Controverse: Politie Apeldoorn ronselt jongeren voor iftar-diner tijdens Ramadan

Screen Shot 2018-04-17 at 07.33.57
Foto:

Iets met submission. Aldus sommige Islam-critici.

Het is een beetje vreemd, maar de politie van Apeldoorn is niet-islamitische jongeren aan het ronselen voor een Iftar-diner. Dat is het diner dat moslims nuttigen tijdens de Ramadan, als het vasten voor de dag beëindigd is.

“Ben jij met je klas geïnteresseerd in andere culturen? Ooit bij een ‘iftar’ aanwezig willen zijn? Op 23 mei organiseert de politie Apeldoorn een avondmaaltijd tijdens de ramadan,” aldus de Apeldoornse politie op Instagram. “Geef je op met je klas via PB.”

Critici als Bas Paternotte van TPO gaan meteen hard los op de politie. “Submission ligt op schema,” schrijft hij bijvoorbeeld. Jawel, de niet-islamitische Nederlandse politie maakt zich ondergeschikt aan de wensen van moslims. Vre-se-lijk!

Gelukkig is de politie er als de kippen bij om uit te leggen dat dit niet zo is. In de comments leggen de agenten uit:

“Mwah.. lijkt me niet. We doen van alles, dus ook een iftar en ook een sinterklaasavond en ook misschien wel een Jom Kipoer…. laat ons lekker feestvieren. Het leven is al complex genoeg om alles in hokjes te stoppen!”

Met andere woorden, de politie wil meedoen aan alle grote feesten van grote religies, tradities en culturen die in redelijke mate vertegenwoordigd zijn in Nederland.

Natuurlijk is dat helemaal niet waar de politie zich mee bezig moet houden. De politie dient religieus neutraal te zijn. Geen Jom Kippoer feestjes, geen kerstfeest, geen iftar. Niet vanuit het bureau zelf, tenminste. Laat agenten dat soort dingen maar vieren én organiseren in hun vrije tijd.

Maar de outrage in bepaalde kringen over de iftar-maaltijd is natuurlijk wel degelijk overtrokken. Er worden meteen conclusies getrokken die nergens op slaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

61 reacties

 1.   

  Heeft de politie geen andere zorgen dan het organiseren van moslimfeestjes ? Tijd voor indringende 2e Kamervragen (behouden van de idiotenpartij DENK)

 2.   

  Heeft de politie geen andere zorgen dan het organiseren van moslimfeestjes ? Tijd voor indringende 2e Kamervragen (behouden van de idiotenpartij DENK). En de Hermandad maar klagen dat ze niet serieus worden genomen

 3.   

  pedrito ben met je eens

 4.   

  Dit is natuurlijk schandalig en valt totaal buiten het bereik van de taken van de politie.
  Dat Michael wat sympathie heeft voor deze idiote actie begrijp ik wel vanuit zijn achtergrond

 5.   

  Het vieren van Iftar, Sinterklaasavond of Jom Kapoer lijkt me geen taak voor de politie, mits het de politie dichterbij de islamitische of joodse gemeenschap in Nederland brengt.

  1.   

   Guus G.

   Met jouw antwoord kun je weer alle kanten uit. Waarom weer een mits? Het vieren van feesten doen de mensen maar zelf. Het is niet een taak van de politie om feestjes te organiseren.

   1.   

    Stanly2000,

    Dat ben ik met u eens.

  2.   

   wordt misschien tenzij bedoelt ?

   1.   

    Bifbof,

    Mits heeft dezelfde betekenis ;-).

    1.   

     Bedankt , dan weet ik dat dat volgens u zo is.

  3.   

   Ik moet aan een paling in een emmer snot denken.

   1.   

    Ni28,

    Opmerkelijk, mogelijk heeft u trek in paling.

    1.   

     Ik hou niet van paling op snot bereid. Maar goed dat je mijn beeldspraak begreep.

     1.   

      Ni28,

      De strikte definitie van deze beeldspraak is mij bekend, maar ik begreep niet waarom u deze in dit verband ten berde bracht.

    2.   

     Paling is is bedreigde vissoort. Staat donkerrood op de lijst van natuurbescherming.

 6.   

  Het is al erg genoeg dat je kinderen dezelfde zuurstof in moeten ademen als moslims laat staan ook nog samen eten uit religieuze motieven uit het jaar kruik, is de politie nu helemaal van de ratten besnuffelt daar in Apeldoorn…..

  1.   

   Islamofobie is verwant met mysofobie.

   1.   

    Misschien moet jij eens uit gaan zoeken wat een fobie werkelijk betekent trol, ik heb geen irrationele angst voor moslims maar een door feiten ingegeven gruwelijke rot schurft aan dat geteisem wat hier maar parasiteert en de samenleving verziekt!

