Frankrijk komt ein-de-lijk in actie: 250 bekende Fransen tekenen manifest “tegen het nieuwe antisemitisme”

De toename van het antisemitisme komt, aldus de ondertekenaars’door “islamististische radicalisering.” Dat dit klopt beseffen we allemaal, maar het komt niet vaak voor dat mensen — zeker bekende mensen — het hardop durven zeggen.

De ondertekenaars van het manifest veroordelen een “etnische zuivering op laag niveau” in bepaalde Franse buurten. Die “etnische zuivering” gericht op joden vindt eerst en vooral plaats, aldus de ondertekenaars, door radicale islamisten, die hele buurten en voorsteden in handen hebben.

“We eisen dat de strijd tegen dit democratisch bankroet dat antisemitisme is, een nationale zaak wordt voordat het te laat is,” aldus de ondertekenaars.

Onder de ondertekenaars bevinden zich politici (Nicolas Sarkozy, Manuel Valls, Bernard Cazeneuve, Bertrand Delanoë), kunstenaars (Charles Aznavour, Gérard Depardieu, Francois Hardy, Zabou Breitman, Renaud), intellectuelen, en religieuze leiders uit de joodse, islamitische en christelijke gemeenschappen.

“In onze recente geschiedenis zijn elf joden net vermoord en sommigen gemarteld, alleen omdat ze joods waren, door radicale islamisten,” schrijven ze, waarmee ze onder meer verwijzen naar de moord op Ilan Halimi in 2006, de slachting op een joodse school in Toulouse in 2012, en onlangs de moord op een bejaarde joodse dame in Parijs, Mireille Knoll.  En zo zijn er helaas nog veel meer voorbeelden voorhanden.

Het is triest dat we het tegenwoordig ‘moedig’ moeten noemen wat deze bekende Fransen doen — dit is gewoon common decency — maar helaas zijn we zo diep gezonken in Europa dat het zowaar ‘moed’ vereist om radicaal islamistisch antisemitisme te veroordelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. exxtravaganzzza

  Toch vreemd,
  al jaren staan grenzen open, steden zijn weggegeven aan Noord Afrikanen,
  buurten zijn onveilig, de islam rukt op, onze cultuur staat onder druk.
  Niks aan de hand.
  Er word een jood lastiggevallen:
  O JEEE, Wat een PROBLEEM hebben we hier nu !!

  1. Meester Kong

   @exxtravaganzzza heeft er weer niets van begrepen, de joden zijn het uitverkoren volk en die moet je met rust laten 🙂

   1. van Urk

    Inderdaad. Berlijn en Dresden werd als straf met de grond gelijk gemaakt en de Egyptenaren, Syriers, Jordaniers, Algerijnen, Marokkanen, Saudi,s en Irakezen werden door de joodse Israeli,s terug de woestijn heen gedreven. 😉

    1. Westenbrink

     Berlijn en Dresden werd als straf met de grond gelijk gemaakt. Inderdaad, maar dit was niet als straf voor het vermoorden/vergassen van Joden. Dit was een vergelding voor een Wereldoorlog, n.l. WO 2. Syriërs, Jordaniërs etc. werden niet de woestijn ingedreven, zij wilden n.l. terug naar de 7de eeuw. Joodse Israëliers hebben n.l. hun land vooruit de geschiedenis ingedreven door intelligentie en wetenschap. Zij zijn degene die hele delen van de woestijn hebben ontgonnen tot vruchtbare grond. Geen moslim die dat ooit is gelukt. Al deze Islamistische landen hebben mee kunnen profiteren van de kennis en wetenschap van de Joden, maar nee. Het enigste wat deze moslims wilden en nog steeds willen, was Israël vernietigen en terug naar de 7de eeuw. Wat een vooruitgang he. De Islam heeft nog nooit een wetenschapper voortgebracht. Ooit gehoord van een Nobelprijswinnaar van Islamitische oorsprong? Nee dus. De enigste moslim die ooit een Nobelprijs heeft mogen ontvangen was een schrijver. Dat van Urk is de waarheid. Ga je eens verdiepen in de geschiedenis van ene Mohammed. Ook hij heeft heel wat Joods en Christelijk bloed aan zijn handen.

     1. van Urk

      Westenbrink u komt net kijken. Als u eerdere reacties van mij hier op DDS hebt gelezen heb ik genoeg negatiefs over Mohammeds en positiefs over Israel geschreven. Ik reageerde op Meesterkong over zijn term “uitverkoren volk”. Ik wilde uitleggen dat men deze volk dan ook uit Bijbelse oogpunt inderdaad met rust kunt laten. Zie het feit hoe de Arabische volkeren naar de woestijn teruggedreven zijn in 1948, 1967 en 1972.

