. Ernst Quispel

      Eens, antisemieten moeten we hier geen kans geven.

  2. robroy

   Domme jongen toch

 3. Likoednl

  De Arabische kolonisten onder Mohammed kwamen 2.000 jaar na de Joden. Sindsdien onderdrukken zij de autochtone bevolkingen. Niet alleen Joden, maar bijvoorbeeld ook Berbers, Kopten en Koerden.

  1. Ernst Quispel

   Likoed is een fascistische, extreemrechtse organisatie. Iedereen wordt nadrukkelijk aanbevolen de oren niet naar deze zwijnen te laten hangen.

   1. Ritter

    Ernst Quispel

    7. Leugen: Het Midden-Oosten conflict is – en is dat altijd geweest – gebaseerd op het Israëlische verzet tegen het Palestijnse zelfbeschikkingsrecht.

    Waarheid: Het Midden-Oosten conflict is – en is dat altijd geweest – gebaseerd op het Arabische verzet tegen het Joods-Israëlische zelfbeschikkingsrecht. Er is slechts één oorzaak van het Arabisch-Israëlisch conflict, ook al wordt die enkele oorzaak systematisch bedolven onder een lawine van modder door de media met het doel mist te spuiten en verwarring te zaaien. Die ene oorzaak is de weigering van de Arabische wereld om het bestaansrecht van Israël te erkennen en dat binnen gelijk welke set van grenzen ook. De oorzaak van de oorlog is de Arabische weigering in het reine te komen met Joodse zelfbeschikking in welke vorm dan ook. Het Midden-Oosten gaat niet over het recht op zelfbeschikking van de ‘Palestijnse Arabieren’, maar gaat over de Arabische afwijzing van het zelfbeschikkingsrecht voor de Israëlische Joden. Al meer dan een eeuw proberen de Arabieren Joodse zelfbeschikking met gebruikmaking van geweld te blokkeren.

    Voor 1967 bestonden er geen Palestijnen die opkwamen voor een ‘thuisland’, alhoewel ze daarentegen wel eisten dat de Joodse staat werd ontmanteld. Dat komt omdat de Palestijnen helemaal geen ‘volk’ zijn en zich ook zo niet beschouwen niet meer (en ook niet minder) dan een Arabier in Parijs of Detroit dat ook doet. Feit is dat de Palestijnen nooit geïnteresseerd zijn geweest in een eigen staat. Toen in 1920 de Europese machten ‘Palestina’ afscheurden van Syrië reageerden zij met veel geweld uit protest tegen die Europese beslissing. De originele term naqba (‘catastrofe’ in het Arabisch en in linkse kringen) was inderdaad in oorsprong de aanduiding van de wandaad toen de Palestijnen werden gescheiden van het Syrische thuisland. Onmiddellijk na het einde van de Zesdaagse Oorlog werd de noodzaak van een autonome Palestijnse staat gefabriceerd door de Arabische wereld, als een foefje om de Israëli’s terug te dringen achter de grenzen van 1967. Israël zou dan weer teruggeworpen worden op een smalle strook van amper 15 kilometer breedte en klaar liggen voor een nieuwe Arabische aanval van vernietiging en genocide.