    1.   

     “gruwelijke rot schurft”

     Ja, zo toont het ziektebeeld zich meestal.

     1.   

      Er is er hier maar èèn die ziek is psychopathische trol, en dat ben jij daar is zowat iedereen het wel over eens.

     2.   

      Springmaarachterop,

      En u bent een tokkie of vertoont op z’n minst tokkie-achtig gedrag.

      Tokkies maken deze samenleving er niet fijner op.

     3.   

      Ik ben liever een tokkie als een land verradende moslim verheerlijker zoals Guus Gelul en die andere trol die zich Ernst noemt.

     4.   

      Springmaarachterop,

      Dat is uw goed recht. Net als moslims het recht hebben te geloven in hetgeen zij willen geloven zonder allen over één kam te worden geschoren als zijnde “schurft” en “geteisem” dat “parasiteert”.

    2.   

     Marokkaans eten, goed bereid, is verrukkelijk.

   2.   

    En domheid met lafheid.

 7.   

  De volgende keer over andere culturen dus, meisjes en jongens besnijdenis, andere geloven als het moslim geloof mag je vernietigen, eerwraak , naar vrouwen hoef je niet te luisteren, enzovoort.

 8.   

  ‘We nodigen iedereen uit om kennis te maken met diverse culturen. Zo zul je elkaar beter begrijpen. Wij propageren geen enkel geloof.’
  Zegt de politie. Maar dat doen zij wel terwijl zij voor de scheiding van kerk en staat moeten opkomen. Het is een religieuze maaltijd zoals alles bij moslims religieus is. Voor hun is geloof een wet en onze overheidsdienaars zouden zich dit moeten realiseren. Stuur niet onze jongeren naar hun maar hun jongeren naar ons want die moeten inburgeren met hun ouders. Dit is luisteren naar DENK. Niet inburgeren maar accepteren. De politie staat voor de taal van verliezers.

  1.   

   Ik heb kennis gemaakt met de islamitische cultuur, ik begrijp hem ook, vandaar dat ik er sterk op tegen ben wezenlijke dingen van hun cultuur in de onze te implementeren.

   Natuurlijk ben ik sterk vóór het implementeren van hun aanzienlijke bijdragen in muziek, beeldende – en literaire kunst en wetenschap.

   o, wacht …….

 9.   

  Guus Geluk, die de onbeschoftheid heeft om andere reageerders Tokkies te noemen, is zo laag opgeleid dat hij het verschil niet weet tussen “mits” en “tenzij”. Zo’n dom figuur kun je toch niet serieus nemen.

  1.   

   Nogmaals,

   U heeft gelijk, tokkie is niet het juiste woord. Moslimhater lijkt me een meer correcter definitie.

   De irrationele haat tegen een geloofsgroep.

   Zo’n aversie hebben sommige personen ook tegen joden. Antisemitisme en moslimhaat is namelijk in de essentie één en dezelfde verschijnsel en maakt mensen diep ongelukkig.

   Je krijgt medelijden met zulke personen.

   1.   

    Je lult uit je nek Guus, die moslimhaat waar je het over hebt is gebaseerd op feiten waar je boereslim als je bent niet op in gaat, terwijl jodenhaat nergens is op gebaseerd. Moslims vragen er gewoon om gehaat te worden met hun wanstaltig criminele gedrag.

    1.   

     Springmaarachterop,

     Met alle respect, maar dat is een buitengewoon flauw excuus om haat ten opzichte van een geloofsgroep te rechtvaardigen. Hoeveel Nederlands “geteisem” bestaat er, of hoeveel Antilliaans “geteisem” loopt er rond: is dat vervolgens een reden om alle Antillianen en Nederlanders te haten?

     Welnee, de haat is irrationeel, net als de haat tegen de Joden irrationeel is.

     1.   

      Moslims zijn een wereldwijd gevaar Guus, dat jij dit als gereformeerde clown nu weigert in te zien is jouw pakkie aan, die moslim bescherming van jou is slechts gebaseerd op angst dat ook jouw religieuze voordeeltjes ten einde kunnen komen wanneer de vrijheid van godsdienst eindelijk eens aangepakt gaat worden.

     2.   

      Springmaarachterop,

      Tja, als moslims wereldwijd gevaarlijk zijn zou je dat ook over boeddhisten kunnen zeggen, maar die haten we niet.

      Reageer uw afkeer van het échte geteisem toch niet op de hele bevolkingsgroep af, is mijn goedbedoelde advies.

   2.   

    “Irrationele” haat naar moslims, hoezo?
    En de zogenaamde irrationele haat tegen moslims te vergelijken met antisemitisme?
    Wat snap je niet?