  2. NoDoubt

   Er wordt al 10-tallen jaren geroepen door o.a. politici. Een beetje onderzoek naar de koran. Of gewoonweg kijken naar de historie of naar landen zoals Turkye, Iran Irak etc.
   Nee eerst roepen islamofobie en ondertussen worden in die landen de niet-islamieten ‘gezuiverd’ maar zich wel ondertussen hier vestigen met financiering van diezelfde landen.
   De mensen die al voortdurend waarschuwen worden weggezet als populisten. Maar als de journalisten ipv populisten eens gewoon hun onderzoek hadden gedaan, waren ze tot dezelfde conclusie gekomen. Het kost onze welvaart al heel veel geld, met dank aan Rutte, Merkel Junker en consortium. En wat te denken van het herstel van de democratie, want de moslims mochten geen strobreed in de weg gelegd worden. Er is maar één koran, en die is hetzelfde als zoals de uitvoer van ISIS. Mohammed was namelijk het exacte voorbeeld. Hitler had ook al mijn Kampf in 1928 geschreven maar niemand las het, terwijl zijn ideeën al bekend waren. Eerst maar uit de EU om de schade te herstellen, totdat een gezond EU-parlement die de landen die zuinig waren en gespaard hebben worden leeggezogen om de EU-leden vet te mesten, pensioenen van de spaarders roven.

  3. Jantje

   Je bedoelt dat alle Joden hun leven in Frankrijk niet meer zeker zijn.
   Kennelijk heb je op je vrije zondagmiddag al het een en ander genuttigd.
   Dat is slecht voor je geheugen, vriend.
   In Frankrijk zijn al vele Joden vermoord door moslims.

 2. sjun

  De meest ideale moslim bleek al een Jodenhater te zijn en dus was er geen radicalisering nodig om jodenhaat uit de wortels van islam als koran, hadith en soenna te destilleren. Dat er ondanks dat vele beschaafde moslims zijn zou er wel eens in gelegen kunnen zijn dat zij erg weinig met koran, hadith en soenna doen en zodoende minder met de geest doordesemd raakten die er uit spreekt en die we nog wel eens horen https://twitter.com/rubengischler/status/890127472964112384 in de kreet: “Khaybar Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammad, sa ya’ud.” Je kunt dat vertalen met: Joden, herinner je Khaybar, het leger van Mohammed keert terug.

 3. Ritter

  Dat werd tijd.

  Nieuw antisemitisme jaagt Franse Joden op de vlucht
  https://www.trouw.nl/samenleving/nieuw-antisemitisme-jaagt-franse-joden-op-de-vlucht~ac37612a/

 4. NoDoubt

  Ik lees dat de ondertekenaars zich zorgen uiten onder de extremistisch moslims. Ze roepen op aan imams de verzen uit de koran waarin opgeroepen wordt joden, christenen en ongelovigen te doden, af te wijzen. Het houdt in dat je 1/3 van de koran kan weggooien. 2/3 van de Hadith en de Soenna. De imams kunnen dat niet en mogen dat niet, omdat je Allah en Mohammed niet mag bekritiseren, want wat zij zeggen is waarheid en anders ben je een afvallige en word je uitgestoten of mag je worden vermoord. Er bestaat geen verlichting in de Islam anders dan anderen geloven. Als je het gedrag van Mohammed al een geloof mag noemen. Mohammed is immers een goed voorbeeld om te volgen, en zo was Hitler.

  1. sjun

   Zodra er een en ander belicht worden komen ook de inktzwarte wortels van teksten uit koran, hadith en soenna in beeld alsmede het daarop geïnspireerde systeem van islam dat aanspoort de daden van Mohammed na te volgen en niet te menen het beter te weten dan Mohammed. Wie wil weten wat voor soort samenleving dat oplevert neme de volledige soenna van Mohammed eens door en werpt nog eens een blik op het leven in de islamitische staat waarin islam zonder weerwoord werd gepraktiseerd.

   1. Ernst Quispel

    Ik zie dat de islamofobie weer ferm de kop opsteekt.

    1. springmaarachterop

     Wanneer eindelijk alle moslims uit de EU zijn gedeporteerd is islamofobie (als die al zou bestaan) voorgoed verleden tijd.

    2. Floris

     Ik zie dat psychopaat Quispel zich meer zorgen maakt over iets wat niet bestaat (islamofobie) dan over het om zich heen grijpende islamitische antisemitisme.

     Dat geeft wel aan waar de prioriteiten van deze trol liggen.