    De Arabische wereld heeft het ‘Palestijnse volk’ uitgevonden zodat het dezelfde rol zou dienen zoals de Sudeten Duitsers op het einde van de jaren ’30. Die rol was bedeoeld om de schijn van legitimiteit te wekken die de oorlogsdoelen en agressie van de grote fascistische staat moesten rechtvaardigen. De term “zelfbeschikking” wordt herhaald als een retorisch “onvervreemdbaar recht” net zo lang tot zich nog maar weinig mensen zich herinneren dat het nastreven van “zelfbeschikking” ook kan dienen als een instrument van agressie door barbaarse agressors en totalitaire krachten. Toen Hitler op het eind van de jaren ’30 besloot om door te gaan met zijn verovering door middel van oorlog, had hij zich helemaal gekleed in de mantel van legitimiteit zogenaamd om enkel “rechteloze en onderdrukte mensen te helpen om zelfbeschikking te bereiken.” Hij vervalste de benarde situatie waarin etnische Duitsers die woonden in het Tsjechische Sudetenland en elders in Oost-Europa en fabriceerde verhalen van mishandeling. In werkelijkheid hadden al deze etnische Duitsers al de mogelijkheid van “zelfbeschikking” binnen bereiken als ze dat wilden, met name in de soevereine Duitse natie-staten, en in feite neoten zij veel meer vrijheden en rechten dan de Duitsers in Duitsland. De Duitse invasie van Tsjecho-Slowakije werd voorbereid door geposeerde smaad te verspreiden over de zogenaamde mishandeling van de Duitsers door de Duitse buren. Hitler legde schaamteloos uit dat hij simpelweg “de ellende van mishandelde etnische Duitsers” wilde ongedaan maken die zogezegd vervolgd werden binnen het democratische Tsjecho-Slowakije. “Zelfbeschikking” was ook het voorwendsel toen Duitsland Polen en andere landen binnenviel.

    De Arabische wereld besloot dat de “Palestijnen” de rol moesten spelen van de Sudeten, als politiek en moreel excuus voor Arabische agressie en Islamo-fascistisch imperialisme. De Arabische fascisten stellen het dan verkeerdelijk voor als zouden ze nobele inspanningen doen voor de bescherming van een mishandelde onderdrukte minderheid van Arabieren die vertwijfeld op zoek zijn naar “zelfbeschikking.”

    https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   2. Holland

    De antisemiet en Israelhater Quispel is volledig uitgepraat en schaakmat gezet. Hij heeft geen enkel argument meer, maar zijn ongelijk kan hij simpelweg niet erkennen omdat zijn wereldbeeld met donderend geraas ineen zou storten.

    Dus is schelden het enige dat overblijft. Als ik Likoed was diende ik een aanklacht tegen hem in.

    1. denk eens na

     Beter is de mossad , die weet wel raad met nsb ers

    2. robroy

     Ernst-Wim is een sneue jongen die al vroeg het huis is uit gezet geloof dat zijn moeder joods was . lol

   3. Stanly2000

    Geweldig commentaar weer. Zo leer je de Ernst kennen. Het is en blijft een domme jongen!

   4. Ben Zine

    “fascistische, extreemrechtse”
    “zwijnen”

    Ernst komt weer eens inhoudelijke argumenten tekort, en tovert dan maar gemakshalve wat typisch-linkse scheldwoorden uit zijn hoge hoed. Hij heeft niet in de gaten dat hij zichzelf op deze manier behoorlijk voor lul zet. By the way, Likoed is gewoon een partij die het opneemt voor het Joodse volk en het Joodse thuisland. Meer niet. Maar in de ogen van linkse warhoofden ben je dan een “zwijn”.

   5. robroy

    Domme jongen rustig maar je wint hier toch niet

   6. Pindas

    Men.Antisemiet u hebt er hoop geen bezwaar tegen dat ik u bovenstaande opmerkingen doorgeef aan Tel Aviv neem ik aan???

    1. Anton Adriaan

     Verader!!!
     😉
     ..kruip maar lekker voor die joden. Staat je goed.

 4. fenderbender

  Kwispel moet zich met zijn schelpenverzameling bezighouden, veel beter voor hem

  1. van Urk

   Quispel kan dan ook wel uit gaan leggen waarom de Palestijnen voorheen zich Zuid-Syriers noemden en het woord Palestina nog nooit gebruikt hebben op de plek waar zij gingen koloniseren. Sinds het jaar 70 was Israel/Palestina geen aparte staatkundige eenheid meer geweest. In het Ottomaanse rijk was het gebied eeuwenlang het zuidelijke deel van de Ottomaanse provincie Syrie, dat Damascus als hoofdstad had. Het waren de Joden zelf die de naam Palestina weer populair gingen maken. De nationalistische Arabieren (de huidige Palestijnen) waren het juist oneens met de naamwijziging omdat “Palestina” een Joodse uitvinding was! Zij noemden zichzelf dan ook Zuid-Syriers en Palestina moest weer terug gevoegd worden bij Syrie.

