Kabinet gaat geen jihadisten terughalen naar Nederland

Geen categorieapr 11 2018, 19:00
Minister Grapperhaus van Justitie heeft in een brief laten weten dat Nederland jihadisten niet actief terug zal halen naar Nederland. Dit is tegen het oordeel van de Rotterdamse rechtbank in, zo meldt het AD.
De rechtbank vond namelijk dat Nederland actie moest ondernemen om een zwangere jihadiste terug te halen zodat ze haar proces kan bijwonen. Grapperhaus zegt echter dat dit niet mogelijk is omdat het natuurlijk een dikke gevaarlijke pestbende is in dat gebied. Jihadisten die perse terug willen naar Nederland om hun proces bij te wonen, zullen zelf naar een Nederlands consulaat moeten komen. Vanaf daar zullen ze worden overgebracht.
Een stel jihadisten loopt nu natuurlijk te miepen dat ze terug willen, ondanks de straf die ze te wachten staat, want kinderen. Mijn moeder heeft me altijd opgevoed met de regel dat je geen kinderen moet verwekken of meenemen in een oorlogsgebied maar zij komen dan ook uit een andere cultuur, dus daar heb ik ook wel weer respect voor.
Grapperhaus en het kabinet maken zich er dus eigenlijk wel weer mooi vanaf door te stellen dat ze het wel wíllen maar niet kúnnen. Beetje zwak maar levert Nederland in ieder geval geen gedonder op. De jihadisten die wel over worden gebracht pleuren we rechtstreeks in de gevangenis. Mooie is in ieder geval wel dat deze jihadisten vastzitten in een vluchtelingenkamp in Noord-Syrië. Grapperhaus blij, DDS-lezers blij, Wout blij, jihadi's en rechtbank boos!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten