Conchita Wurst geeft toe na chantage ex-vriend: “Ik ben al jaren hiv-positief”

Conchita Wurst / Instagram.
Foto: Conchita Wurst / Instagram.

De winnaar van het Eurovisie Songfestival in 2014 blijkt al jaren rond te lopen met hiv AIDS. 

Drag queen Conchita Wurst (of eigenlijk: Thomas Neuwirth) heeft op Instagram bekend gemaakt dat hij jaren geleden al te horen heeft gekregen van zijn artsen dat hij hiv-positief is. Dat nieuws werd lange tijd niet gedeeld met het publiek omdat hij dit een zaak van zichzelf vond.

“Ik wilde het tot nu toe om een ​​paar redenen niet openbaar maken, ik wil er hier slechts twee noemen: de belangrijkste was mijn familie, die me sinds dag één onvoorwaardelijk heeft gekend en gesteund. Ook mijn vrienden weten het al een poos en zij behandelen me op zo’n manier die ik iedereen zou toewensen,” aldus de artiest. “Ten tweede is het informatie waarvan ik geloof dat deze vooral relevant is voor mensen met wie ik mogelijk seksueel contact heb.”

Maar: daar kwam onlangs verandering in omdat een ex-vriend hem ermee chanteerde.

“Ik wil niemand de macht geven om me bang te maken en mijn leven in de toekomst te beïnvloeden,” aldus Conchita/Thomas. Door dit nieuws nu zelf naar buiten te brengen hoopt de artiest dat er minder vooroordelen zullen bestaan over mensen die aan deze vreselijke ziekte lijden (die overigens tegenwoordig een stuk beter te behandelen is dan vroeger).

Tenslotte laat Conchita/Thomas weten dat, hoewel de informatie over zijn hiv-status nieuw kan zijn voor mensen, zijn “algehele status” dat niet is. Hij is, schrijft hij, “gezond en wel, en ik ben sterker, gemotiveerder en bevrijd dan ooit.”

Twee jaar geleden werd bekend dat de wereldberoemde acteur Charlie Sheen ook al jaren hiv-positief is. Hij kwam toen naar buiten met dat nieuws omdat hij publiekelijk aangevallen werd, en hij daar genoeg van had. In bepaalde opzichten lijkt zijn verhaal dus op dat van Conchita/Neuwirth.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

15 reacties

 1.   

  Deze Thomas/Conchita nep vrouw met baard moest eerst gechanteerd worden om de HIV besmetting toe te geven. Leuk voor de eventuele partners, die hebben een aandenken aan overgehouden. Zeer onzorgvuldig en asociaal.

 2.   

  Baard afscheren en op zijn flikker geven !

 3.   

  Eet even geen wurst meer!

 4.   

  ….Hij heeft van zijn doktoren te horen gekregen……
  Hij????…..Tis toch hen?!

  1.   

   Een ‘het’ Original.

 5.   

  Ik word een beetje misselijk bij het aanschouwen van deze relnicht.
  Kan de foto niet worden verwijderd ?
  Moet zo nog lekker gaan eten.
  Een Portugees gerecht met stokvis begeleid door een Oostenrijkse Grüner Veltliner.

 6.   

  Mooi, kan die misgeboorte op een dieet van schol en pannekoeken, die kan je namelijk onder de deur door schuiven…..

 7.   

  ConSHITa is een freak, zonder talent

  1.   

   Zweetlana, een trol zonder talent.

   1.   

    min turkse baker is het daar nit mee eens ;)

    1.   

     DDS is werkelijk een shitsite geworden

     1.   

      Ja tis vandaag niet best!

 8.   

  Conchita wie? Zal mij een wurst wezen!

 9.   

  Mensen die beneden mijn stand leven,
  krijgen niet directe toegang tot en in
  mijn naaste omgeving.
  Ik ben gewoonweg van eenvoudige komaf.
  Petra Cecilia Maria Hermans

 10.   

  Fijn dat ik niet met haar naar bed ben geweest. Maar dan had haar piemel ook in de weg gezeten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!