 5. buitenbeentje

  “Godzijdank heeft Rieu zijn oren niet laten hangen naar deze stupide oproep”.

  Rieu heeft een circus opgebouwd dat handen vol met geld kost en ook een hoop mensen om zich heen verzameld die verwachten dat hun salaris betaald wordt. Zelfs al zou hij willen luisteren naar de groep talentloze kunstenaars, dan nog zou hij dat, een paar dagen van te voren, niet kunnen zonder zijn bedrijf op te kunnen doeken.

  Maar als subsidieontvanger heb je natuurlijk geen idee over werken, geld verdienen en bedrijfsvoering.

 6. sjun

  Die zwerfarabieren gecombineerd met wat Bosniërs, Turken en een sporadische Pers in Gaza, Judea en Samaria leven nog altijd beter dan hun families in de omringende geislamiseerde gebieden.

 7. AnnaEvelinaBrin

  Nét las k een eerlijke visie van David Sorensen..waar k het mee eens ben…want: het lijkt vaak niet wat het is…en het is vaak niet wat het lijkt!!

  “Ik heb heel wat demonische manipulatie meegemaakt onder christenen en heb gezien dat een ultieme strategie om te heersen is:

  – zelf slachtoffer spelen terwijl je in feite de dader bent.

  – de ware slachtoffers als dader beschuldigen.

  – zo blijf je als dader veilig, terwijl het slachtoffer door iedereen als schuldige gezien wordt.

  Dat principe wordt niet alleen toegepast in bepaalde kerken, gezinnen of individuen, maar ook op globaal niveau in de politiek.

  Israel speelt slachtoffer en wijst met de boze vinger naar de Palestijnen.

  Alle christenen krijgen het beeld ingeprent dat Palestijnen slechte mensen zijn en Israel de heilige uitverkorenen die onaantastbaar zijn.

  Terwijl het juist Israel is die met geweld Palestina heeft veroverd en het Palestijnse volk onrechtvaardig onderdrukt.

  Palestijnse gezinnen – zelfs duizenden Palestijnse christenen! – leven achter grote metalen hekken, kunnen niet vrij bewegen, worden van noodzakelijke mensenrechten onthouden en worden door de politieke leiders van Israel letterlijk ‘dieren’ genoemd die ‘gedood moet worden’.

  De kerk trapt er met open ogen in, omdat we weigeren te erkennen dat de hele boodschap van de Bijbel is dat het ware Israel in de geest is en niet door natuurlijke afstamming.

  Dat is een fundamentele bijbelse waarheid, die elke vorm van racisme de kop indrukt en alle aandacht uitsluitend op Jezus richt, in wie Jood noch heiden is, maar EEN volk van God IN Jezus, door de Geest.

  De westerse kerk kent de Bijbel echter totaal niet, heeft geleerd om kris kras losse bijbelteksten compleet uit hun verband te rukken. Daarom denken we dat de politieke staat Israel – opgericht door vrijmetselaars – Gods uitverkoren volk is.

  We vinden het dan ook prima dat een onschuldig volk uitgemoord, beroofd, verdreven en onderdrukt wordt.

  We doen zelfs lustig mee aan het zwart maken van het slachtoffer en we prijzen de misdadigers de hoogste hemel in.

  Israel is immers Gods volk, dus zij mogen de ergste misdaden begaan, God keurt het goed.

  Wee degene de het waagt iets verkeerds over ‘Gods oogappel’ te zegen!

  Het is een extreme vorm van massa-manipulatie en verblinding.

  Allemaal omdat de kerk de bijbel niet kent en bijbelteksten misbruikt om anti-bijbelse denkbeelden te verkondigen.

  Romeinen 11 is bijvoorbeeld HET ultieme bijbelgedeelte dat men aahaalt om te verdedigen dat iedere inwoner in de politieke staat Israel ‘gered’ is en niet eens Jezus nodig heeft, omdat ze hoger staan dan de rest van de mensheid en daarom SOWIESO gered worden.