    1.   

     Lanex,

     In de essentie komt haat ten opzichte van een geloofsgroep, in dit geval de moslims, uit één en dezelfde troebele bron als haat tegen een bevolkingsgroep, zoals de Joden.

     Wat begrijpt ú niet?

     1.   

      Nee lul, de haat tegen moslims is gestoeld op aantoonbare feiten, daar ga jij maar niet op in, dat tuig bedreigt zwaar elke samenleving wereldwijd.

     2.   

      Springmaarachterop,

      Als hater van een geloofsgroep meent u natuurlijk dat het onderwerp van uw haat, uw haat aan zichzelf te wijten heeft. Dit slaat, wederom: met alle respect, nergens op.

      Als moslims het “ernaar gemaakt” zouden hebben, omdat er islamitisch geteisem is, is het onvermijdelijk dat de autochtone Nederlander de volgende is die we moeten haten, omdat er ook Nederlanders zijn die een bedreiging vormen voor de samenleving.

      Nee, dit is, me dunkt, een doorzichtig excuusje om moslimhaat te rechtvaardigen; het blijft, in de kern, namelijk één en dezelfde soort haat als die tegen de Joden.

     3.   

      Dat had je al gezegd clown, maar het slaat nergens op, zolang moslims massaal moslim blijven, steunen zij die ideologie, die jij tegen beter weten in godsdienst blijft noemen, of ben jij van mening dat er ook goede nazi’s waren die desondanks toch lid bleven van de nazi partij?

     4.   

      “In de essentie komt haat ten opzichte van een geloofsgroep, in dit geval de moslims, uit één en dezelfde troebele bron als haat tegen een bevolkingsgroep, zoals de Joden.”
      —————————————————————
      Het is alsof ik Quispel hoor praten. Woord voor woord.

     5.   

      Springmaarachterop,

      Of moslims religieus zijn is op zichzelf niet problematisch. Het gaat erom of zij zich aanpassen en zich niet als, om jouw woorden te gebruiken, geteisem, gedragen. De haat tegen moslims die integreren is volstrekt irrationeel.

     6.   

      Ik haat moslims niet.

      Wat wel zo is, is dat hun religie op tal van vlakken haaks staat op de westerse normen en waarden en hier simpelweg niet thuis hoort.

      We hebben het dan niet alleen over het feit dat de islamitische gemeenschap relatief voor veel overlast zorgt maar ook over de no-go zones, het gegeven dat in ons eigen land vrouwen worden onderdrukt uit naam van een barbaarse religie etc etc etc.

      Waarom zouden wij dat allemaal maar over onze kant moeten laten gaan?

     7.   

      Guus Gelul blijft zoals het een trol betaamt zijn mantra’s maar afdraaien, dodelijk vermoeiend is die griffo, wacht maar tot jij ook aan de beurt bent bij je geliefde zandbak nazi’s dan piep je wel anders…..

     8.   

      Guus G.

      De haat tegen moslims die integreren is volstrekt irrationeel. Ben ik met je eens. Helaas zie ik weinig moslims die integreren. Het vasthouden van folkloristische kleding is nou niet het perfecte voorbeeld van integratie om over de rest nog maar te zwijgen.

     9.   

      “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

      https://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/

      Dit zei Theun de Vries 35 jaar geleden en hij zag het goed. Inmiddels heeft dit Fremdkörper zich al die jaren ongehinderd verder kunnen ontwikkelen en heeft het de 4 grote steden zo goed als overwoekerd. Nog 10 jaar en ze hebben daar de meerderheid. Dan bestaat Nederland in feite niet meer.

      Volgens weekdieren als Guus Gelul en z’n baasje moeten we daar maar mee leren leven.

     10.   

      Floris: “Ik haat moslims niet.”

      Ik ben verheugd dit horen.

     11.   

      Stanly2000,

      Goed te horen dat we het ditmaal in de eerste plaats eens zijn.

     12.   

      Guus is stilgevallen. Die anderhalve moslim die redelijk is geïntegreerd valt in het niet bij degenen die dat niet doen en dat is in alle grote steden in West-Europa voor iedereen zichtbaar.

      Een gematigde moslim is een moslim die radicale teksten uit de koran en de ahadith naast zich neerlegt. Dit is wat de koran (Allah dus) daarover zegt:

      2.85 Gelooft gij dan slechts in een gedeelte van het boek en verwerpt gij een ander gedeelte? Er is geen beloning voor degenen uwer, die zulks doen, behalve schande in dit leven; en op de Dag van Opstanding zullen zij de strengste kastijding moeten ondergaan, want Allah is niet onachtzaam betreffende hetgeen gij doet.