 5. Babaji538

  Ook al antisemitisme.
  Overal ineens antisemitisme, maar de NOS weet
  nergens niks van. Natuurlijk niet; da’s te moeilijk.
  Conspiracy is contagious.
  Vervelend voor Grapperhaus, na collega Zijlstra!
  Welterusten.
  Petra Hermans

 6. Rosasolis

  Dit ellende begon ongeveer 25 jaar geleden, toen Frankrijk vele duizenden asielzoekers uit de vroegere Franse kolonie Algerije accepteerden. Toen begon de problemen met de Islam in Frankrijk. Deze duizenden moslim vluchtelingen uit Algerije dachten dat zij hun manier van leven konden gewoon doorzetten in Frankrijk…want zij spraken allemaal Frans, en waren allemaal lid van de toenmalige Franse regime. Maar onder deze vluchtelingen van moslim terroristen waren er ook Christenen die naar Frankrijk kwamen, maar aanzienlijk in de minderheid. En op die manier neemt de grote islam gemeenten het over van oude Frankrijk. Dat kan, blijkbaar als je je vrouwen gebruikt om steeds meer kinderen te krijgen…zoals het gaat binnen de islam: jonge meisjes
  uithuwelijken zo gauw mogelijk…aan een veel oudere man, die over die volkomen hulpeloze meisjes gaan heersen…omdat de huwelijks akte in de moskee plaats vond
  tussen pa lief en de imam. Moeder heeft niets te zeggen, behalve te vertellen aan haar jonge meisje dat zij werd uitgehuwelijkt, en morgen naar haar nieuwe “man” zal gaan! Sommige meisjes zijn 9 jaar als dit nachtmerrie hen overkomt!!! Omdat het in de koran staat…een meisje van 9 jaar werd vrouw nr. 4 van mohammed, de stichter van het moslim geloof.
  Als een meisje of jonge vrouw wordt als gedwongen fok-product gebruikt te worden, kan zij jaarlijks een kind produceren, en totaal zeker 10 kinderen…als haar gezondheid niet afneemt. Haar leven en gezondheid is niet belangrijk. Haar hoofddoel is ieder jaar een kind baren voor de islam, liefs jongens, die na 12 jaar opgroeien, naar de Jihad
  kunnen worden gestuurd. Wat, te veel meisjes?…geen zorg, want als zij 9 jaar oud zijn, worden zij uitgehuwelijkt om gebruikt te worden als menselijke fokdier om voor te zorgen dat ieder jaar een nieuwe generatie mannelijke babies gefokt worden voor de
  toekomstige Jihad. Er is in de fanatieke islam geen sprake van vrouwelijke vooruitgang, en een gunstige leven. Volgens Pres. Erdogan van Turkije, moet de vrouw alleen maar Een hoofddoel in het leven hebben: jong trouwen en tenminste 3 kinderen baren. Onderwijs voor de Turkse vrouwen is niet van enkele belang. Zo gaat het met de islam in Europa. En het wordt steeds erger voor moslim vrouwen en meisjes…ook in Nederland. De Safe-huizen zijn vol met jonge moslim school-meisjes
  die bang zijn om uitgehuwelijkt te worden, als de familie op vakantie gaat naar Marokko of Turkije. En ook zijn er in de Safe-huizen vrouwen die lijden onder mishandelingen
  van hun “echtgenoten”. Deze dappere vrouwen die durfden te vluchten, zullen binnen enkele dagen een nieuwe identiteit krijgen, en ook een nieuwe woonplaats. Maar zij mogen geen contact meer met hun familie krijgen. Wat zullen de arme intelligente vrouwen en meisjes eenzaam zijn… Ik verwacht binnenkort een grote artikel over hoe het nu gaat van de vroeger moslim meisjes en uitgehuwelijkte vrouwen vanuit de
  Safe-huizen…en hun leven daarna. Ik hou jullie op de hoogte over hoe het nu verder gaat met onze vroegere moslim vrouwen en meisjes, vanuit de Safe-huizen.
  Ik hoop dat wij Christelijken en humanitaren opkomen voor onrecht tegen vrouwen. Lieve Mireille, Rest in Peace, tot de dag dat jij ook wordt opgenomen om verder te gaan!

 7. Steve Van der Vekens

  Het is op hun smoelen af te lezen.

 8. Rosasolis

  Ja het is heel erg nu met het antisemitisme in Frankrijk. Maar waarom moeten sommige
  gewone joodse mensen dit oer-joodse gedoe doorzetten…terwijl het in de
  Oude Testament nergens voorstaat? Mannen met grote nertskappen, terwijl dat de vrouwen achter de schermen blijven, om als hoofddoel kinderen te baren. Dit was niet de doel van onze grote hervormer: Jeshua (Jesus), die vertelde dat ook kinderloze vrouwen waardevol zijn, omdat zij vrij zijn om de evangelie (onderwijs) te vertellen. En nu nog steeds hebben wij over de hele wereld briljante vrouwen die onze maatschappij leiden.
  Eruit met de oude religie tradities. Die moeten weten dat al hun religie gewoontes
  niet meer kunnen in onze weg naar de toekomst. Ja wij kunnen opkomen voor het
  het Christelijke-joodse denken, maar alleen naar de toekomst voor gelijk stelling voor mannen en vrouwen, en waardering voor vrouwen in alle samenwerking van onze maatschaapij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.