  Niet alle Israel-aanhangers denken zo ,maar een groot deel wel. John Hagee, de leider van Amerika’s grootste pro-Israel organisatie, heeft openlijk verklaard dat christenen Jezus niet moeten verkondigen in Israel. Dat is niet nodig, want Israel is beter dan de rest van de mensheid en zij worden per definitie gered, of ze nu geloven en zich bekeren of niet.

  Zij zijn heiliger dan de rest van de mensheid, los van het feit dat Israel wereldwijd het land is met de hoogste mate van seksueel geweld.

  Romeinen 11 wordt op een werkelijk schandalige wijze uit zijn verband gerukt, om het TEGENOVERGESTELDE te verkondigen van wat Paulus in feite zegt.

  Paulus legt in de voorgaande hoofdstukken namelijk uit wat Israel is: iedereen die God van harte liefheeft en gelooft.

  Paulus zegt dat dit Israel slechts een KLEINE REST is en dat iemand geen Jood wordt door afstamming, maar door geboorte uit de GEEST.

  Paulus legt dus uitvoerig uit WAT ISRAEL IS: mensen die God geloven, net zoals Abraham God geloofde.

  Je bent geen Jood door lichamelijke besnijdenis, religie of afstamming.

  Je bent Jood door – net als Abraham – God lief te hebben en te geloven. Dan wordt je Jood, door een werk van de Geest in je hart.

  Paulus zegt dat er slechts een KLEINE REST van het politieke, religieuze Joodse volk is overgebleven die in ons ogen een echte Jood is. Zij die geloven!

  Paulus definieert dus eerst wat Israel is: de gelovigen, zij die een kleine rest zijn, het overblijfsel, zij die niet meedoen met de zonde van het gehele Joodse volk maar zij die zich blijven toewijden aan God.

  DAT is Israel.

  Vervolgens besluit hij in hoofdstuk 11: heel Israel zal gered worden.

  Hij zegt erbij dat hun ogen immers ook geopend zullen worden voor Jezus en zo worden ook zij gered.

  Hun redding is dus niet op basis van racisme, door afstamming, maar omdat ook zij tot geloof in Jezus komen.

  Dat is de boodschap van Paulus.

  Hij ontkracht juist het idee dat iedereen die op aardse wijze Jood genoemd wordt, Gods volk zou zijn.

  Hij laat zien dat het ware Israel in de geest is, door geloof en niet door afstamming.

  Dat is zijn hele betoog, in de brief aan de Romeinen.

  Het gaat om GELOOF en niet om onze werken (Joodse religie) of ons vlees (afstamming).

  Maar wat doen veel christenen?

  Ze negeren letterlijk ALLES wat Paulus in de voorgaande hoofdstukken zegt over wat Israel wel en niet is en rukken Romeinen 11 uit zijn context om het EXACT HET TEGENOVERGESTELDE te laten zeggen, wat Paulus ermee bedoelt.

  Ze beweren: Israel is wel natuurlijke afstamming en aardse religie. En DAT aardse, menselijke Israel wordt geheel gered.

  Dat is een schoolvoorbeeld van bijbelmisbruik…

  En het wordt gedaan door zowat alle bekende ‘christelijke’ leiders.

  Als ik dat ontmasker, is iedereen echter ineens akelig stil…”

  1. Pit

   @AnnaEvelinaBrin: Het christendom is dan ook van Israëlische afkomst. En wat Paulus zegt is waarheid, al kun je over de implementatie van mening verschillen.

   Beter nog: Israël is een feit, en belangrijker nog, ze blijft een feit. Dat staat gelukkig los van het vermeende Palestina en zelfs van de Palestijnen.