   3.   

    Ik zou moslim -hater vervangen door moslim -moe. Geen andere soort die zoveel aandacht vraagt en zo weinig flexibel is.

   4.   

    ZE VERNACHELEN ONZE CENTEN EN TOEKOMST KAN DAT EINDELIJK IN DIE WALNOOT HERSENS VAN JOU ??????????????

 10.   

  Aangifte opnemen van aanranding is te veel werk maar proberen onze kinderen moslim te maken daar hebben ze alle tijd voor en ookm wel zin in. En maar lopen janken dat ze geen manschappen genoeg hebben dat ze geld tekort komen en dat er een te hoge administratieve druk is .

  Helaas weet de politie ook niet meer wat hun taak is, ook lid van de vvd ofzo?

 11.   

  “Join the club”.

  All kinds of ways; no matter what.

  Petra Hermans

  1.   

   Even lekker raaskallen !?!?!?!

 12.   

  Als de overheid je gaat aansporen voor een (feest van een) bepaalde religie is dat een inbreuk op de vrijheid van godsdienst. Wat een schande!

 13.   

  Inderdaad Michael dient de politie zich ver van religie te houden.
  Daarom is het ronduit verwerpelijk dat zij zich nu inlaten met zo’n maaltijd op reli-ideologische basis! En dan ook nog wat voor ideologie: alleen al kijkend naar het vlees dat op tafel komt, hoeveel onbeschrijfelijk en uitermate wreed leed daaraan vooraf is gegaan!
  En nog wat: dit is nog steeds Nederland, waar Sinterklaas en Kerst tot de tradities behoren, dus uitingen daarvan mogen mijns inziens wél bij de politie!

 14.   

  En opvallend, nog nimmer heb ik de politie een Jom Kippoerfeestje zien organiseren!

 15.   

  Beste GG, mijn reactie met de paling kwam door de “mits” in je reactie. Hier past geen mits want dat is de taak van politie niet. Overigens klagen zij over te weinig mensen en geld wat anders terecht is.

  1.   

   Ni28,

   Ah, bedoelt u het zo.

 16.   

  Uitgerekend de politie een religieus feest diner voor jongeren jongeren. Wordt er ook
  politie vrouwen in uniform aanwezig met een hoofddoek onder hun pet? Wat heeft de politie te doen met religieus feest maaltijden? Als de politie genoodzaakt voelt om voor een jongeren maaltijd te verzorgen, dan moet het 100% neutraal zijn: bijv. een ontbijt op de Dag van Kinderen, of een lunch tijdens Koning Dag, of een maaltijd op Bevrijdingsdag 5 mei, of om een speciale dag voor Apeldoorn te vieren. Dit Ramadan diner zal waarschijnlijk voor heel veel problemen zorgen in de stad.

  1.   

   @Rosasolis. Sorry voor de type fout. Mijn oude computer doet het nog steeds goed,
   maar af en toe krijgt dit machine de neiging om mij te willen overheersen en rare dingen te doen. Net als die enorme computer HAL in het oude SF film Space Odessy 2001. Maar ik hoop dat ik niet de enige bent die computer “onregelmatigheden” af en toe meemaken.

 17.   

  Het is al erg vreemd dat de islam hier godsdienstvrijheid geniet.
  Godsdienstvrijheid is een begrip dat binnen de islam niet bestaat en ook niet mág bestaan.
  Bovendien geldt binnen de islam de regel “eens moslim, altijd moslim”.
  Dat betekent dat iedere moslim horig is aan de islam omdat de islam de rug toe keren verboden is. In sommige landen staat daar zelfs de doodstraf op!

  Dit is volstrekt in tegenspraak met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) zoals die in New York op 10 december 1948 met algemene stemmen is aangenomen.

  Artikel 4

  Niemand zal in slavernij of horigheid gehouden worden. Slavernij en slavenhandel in iedere vorm zijn verboden.

  Alle moslims zijn hórig aan de islam!

  Artikel 30

  Geen bepaling in deze Verklaring zal zodanig mogen worden uitgelegd, dat welke Staat, groep of persoon dan ook, daaraan enig recht kan ontlenen om iets te ondernemen of handelingen van welke aard ook te verrichten, die vernietiging van een van de rechten en vrijheden, in deze Verklaring genoemd, ten doel hebben.

  In Nederland echter, geniet de islam alle vrijheid de horigheid van moslims te eisen. Hiermee wordt één van de meest fundamentele rechten van een mens: vrijheid van geloven maar ook van NIET geloven geschonden.

  Die Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is héél mooi, behalve als het ons niet goed uit komt! Dan kijken we gewoon de andere kant op en gaan we over op het alom bekende “gedogen”!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!