  2. Jop

   Anna Eveline,
   Weet u wanneer het stil wordt? Op het moment dat wij(christenen) de vervloekte vervangingstheologie laten vallen, en eeuwenlange schuld erkennen over deze door u geprezen uitleg geven. En lees dan maar eens goed de romeinenbrief. Het heil is voor de joden, wij zijn geënt op de stam. Dus houd uw moraliserende praatjes voor u. Geestelijk Israël laat me niet lachen, nergens in de bijbel wordt de belofte aan het joodse volk teniet gedaan. U kan dan denken dat u Christus kent, maar wie geeft u het recht om dat heil naar u toe te trekken?
   En nee wij hoeven Christus niet te prediken in Israël aan de joden, laat dat over aan degene van wie geschreven wordt; Mij behoort dit volk toe!
   Bidden en zegenen wordt aan u gevraagd, niet meer maar ook niet minder.
   Zijn de Palestijnen meer of minder in mijn ogen? Nee maar ze hebben geen enkel recht op dat land.

 8. Regional_money

  Wat mij opvalt bij al deze reacties is dat het bestaan van een ‘Palestijnse staat’ de bevolking pas recht geeft op het land waarop zij woont. Je moet dus een bestuurlijke elite hebben die je regeert en uitknijpt voordat je je land mag gaan beschermen voor deze kleine groep parasieten? De mensen die op het land wonen, er voor zorgen en ervan eten zijn de eigenaren van het land. Zoals hieronder beschreven woonden er maar enkele Joden voor 1870 in Palestina. Pas hierna zijn er verschillende organisaties ontstaan die de migratie van Joden naar Palestina begonnen te promoten. Deze datum valt samen met de gesprekken van een Amerikaanse katholieke priester die in gesprek met leden van de Amerikaanse regering hen wees op een passage uit de bijbel dat er Joden moesten wonen van de Eufraat-Tigris tot aan Egypte wilde de messias terug komen.
  De lobby van de Christelijke gemeenschappen wereldwijd om Joden naar dit ‘beloofde land’ te krijgen heeft er onder anderen voor gezorgd dat vele televisie predikers in de VS ruim een miljoen Russische Joden heeft geholpen naar Palestina te verhuizen.

  Wat ik ook altijd leuk vind te lezen is dat velen het argument opperen dat de Joden ruim duizend jaar en langer geleden ook in dit gebied woonden. Het was immers het land dat door GOD aan de Joden was beloofd via Mozes. De mensen die ervoor woonden hadden volgens deze illusionaire GOD ook geen enkel recht op dit land, laat staan nu. Maar om dit hilarische argument eens door te trekken; niemand van deze mensen vindt dat de Noord Amerikaanse Indianen hun land terug moeten krijgen, het land waar 80.000.000 van hen zijn uitgemoord zodat westerse immigranten het konden innemen. Ook wordt er nooit beargumenteerd dat de Zuid Amerikaanse Indianen al het Goud en Zilver dat het westen er heeft geroofd moet terug krijgen. Of de Aboriginals Australië, De Maorie’s Nieuw Zeeland, etc. Nee, de Zionisten die het recht op het Palestijnse grondgebied claimen zijn niet alleen verblind door hun haat naar iedereen die dit recht bekritiseerd, zij vinden het normaal en zien een rechtvaardigheid in het meten met twee maten omdat deze in een idioot zijn fantasie ontsproten autoriteit die ergens tussen de wolken vertoeft volgens een oud en stoffig en rottend boek heeft verklaard dat dit land van een uitverkoren volk is, de Joden. Een volk dat zichzelf meer vindt dan welk ander volk of mens dan ook.
  Een volk dat zodra het voet aan land zette met Machiavelliaanse oorlogsvoering de originele bewoners van Palestina begon uit te moorden en verjagen. Een volk dat alle afspraken verbreekt, land steelt, internationaal recht schendt… een hoogst crimineel en geweldadig volk. Zo erg dat je je haast gaat afvragen of er geen gegronde reden is geweest dat zij door de eeuwen heen uit vele tientallen landen is verdreven.
  Ook wordt er niet gekeken waar de Joden vandaan komen. Je zou toch op zijn minst een Semiet moeten zijn om het recht te kunnen claimen op het land. De voorvaderen van de Ashkenazi Joden hebben er NOOIT gewoond en kunnen het land dus ook niet claimen. Dit zijn de Joden met blauwe ogen en blanke huid…
  Nee, de uiterst fanatieke en agressieve supporters van Israel zijn niet voor rede vatbaar. Elke vorm van zelfkritiek ontbreekt. Het zijn gewoon een stel moordlustige criminelen die een gevaar zijn voor elk land en de wereldvrede…

  1. Jop

   Bedankt voor deze open deur:). Dus het enige wat de Joden nu moeten doen is ff doorzetten met tanks en bulldozers westbank en Gaza platwalsen. Want ja we willen niet meten met twee maten toch? Kom op we laten China er mee wegkomen, Amerika , Turkije en volgend mij waren wij vroeger ook onderdeel van…

 9. Regional_money

  Verbetering;
  Wat mij opvalt bij al deze reacties is dat het bestaan van een ‘Palestijnse staat’ de bevolking pas recht geeft op het land waarop zij woont. Je moet dus een bestuurlijke elite hebben die je regeert en uitknijpt voordat je je land mag gaan beschermen voor deze kleine groep parasieten? De mensen die op het land wonen, er voor zorgen en ervan eten zijn de eigenaren van het land.
  Dat na de tweede wereldoorlog en na de bevrijding van de Turkse bezetting de bevolking nog geen regering had die een staat had uitgeroepen betekent toch niet dat deze mensen geen recht hebben op het land waarop zij wonen?

  Zoals hieronder beschreven woonden er maar enkele Joden in de duizend jaar vóór 1870 in Palestina. Pas hierna zijn er verschillende organisaties ontstaan die de migratie van Joden naar Palestina begonnen te promoten.

  Deze datum valt samen met de gesprekken van een Amerikaanse katholieke priester die in gesprek met leden van de Amerikaanse regering hen wees op een passage uit de bijbel dat er Joden moesten wonen van de Eufraat-Tigris tot aan Egypte wilde de messias terug komen.

  De lobby van de Christelijke gemeenschappen wereldwijd om Joden naar dit ‘beloofde land’ te krijgen heeft er onder anderen voor gezorgd dat vele televisie predikers in de VS ruim een miljoen Russische Joden heeft geholpen naar Palestina te verhuizen.

  Wat ik ook altijd leuk vind te lezen is dat velen het argument opperen dat de Joden ruim duizend jaar en langer geleden ook in dit gebied woonden. Het was immers het land dat door GOD aan de Joden was beloofd via Mozes. De mensen die ervoor woonden hadden volgens deze illusionaire GOD ook geen enkel recht op dit land, laat staan nu. Maar om dit hilarische argument eens door te trekken; niemand van deze mensen vindt dat de Noord Amerikaanse Indianen hun land terug moeten krijgen, het land waar 80.000.000 van hen zijn uitgemoord zodat westerse immigranten het konden innemen. Ook wordt er nooit beargumenteerd dat de Zuid Amerikaanse Indianen al het Goud en Zilver dat het westen er heeft geroofd moet terug krijgen. Of de Aboriginals Australië, De Maorie’s Nieuw Zeeland, etc. Nee, de Zionisten die het recht op het Palestijnse grondgebied claimen zijn niet alleen verblind door hun haat naar iedereen die dit recht bekritiseerd, zij vinden het normaal en zien een rechtvaardigheid in het meten met twee maten omdat deze in een idioot zijn fantasie ontsproten autoriteit die ergens tussen de wolken vertoeft volgens een oud en stoffig en rottend boek heeft verklaard dat dit land van een uitverkoren volk is, de Joden. Een volk dat zichzelf meer vindt dan welk ander volk of mens dan ook.
  Een volk dat zodra het voet aan land zette met Machiavelliaanse oorlogsvoering de originele bewoners van Palestina begon uit te moorden en verjagen. Een volk dat alle afspraken verbreekt, land steelt, internationaal recht schendt… een hoogst crimineel en geweldadig volk. Zo erg dat je je haast gaat afvragen of er geen gegronde reden is geweest dat zij door de eeuwen heen uit vele tientallen landen is verdreven.
  Ook wordt er niet gekeken waar de Joden vandaan komen. Je zou toch op zijn minst een Semiet moeten zijn om het recht te kunnen claimen op het land. De voorvaderen van de Ashkenazi Joden hebben er NOOIT gewoond en kunnen het land dus ook niet claimen. Dit zijn de Joden met blauwe ogen en blanke huid…
  Nee, de uiterst fanatieke en agressieve supporters van Israel zijn niet voor rede vatbaar. Elke vorm van zelfkritiek ontbreekt. Het zijn gewoon een stel moordlustige criminelen die een gevaar zijn voor elk land en de wereldvrede…

  Geschiedenis wordt geschreven door de winnaars…met een hele dikke stift…

 10. Bes Tolen

  Mythes van allerlei soort beheersen de westerse wereld. RM heeft het over 80 miljoen Indianen. Wel er zijn nooit veel Indianen geweest in de Noord Amerikaanse gebieden. Wat de Joden (met hoofdletter) betreft verwacht ik dat in komende jaren meer over de afkomst duidelijk zal worden. Het gaat hier om een samengestelde groep (ook dna wijst dit uit) waarvan duidelijk is dat de basis ligt in een godsdienst met veel trekken waaronder gewoontes verwant aan een voorganger in het Midden Oosten en Noord Afrika, verder de taal hebreeeuws westsemitisch is en westsemitisch werd gesproken als handelstaal in het Middellandse Zeegebied in veel Punische handelsvestigingen en in delen van Noord Afrika en Zuid Spanje. Dus ga er maar aan staan. Ik wens een ieder, die het ”probleem” aanbelangt succes met het naar voren brengen van begrijpelijke, gedegen argumenten. Nu lijkt me de discussie erg warrig toe.

  1. Regional_money

   De genocide op de Noord Amerikaanse Indianen was niet iets dat in een dag is uitgevoerd maar plaats vindt tot op de dag van vandaag. Zo kunnen er nooit 80.000.000 indianen tegelijkertijd geleefd hebben in Noord Amerika, en toch 80.000.000 zijn vermoord door de bezetters van hun land…..
   Het gaat om het argument dat er duizenden jaren geleden Joden woonde in het oude Palestina. Al deze Joden waren semieten. Je kan volgens Joodse traditie alleen van je moeders kant Joods zijn. Ashkenazi Joden hebben deze genetische band niet. Zij hebben zich bekeerd tot het Jodendom. Zelfs binnen de Joodse gemeenschap wordt dit verschil onderkend. Blijft dat de Ashkenazi Joden geen claim kunnen maken op Palestijns land door geschiedenis. Ze hebben er nooit gewoond en kunnen het dan ook niet ‘terug krijgen’. Je kan je afvragen of ‘GOD’ hen ook als beloofd volk heeft beschouwd. Zij hebben niet jaren door woestijnen gezworven om dat beloofde land te vinden. Ook heeft hij nooit met hen gesproken als hij vermeend te hebben gedaan door Mozes… Al met al zou al de helft van de Joden in Israel geen recht kunnen claimen op dit land…..
   Maar laat eerst maar eens iemand de GOD aantonen die EEN ras superieur durft te verklaren boven alle andere rassen. Deze GOD discrimineert en is strafbaar volgens Nederlands recht. Ik klaag hem direct aan!

 11. P.Sisterons

  “Palestijnen” zijn nare jaloerse mensen die parasiteren op de rest van de wereld en ze kunnen het niet uitstaan dat het Joden wel lukt een vruchtbare maatschappij op te bouwen.

 12. ben471123

  Ik moet wat lachen om de zin. Israel de enige democratie van het Midden Oosten ,democratie voor de blanke joden,alleen al 50 wetten tegen de palestijnen,en met welke democratie vergelijk je Israel dan?onzin het is een theocratie ,vergeet niet dat een democratie niet zaligmakend is,Hitler was ook democratisch gekozen.Palestijnen waren oorspronkelijk een nomadenvolk,die geen behoefte hadden aardbeien te verbouwen in de woestijn,en de watervoorraden uit te putten, het zijn bezetters de zionisten,bezetters van al het land dat ze na 1948 gekoloniseerd hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.